25245

• 5Dani
  • Galy
    na majd pont ő fog analóggal fotózni :)

ennyire már ismerhetnéd
  • G_ArchAngel #24441
    nekem bejon, csak nem ertem es kerdezem a korulmenyeket ismerve, hogy miert nem analoggal fotozol ilyeneket?
  • Dzsini
    intelligens vinyettálás: visszahúzódik ott, ahol zavaró lenne a jelenléte :) (2. kép alsó fele, 3. kép bal alsó része)
  • stain
    Szerintem sokkal jobban lehetett volna játszani a kompozícióval, túl szimmetrikusak a képek. A retró hatás nem hiszem, hogy adna hozzá.
  • DirtyGab3sz
    1. vinyettálás
    2. ha utólagos is (nagy a sansz) fasza retrós az egész kép tőle...
  • DJ RX7
    nekem is, de nem értem miért kell ez a buta keret. szerintem elég lenne csak a 4 sarkát lekerekíteni.
  • BiG G
    nekem bejön :)
  • Blasta
    Új év - új stílus:

Nagyobb méretben a blogomon nézhetők, és véleményeket szívesen várok, mert még magam sem tudom eldönteni, hogy jó-e az irány :)
  • tenkenorman
    ...mondjuk ennél a képnél ez is bőven megteszi
  • tenkenorman
    érdemesebb perspektívikus rétegmaszkkal csinálni
  • DJ RX7
    nem ez volt az. paraszt tilt shift alatt azt értettem, hogy kézzel állított, levett objektívvel.
  • Galy
    persze
  • stain
    Akkor most már tudod, hogy mennyit kereshettél volna rajta, ha megveszed. :) Én is megnéztem a szekrényben, hogy nincs-e véletlenül a sok kacat között egy ilyen, de sajna nem volt :) Van egy öreg exakta, de állítólag annak nem jó a zárja. Majd azért ellövök vele egy tekercset, hátha. Meg egy régi voigtlander, vagy ahhoz hasonló harmonikás, 9x12-es, üveglemezes gép. Azt lenne jó kipróbálni, csak sajna üveglemezt macerás emulziózni. Lehet, hogy majd vágatok bele vékony üveget, és elé teszem a síkfilmet, csak gondolom azt tálban előhívni is egy nagy szívás, annyit meg tuti nem ér meg az egész, hogy sok ezret ráköltsek, mire begyakorlom.
  • DJ RX7
    valaki linkelte régebben a "paraszt" féle tilt shift-es dolgot. nem tudom, hogy ebben vagy a másik topikban.

belinkelné nekem azt valaki még egyszer?
  • 5Dani
    rémhírtv
  • DecenS
    15000€?? wow.

egy évvel ezelőtt 450e ft-ért volt egy eladó...
  • tenkenorman
    kell valakinek cmeha smena 8m? :D
  • stain
    A Duflexről hallottatok? A múltkor láttam egyet a német e-bay-en 15.000 euróért, de már nincsen fent, úgyhogy valami gyűjtő megvette.
  • Zsolo007
    Nemtudom láttátok-e már, gondoltam belinkelem: Különleges zivatarfelhő Győr mellett
  • DJ RX7
    erre jön esetleg valaki? - gondolok itt olyanra aki küldött is be a pályázatra műveket.
  • norbre
    jó a szemléltetőkép (is) :)
    viszont ha a cél a felhők bemozdulása volt akkor nem lett volna elég a 2mp
  • DirtyGab3sz
    Hosszú záridőhöz ne a B módot használd....
    Van záridőprogram, 3-5 mp bőven elég a szép éjszakai képhez, azért mozdul el mert az ujjad a gépen van.
    Állványról, akár beállíthatod azt is hogy az expógomb lenyomása után 3 mp-el kezdjen el exponálni.
    Ezekszerint (gondolom én) nem vagy eléggé tisztában a géped adta lehetőségekkel.Próbálkozz...sokat,sokféle módban..előbbutóbb magadtól is rájössz mit mikor hogyan érdemes csinálni, de a legjobb ha keresel olyan fotóstársat/fotóstársakat akikkel el tudsz menni közös fotózásokra.Mindíg tanul az ember uj dolgot a másiktól, előbbutóbb ráadásul már Te is tudsz másnak uj dolgot mutatni, mert mindíg van egy uj ember aki még semmit sem tud!
    Mégvalami...ez egy 2 mp-es expós kép..csakhogy szemléltessem hogy nem kell sokáig hosszúexpózni...

• tenkenorman
    ezek a napi záporok, majd napsütések marha érdekes fényeket, és felhőket eredményeznek, érdemes kimenni fényképezni.
  • repvez
    Hát mint irtam ezek nyers képek, tehát az ablakereteket el tudom tüntetni, a házat és a szölöket direkt tettem bele, hogy ne csak a puszta ég legyen.Az élességgel azért lehet gond az esti részeken, mert MF-et használva végtelenre álitottam , mivel az AF nem látott semmit, ja és "B" állásba fotoztam álványról, de mivel nincs távkioldom ezért az ujjammal folyamatosan nyomni kellett a gombot, igy bemozdulhatott a gép is.
    A verébet meg ablakuvegen keresztül sikerült lekapni.
    Amugy van bannük valami pozitiv is?Esetleg milyen tipeket tudnátok mondani, hogy ne kelljen feltalálnom a spanyol viaszt.
  • 5Dani
    He believes that it’s a tragedy that people of the ruined empire, who are not ready for a new life, who don’t see their place in future, feel nostalgic about the communistic past.
  • DirtyGab3sz
    Nameg az élességre oda kéne figyelni pöppenyt..
  • tenkenorman
    ha már holdsugár:

• DJ RX7
    ablakból ne fotózzunk már. főleg akkor ha a téma az égbolt. menj ki olyan helyre ahonnan szinte csak az égbolt tölti be a képet, mert ez az ablakkeret, a szomszéd ház, a szőlő rohadtul de nem kéne oda.
  • repvez
    pár kép a vihar elvonulása után.
    tüzfelhő
    a hold sugarai
    hold sugarai 2
    tiszta ég
    Ezek teljesen nyers fotok csak át lettek méretezve és olyan 20mp-es záridövel készültek F4 35mm-en iso 100.Kivéve a tüzfelhö az iso 1600 és 1/350 F8.

Itt meg pár portré egy verébrol.Ezek meg csak cropolva lettek eredeti méret.
    veréb1
    veréb2
    veréb3
  • Jano
    Közgyűrűt.
  • oneal1
    na végül megszültem, 85mm 1.8 lett.

Kérdésem, hogy közgyűrűket érdemesebb veni vagy raynoxot hozzá?
  • DirtyGab3sz
    Amire Te szeretnél obit, arra alaphangon 3 kiló az óccsóbfajta....szarból meg nem lehet várat építeni sajna!:S:S
  • Jano
    Tényleg jó mindenes obi nem létezik. 10-15x-ös zoomtartományt képtelenség kezelni, minden szóbajöhető optikai hiba/zavar/anomália jelentkezik -> foskazal.

50k-t nem fogsz kapni a két kitobiért.

Szerintem talán még azzal jársz legjobban, ha a 18-55-öt megtartod, az 50-200-at eladod (20-25k?), és kispórolsz egy 55-300-at. Minőségben kb. ugyanott vagy, viszont kapsz 450-es ekvivalens gyutávot, az már elég jó.
  • repvez
    A gyárto nálam nem lényeg csak mivel a tamron és a sigma kinálatában láttam eddig ilyen obikat igy ezért érdeklödtem ezekrol, bármilyen alternativa szoba johet.A lényeg hogy valami kézzelfoghato eredményt kapjak a repülök fényképezésekor ne csak egy fetete pöttyöt kapjak eredményül.
    Arra meg nincs pénzem hogy minden célra legyen egy spec obim.Igy egy jo mindenest szeretnék.
  • DirtyGab3sz
    Én használom az obifordítást, és a Raynoxot is...mi a fő célod??Ez számít!
  • DirtyGab3sz
    Mivel Pentaxos, nehezen használható a kenon bajonettes cucc...
  • DirtyGab3sz
    Sigmából csak fix gyutávosat!
    Azt is nagyon kétkedve...sajna nagy a gyártási hibaszórás..:S:S
    Pentax, fix,nagy fényerős...ami kuuvadrága..azt kéne venned!
  • dbala
    http://www.pixel-peeper.com/lenses/?lens=559
  • DecenS
    messze nem hozza a kitobik szintjét. ultrazoom-ok többségének olyan lágy a képe a két végállásban, mint a takony.