25245

• G_ArchAngel #16392
    yo man! orgazmus megvolt már?:)

azaz voltál a csúcson?:)

("#16302 - Oda szembe föl megyek holnap...:)")
  • obe
    ez nem flém, csak egészséges véleménycsere:)
  • Placebó
    imádom a flémet... még
  • obe
    nem is vitattam a létezése helyénvalóságát, de amikor egy kép mondandója abban merül ki hogy hdr-ben fürdik akkor az nem több egy prospektus szemléltető képénél, hohy ilyet is tud
  • G_ArchAngel #16388
    Én azt a HDR-t nem vetem meg, amit azért alkalmaznak, hogy a gép hiányosságait pótolják, de a smaradgzöldfű+türkízkéktenger+vérvörösalkony+fehérbárányfelhők egy képen minden, csak nem az, ami belefér az ízlésvilágom amúgy igen tág határai közé...
  • Gladiator
    ez igaz, hogy maradandót alkotni lehet egy egyszerű filmes géppel mindenféle trükkös előhívás, scanelés, PS nélkül, viszont ha vki nem akar maradandót alkotni, csak egyszerűen egy kellemes tájképet, akkor annak igenis hasznos a HDR.
  • G_ArchAngel #16386
    Nekem meg ember kellene, aki feltudja venni ezt a dokumentumfilmet és feltenni egy tárhelyre...

sajnos nekem nincs tunnerem...
  • Lateralus
    A HDR alapból elvetése nem az?
  • obe
    smile lemaradt, bocs
  • obe
    ez kákán csomo keresés amit te csinálsz, nem több
  • obe
    az ilyen túl hádéerrezett fotókról pont olyan a véleményem mint a mai festők többségéről..nem tudnak se ugy festeni mint a régi mesterek, se ujat mutatni, a mai festmények többségét már a xx század elején már lefestették, egy helyben toporognak, pacákat gyártanak, és próbálják valami ideológia mögé dugni, ha meg nem érted akkor te vagy hülye, esetleg maradi...szóval azt gondolom hogy egy fotósnak elég kellene hogy legyen egy "akármilyen" gép, max pár obi, azt csokolom..pár éve elég volt hogy örök értéket teremtsenek egy zenith-el(enyhe túlzás)..most meg milliókat költünk gépparkra, és szar se születik, nemhogy érték..effektek, meg trükkök, ehh...de ez szigoruan az én véleményem:)
  • Lateralus
    Egy dokumentumfilm??? Hát az, hogy lenne már a valóság?!

:)
  • Gladiator
    Nagyjából HDR-hez tartozik a téma. egy fél éve láttam a mindentudás egyetemén, hogy feltaláltak egy olyan érzékelőt, ami már pixelenként exponál, vagy mi... szóval nem lesz beégett az ég, mert az ég pixelek 1/500-as záridővel készülnek, míg az árnyékos erdő pl. 1/6-dal. mondjuk nem tom mikor lesz ez végre fényképezőkben.
  • G_ArchAngel #16379
    Ma este újra leadják...

Érdemes meghallgatni ezeket az embereket, ha képeket nem bírja a gyomrod, akkor ne nézd, de hallgasd Őket.
    Nekem ez a valóság, sry...
  • Lateralus
    Ez még a 16372-re ment
  • Placebó
    :D
  • Lateralus
    Valóságot?
    A valóság az amit te megélsz.
    A fotó láttat. Azt mutatja, amit a fotós láttatni akar. Te választod ki a kivágást a technikát, a pillanatot. A pillanat egy szelete a fotóson átszűrve. Innentől nem a valóság.
    A giccsesre húzott színeknek is lehet üzenete, de ha nincs csak egyszerűen tetszeni akar a fotó, már megérte. Ez is lehet a célja.

A fotóriporterek is HDR-eznek. Nézd át az idei World Press Photo díjazottjait. Nem egy HDR fotó van köztük. Némelyikről ordít. Az iilető csalt? Nem a "valóságot" mutatta? Giccset gyártott? Hogy nyerhetett?

Nyilván nem a HDR-é a jövő, csak túloztam, de miért ne használhatná akárki és az a fotó miért ne lehetne értékes? Akármilyen mértékben is használja.

Na de minek filozofálgatok itten?

• Blasta
    Ha tökéletes lenne a CCD-k dinamikatartománya, akkor HDR képeket készítene a fényképezőgéped.
    Most még ezeket manuálisan rakjuk össze.
    Micsoda galád módszer, pfúúújjjj. Eltorzítja a valóságot... :DDDDDDDD
  • Blasta
    Amúgy nem jó példa ez a "a valóságot közvetítem az embereknek".
    A HDR technika közelebb áll az emberi szem álltal látott képhez, ergo közelebb hozza a valóság leképezését (az, hogy egyesek mesekönyvbe illő képeket csinálnak a segítségével, az más tészta).
  • Blasta
    HDR-t sajátkezűleg is lehet csinálni, én úgy szoktam, nem kell hozzá betonkeverő :DDDD
    Kb. olyan meló mint egy komolyabb pano-t összefűzni.
  • G_ArchAngel #16372
    HDR a jövő? Akkor nem kérek belőle, htx...
    Nem érzem túl kreatv dolgonak hogy 3-5-7-... összefűzött különbözőexpós képet behajítsak egy nagy betonkeverőbe, amit algorítmusok hajtanak és az kiköpje nekem a vattacukor világot...

én továbbra is riporter szeretnék lenni, a valóságot szeretném közvetíteni az embereknek...

a művészetet meghagynám másnak...
  • cement
    az igen, grat nagyon jo lövés
  • Lateralus
    A HDR feliratút.
    A HDR a jövő, a real world.
    Aki ezt nem látja be a sötét oldal rabja marad, kedves Darth Angelus.

:P
  • G_ArchAngel #16369
    nem tudom, melyik tablettát válasszam, Morpheus?
  • Lateralus
    Mi az hogy valóság?
  • Lateralus
    Igaz. Végülis ez a lényege egy fotónak.
    Tök mindegy hogy készült.
  • G_ArchAngel #16366
    ez igaz, olyan mint a műnő esete: mindenki megdugná a platinaszőke pvc mellű ágybetét barbiekat, de élni nem szeretne velük egy igényesebb, normálisabb férfi sem...

szépek a túlszaturált HDR képek, csak közük nincs a valósághoz, inkább kicsit olyanok lesznek, mint amilyennek álmainkban látjuk a tájakat...
    falakon szépen mutatnak, csak a "giccs" megöli a tartalmat és csak a külsőségeket vesszük észre...
  • Editthy #16365
    Bárki bármit mond nekem akkor is jól esik ránézni azokra a ("túl giccses") képekre
  • szacsi
    Noigen, PNP jól csinálja. ;)
  • Blasta
    Lehet úgy is csinálni, hogy ne legyen hatásvadász.
    Szvsz a szóban forgó galériában levő fotók nagyon szaturáltak, ezért tűnik giccsesnek a kelleténél
  • szacsi
    HDR is jó, csak szerintem túlságosan is hatásvadász
  • Blasta
    Jaaaa, étemmá.
    Énmeg a FF fotózást nem csipázom, azaz jó, csak én nem szeretem alkalmazni
  • szacsi
    [azét ilyen ellenszenves mert #16298-ban leírtakkal ért egyet -.-]
  • mod
    Ki kell próbálnom mostmár ezt a HDR-t...
  • szacsi
    haggy :@
  • Blasta
    :)
    Van összesen 3db les és 4 db roncs 31db fotóból.
  • szacsi
    mindig les és roncs autó -.-
  • Blasta
    Olympus C-725UZ-vel ilyeneket csinálni, azért elismerés...
  • Blasta
    Nemmondanám, hogy mind HDR és mind ugyan az, van 1-2 les és roncs autó, de azért jó galéria
  • Blasta
    kepzaj