25245

• Jano
    Csak nem 2410U?
  • stain
    Akkor az valószínű sRGB-re próbálja kalibrálni, de rosszul csinálja. A gamma jó legalább? Azt tudod ellenőrizni? Ha máshogy nem, akkor PS-ben tudsz olyan mintát rajzolni, hogy fekete-fehér csíkok egymás alatt vs 50%-os szürke. Hunyorítva egyformának kell látszania. És ezt minden színre el kell játszani.
  • 5Dani
    Nade minden RIKÍT, baszott idegesítő, nem természetes. Nem tudom mihez kalibrálok, van egy program, az megmondja mit állítsak a monitoron, majd létrehoz hozzá egy profilt.
  • stain
    A kalibrálásnál eleve az a kérdés, hogy mihez kalibrálsz. A CRT alapszínekhez? Vagy megvilágított papírhoz? Milyen mappelést használsz? Abszolút kolorimetrikusat? Amúgy a CRT monitornak sokkal szaturáltabbak a pirosai meg a zöldjei, szóval azon ne lepődj meg. Nekem egy gyárilag kalibrált samsung-om van, az is csak sRGB-t tud, de meglepően nagyobb a színtartománya, mint egy átlag LCD monitornak, és elsőre nekem is erősnek tűntek rajta a pirosak.
  • 5Dani
    Én úgy tudom, hogy minden egyes darab monitor és videokártya más képet ad azonos típuson belül, persze lehet hogy ezt már csak műszer látja.
  • Dzsini
    még a digitális korszakban is? Már egy ideje nem analóg VGA kimenet van...
  • 5Dani
    Biztos van hozzá, de nem hiszek benne, miután minden VGA más képet ad.
  • Dzsini
    nem találtál hozzá online profilt? mostanában szokás...
    (prohardver.hu -n például minden monitor/laptoptesztben van általuk kalibrált profil)
  • 5Dani
    CF-re nincs magyarázat, beraktam az olvasóba, elsőre még látszott a Canon-féle könyvtárstruktúra, de üres mappákkal, utána már az sem. Vázba visszarakva se lehetett visszanézni a képeket, format menüben viszont látszott, hogy nem üres a kártya (foglalt MB). Sandisk Rescue Pro visszahozta mind, de időveszteség, és para hogy bármikor előjöhet.

Fotóknál alig feltűnő, windows ikonoknél és főleg firefoxban nagyon látványos, extrémen élénk a zöld és a piros. Monitor resetelve lett, minden nem gyári színprofilt eltávolítottam. Van egy régi MVA vagy PVA paneles 19"-os, az is egész jó lett, a notebookon se bántó (bár szerintem van rajta egy pirosas fátyol), de a fullos 24"-is IPS paneles DELL-t képtelen vagyok belőni normálisan.
  • stain
    Nyilván fényt kapott a CF...

Mihez képest szaturált a kép a monitoron? Beállítottál valami soft-proof opciót a PS-ben, vagy csak úgy szemre szaturált?
  • 5Dani
    Beraktam a CF-et az olvasóba, és eltűntek a képek, ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, AGYFASZ!
    Munka közben persze.
  • 5Dani
    Végigzongoráztam, de irreálisan szaturált eredményt kapok mindig, notebook monitoron jók lettek a színek.
  • Dzsini
    hááát ha jól rémlik cégtől, ott adtak hozzá jó kis kalibrálóprogramot, és az végigmutogatott mindent.. (ide rakd a kalibrálót, állítsd be milyen fényviszonyok vannak a szobában, tekerd fel/le a monitor fényerejét, stb.)
  • 5Dani
    Vettem, és itt kezdődnek a bajok :)
  • Dzsini
    veszel/kölcsönzöl kalibrálót, és azzal egyszerű...
  • 5Dani
    Ért itt walaky a monitorkalibráláshoz? A.carkey!?
  • 5Dani
    A paparazzo vallomása
  • Timber
    no en akkor ajanlanam a bangladesi angolt. sok sikert :)
  • stain
    hátha valakit érdekel
  • 5Dani
    Létezik-e manapság eredeti fotó?
  • DirtyGab3sz
    HAMÁR ANGOL....
  • tenkenorman
    a nigérirai angol az nem olyan hogy blakman people meg ilyenek:D?
  • DirtyGab3sz
    Mivanitten vazze...angol nyelvtanóravanitten??
  • norbre
    okok közben leesett :)
  • Dzsini
    http://www.wikihow.com/Use-You're-and-Your
  • norbre
    ehh.. okok :)
  • 5Dani
    you are (you're) =/= your
  • norbre
    tudom hogy off, de mérnemjó a "your welcome"?
    nem vagyok penge angolból egyáltalán de én még ezt (is) tanultam és rendszeresen használom, illetve mondták nem egyszer nekem is ha külföldiekkel beszélek
  • Tikal #24535
    azaz :D
  • 5Dani
    Wire c. sorozatot ajánlom.
  • Blasta
    "Á DONNO VATTU ÓDÁ"
    :-)
  • G_ArchAngel #24532
    nem, de volt ghanai tanarom - azert csinaljak ezt nyelvsuliban, hogy mindenfele akcentust szokjal:)
  • Tikal #24531
    és nigériai angolt hallottatok már? :)
  • stain
    Én baltimore-i feka angolon edződöm. Ezután a west-coast hip-hop szöveg majdnem úgy hangzik, mint az angol királynő :)
  • Dzsini
    nekem szerencsére (még) sikerül néha az új hangokat felvenni, ritkábban értettek félre amíg kint voltam - nem korfüggő, elég ritka az, hogy valaki 6-7 éves kora után ugyanúgy képes nyelvet tanulni (és a saját nyelvétől idegen hangzókat használni), mint az anyanyelvét. Ezért van az, hogy a kelet-európaiak nagy része az angol 'th'-t sz-nek ejti θ helyett, és hogy közép-angliától délre a helyi születésű (ha nincs pl. skót a családban) nem tudja pergetni az r-t, hanem egy lágy, elkent torokhangos valamit ejt helyette (ezzel amúgy jól el lehet szórakozni :) )

az meg, hogy ki hogy ejti... már London két végén másképp hangzik, én meg Wales határán voltam, annak sincs semmi köze a nyelviskolás RP angolhoz :)
  • G_ArchAngel #24528
    van durvabb is, az I.D.-t mint igazolvanyt es idea-t allandoan keverem, nem tudom megszokni, szerencsere sok 'nem angol' ejti ugyanugy rosszul, mint en, de leszarom, ennyi idosen mar nem fog az agy :(

(nezek vmi nyugdijas otthon magamnak...)
  • Dzsini
    az máris jobb :)
  • G_ArchAngel #24526
    your pleasure
  • Dzsini
    my welcome?
  • DJ RX7
    köszíí! [lovasiasan]