25245

• G_ArchAngel #19239
    jó, ha figyelsz, mert fotótörténelem vizsgán vár Rád Moholy-Nagy és a montázsok:)))
  • Gladiator
    azé montázs
  • Gabo
    Az Én értékrendemben ez a kép már nem számít fotónak, legfeljebb képi illusztrációnak, annyira agyon van dolgozva PS-sel.
  • 400Dani
    Ennyi szart egy kupacban már rég láttam. ()Y)YY
  • Gabo
    Pedig már akartam kérni, hogy mielőtt az 1D-t kidobod az ablakon szólj, hogy lent elkaphassam.
  • G_ArchAngel #19234
    nem enyém volt, de Nekem lesz majd egy az 1D mellé..., nem biztos, hogy Lajka, inkább olcsóbb alternatíva: Contax, Voightlander vagy középkategóriás Zeiss Ikon - igaz nem mostanában...
  • balintART

A fény többnyire létkérdés, de a fény hiányát is lehet hasznosítani.
    További nézelődés ITT!
  • Galy
    csere!!!
  • Lateralus
    Ez akkor majdnem olyan jó, mint a 45 éves EXA-m :)
  • Hobot
    Hello! kérdés: Ha valaki használ/használt k110d-t, elmondaná a véleményét?
  • G_ArchAngel #19229
    ma Leica M6-ot babusgattam, 28/2,8 + 50/1,4 + 90/2 objekítvekkel - imádnivaló, ismét érzetem, hogy fotózok és nem csak egy gombot nyomok le:)

ez a rangefinder-kereső pedig maga a csoda - annyira jól lehet mindent látni benne, hogy ehhez képest az 1D-m szűk barlangnyílásnak tűnik...:)
  • Gabo
    Szeretem az igényes fotókat és ezzel aligha vagyok egyedül. Szóval jöhetnek azok minden mennyiségben.
  • Editthy #19227
    Ezt majd az idő meg a hozzáértők eldöntik :D
    Beiratkoztam a Práterbe, szeptembertől suli juhééé
    Egyébiránt divatfotós babérokra szeretnék majd törni, ha engedik...
  • Gladiator
    tehetséges-e vagy?
  • Editthy #19225
    Sziasztok!

Hétvégén egy ügynökségnek fotóztam egy hair show-n. Nem volt egyszerű feladat mert a mozgástér elég kicsi volt - oldalról csak a széksorok között egyensúlyozva lehetett fotózni... és mivel 3 modell frizurája készült egyszerre akik egymás mögött, sorban ültek, kénytelen voltam kúszni mászni... :(
    Ha valakit érdekel hamarosan a többi kép is fent lesz az oldalamon.( www.koleszafoto.hu )
    Ja! És persze szívesen veszem a kritikákat is...

• G_ArchAngel #19224
    de majd 2-3 miatt szűrőt tekergetek
  • 400Dani
    nd np
  • BiG G
    ilyen apróságokon nem kell fennakadni. majd előveszik a régi érzékelőket, végre nem azon lenne a harc h melyiknek kisebb a képzaja, jönnének is iso100-as érzékelők 42 megapixellel :D
  • efem
    meg feltekerhetunk egy tucat UV szurot az obira, hogy ne egjen szet a cmos/ccd
  • BiG G
    ózonpajzs ide vagy oda, több fényt nem kapunk se vele se nélküle, a dolog meg erre ment ki :)
  • Gabo
    Nem kell annyira feltekerni a lángot, elég ha az ózonpajzsot szétverjük. Azzal pedig már elég jól haladunk...
  • BiG G
    az fix :DD nem járnánk sokat szoliba se utána

@angel: már szinte sajnállak, add ide a géped adok helyette koNpaktot :PP
  • G_ArchAngel #19217
    így is van, hogy f/16 mellett, ISO 50-nel olyan záridó jön ki, hogy nem tudok bemozdításos képet csinálni...
  • efem
    aztan lecserelhetjuk az isot azonos faktoru naptejre
  • BiG G
    pedig csak elég lenne kicsit jobban begyújtani az őrlángot a Napban és máris elég lenne 50-es iso mindenre :)
  • DoctorJohnson
    hát még ezis kb. 6x drágább egy csúcs rendszervakunál :)
  • Gabo
    Ajándékba bármelyiket szívesen elfogadom!
  • nachtwey
    oké, 5D @ ISO1600 + 50/1.4:)
  • GregSB
    Há még a hülyének is megéri vaku helyett 1D Mk III-t venni Les obival :D
  • nachtwey
    sőt egy szép low-key portréhoz ilyen fényerő sem kell:)
  • nachtwey
    vaku? minek...
    portrézni EOS-1D mark III @ ISO3200 + EF 85mm f/1.2 L USM mark II - és elég egy mécses fénye is:)))
  • gabatika
    és akkor programok:

Fotó Art Fotós Fesztivált Balatonfüreden

Földgömb fotópályázat 2007
    1. Fény és táj
    2. Házam a sátram
    3. Vándor
    (részletek mailben)

Ős-Dráva fotópályázat
  • gabatika
    Jó kis story, részvétem...
    Talán ebből is látszik, hogy nehéz szakma ez. :P
    Azért a rendszervakun én elgondolkodnék, mert még jól jöhet. Ua. esetleg egy "manual" vakut is talán fel lehet rakni a gépre, igaz azt is meg kell tanulni használni, viszont pl. ilyenkor igazán jól jön, valamint lényegesen olcsóbb.
    Sok sikert a továbbiakban, biztos, hogy jobban fog menni!
  • DoctorJohnson
    mérne lehetne? :)
  • Lateralus
    Hát, ha be lehet szabályozni, hogy jobbról napfény balról neon, akkor csakis az :)
  • Gabo
    No igen. Ahogy írtam az egyedi WB beállítása nekem is eszembe jutott, de csak utólag. A RAW-ra is gondolhattam volna. :o/ Azért remélem ha ezek után trükkös körülmények között kell majd kattintgatnom, már be fog ez is ugrani.
    Külsővakum jelenleg nincs (s mivel nincs rá keret, egyhamar nem is lesz), a belső meg nem biztos, hogy örülne annak, ha eltekergetném. ;o) Persze azért tudom, hogy annak a fényével is lehet trükközni, még ha némileg korlátozott mértékben is.
    Ami pedig az ismételt nekifutást illet. Azért nem rajongok annyira a kollégáimért, hogy újra neki kezdjek a fotózásnak. Idővel majd készülnek újabb képek, de egyenlőre ezek is megteszik. Persze ha néhány dekoratív kolléganőről lenne szó, akkor sokkal nagyobb lelkesedést éreznék a dolog iránt... ;o)
  • Loál János #19203
    Persze, az rendben, csak a mandínerezésre írtam. -.-
  • gazdi
    Azzal is lehet valamit deríteni, egy pzs tud annyit szórni, hogy ne legyen vörösszem.
  • Loál János #19201
    Szerintem a beépített vakura gondolt.
  • gazdi
    Gondolom RAW-t használtál, akkor pedig elég egy-két kép alapján belőni egy jóleső fehéregyensúlyt, és azt applikálni a többi képre.
    A neon nem feltétlenől használt volna, de a vakut nem lett volna szabad kihagyni a történetből. Lepattintani egy falról, vagy még jobb ha a hátad mögött lévő világos falra vakuzol, kicsit elfordítva az ablakkal ellentétes irányba. Így elég nagy a felület ahhoz, hogy ne legyenek egyértelműek az árnyékok. Persze csak derítés, tehát a környezeti fényt méred. Ilyen képméretnél nyugodtan használhatsz magas ISO-t, a zaj nem fog érvényesülni, és a bemozdulás veszélye is kisebb.
    Fuss még egy kört. :)