25245
-
G_ArchAngel #19279 Ja, amúgy említettem már, hogy a nyáron az MTI-nél vagyok gyakornok fotóriporter?:D Már kemény két napja... Amúgy csak tanulok, szal semmi kül. Nézem hogy működik ez az egész.
hülye vagyok, de Te nem a Távol-Keleten vagy? -
#19278 Ja, amúgy említettem már, hogy a nyáron az MTI-nél vagy gyakornok fotóriporter?:D Már kemény két napja... Amúgy csak tanulok, szal semmi kül. Nézem hogy működik ez az egész. -
gazdi #19277 Megint kiderült, hogy az enyhe alexpo, amit legtöbb képemre ráhúzok, nem feltétlenül előny. És nem csak a nyakra gondolok. Vissza tudod küldeni az rws-t? gazdi_msn kukacs jahú pont céó pont júkéj -
G_ArchAngel #19276 majdnem ugyanaz - érdekes, RSP-ben jóval tetszetősebb...
sajnos nagyon árnyékos a nyaka, így nem lehet büntetlenül részleteket kihozni onnan, mert az a hát rovására meg - azaz lehetne, de az már PS és nem RAW-konverter:) -
G_ArchAngel #19275 -
gazdi #19274 privát indult -
gazdi #19273 telés természetfotózás?! 28-135 a jászberényi állatkertben.. -
G_ArchAngel #19272 privátban jöhet, pár percet megér, mert én nem venném rá magam a telés természetfotózásra mostanában:) -
gazdi #19271 Persze hogy van. A céges laptopom kijelzője is laposnak tűnik, amin megcsináltam ennyire. Nem éri meg a vesződést - túl kontrasztos és kései fény, rossz irányba néz (nincs szemfény), maga a szárny, piszkos víz, ráadásul bemozdult (jah kérem, még küszködök a technikával és a figyelmetlenségemmel). Ha kéred, küldöm (a linket hozzá). -
G_ArchAngel #19270 van belőle RAW?:)
(nem azért, csak kicsit "laposnak" tűnik) -
gazdi #19269 Egészalakos. Neki valami gond lehet a bal szárnyával, későn is készült a kép, ezért nem ezzel hozakodtam elő első körben.
-
gazdi #19268 Köszi. Van teljes madaras is, este megcsinálom és megmutatom. -
Gabo #19267 Azt azért sajnálom, hogy nem a teljes madár látszik a képen. -
Gabo #19266 Szép kárókatona. :o)
Néhány példányt már volt szerencsém élőben látni. Legalább ennyi előnye van annak, ha valaki a Duna közelében lakik.
Sajnos az M0 híd építése miatt a Szentendrei sziget déli részén található lakóhelyeik alighanem végleg tönkre lettek téve, meg lettek bolygatva. :o( -
gazdi #19265 -
Caterpillar #19264 Igen jól látod valóban rövidek a szárnyai... Látható az ivarszerve nos a kifejlett példánynak kb addig ér a szárnya is mint az az említett testrész vége!
Aranyos állatok de egyszer egy nagyobbacska verzió akkorát harapott az ujjamba azt hittem leesik!
Nah de többet nem OFF -olok elvégre is nem vagyok szakértő csak sokat voltam a kertben rovarok/bogarak között!
ON -
Gabo #19263 Köszönöm a kiigazítást! (Az ilyesmit Én egészen biztos, hogy nem veszem okoskodásnak.)
Lehet, hogy lombszöcske, de szerintem nem egy kifejledt pédány. A második képen a jobban látszik, hogy a szárnyai még egészen kicsik. Ha jól tudom csak néhány vedlés után érik el a teljesen kifejlődött formájukat, hosszú, repülésre is alkalmas szárnyakkal.
A kíváncsisága egyébként abban nyilvánult meg leginkább, ahogy a csápjaival végig tapogatta az ujjamat. Utána sem fogta menekülőre, így hát kattintottam róla néhány képet.
Ha jól sejtem prédára leshetett a rózsa szírmai között. -
Gabo #19262 Sajnos csak ez a téma adódott a hétvégén. Igyekeztem kihozni belőle, amit lehetett. Minden esetre gyakorlásnak jó volt. :o) -
#19261 Nem lesz túl világos a kép? Bár sötét van... -
#19260 hosszú záridővel, mindenképp állványról -
#19259 Villámlás-fotózás hogy is van? [izgul mert vihar van] -
400Dani #19258 [neki egyik se tetszik] -
Caterpillar #19257 A macsekos kép nekem is nagyon begyere! Bár nekem a landoló méh is tetszik (nem is tudom milyen méh de talán nem házi ahoz túl nagy és túl narancssárga a hátán(tor) a kitinszőr)
Jah és egy kis OFF a macsek alatti két rózsás képen egy lombszöcske látható nem egy sáskatanonc!
[okoskodik]
ON -
#19256 Gabo, a macskás képed tényleg jó, nekem is tetszik. A többi virágos nem... valahogy nem érzem, hogy egyediek lennének. A tucatfotó elég erős megfogalmazás, de nincs "egyéniségük". A macskás viszont tényleg nagyon jól eltalált kép. -
#19255 Tényleg! Észre sem vettem... Nekem is hiányzik valami arról az ágról... egy bogár vagy valami ilysemi... De igazából a naplemente fogott meg, és azért fotóztam. -
Gabo #19254 Aaargh...
Az előző Pistike 007-nek ment, a #19241 hsz-re. -
Gabo #19253 Nekem a felső képed tetszik inkább. Talán csak az zavar, hogy felül a kép jobb felső sarkában belógott valami. Egy kis vágás megoldotta volna a problémát. Illetve valamivel szűkebb rekesz mellett az égen látható felhők is jobban érvényesültek volna. Így nagyon mosott hatást keltenek.
Az alsó kép rosszul lett komponálva. Túl sok a sötét, részlettelen terület. Ráadásul az égbolton sincs semmi, ami magára vonná a figyelmet. -
Gabo #19252 Ennél az utolsó képnél sokat gondolkodtam azon, hogy feltegyem-e. Ha csak egy egyszerű házikedvencről lőtt kép lenne, nem is rakom fel. De úgy érzem, hogy a kép beállításának, a cica fejére hulló fénysugárnak, az árnyékoknak, valamint a macskaszemek és a növényi zöld színek összhatásának köszönhetően ez egy jól sikerült állatportré lett.
Amikor ránézek a képre az jut az eszembe, hogy minden dzsungelnek megvannak a maga csúcsragadózói. ;o)
Figyelő szemek
Exif:
Exposure time [s]: 1/400
F-Number: 3.7
Exposure program: Aperture priority (3)
ISO speed ratings: 100
Metering mode: Center weight (2)
Exposure mode: Auto (0)
White balance: Manual (1)
Focal length [mm]: 88.800003
Focal length (35mm): 420
Utómunka: levels – leméretezés – unsharp
Várom a kritikákat és az észrevételeket! -
Gabo #19251
A kíváncsi kölyöksáska
Exif:
Exposure time [s]: 1/320
F-Number: 5.6
Exposure program: Normal (2)
Metering mode: Spot (3)
Focal length [mm]: 10.5
Focal length (35mm): 50
Utómunka: levels – leméretezés – unsharp
Ugrásra készülődve
Exif:
Exposure time [s]: 1/320
F-Number: 3.2
Focal length [mm]: 10.5
Focal length (35mm): 49
Utómunka: levels – vágás – leméretezés – unsharp -
Gabo #19250 Felraktam néhány újabb képet. Tudom, hogy csupán a „kerti képek” kategóriába tartoznak, de remélem azért akad közöttük olyan, ami nektek is tetszik.
Igyekeztem a képek helyes komponálására törekedni, de itt-ott ezt csak jelentős vágással tudtam elérni. Fújdogált a szél, így nem volt könnyű a megfelelő pozícióban tartani a képek témáját. De miért csinál az ember nagy felbontású képeket, ha utólag nem használja ezt ki...?
A kamera: Panasonic FZ50. Előtétet vagy szűrőt nem használtam. Vakura sem volt szükség a jó fényviszonyoknak hála. Minden kép kézből készült.
Ki kit eszik?
Exif:
Exposure time [s]: 1/250
Focal length [mm]: 10.4
Utómunka: levels – vágás – leméretezés – unsharp
Nektár... Nyam... 8P
Exif:
Exposure time [s]: 1/160
Focal length [mm]: 10.4
Utómunka: levels – vágás – leméretezés – unsharp -
400Dani #19249 Tessar
[bárcsak mod lenne] -
Thomaskill #19248 SZAVAZZ ÉS TÖLTS! [I][N][G][Y][E][N]
Halika mindenkinek!Új programunk keretében a KILLERLIFE szuper lehetőséget kínál neked hogy ingyen játékhoz juss!Mindössze annyi a dolgod hogy megírod melyik játékot szeretnéd letölteni INGYEN, és a legtöbb szavazatott kapó gamet már rakom is fel az oldalra!Játékok lehetnek olyanok is pl amik még magyarországon nincsenek nem gond!Szavazz és tölts!INGYEN!
RÉSZLETEK:www.killerlife.fw.hu -
Thomaskill #19247 SZAVAZZ ÉS TÖLTS! [I][N][G][Y][E][N]
Halika mindenkinek!Új programunk keretében a KILLERLIFE szuper lehetőséget kínál neked hogy ingyen játékhoz juss!Mindössze annyi a dolgod hogy megírod melyik játékot szeretnéd letölteni INGYEN, és a legtöbb szavazatott kapó gamet már rakom is fel az oldalra!Játékok lehetnek olyanok is pl amik még magyarországon nincsenek nem gond!Szavazz és tölts!INGYEN!
RÉSZLETEK:www.killerlife.fw.hu -
#19246 csak 230 nem is sok -
#19245 a fotós ÚR kezében a legújabb generációs ultrazoom minikonpaktot láthatjuk, 2007 karácsonyától kapható és csak 230 ezer ft!!!4 -
efem #19244 ujgeneraciosfotos :) -
#19243 ize -
efem #19242 :) -
#19241 Üdv!
Vélemény? -
Gabo #19240 Nekem akkor se nem a szívem csűcske...