Digitális és analóg fotográfia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ivjoe
Fuez janozs mégegy húdeperverz! :o
Szembõl nincs?
Szvsz a vaku kicsit erõs. :C Megoldás: zsepkendõt tekersz a vakura, hülyén néz ki, de jól lágyít. 😄
Jano
Igen, igen, még!!!!!!4

S9500 + Raynox DCR-250
ISO 100
F5.6
1/60s
vaku
Vágva, átméretezve

- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?

300Dani
Attól IR, hogy infraszûrõvel készült -.-

ivjoe
#15828: 😄D
#15829: Ez mitõl IR? :o
#15830: htx
ivjoe
Ha jól emlékszem anno helyszínen néztem mi van, ha kicsit bentebb kerül az ajtó, de az így keletkezõ keskeny sáv az ajtó jobb oldalán nem tetszett, így képet sem lõttem ezzel a kivágással. Lehet hiba volt. 😄
300Dani
felsõ jóak -.-

300Dani
csak unatkozás: infra pano

GregSB
Habár minél többet nézem a képet annál jobban tetszik ez a kivágás. 😊 Tetszik ahogy a világos rész arányul a sötéthez (Ajtó + fal sötét alja = tükrözött L betû, a fal világosabb része pedig egy fejrefordított-tükrözött L ráillesztve) <#eljen>

GregSB
A felsõnek nagyon szép a textúrája, de én nem így komponáltam volna. Habár érdekes a koszos, repedezett fal, de az ajtó nagyon elvonja róla a figyelmet, igy a bal oldal kicsit üresnek tûnik, emiatt nincs egyensúlyban a kép SZVSZ. Én egy picit balra komponáltam volna az ajtót, nem annyira hogy középen legyen, hanem hogy a közepe kb az aranymetszési pontokon fusson át.

(Mindez erõteljesen SZVSZ 😉

ivjoe

The Door

Is closed

ivjoe
Angel nemnézide! 😄

GregSB
"Images that have been digitally edited with software are also accepted."

Hmm.....

Külsõ vaku, ami úgy 15-20 méterig is hatásos lehet.
Belsõ vaku hosszú szinkron módban + állvány. Ilyenkor a vaku kivillantja az elõtérben lévõ pár métert és esetleg a mozgást, a hosszabb záridõ miatt pedig a háttér is megfelelõen világos lesz.
Magasabb érzékenység. Sötétben nem mindig elég és hatványozottan nõ a zaj.

Basic
És milyen gépet ajánlanátok a 100 000 Ft alatti kategóriából?

Tikal
szeva, tök amatõrnek/nekem jo egy canon powershot A530, vagy van ebben a kategoriában jobb, alternativaa? 😊 kösz

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

GregSB
De van rá megoldás, csakhát nem ultrakompaktal.

Basic
Az állvány jó az esetek többségében. De elõfordul, hogy amit fényképezek, az mozgásban van. Ilyenkor ezek szerint nincs mit tenni.

Ha bonyolult géppel fényképezel akkor is ez van. Beépített vaku pár méterig hatásos, csak az elõteret világítja be, a viszonylag rövid záridõ meg nem elég a háttér kiexponálásához.

Állványt kell használni, vagy mozdulatlanul letámasztani a gépet és letiltani a vakut, és kivárni azt a pár másodpercet, ami ilyenkor kell a gépnek, hogy "lásson".

ultrakompakt az elvileg a nagyon kicsi xD

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Amse
állvány kell neked, de nem hátrány, ha manuálisan be lehet állítani az exp. idõt, iso-t, stb...

Basic
Az miért van, hogyha egy egyszerû kompakt géppel fényképezek sötétben, akkor a távoli dolgok teljes sötétségbe borulnak? Mert elõfordul, hogy valamit le szeretnék estefelé fotózni, de ha villanóval fényképezek, akkor elsötétül, ha villanó nélkül, akkor meg elmosódik a mozgásban levõ tárgy. A gépen nem lehet normálisan állítani az expozíziós idõt. Egy mormálisabb, ultrakompakt géppel, lehetne készíteni jó képeket ilyen helyzetben?

GregSB
Fisáj rokz!

Blasta
OMG

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Jano

- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?

Punker
ja így most sz@r majd ha nem lesz összevissza beszûrõdõ fény a naptól akkor megpróbálom a másikon, azon csak az érme közepe a lényeg 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

300Dani
Egyszerûbb asztali lámpával oldalról megvilágítani, akkor szebben kirajzolódik a felülete, s mivel érmérõl van szó, nem mászik el egy hosszabb expó alatt.

Amse
deríts rá én azt mondom...

Roger6
Én azért megnézném az EXIF-et.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Punker

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Punker
vaku ki volt kapcsolva, na mindegy ezt még sokat kell gyakorolni 😊

Roger6
Szerintem a vaku nem tesz jót hatást a képre... Szerintem...

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Amse
a vaku elég szar, ha közvetlenül a tárgyra lõssz vele, szóval érdemes gyártani vmi derítõt fehér lapokból akár amivel eltereled a közvetlen fényt és mandínerbõl lövöd a pénzre 😊

Punker
nem felülrõl volt az évszámra próbáltam koncentrálni 😊

Amse
hát ha nem teljesen felülrõl fotózod akkor felejtsd el, hogy éles lesz az egész makró módba...

Punker

Roger6
IVJOE!

Köszi a PDF-et! Hasznos lesz.

Galy
kerítés.
ivjoe
Ketrec?
Galy
Ha jól sejtem ez egy kis fakopáncs, még elõzõ hétvégérõl

(megjött a közgyûrûsorom, hétvégén teszt <#smile>)
ivjoe
Köszi, utólag nézve nekem is az jött le, h ez a felnézõs perspektíva jól állt a csajnak. 😄
Editthy
4569 nagyon bejön, grat. (talán még a 4604, a többi beállítás nem igazán fogott meg, de érdemes próbálkoznod szvsz és elsõre nem szar!!!<#smile><#eljen>)

www.koleszafoto.hu

ivjoe
Well, nagyon elsõ, nagyon béna (nagyon szar) szárnypróbálgatás, de próba cseresznye. (Nem volt hátterem, így maradt a szõnyeg, fal kombó.)
ivjoe
DSLR_teszt.pdf @ 150 DPI, 80%-os JPG tömörítés, ~2,5Mb
ivjoe
A digit és analóg fotográfiában miért van digit és analóg fényképezõgépek banner? 😄DD
ivjoe
Loál, mennyit is ittál már ma? Le kéne jönnöd a narkóról is. <#hehe>
Blasta
Vaze, az a rész nekem valahogy kimaradt, pedig elolvastam a kommented 😄DDDD
sry

ivjoe
#15786: Ok, várszpicit.
#15787: Ha nem lenne, szted felajánlottam volna? 😄D
Blasta
Hátö, márha van szkennere 😄

Roger6
Ivjoe! Akkor most tisztelettel megkérlek szépen, hogy szkenneld bejatztat a tesztetet nekem, ha nem okoz gondot. Aztán priviben értesíts, hogy ha megvan. Elõre is köszönöm! :-)