25245

• Yeltzin
    valóban utána kéne járnod, nagyon sok féle lomo gépet fejlesztettek azóta (időközben a lomo szócska is egy stílust jelöl nem simán egy gépet), 4-8 optikás vázakat pl.

Pár érdekes cucc

és tévedsz, a lomo lényege pont az, hogy bele se nézel a keresőbe, csak véletlenszerűen megörökíted a pillanatokat, teljesen kihagyva a komponálást... freestyle ;)

Archangel: a szabályok felrúgásához nem kell azokat ismerni, csak a betartásukhoz ;)
  • mike23
    hihetetlenül szépek azok az indiai képek
  • BiG G
    higly qualified photo competition magyaros módra :D
  • ivjoe
    + Mikor odaírja, a zsűri, h gratulálok, nagyon jó kép és ad 5 pontot. :DDD
  • Gladiator
    Tudom, egyszer már kiröhögtük magunkat ezen, de most megtaláltam ismét, és olyan jókat kacagtam. nem is a fotókon, mert ok, próbálkozni szabad, hanem azokon a szánalmas "profi" értékeléseken:D:D:D
  • Gladiator
    vagy legrosszabb esetben önkioldó
  • BiG G
  • Gladiator
    szentem a hüvelykujjánál van az expó gomb......
  • ivjoe
    Amúgy ha így rá kell markolni, hogy exponál, telepatikusan?? :C
  • ivjoe
    Áhhh, ez csak 8 millió Ft-ba van. :DDD
  • Placebó
    áz...:)
  • AnonymouS
    LOL! :D
  • Placebó
    izémá
  • Gladiator
    szentem szinte mindet. Az biztos, hogy a szaturációt sznite mindegyiken felhúzta, hacsak nem a gépen állította már be alapba. Viszont utólagosan nem nagyon vágta a képeit, ez dícséretes:)
  • G_ArchAngel #17181
    igen, csak nem mindegy, hogy valaki többszáz fotóból párat, vagy szinte minden fotóját...
  • Gladiator
    szépek, de azért itt is van néhány agyon PS-ezett kép.
  • G_ArchAngel #17179
    Tamil Nadu - nagyon szép indiai fotógalériák
  • G_ArchAngel #17178
    ez az emberiség egyik védjegye...

csalunk, hamisítunk, árménykodunk az élet minden területén - akár szerelem, akár oktatás, akár háború vagy politika...

a gyerek hazudik a szülőnek, szülő a gyereknek, társak és kollégák egymásnak...

ha mindenki őszinte és igaz lenne, akkor az emberiség öngyilkos lenne a jelene és múltja miatt...
  • G_ArchAngel #17177
    http://www.fotohonap.hu/
  • Alexease
    Ez sajnos a media minden teruletere iogaz, legyen az film, fenykep, szoveg:( Ahol ezekkel a "publikaciokkal" penzt, hirnevet, elismerest, dijat lehet kapni/nyerni, ott mindenhol "csalnak", kozmetikaznak, trukkoznek;)

Eleg csak az "egyszeru" termeszetfotos "elitet" megnezni:) Lefagyasztyott novenyek, rovarok, asott godrok, mesterseges tavak, pocsolyak, levagott agak, kiirtott bokrok, "telepitett" allatok, novenyek, kovek stb.;) Persze, a nagyreszehez meg lehet magyarazni, hogy az "adott technikai korlatokhoz igazitott feltetelek, hogy minnel jobban lehessen publikalni a termeszetunket".;)

Altalaban emiatt, sokszor tobbre becsulom az itt belinkelt, vagy egyeb "amator" fotos oldalakon megjelentetett kepeket, mert nagyvaloszinuseggel, az ilyen helyeken, ahol meg tetnelkuli a dolog, sokkal kissebb aranyban vannak a kozmetikazott kepek. De azert, az ilyen helyekre is begyuruzik a "versenyszellem", es mar erezheto az "ugyeskedes":)))
  • Gladiator
    az! tudtam, hogy vmi balázs:D
  • ivjoe
    Gárdi Balázs-e? :D
  • Gladiator
    lol:D

mondjuk amikor én jártam tanfolyamra, és a riportfotóról volt szó amit fú-nem-jut-hirtelen-eszembe-angel-biztos-tudja-hogy-hívják srác tartott aki volt afganisztánban is fotózni, mondta, hogy beszélt a CNN-es haverjaival akik már kint voltak több héttel a háború kezdete előtt. A CNN-nek drága volt, hogy nincs háború, ezért a riporterek adtak 1000dollárt a felkelőknek, hogy ugyan lőjenek már ki pár rakétát, azok kilőttek, azt ment is élesben, hogy fúú, megkezdődött a háború!

de ezt asszem már egyszer-kétszer elmeséltem.
  • 300Dani
    médiagecik
  • mod
  • mod
    [center]
  • G_ArchAngel #17169
    ok
  • hen-tes
    [apro]"persze, mivel nem értek amúgysem a képalkotáshoz, ezért a fenti vélemény erős hülyeség kategória..."

Muszáj ezt minden kommented végén elmondani? Blastával van bajod, sírj neki, de ez már undoritó..
  • Galy
    huligánok!
  • G_ArchAngel #17166
    is-is, a trend szerint hozzátartozik a LOMO gép, vagy ebbe a kategóriába sorolható minőségi camera obscura...

http://www.lomography.com/

• Placebó
    Wroámmm
  • Galy
    nem kevertek itt valamit nagyon?
    lomográfia alatt maga a fotó elkészítésének módját értjük, nem a "vasat"
  • obe
    első mondatod akkor lenne igaz ha teljesen dilettáns lennék a fotográfiához, és mint outsider elengednék egy ilyen felszines közhelyet egy olyan témakörben amihez lövésem se lenne..

én semminek nem vonom kétségbe a létjogosultságát(fotoban), de jelen esetben egy olyan kameráról beszélünk aminek tudása az eldobható gépek kategóriáját bírja, egyszerü, mindenki által kezelhető, tehát technikailag arra alkalmas hogy maximum megörökitjük emlékeinket, ha nincs más..hiszen ma már a "legamatőrebb" családnak is jóval nagyobb igényei vannak egy fényképezőgéppel szemben. elég csak az ideíró tanácsotkérők kérdéseit elolvasni..10ből 9 ember 40-50.000 forintért vásárol kamerát.

nem tudom milyen sok rejlő lehetőségre gondolsz a lomoval kapcsolatban, hiszen nem több mint egy lyukkamera, semmiféle állítási lehetőséggel...(igen, még élességet sem)
    és mitől őszinte?...és mért őszintébb egy megkomponált(minden fotót meg kell komponálni) riport fotónál?
  • Placebó
    Melo után kimentünk kollégával egy kicsit bolondozni... :) állat volt
  • G_ArchAngel #17161
    Lomográfia?

igen, van helye és ideje a térben/időben/matrixban - de én kerülöm:)

persze kockaladából is lehet jó versenyautót építeni, jó vele a Bakony-rallyn driftelni, meglehet magyarázni, hogy van helye és mellette szól egyfajta érzés...

igaz, egy fél nap múlva a ladás eredményére senki nem fog emlékezni, mert az embereket a Peugeot és Focus WRC érdekli...

nekem a "lomográfia" ezt jelenti: high-tech camera obscura, 1 mpixeles mobiltelefon minőségű képek, amelyek azért nem férnek az elkapott pillanatok kategóriába, mert az nem lenne trendy és nem lenne mire fogni a technikai felkészületlenséget (tisztelet a kivételnek)
    Félreértés ne essék, nekem nem az a lényeg, hogy mindenki a fotográfia szabályain belül alkosson, sőt támogatom ezek felrúgását, de akik ezt teszik, azok ismerjék is azokat az elveket (szabályokat), amely alól kitérnek (felrúgják azokat)...

persze, mivel nem értek amúgysem a képalkotáshoz, ezért a fenti vélemény erős hülyeség kategória...
  • G_ArchAngel #17160
    szólj, hogy hol és mikor - kellene pár megkomponált riportfotó:P
  • Yeltzin
    most, hogy beismerted, mongyáá is le, különben megrongálok pár autót!! :D
  • Yeltzin
    ne beszélj az én nevemben, sose voltam jó
  • Yeltzin
    ez a beszólás kicsit olyan szintű mint a "szar techno!" és "gagyi rap!" firkák a villamos ablakán....

a lomoban nagyon sok lehetőség van, és ez is csak egy ága a fotográfiának, van annyi létjogosultsága mint a virágmakrónak

egyedi módon örökíti meg a pillanatot, és esetlegessége miatt egy fokkal "őszintébb" a megkomponált riporfotóknál
  • Galy
    jók voltunk/jók leszünk