25245
-
efem #16594 -
AnonymouS #16593 jójó, de azért van más mód is erre... :) -
efem #16592 nemtellik 2.8as obira :) -
AnonymouS #16591 szép, művészi, csak nekem túl szomorkás és iso1600 -
efem #16590 -
#16589 5 perce nézem :o -
mod #16588 Htx. -
#16587 Nikonos fotópályázat -
gabatika #16586 augusztus 29 – A Magyar Fotográfia Napja
---------
BiG G: mail ment
Falconer: nem én írtam ki :P -
#16585 Oooo, az a total alulnezet sztem diakpalyazatra nem kene, mert meg komolyan veszik... :D -
#16584 Pár kép a szombati megmozdulásról csak nektek! :)
BPparádé -
Köszönöööööööööm! :) -
#16582 köszi, jöhet :) -
gabatika #16581 ok, ha érdekel, akkor a részleteket átküldöm -
#16580 Így kell rádöbbenem, h öregszem. :C Ez illúzióromboló volt. :C
-
#16579 én végzősként még épp bennevagyok :) lehet alkotok reá valamit -
gabatika #16578 valamint egy meghívó -
gabatika #16576 és egy kis önreklám (lehet zsűrizni fogok)
Alkonyattól-pirkadatig fotópályázat
RÉSZLETEK -
gabatika #16575 ORSZÁGOS DIÁK FOTÓPÁLYÁZAT - 2006/2007 (általános és középiskolás diákok részére)
Beküldési határidők: 2006. december 30.; 2007. március 1.; 2007. május 1.
1. feladat témája: KÉP A KÉPBEN
2. feladat témája bármi lehet, de az totális alulnézetből készüljön
3. feladat témája a SZIMMETRIA
(talán van olyan, aki belefér)
-
G_ArchAngel #16574 vannak gyártói és beszállítói objektívek...
A közismertebbek a gyáriak közül, tehát Ők azok, akik vázat is gyártanak:
Samsung/Pentax bajonett
Canon/Kodak bajonett
Nikon/Fuji bajonett
Sony/Minolta bajonett
Olympus/Panasonic bajonett
...
Illetve a beszállítók, akik többfajta gyár bajonettjéhez is gyártanak:
Sigma
Tokina
Tamron
Zeiss
Leica
...
Vagy vannak a konverterrel/átalakítóval csatlakoztatható objektívek, ezek általában régebbi gyártók termékei, akik digitálisvázakhoz már nem gyártanak, de így pl. egy M42-es csatlakozású objektívet feltehetsz egy Canon vázra M42/EOS átalakítóval...
Amúgy a nagy gyártók objektívjeit is lehet variálni pl. Nikon/Canon átalakítóval, tehát Nikon objektívet felrakhatsz Canon vázra, persze csak kompromiszumokkal: autofókusz elvesztése, fényerőcsökkenés...stb...
Ezenfelül vannak olyan konverterek, amelyek a gyártón belül teszik lehetővé a régebbi bajonettel szerelt objektívek csatlakozását az új gépekhez: pl. Canon EF/FD konverter...
Igazából elég kaotikus eredményt is kaphatsz, ezért célszerű a legjobban ajánlott gyári objektíveket tenni a gyári vázakra (persze vannak kivételek):
Tehát Canon EOS-ra tehetsz Canon EF objektívet vagy külső beszállító EF objekítvjeit, persze ezek legtöbbször már némi minőségromlással járnak együtt: lassabb AF, hangosabb motor, rosszabb optikai leképzés...
Igaz itt is vannak meglepetések, pl. a Tamron újabb objektívjei, amelyek kevesebb pénzért nagyon jó minőséget hoznak, vagy a Sigma EX sorozata, amely a kommersz Canonok szintjét hozza, vagy túlszárnyalja...
Persze van, mikor a külső beszállító jobb objektívet ad, mint a gyári, de ekkor keményen kell fizetni: ilyen a Nikonhoz vagy Sonyhoz a Zeiss objektív vagy Olympushoz és Panasonichoz a Leica...
Hogy még kicsit csavarjak a dolgon: a Canon digitális EOS rendszeréhez pl. két típus létezik: EF és EF-S - az EF minden EOS vázra csatlakoztatható, míg az EF-S (s = short back focus) csak az erre alkalmas ún. crop-os gépekre, tehát a kisebb érzékelőjű vázakra csatlakoztatható, míg a Leica méterű érzékelővel ellátott digitális vázakra nem...
(sorry, hogy a Canon-nal példálóztam, de ezt kicsit jobban ismerem, mint a többi rendszert, majd jönnek Nikon felhasználók, illetve digitgép teszterek, akik kiegészítik) -
#16573 sok :)
bajonettes és menetes is van és azokból is sokféle... -
#16572 Hali! Sokat szoktam fotózni, egyenlőre sajna egy kis kompakt géppel. Egy eléggé láma kérdésem lenne: az objektív és a (tükörreflexes digitális) gép csatlakozása az hány féle lehet? Van különbség közöttük? köszi! -
AnonymouS #16571 További pézsmák :)
-
#16570 Akkor mostmár tudom, hogy a pézsmatulok az egyik kedvenc jószágom.
Köszi a kiigazítást. -
AnonymouS #16569 Hát igen, egy nemzeti parkban voltunk (Dovre-fjell), gyakorlatilag a tundra közepén és még a bejáratnál ki volt írva, hogy 200 méternél közelebb ne menjünk. Mi persze 50 méterről kezdtünk (aztán voltunk 30 méter közel is), volt amikor elkezdtünk futni előlük, mert felénk szaladtak, de mázlink volt és elfodultak. Másnap is futottak de akkor fotóztunk inkább (hülye fotósok :P). Ha úgy gondolják hogy el akarnak csapni, akkor nincs esélyünk, mivel 400 kilós vadállatok annyi ésszel mint egy birka. Szóval jó volt... :D -
G_ArchAngel #16568 valahol olvastam, hogy ezek bírnak veszélyesek lenni, nem érdemes mindig a közelükbe menni, mert eléggé instabil lelkivilágú emlősök...
igaz ez?
(nem profi, hanem Skandinávia-fan)
-
AnonymouS #16567 köszönöm, nekem is :)
és tényleg pézsmatulok, a profi jól mondta :P -
G_ArchAngel #16566 Ő lenne a yak:
-
G_ArchAngel #16565 Pézsmatulok... -
#16564 A Jak az egyik kedven állatom! (Ezeken a képeken ugye jak van?) :) Nagyon jó képek, gratula! -
mod #16563 Gyönyörűség az összes! A lunda a kedvenc madaram... -
#16562 Ja, vagy gondolták, hogy kicsit reklámozzák a Reuters-t a saját módszereikkel. -
obe #16561 valószinű biztos ami biztis alapon kilőjjük:( -
#16560 nem tudják megnézni, hogy mi van ráírva? -
#16559 "gyanúsan közlekedett"
pffff
-
obe #16558 kilőtték areuters kocsiját -
#16557 jeee.... megvagyok! van netem, 10 óra után kiszabadultam a reptérről, minden jóóóó....
majd képet is lesznek, csak arra még tényleg nem volt időm. -
G_ArchAngel #16556 Ni, a horvát cigány, de megszőrősödött:))) -
#16555 No még egy uccsó panoráma a Tutira Valley-ről.
TutiraValley -
#16554 Igen, de az nem annyira feltűnő. -.-