25245
-
G_ArchAngel #24523 your welcome -
#24522 valaki be tudná linkelni azt az oldalt ahová fotós könyvek vannak feltöltve pdf formátumba?
előre is köszönöm! -
G_ArchAngel #24521 mult heten szetlinkeltem, pont SG-re nem? -
Lateralus #24520 Egy link -
#24519 bocs azt valóban nem tud egy mozdulatból -
#24518 Hm, megtaláltam az acdsee pro-ban a develop részleget, nem is kell többé PS -.- -
#24517 rögtön forgatott cropot ez sem tud (ami tud, az pl. a Picasa, de az nem lightweight), de van fine rotate, és utána crop... -
#24516 Kösz.
Forgatott cropot ez hol tud? Csak olyat láttam, mint ami az acdsee-ben is van, sima vízszintes kijelölés. -
#24515 irfanview -
#24514 xnview -
#24513 Tudtok olyan képnézegetőt, amivel alapszintű módosítások, mint levels, forgatott crop, stb elvégezhetők, batch rename és iptc editor van benne, kis erőforrásigényű, win alá? -
#24512 Sonyt kérjél. -
#24511 jah csak nem minolta 3xi re :R -
#24510 "mennyire kompatibilisek egymásra" Semennyire, minden gyártónak saját bajonettje van. Léteznek viszont független objektívgyártók, akik mindenféle bajonettel picara dobják az obijaikat.
"hol lehet olyan kupakot kapni" Nagyjából minden nagyobb fotós üzletben árulnak ilyet, mindenféle bajonettre lehet kapni. -
#24509 bah -
#24508 Hali.
Azt szeretném kérdezni hogy a cserélhető objektíves gépek mennyire kompatibilisek egymásra, valamint hogy hol lehet olyan kupakot kapni amit az éppen nem használt objektív foglalatára rakhatok.
továbbá van e valakinek eladó dslr gépe objektív nélkül, csak a váz kell. -
#24507 Megkeresztelkedett. -
#24506 tevagy -
#24505 :o)))))))))) -
#24504 Ha nem tudja magától összerakni (mert "szarul" lőtted meg - bővebben: nodális pont), akkor tök mindegy, hogy ezt hány kontrollponttal teszi. Annyit segíthetsz a programnak, hogy kézzel összepontozod azon a részen, ahol nagyon elcsúszik az illesztés. -
#24503 akkor még egyszer -.-
ugyan az sajnos. beállítottam maximumra a KP számát (535) de akkor is rosszul rakja össze. -
#24502 ugyan az sajnos beállítottam, hogy maximumra a KP számát (535) de akkor is rosszul rakja össze. -
#24501 megtaláltam közben.
teszek még 1 próbát meg így felosztva cs5-sem birkózott meg vele. -
#24500 azt esetleg nem lehet beállítani, hogy több kontrollpontot használjon? -
#24499 Ahol elszaródik, azt kontrollpontozd össze. -
#24498 vannak benne illesztési hibák bőven -
#24497 PTGui-val próbáltam most másodszorra is, úgy hogy felosztottam 3 részre a 19 képet. Az 1. mappát összerakta amiben 6 kép volt, de ugyan úgy szarul rakta össze azt a 6 db képet is. -
#24496 Szerintem az a kérdés, hogy honnan fotózol. Közterületről lehet magánterületre (ház, udvar), különben az összes városkép, stb.. illegális lenne. -
#24495 PTGui nevű programot lopj valahonnan. -
#24494 Pont ma volt a rádióban, állatkínzásos ügyekkel kapcsolatban - jogász azt mondta, hogy közterületRŐL magánterületRE be lehet fotózni, adott esetben például azért, hogy fotós bizonyítékkal támogasd meg a feljelentésedet. -
#24493 ez meg error-ozik. hihetetlen. megpróbálom cs5-ben több részre felosztani és úgy összerakni. -
#24492 És mindenkinek naponta ötször el lehetne venni a jogsiját, mégsem ez történik. -
DecenS #24491 tuti?
kétkedve fogadom, mert így az ország összes településén az önkormányzatokat és a mérnököket is be lehetne perelni, akik fényképes doksival építési szabályzatokat készítettek. ugyanígy a földmérőket, geodétákat, stb stb.... -
#24490 Magánterületre nem fotózhat be. Kocsi utasterébe se fotózhatsz be. Elvileg. -
DecenS #24489 fotózhatod. nem kell engedélyt kérned. -
#24488 Hell ó mindenki!
Bár a topic címe alapján jó helyen járok, a banner kicsit elbizonytalanít, ennek ellenére remélem jó helyen kérdezem és nem kapok permbann-t.
Közterületen állva tudtommal szabadon fényképezhetek (kivétel ha személyen vannak rajta, mert az esetben tudtommal vannak megkötések, de ez most mindegy).
Ez akkor is igaz, ha a fotó tárgya magánépület és a kerítését nem átlépve, de azon túli épületet akarok fotózni? Vagy ez esetben ki kell kérnem a épület tulajdonosának az engedélyét, hogy hozzá járul-e?
Fontos, hogy a képen nem szerepelne senki, hanem kizárólag, konkrétan épületfotóról lenne szó.
Azt, hogy felkerülne-e az Internet-re azt még nem tudom, de a címet nem mellékelném mellé. -
#24487 autopano giga-val ezt rakták össze. ez csak segít majd. -
DecenS #24486 én többnyire huginnal és/vagy panorama fectory-val szoktam.
deee gyanítom, hogy ennyi képpel egyik sem fog hibátlan eredményt adni majd. -
#24485 tudnátok ajánlani valami panoráma készítő programot?
cs5-el és ptgui-val próbáltam összerakni egy 19 képből álló 360' panorámát összerakni, de egyik se tudja rendesen.
-
DecenS #24484 én is ezt használom egy jó ideje, és tényleg nehéz nem szeretni, ugyanakkor a képszerkesztési opciói közül hiányzik pár dolog, amik az xnview-ban elég kiforrottak voltak...