25245
-
#24563 Csak nem 2410U? -
stain #24562 Akkor az valószínű sRGB-re próbálja kalibrálni, de rosszul csinálja. A gamma jó legalább? Azt tudod ellenőrizni? Ha máshogy nem, akkor PS-ben tudsz olyan mintát rajzolni, hogy fekete-fehér csíkok egymás alatt vs 50%-os szürke. Hunyorítva egyformának kell látszania. És ezt minden színre el kell játszani. -
#24561 Nade minden RIKÍT, baszott idegesítő, nem természetes. Nem tudom mihez kalibrálok, van egy program, az megmondja mit állítsak a monitoron, majd létrehoz hozzá egy profilt. -
stain #24560 A kalibrálásnál eleve az a kérdés, hogy mihez kalibrálsz. A CRT alapszínekhez? Vagy megvilágított papírhoz? Milyen mappelést használsz? Abszolút kolorimetrikusat? Amúgy a CRT monitornak sokkal szaturáltabbak a pirosai meg a zöldjei, szóval azon ne lepődj meg. Nekem egy gyárilag kalibrált samsung-om van, az is csak sRGB-t tud, de meglepően nagyobb a színtartománya, mint egy átlag LCD monitornak, és elsőre nekem is erősnek tűntek rajta a pirosak. -
#24559 Én úgy tudom, hogy minden egyes darab monitor és videokártya más képet ad azonos típuson belül, persze lehet hogy ezt már csak műszer látja. -
#24558 még a digitális korszakban is? Már egy ideje nem analóg VGA kimenet van... -
#24557 Biztos van hozzá, de nem hiszek benne, miután minden VGA más képet ad. -
#24556 nem találtál hozzá online profilt? mostanában szokás...
(prohardver.hu -n például minden monitor/laptoptesztben van általuk kalibrált profil) -
#24555 CF-re nincs magyarázat, beraktam az olvasóba, elsőre még látszott a Canon-féle könyvtárstruktúra, de üres mappákkal, utána már az sem. Vázba visszarakva se lehetett visszanézni a képeket, format menüben viszont látszott, hogy nem üres a kártya (foglalt MB). Sandisk Rescue Pro visszahozta mind, de időveszteség, és para hogy bármikor előjöhet.
Fotóknál alig feltűnő, windows ikonoknél és főleg firefoxban nagyon látványos, extrémen élénk a zöld és a piros. Monitor resetelve lett, minden nem gyári színprofilt eltávolítottam. Van egy régi MVA vagy PVA paneles 19"-os, az is egész jó lett, a notebookon se bántó (bár szerintem van rajta egy pirosas fátyol), de a fullos 24"-is IPS paneles DELL-t képtelen vagyok belőni normálisan. -
stain #24554 Nyilván fényt kapott a CF...
Mihez képest szaturált a kép a monitoron? Beállítottál valami soft-proof opciót a PS-ben, vagy csak úgy szemre szaturált? -
#24553 Beraktam a CF-et az olvasóba, és eltűntek a képek, ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, AGYFASZ!
Munka közben persze. -
#24552 Végigzongoráztam, de irreálisan szaturált eredményt kapok mindig, notebook monitoron jók lettek a színek. -
#24551 hááát ha jól rémlik cégtől, ott adtak hozzá jó kis kalibrálóprogramot, és az végigmutogatott mindent.. (ide rakd a kalibrálót, állítsd be milyen fényviszonyok vannak a szobában, tekerd fel/le a monitor fényerejét, stb.) -
#24550 Vettem, és itt kezdődnek a bajok :) -
#24549 veszel/kölcsönzöl kalibrálót, és azzal egyszerű... -
#24548 Ért itt walaky a monitorkalibráláshoz? A.carkey!? -
#24547 A paparazzo vallomása -
#24546 no en akkor ajanlanam a bangladesi angolt. sok sikert :) -
stain #24545 hátha valakit érdekel -
#24544 Létezik-e manapság eredeti fotó? -
#24543 HAMÁR ANGOL.... -
#24542 a nigérirai angol az nem olyan hogy blakman people meg ilyenek:D? -
#24541 Mivanitten vazze...angol nyelvtanóravanitten?? -
#24540 okok közben leesett :) -
#24539 http://www.wikihow.com/Use-You're-and-Your -
#24538 ehh.. okok :) -
#24537 you are (you're) =/= your -
#24536 tudom hogy off, de mérnemjó a "your welcome"?
nem vagyok penge angolból egyáltalán de én még ezt (is) tanultam és rendszeresen használom, illetve mondták nem egyszer nekem is ha külföldiekkel beszélek -
#24535 azaz :D -
#24534 Wire c. sorozatot ajánlom. -
#24533 "Á DONNO VATTU ÓDÁ"
:-) -
G_ArchAngel #24532 nem, de volt ghanai tanarom - azert csinaljak ezt nyelvsuliban, hogy mindenfele akcentust szokjal:) -
#24531 és nigériai angolt hallottatok már? :) -
stain #24530 Én baltimore-i feka angolon edződöm. Ezután a west-coast hip-hop szöveg majdnem úgy hangzik, mint az angol királynő :) -
#24529 nekem szerencsére (még) sikerül néha az új hangokat felvenni, ritkábban értettek félre amíg kint voltam - nem korfüggő, elég ritka az, hogy valaki 6-7 éves kora után ugyanúgy képes nyelvet tanulni (és a saját nyelvétől idegen hangzókat használni), mint az anyanyelvét. Ezért van az, hogy a kelet-európaiak nagy része az angol 'th'-t sz-nek ejti θ helyett, és hogy közép-angliától délre a helyi születésű (ha nincs pl. skót a családban) nem tudja pergetni az r-t, hanem egy lágy, elkent torokhangos valamit ejt helyette (ezzel amúgy jól el lehet szórakozni :) )
az meg, hogy ki hogy ejti... már London két végén másképp hangzik, én meg Wales határán voltam, annak sincs semmi köze a nyelviskolás RP angolhoz :) -
G_ArchAngel #24528 van durvabb is, az I.D.-t mint igazolvanyt es idea-t allandoan keverem, nem tudom megszokni, szerencsere sok 'nem angol' ejti ugyanugy rosszul, mint en, de leszarom, ennyi idosen mar nem fog az agy :(
(nezek vmi nyugdijas otthon magamnak...) -
#24527 az máris jobb :) -
G_ArchAngel #24526 your pleasure -
#24525 my welcome? -
#24524 köszíí! [lovasiasan]