25245

• 300Dani
    HVG fotópályázat
  • Amse
    [palota]
    qrvajó
  • ivjoe
    [kastély] :D

Nemvolt szerencséd, mer nem búkmarkoltam del.icio-n, viszont youtube-on megtaláltam. ^^

link
  • Amse
    [vár]
  • ivjoe
    Várj, ha mákod van elmentettem a del.icio-ra.
  • Amse
    linket thx
  • ivjoe
    Youtoube-on van egy olyan video ism, ahol a srác minden nap lefotózza magát és ebből van egy gyors vetítés. Asszem már 6? éve csinálja. :D
  • gabatika
    Szólok, hogy nem az én képem, így kérdezzetek csak!

:-D
  • efem

tegnap este gyumolcse :)
  • G_ArchAngel #17226
    állítólag 9 hónapot érdemes rászánni...
  • Basic
    Tényleg nagyon jó. És mennyi ideig készült:D
    Egyébként a youtube-en láttam egy olyan videót, ahol minden héten le volt fotózva az anyuka.
  • cenobite
    Ez mekkora! Nagyon tetszik az ötlet is és a kivitelezés is.
  • Gladiator
    tenksz!
  • Falconer
    Itt egyebkent ahol most vagyok, USA kozepen olyan viharok szoktak lenni, hogy megalass nelkul villamlik orakig. Nem ugy mint otthon, hogy negy ot mpenkent egy egy, hanem a leghosszabb ido ketto kozott fel mp. Es alig van hangja, a legtobb a felhok kozott van.
    Szoval lehetne nagyon franko kepeket csinalni, csak sajnos a technikara nincs keretem :(
  • Falconer

Nem az enyem, de irto jol nez ki.
    Nemtudom volt e mar.
  • Falconer
    Melle egyre jobb lett :)
  • mod
    UH.
  • gabatika
    Ez az?
  • 300Dani
    Tudom mire gondolsz, de nem találom :C
  • Gladiator
    Csak mert ugye kiderült, hogy lesz 3. gyurcsány csomag is, vagyis azt hiszik. Gondoltam ez majd megint jó indok lesz arra, hogy szétverjük a fél fővárost.

Amúgy nincs meg vkinek az a kép, amin egy terhes csaj van. Vagyis minden hónapban le lett fénykpezve a csaj, és úgy van rajta egy képen. Fekete fehér kép asszem. Ha megvan pls küldje el a [email protected], vagy adjon egy linket hozzá.
    köszi
  • 300Dani
  • cement

joag a tschaj izs ^^
  • G_ArchAngel #17213
    tudsz valamit, amit mi nem?
  • Gladiator
    ha minden az eddigiek szerint alakul ma is mehettek fotózni a Kossuth térre...:S
  • efem
  • efem
  • Alexease
    Ez meg az a haziko:)
  • Alexease
    Panorama, csak hogy legyen bent kep;) Amugy teljesen erdektelen, feldolgozattlan, nyers, stb.
  • G_ArchAngel #17207
    még szerencse, hogy a LOMOgráfia eszközeinek semmi köze a trendhez, divathoz:)))
  • Loál János #17206
    Itt meg elcseszett jó cuccok vannak. :O)
  • G_ArchAngel #17205
    nyugodtan alszom köszi...:)
  • GregSB
    Na ezt benéztem :D

Szóval efem képe:

(ha most se jön be akkor nem lehet ATWről linkelni)
  • GregSB
    Tetszik

Utólagos engedelmeddel segítek, mert nem jött össze a beszúrás:

• efem
  • obe
    ..."és tévedsz, a lomo lényege pont az, hogy bele se nézel a keresőbe, csak véletlenszerűen megörökíted a pillanatokat, teljesen kihagyva a komponálást... freestyle ;)"...

hja, ennyi az egész? akkor ezt egy majom, vagy egy vak is meg tudá csinálni..akkor meg a majom is művész lesz, tudatos képalkotó, akár pályázatot is nyerhet vele...

és milyen az az ideális lomográfus?és ha én igy lógatom a gépet akezemben és véletlenszerüen kattintgatok, meg nyolc optika egyszerre rajzol akkor én már lomográfus vagyok? és akkor egy stílus birtokosa vagyok már? stílust tremteni ma már pofonegyszerű, hisz mindenki más akar lenni mint a többi ember, igy bőven van követője minden ujdonságnak, mindegy mi az, csak uj legyen, más mint a régi.... a régire meg rá lehet fogni hogy kötnek a szabályok ,meg hát iskolázott vagy, az meg minek csak gúzsba köt.. minek a tehettség, meg a munka hozzá, csak logasd a gépet meg összevissza nyomkodd a gépet, csak lesz valami érdekes a száz kép között..ez lenne egy fotoművészeti stílus?, meg nyomok pár sapkát, meg pólót azt itt a kult...én lennék szomorú ha ez is művészet lenne...

• Yeltzin
    ok, igazad van, profik által űzött, jól átgondolt alkotások, és valszeg Bush keze van a dologban, de lehet, hogy Gyurcsány vagy Orbán hazudta, hogy mindez nem is igaz... a lényeg, hogy te nyugodtan aludj
  • G_ArchAngel #17199
    ilyen már előfordult - ezt nem LOMO-nak, hanem a zár koporsószegének hívom:)
    én nem exponálok feleslegesen, legfeljebb az eredmény törlésre kerül:)

amúgy mennyire véletlenszerű az az exponálás, amiről tudjuk, hogy akkor kell megnyomni "amikor" és arrafelé tartani az objektívet "amerre"?

lehet nem is annyira freestyle, mint amennyire annak tűnik?:)
  • Yeltzin
    ugyan, nem kell minden mögött a magasztos munkát, tehetséget és rejtett értelmet keresni

a többire meg: az a kép, ahol jó a képkivágás és tökéletes az expozíció vagy nem igazi lomo vagy "szerencsétlen" véletlen

nem igazán akarok erről vitázni, meg elég vicces lenne ha kiderülne hogy az ideális lomográfus a lázadó de iskolázott fotós... egyszerűen lógasd a képet a kezedben néha kattintsd el, és meg fogsz lepődni, mennyi érdekes képet kapsz (lehet h csak százból egy, de azért már megéri, nem?)
  • G_ArchAngel #17197
    Archangel: a szabályok felrúgásához nem kell azokat ismerni, csak a betartásukhoz ;)

tévedsz - egy szándékosan elkerült szabály tudatosan javíthat a képen, ha az alkalmazója tisztában van vele, hogy miért kell ezt tennie a járt út rovására, ha csak kattintunk, akkor abból nem LOMO, hanem lom lesz...

hasonlít ez az egész ahhoz, mikor az ember benyomva partyfotózik a mobiljával - másnap pedig szégyenkezve törli ki a képeket...:)

és tévedsz, a lomo lényege pont az, hogy bele se nézel a keresőbe, csak véletlenszerűen megörökíted a pillanatokat, teljesen kihagyva a komponálást... freestyle ;)

ezt tudják a lomo-fanok is? mert elnézve néhány galériát, ha ezek a kompoziciók véletlenek, akkor ezek a srácok nagyon tudnak valamit:)
    vagy minimum 2 évet lehúztak Yoda jedi-fotóssulijában:)

mondjuk szerintem ez az egész LOMOzás egy jó poén, nekem tetszik, de több figyelmet nem érdemel, mint a kreatív kollégisták alacsonyköltségvetésvű koktéljai...
  • Yeltzin
    ja, és a ladás hasonlat nem jó, a művészet nem verseny, nem értékelhető és nem rangsorolható