25245
-
#16634 Waclaw Wantuch hivatalos oldala -
#16633 vegre egy olyan fotos aki nem anorexias hanem szep alaku (joseggu jocsocsu) modellekkel dolgozik, jok a kepek de a csajok is nagyon :) -
#16632 jó kis portfólió -
gabatika #16631 A Novartis Hungária Kft. fotópályázatot hirdet Látványos Tudomány címmel, amelynek célja, hogy a kutatás, oktatás és gyógyítás szolgálatában készült fotók életben tartsák a párbeszédet a tudományos élet jövőjéről.
1. A TUDOMÁNY KÉPEI
2. EMBERKÖZELBEN
3. TUDOMÁNY ÉS MŰVÉSZET
A pályázat mindhárom, meghirdetett kategóriájában az 1-3. helyezetteket jutalmazzuk. Az első helyezettek egyenként 250 000 Ft díjazásban részesülnek, míg a második helyezettek 150-150 000 Ft, a harmadik helyezettek pedig 100-100 000 Ft jutalmat kapnak. Az erkölcsi és anyagi elismerés mellett a legkiválóbb műveknek médiamegjelenési lehetőséget is biztosítunk.
http://www.latvanyostudomany.hu/ -
#16630 Well, ha összejön, és érdekel, jöhetsz. -
#16629 ()Y()Y()Y()Y()Y HTXHTX!
-
#16628 -
#16627 jól néznek ki ezek a képek, de engem valahogy nem győznek meg.
olyanok, mintha egy 80-as évekbeli sci-fi rajzfilmből vágták volna ki -
#16626 rohattvagy, meghívhatsz
meg metrólátogatásra is :@ -
#16625 Minden tükörreflexes gépet lehet csatlakoztatni refraktorhoz, csak adapter kell, vagy okulárprojekció.
Bővebben itten-e! -
#16624 Háhá, ma megyek (elvileg) a zegyetem csillagvizsgálójába. :D [Megérdeklődi lehet-e csatlakoztatni a gépét.] -
#16623 :o Bár egycseppet se értek a csillagászathoz, de ez elég durván néz ki... -
#16622 Először figyeltek meg szupernova-robbanást:
-
#16621 Micsinál? :oo -
mod #16620 Ezen a honlapon a nagyapám is fenn van, mint megszállott, és tényleg az. D: -
#16619 Hi iz. -
#16618 hn -
#16617 Én most már annyit tudok, mint Loál János.
Többet senem!
-
#16616 ValamiJét eltörte, a combnyakát, többet nem tok. -
#16615 Juteszembe (hátulról teszem be), volt jó régen, hogy közvetítettek egy ugrást a Szabadság-hídról, de az bejelentett dolog volt. Rémlik hogy valamilyét eltörte a vén lúzer, de más nem maradt meg. Mikor lehetett ez? Emlékszik valaki? -
#16614 lál, az -
#16613 voluman
-
#16612 nem ugrott :((((((((((((((((((( -
mod #16611 :o((((8 -
#16610 Tegnap, kocsiból, menet közben:
-
#16609 Cowparade pályázat
Sony R1-et lehet nyerni. -
efem #16608 ugyanezt picit modositva, kontrasztaranyokra figyelve ff-be attettem, arra ez lett a reakcio::)
Baby says:
hát ez k***va jó
Baby says:
ez nagyon tetszik nagyon jó lett
itt egy masik, picit jobban odafigyelve..
a vagas eredetileg ilyen szuk (itt mar 70-200/4L volt a kezemben)
pici kontraszt, nagyonpici korrekcio, es zajszures most elmaradt -
G_ArchAngel #16607 szétcincáltam az eredetit, de tényleg nem jött elő, így passzolok... -
gabatika #16606 akkor már tudod, mi jó portrézni
nekem is az van
és köszi a leírást -
#16605 Ugyanezek az M42-es obik vannak nálam is, kivéve a kétszerezőt, azt most adtam el. -
#16604 Hát az eredetin egyáltalán nincs ott az a négyszög. -
efem #16603 azota beszereztem egy 50/1.8 mk2 -ot, azzal szeretek mostanaba portrezni + makrozni(kozgyuruvel)
ill faterom regi m42 obiparkjaval kiserleti stadiumban (29/2,8;50/1,8;135/2,8;2x)
lcd ravetules elkepzelheto, bar picit abszurdnak hangzik :)
letezik olyan jellegu zajszuro folyamat, ami nem jelentkezik jelentosen a kep "kemenysegen" ? -
G_ArchAngel #16602 mondjuk az első tanulság, hogy kommersz zoomobjektívvel nem portrézunk (néhány L-essel szabad) - illik fixeket használni: 50, 85, 100, 135...
a fény négyszög lehet, hogy ott volt és erősebb jött elő az utómunkánál, lehet egy LCD vetítette oda, ahogy a Nap rásütött... -
efem #16601
ez volna az eredeti :)
akkor elmondom az egesz kep "tortenetet" :)
kiralyreti fotostalalkozon volt modellfotozas kereten belul a tema .. szamomra nagyon megragado holgyike.
kolcsonzott obikkal kiserleteztem h kitapasztaljam melyikre lesz kesobbiekben szuksegem.
ez a kep ha emlekezetem nemcsal egy 28-135IS volt, kisse leharcolva, lotyogott mindene ..
[ez volt a kifogas resze]
a kepen a kovetkezo modositasok mentek vegbe:
neat image teljesen automatikus zajszuressel
psben pici szinszuro a teljes arcfeluleten kis piros szuro, es a szemen egy kis hideg szuro, mert amugy is igen szuros, gyonyoru tekintete volt Trixynek(szamomra).
illetve volt par belogo hajszal, ami zavaro volt szamomra ..
a "fenynegyszoget" nemtudom mivel magyarazni, de valoban ottvan ..
talan azert hagytam ilyen lagyra az arcot, mert szamomra zavaro volt az eredeti kep "kemenysege" egy ilyen puha archoz kepest
kivancsi lennek ki hogyan latja meg a kepet, esetleg sajat feldolgozasban ! :)
es igen, epito jellegu kritikat elfogadok(es koszonom!), fikazast nem(de ki igen?) :) -
gabatika #16600 no, a lényeget a srácok elmondták, nekem is sok a blur, főleg a szemen zavar, amit külön is fehérítettél?
ha rétegeket használsz, akkor vissza lehet hozni természetközelire a szájat, szemet, hajat (bár a history brush-sal is el lehet ezt érni, de azt nem szeretem)
ha nagyon kötekedni kell: olyan, mintha a nózi előtt 1-2 centire lenne a fókusz
megnézném az eredetit is, mert mutatós az alany -
#16599 tényleg, a fénynégyszöget észre se vettem
-
#16598 nekem hiányoznak a részletek , de a modelled csinos :)
-
G_ArchAngel #16597 efem-nek mehet a kritika, Ő szeret fotózni, főleg embereket, így gondolom szívesen látja a tanácsokat és az építőjellegű kritikát...
igaz nekem csak 2 dolog furcsa:
- a kicsit homályos tekintet
- és az a világos "fénynégyszög" a fa és haj találkozásánál... -
efem #16596 miert ne lehetne velemenyezni ? :) -
gabatika #16595 csak nézni, vagy véleményezni is lehet?