25245

• Ams
    Isten éltessen Editthy!
  • obe
    http://www.timflach.com/
  • obe
    igen , lehet hogy igazad van, de a csordában nekem egy két egyed igencsak hímnek néz ki:)
  • G_ArchAngel #16429
    nem, ez egy tibeti makrófotós:)))
  • Editthy #16428
    köszöm ... Ez milyen állat? koalapocok?
  • G_ArchAngel #16427
  • Editthy #16426
    Köszönőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőm
  • G_ArchAngel #16425
    az elefántcsordát a matriacha vezeti, a legidősebb nőstény...
    a hímek magányosak, nem csordában járnak, kívéve mikor eljön az XXX ideje:)
  • gnar killer
    Boldog Szülinapot Editthy (:
  • Placebó
    így
  • obe

az is elképzelhető, de az is hogy bence egészen más képet komponált volna, ezt már sosem tudjuk meg:)...de mint mondtam majd az idő eldönti hogy máté úr hogy fogja a tehetségét kamatoztatni

sőt akár mi is meg tudnánk igy csinálni az adott körülmények közt, de lehet hogy elbénáznánk a dolgot( rálépnék egy gallyra, azt péppé lapítana az alfahím
  • Barney Tech
    Ez hogy a francba csináltad?
  • cenobite
    Floria Sigismondi

Régóta Ő az egyik kedvencem.
  • Basic
    Szerintem részben igaza van Gladiatornak a #16413-ban. Tényleg dobnak a képen az olyan állatok, amelyeket mi nem láthatunk minden nap. De ahogy nézegettem Máté Bence És Lanting fotóit, be kell vallanom, hogy mégiscsak Lanting a jobb fotós. De ez szigorúan az én véleményem, ízlésem.
  • Basic
    Tudnátok még adni linkeket ilyen profi fotósok oldalaira? Vagy valamilyen galériaoldalt, ahol ilyen fotók vannak.
  • Gladiator
    szerintem bence is megtudta volna így komponálni a képet. valszeg őse vágta volna félbe a tükörképüket.
  • obe
    meg ha az a nap(vagy hold) nem ugy állna, meg ha nem lenne ez a mesés fény, ami lehet hogy ott sem mindennapos, meg ha az elefántok nem igy állnának,meg ha a tükörképük nem fért volna bele aképbe...hidd el, ez a kép csodásan van komponálva, minden alkotóeleme tökéletes, lehet hogy egy percet várt a képre, lehet hogy heteket, lehet hogy párszáz kockát ellőtt rá, az is lehet hogy egyből megvolt(bár kétlem)...de ha csak ez az egy képem lenne mint tremészetfotós kurva beképzelt nagyfejű lennék:)
  • obe
    nem is azért linkeltem be hogy jobbak(nah jo azért jobbak)..meg mint alant írtam, fontos feltétele a jó természetfotósnak, hogy változatos helyeken fotózhasson, de azért ő(lanting) az egyik legjobb term fotós nem csak szerintem...
    máté gyereknek semmi szégyenkeznivalója sincs, hisz lanting jóval régebb ota üzi az ipart, meg mellesleg bejárta a világot párszor, de becénk előtt az egész élet, majd az idő rácáfol, vagy sem, de jelen pillanatban azért enyhe patriotizmus lenne azt állítani hogy egy szinten vannak, mondjuk ugy hogy lanting előnnyel indult:)
  • Gladiator
    itt van pl. ez:

fú de tök jó szép. valszeg nem lennénk ennyire elájulva, ha nem elefántok, hanem pl bölömbikák, vagy szarvasmarhák az alföldön lenne rajtuk.
  • Gladiator
    őszintén?
    ezek semmivel sem jobbak mint a bence fotói. egyszerűen azért gondoljuk azt, hogy azok sokkal különlegesebbek, mert nem midnen nap látunk pl jegesmedvét. elhiheted, hogy egy eszkimónak egy kiscicáról készült kép ezerszer izgalmasabb mint egy jegesmedvéről készült.
    jó képek, de nem emelkednek felül bence munkáin szerintem.
  • Gladiator
    volt is fent, de hirtelen nem tudtam neked új szociofotó szerűséget csinálni, így ezt kaptad. amúgy is! ajándék lónak ne nézd a fogát!
  • Gladiator
    az mi/ki?:D
  • obe
    http://www.lanting.com/..bár lehet már ismeritek
  • G_ArchAngel #16409
    Gilles Martin?
  • obe
    örülök:)..már nem is aggódom az utánpótlás miatt:)...jó a kép, de mintha már láttam volna a fórumon(lehet téved)
  • Gladiator
    nesze egy szociofotóm (csak hogy örülj):

• obe
    1-2 munkáját láttam, szerintem ügyes, és idővel biztos még jobb lesz, természetfotóban nem sok viszonyitásom van(talán lasting munkáit ismerem bővebben), de a term fotóhoz szinte elengedhetetlen a sok, és változatos utazás..ennélkül a legjobb képességü fotós sem érvényesülne, e téren szerintem elég sok jo fotós van a világon...én a salgado, korniss, erejü uj szociofotosok hiányát fájlalom..
  • Gladiator
    nem tom, számomra tökéletesek. esetleg linkeljél már be nemzetközi term. fotósoktól képeket, amik verik.
  • G_ArchAngel #16404
    Máté Bence olyan távol van a tökélyre fejlesztett természetfotózástól, mint én a Magnum szerződéstől...
    Bence jó iparos, és kiemelkedő természetfotós - de anno Ti is linkeltetek néha ide olyan képeket nagy természetfotósoktól, hogy az az mellett Bence munkái gyerekrajznak tűntek:)

Magyar NatGeo-ba jók a fotói, de nemzetközi megjelenésre nem érettek a munkái, kivéve a pár junior-díjat nyert pályaművét...

Persze én szeretnék feleannyira természetfotózni, mint Bence, de elájulni nem kell Tőle...
  • Gladiator
    "a fotoművész mint jelenség lassan teljesen kihal-nézzétek meg kik a z emlegetett nevek ma magyarországon-egyiket sem nevezném fotóművésznek"

Máté Bence? Jó, a természetfotózás enm művészet, de azt hiszem azt szinte tökélyre fejlesztette.
  • obe
    természetesen nem mindenki, de a művészet majd minden ága alkotoí válságban szenved, festészet-az elébb leírtak, a fotoművész mint jelenség lassan teljesen kihal-nézzétek meg kik a z emlegetett nevek ma magyarországon-egyiket sem nevezném fotóművésznek, ikább iparosnak, a bárgyú tömeg meg azt hiszi az a művész aki a ckm, playboy, meg tököm tudja milyen cicoma otsoba lapoknak fotóz, üresfejü cicababákat,ehh...

lapozzatok bele a fotómüvészet c újságba, a végzős iparművészetis fotósok munkája olyan szar hogyha én is köztük lennék nem engedném hogy megjelennjenek, nemhogy ezért még diplomát is átvenni...

természetesen akad néhány jo fotos is a fiatalok közt, ilyen például dezső tamás, de hol vannak azok az idők amikor egy fotós tiz éven át hajszolta ugyanazt a témát, és a végén egy meseszép albumot adott ki a kezei közül, sokkal "rosszabb" nyomdaiparral a háta mögött..

és ha megnézitek ezt az igencsak aktuális dokfilmet ma este 22.00-i kezdettel, akkor elég szomorú képet kaphattok a fotózás sorsáról, nálunk sokkal tájékozottabb emberkéktől, viszont megcsodálhatjátok a fotózás 2 aranykorának "legszebb" terméseit a szerzők, képügynökségek alapítóinak kommentálásával
  • G_ArchAngel #16401
    Itt páran tévhitben élnek az "L"-es és egyéb gyártók profi objektívjeivel kapcsolatban:
    A pro üveg azt jelenti, hogy a fotós egyfajta garanciát vásárolt a gyártótól olyan dolgokra/hibák ellen, ami a kommersz kategóriájú termékeknél nagyobb arányban fordul elő.
    Az pro obik vásárlói azért fizetnek 1.5×-3×-sokszor több pénzt mert így mentesülhetnek a kellemetlenségektől: pontosabb, gyorsabb, halkabb fókuszt kapnak, stabil építési minőséget, sok esetben fizikailag ellenállóbb szerkezetet, optikai hiányosságok ellen felvértezett technológiát...
    A pro objektív 50e-nél több expó múlva is szolgálja a tulajdonosát és nem esik szét vagy nem hatványozódnak a gyengeségei.
  • G_ArchAngel #16400
    igen, a mi generációnk ilyen: vágyunk a high-end és hi-tech felszerelésre, mert valamiért azt hisszük, hogy ezek nélkül nem megy...
    pedig menne, igaz nehezebben, körülményesebben, vagy áldozva a minőség oltárán...
    vagy úgy érezzük, hogy fotóink csak effektek és képszerkesztő programok nélkül nem teljesek...

persze labortrükkök az analógvilágban is voltak/vannak, de akkor még ésszel használták ezeket, nem pedig úgy, hogy vki feldob egy újabb effektet, szerkesztési formát és mindenki elkezdi a "divatot" követni...

HDR? na és? lesz egy két művészlélekkel megáldott fotós aki tökéletesre fejleszti, de a többiek csak a hagyományos giccseket fogják ontani a PS-ből és más editorokból...
    aztán kikopik az amatőrök tudatából, mert majd jön egy divatosabb irányzat...
    és ez nem gond - az amatőr próbálgasson, alkosson, de ne várja el, hogy komolyan vegyék - mert mit MI csinálunk azt nemlehet komolyan venni...
    (a magyar profik 95%-át sem, nemhogy a lelkes, kreatív amatőröket...)

valahogy úgy kellene tanulni a fotózást, mint ahogy a szerepjátékokban történik a fejlődés:
    - az elején egyszerű digitális/analóg gépekkel fotózni
    - szintlépés után jöhetne az előhívás, minimális képkezelő programok megismerése
    - magasabb szinten jöhetnének az összetettebb rendszerek, stúdiók, fények, technikák
    - képmódosító hívások és digitális technika csak azoknak lenne engedélyezett, akik a fotógráfia "terepmunkáit" tökélyre fejlesztették...

és így nem lenne az, hogy középszerű képeket agyontuningolva, leméretezve nézegessünk, hanem olyanokat alkotnánk amelyeknek az eredeti módosítatlan változata is remekmű lenne!

na, megyek megmosom a kezem, mert beleért a bilibe...
  • Basic
    Én fel tudnám venni, csak nincs magyar Spektrumom
  • szacsi
    Azt lehet HDR nélkül is
  • Blasta
    Sarkos, de kb. így van.
    Mindenki L-es obira és többmillás vázra vágyik, az alatt nem is lehet jó fotót csinálni (gondolják).
    Ez a tendencia sajnos.
  • cenobite
    "most meg milliókat költünk gépparkra, és szar se születik, nemhogy érték"

Én azért ezt kissé sarkosnak ítélem. Ezekszerint a most alkotó fotósok, (fotó)művészek közül senki nem tud letenni semmit az asztalra? Tehát ma nincs jó fotós/művész a világon? Nosza, adjuk el a gépeket, semmi esélyünk...
    Nem kötözködni akarok, de nekem ez a fajta hozzáállás kissé (nagyon) szigorú.
  • Blasta
    "most meg milliókat költünk gépparkra, és szar se születik, nemhogy érték"
    mekkora igazság
  • Blasta
    LOÁL :D
  • Placebó
    szemerkélt az eső egész nap... el kellett sajna halasztani, de most tiszta az este szal holnap még össze is jöhet... :)

[AZT AZÉ UTÁJJA HOGY 5 PERCENKÉNT MEG TUD VÁLTOZNI AZ IDŐ]