25245

• G_ArchAngel #19279
    Ja, amúgy említettem már, hogy a nyáron az MTI-nél vagyok gyakornok fotóriporter?:D Már kemény két napja... Amúgy csak tanulok, szal semmi kül. Nézem hogy működik ez az egész.

hülye vagyok, de Te nem a Távol-Keleten vagy?
  • Gladiator
    Ja, amúgy említettem már, hogy a nyáron az MTI-nél vagy gyakornok fotóriporter?:D Már kemény két napja... Amúgy csak tanulok, szal semmi kül. Nézem hogy működik ez az egész.
  • gazdi
    Megint kiderült, hogy az enyhe alexpo, amit legtöbb képemre ráhúzok, nem feltétlenül előny. És nem csak a nyakra gondolok. Vissza tudod küldeni az rws-t? gazdi_msn kukacs jahú pont céó pont júkéj
  • G_ArchAngel #19276
    majdnem ugyanaz - érdekes, RSP-ben jóval tetszetősebb...

sajnos nagyon árnyékos a nyaka, így nem lehet büntetlenül részleteket kihozni onnan, mert az a hát rovására meg - azaz lehetne, de az már PS és nem RAW-konverter:)
  • G_ArchAngel #19275
  • gazdi
    privát indult
  • gazdi
    telés természetfotózás?! 28-135 a jászberényi állatkertben..
  • G_ArchAngel #19272
    privátban jöhet, pár percet megér, mert én nem venném rá magam a telés természetfotózásra mostanában:)
  • gazdi
    Persze hogy van. A céges laptopom kijelzője is laposnak tűnik, amin megcsináltam ennyire. Nem éri meg a vesződést - túl kontrasztos és kései fény, rossz irányba néz (nincs szemfény), maga a szárny, piszkos víz, ráadásul bemozdult (jah kérem, még küszködök a technikával és a figyelmetlenségemmel). Ha kéred, küldöm (a linket hozzá).
  • G_ArchAngel #19270
    van belőle RAW?:)

(nem azért, csak kicsit "laposnak" tűnik)
  • gazdi
    Egészalakos. Neki valami gond lehet a bal szárnyával, későn is készült a kép, ezért nem ezzel hozakodtam elő első körben.
  • gazdi
    Köszi. Van teljes madaras is, este megcsinálom és megmutatom.
  • Gabo
    Azt azért sajnálom, hogy nem a teljes madár látszik a képen.
  • Gabo
    Szép kárókatona. :o)
    Néhány példányt már volt szerencsém élőben látni. Legalább ennyi előnye van annak, ha valaki a Duna közelében lakik.
    Sajnos az M0 híd építése miatt a Szentendrei sziget déli részén található lakóhelyeik alighanem végleg tönkre lettek téve, meg lettek bolygatva. :o(
  • gazdi
  • Caterpillar
    Igen jól látod valóban rövidek a szárnyai... Látható az ivarszerve nos a kifejlett példánynak kb addig ér a szárnya is mint az az említett testrész vége!

Aranyos állatok de egyszer egy nagyobbacska verzió akkorát harapott az ujjamba azt hittem leesik!

Nah de többet nem OFF -olok elvégre is nem vagyok szakértő csak sokat voltam a kertben rovarok/bogarak között!

ON
  • Gabo
    Köszönöm a kiigazítást! (Az ilyesmit Én egészen biztos, hogy nem veszem okoskodásnak.)
    Lehet, hogy lombszöcske, de szerintem nem egy kifejledt pédány. A második képen a jobban látszik, hogy a szárnyai még egészen kicsik. Ha jól tudom csak néhány vedlés után érik el a teljesen kifejlődött formájukat, hosszú, repülésre is alkalmas szárnyakkal.
    A kíváncsisága egyébként abban nyilvánult meg leginkább, ahogy a csápjaival végig tapogatta az ujjamat. Utána sem fogta menekülőre, így hát kattintottam róla néhány képet.
    Ha jól sejtem prédára leshetett a rózsa szírmai között.
  • Gabo
    Sajnos csak ez a téma adódott a hétvégén. Igyekeztem kihozni belőle, amit lehetett. Minden esetre gyakorlásnak jó volt. :o)
  • Pistike 007
    Nem lesz túl világos a kép? Bár sötét van...
  • Gladiator
    hosszú záridővel, mindenképp állványról
  • Pistike 007
    Villámlás-fotózás hogy is van? [izgul mert vihar van]
  • 400Dani
    [neki egyik se tetszik]
  • Caterpillar
    A macsekos kép nekem is nagyon begyere! Bár nekem a landoló méh is tetszik (nem is tudom milyen méh de talán nem házi ahoz túl nagy és túl narancssárga a hátán(tor) a kitinszőr)
    Jah és egy kis OFF a macsek alatti két rózsás képen egy lombszöcske látható nem egy sáskatanonc!
    [okoskodik]
    ON
  • Laox
    Gabo, a macskás képed tényleg jó, nekem is tetszik. A többi virágos nem... valahogy nem érzem, hogy egyediek lennének. A tucatfotó elég erős megfogalmazás, de nincs "egyéniségük". A macskás viszont tényleg nagyon jól eltalált kép.
  • Pistike 007
    Tényleg! Észre sem vettem... Nekem is hiányzik valami arról az ágról... egy bogár vagy valami ilysemi... De igazából a naplemente fogott meg, és azért fotóztam.
  • Gabo
    Aaargh...
    Az előző Pistike 007-nek ment, a #19241 hsz-re.
  • Gabo
    Nekem a felső képed tetszik inkább. Talán csak az zavar, hogy felül a kép jobb felső sarkában belógott valami. Egy kis vágás megoldotta volna a problémát. Illetve valamivel szűkebb rekesz mellett az égen látható felhők is jobban érvényesültek volna. Így nagyon mosott hatást keltenek.

Az alsó kép rosszul lett komponálva. Túl sok a sötét, részlettelen terület. Ráadásul az égbolton sincs semmi, ami magára vonná a figyelmet.
  • Gabo
    Ennél az utolsó képnél sokat gondolkodtam azon, hogy feltegyem-e. Ha csak egy egyszerű házikedvencről lőtt kép lenne, nem is rakom fel. De úgy érzem, hogy a kép beállításának, a cica fejére hulló fénysugárnak, az árnyékoknak, valamint a macskaszemek és a növényi zöld színek összhatásának köszönhetően ez egy jól sikerült állatportré lett.
    Amikor ránézek a képre az jut az eszembe, hogy minden dzsungelnek megvannak a maga csúcsragadózói. ;o)

Figyelő szemek

Exif:
    Exposure time [s]: 1/400
    F-Number: 3.7
    Exposure program: Aperture priority (3)
    ISO speed ratings: 100
    Metering mode: Center weight (2)
    Exposure mode: Auto (0)
    White balance: Manual (1)
    Focal length [mm]: 88.800003
    Focal length (35mm): 420

Utómunka: levels – leméretezés – unsharp

Várom a kritikákat és az észrevételeket!
  • Gabo

A kíváncsi kölyöksáska

Exif:
    Exposure time [s]: 1/320
    F-Number: 5.6
    Exposure program: Normal (2)
    Metering mode: Spot (3)
    Focal length [mm]: 10.5
    Focal length (35mm): 50

Utómunka: levels – leméretezés – unsharp

Ugrásra készülődve

Exif:
    Exposure time [s]: 1/320
    F-Number: 3.2
    Focal length [mm]: 10.5
    Focal length (35mm): 49

Utómunka: levels – vágás – leméretezés – unsharp
  • Gabo
    Felraktam néhány újabb képet. Tudom, hogy csupán a „kerti képek” kategóriába tartoznak, de remélem azért akad közöttük olyan, ami nektek is tetszik.
    Igyekeztem a képek helyes komponálására törekedni, de itt-ott ezt csak jelentős vágással tudtam elérni. Fújdogált a szél, így nem volt könnyű a megfelelő pozícióban tartani a képek témáját. De miért csinál az ember nagy felbontású képeket, ha utólag nem használja ezt ki...?
    A kamera: Panasonic FZ50. Előtétet vagy szűrőt nem használtam. Vakura sem volt szükség a jó fényviszonyoknak hála. Minden kép kézből készült.

Ki kit eszik?

Exif:
    Exposure time [s]: 1/250
    Focal length [mm]: 10.4

Nektár... Nyam... 8P

Exif:
    Exposure time [s]: 1/160
    Focal length [mm]: 10.4

• 400Dani
    Tessar
    [bárcsak mod lenne]
  • Thomaskill
    SZAVAZZ ÉS TÖLTS! [I][N][G][Y][E][N]
    Halika mindenkinek!Új programunk keretében a KILLERLIFE szuper lehetőséget kínál neked hogy ingyen játékhoz juss!Mindössze annyi a dolgod hogy megírod melyik játékot szeretnéd letölteni INGYEN, és a legtöbb szavazatott kapó gamet már rakom is fel az oldalra!Játékok lehetnek olyanok is pl amik még magyarországon nincsenek nem gond!Szavazz és tölts!INGYEN!
    RÉSZLETEK:www.killerlife.fw.hu
  • Thomaskill
    SZAVAZZ ÉS TÖLTS! [I][N][G][Y][E][N]
    Halika mindenkinek!Új programunk keretében a KILLERLIFE szuper lehetőséget kínál neked hogy ingyen játékhoz juss!Mindössze annyi a dolgod hogy megírod melyik játékot szeretnéd letölteni INGYEN, és a legtöbb szavazatott kapó gamet már rakom is fel az oldalra!Játékok lehetnek olyanok is pl amik még magyarországon nincsenek nem gond!Szavazz és tölts!INGYEN!
    RÉSZLETEK:www.killerlife.fw.hu
  • brrrbrr
    csak 230 nem is sok
  • BiG G
    a fotós ÚR kezében a legújabb generációs ultrazoom minikonpaktot láthatjuk, 2007 karácsonyától kapható és csak 230 ezer ft!!!4
  • efem
    ujgeneraciosfotos :)
  • szacsi
    ize
  • efem
    :)
  • Pistike 007
    Üdv!

Vélemény?
  • Gabo
    Nekem akkor se nem a szívem csűcske...