25245
-
mod #16754 Ez nem baj, sőt, van amikor kell is! -
#16753 Áz. :O) -
#16752 CsoNkolva -
#16751 De a különleges/kreatív/szép dolgokkal persze megint csak az egyéni ízléshez térünk vissza. :-| -
#16750 Van ahol jó, ha valami érdekes arcformát, vagy tekintetet kiemel, ott nincs vele gondom. Viszont 1-2 helyen zavarja a szememet, mert szívesen követnék a tekintetemmel egy vonalat a képen, de egyszercsak amputálva van. -
G_ArchAngel #16749 igen, az a klasszikus portré, amolyan zsánerképek - ettől ellehet térni: gondolj bele, hogy milyen arcok/portrék vannak egy plakáton, CD borítón, vagy egyéb reklámfelületeken/médiában...
vannak szabályok, amiket nem érdemes áthágni, de ami szép, új, különleges és kreatív az SZERINTEM követendő...
(persze én ehhez is hülye vagyok...) -
#16748 Akkor csak engem zavar, hogy egy rakat közelebbi portrénál le van kaszálva a fej/fél arc? :-| -
G_ArchAngel #16747 1., jók a beállítások vagy az utólagos vágás a kompozició érdekében
2., a fekete-fehér jobban hat az érzelmekre (ha jól konvertálják), mint a színes
3., szépek a modellek
utómunka nem nagy "vaszitdasz", 95%-ig a helyes beállítással, jó fényekkel és ügyes RAW-konverterezéssel megoldható...
innen két út van:
- használsz effekt plug-int PS-hez, ami megcsinálja a fényáttöréseket, elmosást, hasonlókat, stb. több-kevesebb sikerrel
- maszkolsz és rétegelsz:) - tehát megfelelő helyeken látszatod a saját magad kicsi kezeddel kreált módosításokat (bababőr+éles szem)
(vagy van az egyszerű megoldás, a Sötét Oldal - áttolod a képet egy szűrőprogramon (ami nem erre lett kitalálva), aztán kapsz egy porcelánbabát részletek nélkül...)
ha szeretnél későbbiekben minőségi portrékat készíteni, akkor a 2. megoldás felé menj: legyen a fotód tökéletes:
- helyes fénymérés, jó fehéregyensúly, szép fények, jó sminkes, ha nem steril stúdiót választasz, akkor ízléses és izgalmas háttér, szép és fotogén modell, akivel egymásra tudtok hangolódni, no és persze egy jó objektív, mert gagyizoom-mal 8mpx-es képet nem tudsz jót készíteni még a 30D-del sem:)
Érdemes mind RAW-ban, mind a gép által felajánlott PictureStyle-ok között található Portrait üzemmódban lőnöd, hogy legyen mihez viszonyítanod a RAW konvertálásnál...
van két oldal, talán ott találsz az utómunkáról érdekességeket: tutorial.hu és digiretus.hu
amúgy fekete-fehérbe sem észnélkül konvertálunk ám:)
vagy PS-ben channel mixer, vagy curves/levels színcsatornánként, esetleg jobb RAW-konverter, ahol tudsz csatornánként állítani desaturate után...
vagy egy olyan PS plug-in, ami akár a választott fekete-fehér analógfilmnek megfelelő hatást dob a képedre...
(persze én ehhez hülye vagyok, de másoktól így hallottam:D) -
efem #16746 nemtudom akartam v linkeltem-e mar, de nekem nagyon megnyerte a tetszesem ennek az urgenek a munkassaga.
szemek vajh csak ff konverzio miatt hangsulyos tobbnyire? v utomunkaval h lehet ien hatast elerni? -
#16745 Váj nat Mate hi is? -
#16744 Akit egy picit is érdekel a téma, annak kötelező:
Acro Base 2003 (100 MB)
13 perc tömör gyönyör, profi felvételek, brogos zenék. Siklóernyőzés és bázisugrás főleg.
-
#16743 Hát ha elég nagy mélység van alattad, akkor nem vészes, mert ilyenkor nincs terhelve az ernyő és idő kell neki amíg 'kirendeződik'. -
G_ArchAngel #16742 Faterék kizárólagos szállítói voltak a Bakonyi Bauxitbányának és kivittek minket családi bányalátogatásra Jugoszláviába - nagyonszép látványtárnákat láttam, újrafestett bányagépekkel, majdhogynem csempézett aknákkal, megmutatták, hogy nekik sokkal jobb van, mint nekünk Ajka környékén...
3× szálltunk át, persze nem hiszem, hogy ilyen mélyen lettünk volna, de a gyerekként ez jól hangzott, mikor suliba elmeséltem...
(Ajka III-ban gyalog is lelehet menni többszáz métert, ahol a gépeket vitték le) -
#16741 Hi iz nát Máté. -
#16740 upload! -
#16739 csináltam proshow-al 3 ilyen izét
abból 2 panos... jónagyok -
#16738 Hey Mate! Vaccapp? :) -
#16737 Hi, new kid on the block!
-
#16736 Hajcihő -
#16735 tell me 'bout it! -
G_ArchAngel #16734 [volt már -1200m-en] -
#16733 tell me 'bout it! -
#16732 [urott már 4000m -ről] -
G_ArchAngel #16731 -
G_ArchAngel #16730 -
#16729 értem
mi történik ha ugrok?
-
G_ArchAngel #16728 -
G_ArchAngel #16727 -
#16726 Az volt, a kettő közt csak szélsebességbeli különbség van. -
#16725 Az oktató letépi a fejed, ha picit is ugrasz
Elemelkedünk. Ha nem sikerül, akkor megszakítjuk a startot, de ugrani pozor. -
G_ArchAngel #16724 én kétfajtát láttam, de lehet nem siklóernyős volt:
- lefutott kicsit, majd az áramlat felkapta
- a hegytetőn felfogta a szelet és felemelkedett -
#16723 de most már az ejtőernyős ugrás jobban érdekel -
G_ArchAngel #16722 volt itt CF, meg zár- és sorozatsebesség kérem:) -
#16721 hááát, a siklóernyős is "elugrik" a dombtetőről
-
#16720 siklóernyős spirál gömbpano -
#16719 Ugrás? Ejtőernyőztél volna? Sokan azt hiszik, hogy a siklóernyősök ugranak, de az csúnya eredménnyel végződne :) -
#16718 Nyilván ez egyedi eset, előtte és azóta se történt hasonló. Érdemes kipróbálni. -
#16717 emiatt a balhé miatt nem ugrottam:)
szülinapi ajándék lett volna :D
-
G_ArchAngel #16716 köszi, itt szőlőkaró lenne alattam...:( -
#16715 Van tandem :D
Kb egy éve volt is balhé, hogy a pilóta nem kötötte be az utast, aki egy betonudvarra zuhant.