25245
-
#19519 Voávz. -
#19518 Szerbuz Bodry. Utsó öregkutyabottal nájz. -
#19517 NatGeo pályázatra valaki? Hónap végéig lehet. -
#19516 pár kép Borzasról:
-
#19515 sanomához nehéz bekerülni- belterjes mint állat... de próbálkozni lehet... -
DecenS #19514 egy interjú nem sok, lehet, elmegyek: nem kötelez semmire.
...és ha jobban fizet, mint az építésziroda...
-
#19513 nem, csak unatkozom es meg szar diakmeloval is lekotnem magam, nem hogy ilyennel... -
#19512 kurva (o: -
#19511 [ment volna] -
#19510 ki a kicsit nem becsüli... :D -
DecenS #19509 loál!
csimpaszkodok ma délután a 6-os vilin, izzadok, mint Q a templomban, egyik megállónál látom, felszáll egy srác, nikon d200-zal... megáll velem szemben, nézegeti oldalamon a lowepro stealth reportert, gondolom találgatta mi van benne :) én is leskelődtem a d200-ra :D ...bólint, köszön, aztán odalép: kinek dolgozom? mondom senkinek. akkor, ha van kedvem, jelenkezzek gyakornoknak a story magazinhoz, mert épp fotósokat keresnek...
jófej volt a srác, dumáltunk még egy keveset. de hát azért story magazin... :D:D -
#19508 "A szerző jogai
A szerzőt a mű létrejöttétől kezdve megilletik a szerzői jogok, melyek két csoportra oszthatók:
1. Személyhez fűződő jogok
A szerző személyhez fűződő jogait nem ruházhatja át, azok másra nem szállhatnak át és a szerző érvényesen nem mondhat le róluk.
"
ha érdekel itt a teljes anyag: http://www.hidasi.hu/menu_30.htm -
#19507 Én úgy tudom h a fotók értékesítési (hasznosítási, haszonszerzési) joga ruházható át (eladható), de a szerzői jog nem!!! Attól hogy valakinek eladod a fotókat amit készítettél és eladod a tovább értékesítés jogát még te maradsz a kép szerzője... ezt nem lehet eladni... sőt, ha jól tudom jogod van ahoz, h feltüntetssék a neved mint a kép szerzőjét avagy épp ellenkezőleg, ahoz is jogod van, h ne tüntessék fel! -
#19506 A szerzői jog átruházható. Kivéve a avagoni alapuakat. Szerzői jogokat nem átvenni szoktak, hanem átruházni. Szerintem valamit nagyon elírtak -
400Dani #19505 Amúgy:
"A Rendező kijelenti, hogy elfogadja a Pályázó nyilatkozatát a Jelentkezési lapon és ezennel átveszi díjmentesen a szerző szerzői tulajdonjogait a benyújtott Fotókkal kapcsolatosan."
Szerzői jog nem elidegeníthetetlen? Felhasználás más kérdés, abban meg lehet egyezni. Meg ezt a mondatot nem a Rendező részéről kellene megfogalmazni szerintem. Vagy? -
400Dani #19504 Gyermekszegénység fotós szemmel pályázat.
[önfotóz] -
G_ArchAngel #19503 részben, a fekete-fehér negatívnak nagyobb, de a színesnek és a diának már nem...
amúgy az ilyen képeket divatmagazinokban használják fel, amelyek nyomdatechnikája közelsem tudja ezt sem visszaadni, max az igényes kiállítási printek...
itthon a NatGeo a legigényesebb kiadvány, de azt is Szlovákiában printelik (ha jól emlékszem), de még ők sem tudják a diák kontrasztját, dinamikáját és felbontoképességét visszaadni...
-
FixY #19502 Rémeccerű: a negatívnak lényegesen nagyobb a dinamikája mint a jpg-nek és az ilyen (technikailag) jól sikerült képeken eléggé meglátszik...
(vagy csak nekem tűnik úgy?) -
#19501 -
#19500 Ne tudd meg én mit éltem át miközben fotóztam az ételeket... egytől egyig ehetőek, és fincsik voltak és olyan illatok terjengtek, hogy... szóval "gyötrelmes munka" hamarosan lesznek feltöltve újabbak csak annyira nincs kedvem tökölni a frissítésekkel -
efem #19499 nekem foleg a gasztronomiai munkaid jonnek be nagyon :) (nekem semmi erzekem ezekhez) szabalyosan megeheztem toluk -
#19498 Köszi a hsz-t! Megnéztem az eredeti képen nincs csík uh. valószínű csak a tömörítés okozta... -
efem #19497 najszosak!
elsot egy picit maskent is eltudnam kepzelni, az arcan a gesztus nagyon kifejezo, de a kezek tartasat az arcal nem erzem oszhangban (nem lattam meg senkit zsebretett kezzel uvolteni)
masodik tetszik leginkabb,de volna egy pici eszrevetel, nem kompozicio/technikai jellegu dolog, de az orr vonalaban egy fuggoleges csik virit,vagy csak en latom? gondolom nem direkt van ott -.- -
#19496 Ha megkérlek, ezt kifejted? - Most 2 évig majd lesz lehetőségem elmerülni az analóg techinika által nyújtott lehetőségekben :)- kíváncsi vagyok hogy boldogulok majd... -
FixY #19495 Vélemény kell? Inkább dolgozz filmre... a digi agyonvágja a képe(ide)t :(
-
#19494 Pár kép a legújabb termésből... szívesen fogadom a véleményeket.. köszi :)
A feliratért ne szóljatok be léccike ahova küldtem oda kérték és nem volt kedvem leszedegetni... -
#19493 A második faszántos!!! -
efem #19492
-
#19491 R.I.P.!
Mai NYT jelentés: Khalid Hassan, 23 éves riportert lelőtték. :( -
G_ArchAngel #19490 [/URL]Namír fotói a jobboldalon: Tribute -
G_ArchAngel #19489 Irakban meghalt egy amerikai katona és a Reuters fotósa
július 12. csütörtök 18:19
[MTI]
Támadásban életét vesztette egy amerikai katona csütörtökön az iraki fővárostól, Bagdadtól keletre - közölte az amerikai hadsereg. A parancsnokság tájékoztatása szerint a katona a Marne Akciócsoport tagja volt, további részleteket nem közöltek.
Ugyancsak Bagdadtól keletre, ahol az amerikai hadsereg iraki fegyveres csoportokkal vív harcot, meghalt a Reuters brit hírügynökség egyik iraki fotósa és gépkocsivezetője. Tisztázatlanok a 22 éves Namir Núr-Eldin fotoriporter, valamint a 40 éves Szaid Smág halálának körülményei, bár szemtanúk egy nagy robbanásról tettek említést a térségben. Az iraki rendőrség közlése szerint vagy amerikai légicsapás, vagy aknatámadás történhetett.
Irak 2003-as amerikai megszállása óta a Reuters hat munkatársa vesztette életét a közép-keleti országban. A hírügynökség tájékoztatása szerint Núr-Eldin egyedülálló volt, míg Smág nős, négy gyermek apja. Az elmúlt négy évben 108 újságíró és a sajtó 39 más munkatársa halt meg Irakban - közölte az újságírók védelmére alakult bizottság (Committee to Protect Journalists).
Meghalt egy iraki fogoly, feltehetően a többi rab bántalmazása következtében, csütörtökön egy amerikai börtönben Bagdadban. Az amerikai hadsereg közleménye szerint a rabot, akinek nevét nem hozták nyilvánosságra, éjjel egy órakor nyilvánították halottnak az orvosok a dél-iraki sivatagban lévő Camp Buccában.
-
gabatika #19488 titoktartási szerződésem van :-D
egyébként meg adok elérhetőséget, ha megtalálom - London biztos, vagy esetleg Dublin(?), mert ott van ismerős -
G_ArchAngel #19487 Na, gabatika, most Te teregesd ki a lapjaidat:DDDDDD -
#19486 Nem volt rossz sztem, sőt... Kb. én is ilyennek képzelem a modellfotózást/modelleket. Ezért nem is vonz - jó, tudni kell full amatőr vagyok. Persze ha XXX modellekről kellene sorozatot fotózni, azért azt talán +próbálnám. (Bár gépem/felszerelésem nincs hozzá, a lelkesedésem annál nagyobb!) :D -
G_ArchAngel #19485 egy kis reklám Yulának:))) -
#19484 Na azért ez a fórum nem a Blikk újság!
De hát sajnálom, evvan. Konkrét dolgokra, nevekre nem is akartam rákérdezni nála, mert láthatóan tele van a hócipője az egésszel. -
#19483 Hm, hát igen...Yula: szaftos részleteket akarunk! Részleteket a népnek! -
gabatika #19482 hááát ez elég középiskolásra sikeredett, azt hittem, szaftosabb lesz -
G_ArchAngel #19481 Nem a házalásra gondoltam, hogy nem kell csinálni, hanem arra, hogy Gárdi és az Őt alkalmazó médiák nagyon messza vannak még az álomvilágomtól is - neki nem kellett sem a NewsWeek-nél, sem a Red Bull-nál, sem a National Geographic-nál házalnia - ismerték addigra...
Gondolom Yula-t is megkeresték, nem Ő csengetett be az NG-hoz - persze majd Ő beavat mindket a részletekbe, ha akar:))) -
#19480 "de azt ajánlották, hogy fotózzak mindent amit csak érdekesnek találhatnak és pofátlanul házaljak vele:)" --- Ki az, akinek a véleményére hallgatsz? Csak mert mikor én mondtam, hogy Balázs hogyan csinálta anno, egyből ezzel jöttél: "ez most olyan, mintha Wéber Gábornak mondtad volna, hogy keresse fel a Ferrarit, ha Massa helyére szeretne szerződni:)))".
Az egy példa volt, hogy ő hogyan kezdte. Akkor ugyanis pont arról kérdeztük, hogy hogyan cseppent bele ezekbe a körökbe. Szóval ő sem volt az elején híres-neves a külföldi körökben. Erre most meg már-már belátod, hogy tényleg így kell csinálni. Figyelj, ha látja a képszerkesztő a potenciált benned, akkor fölösleges rágódni azon, hogy házalsz-e, vagy sem. Meg fogja venni a képeidet. Ha nem házalsz, akkor az esélyt sem adtad meg magadnak.