25245

• gabatika
    megemlékezés a modern fotózás atyjáról
  • efem
    inkabb ezzel legyen tele a metro, mint a hulyeazertnemvagyok, meg erotikaparades reklamokkal.. :)
  • G_ArchAngel #19637
    egy része volt a Mai Manóban, nem igazán voltam Dezső Tamáson kívül a többitől elájulva...
  • The Garrett
    ezeket a képeket meg lehet valahol online is nézni?

gugli nem adja :C
  • 30Dani
    Norton 360 Emoticon nemzetközi online fényképverseny

A Symantec második alkalommal hirdeti meg nemzetközi amatõr fotópályázatát, melyre augusztus 16. és október 16. között várják a pályamunkákat. Az idei évben az érzelmek képi kifejezése kapja a fõszerepet.
    Az online kommunikáció során a felhasználók pillanatnyi érzelmeiket gyakran hangulatjelek (emoticon) segítségével fejezik ki, melyek már az üzenetküldõ szolgáltatásokban is megtalálhatók. A Symantec ilyen, az életbõl elragadott, és fényképezõgéppel megörökített hangulatjeleket, mosolyt, szemráncolást, dühös, vidám vagy meglepõ arcvonásokat tükrözõ képeket vár a beküldõktõl, amelyekkel éppen a számítógépük által kiváltott érzelmeiket fejezik ki.
    A versenyben résztvevõk regisztráció után a Symantec erre a célra készített honlapjára (www.nortonemoticonphotocontest.com) tölthetik fel a fotókat .jpeg vagy .jpg formátumban maximálisan 500 KB méretben.
    Az amatõr fotósoknak meghirdetett versenyen tavaly a Természet és Tájak kategóriában egy magyar fotós, Daróczi Csaba nyerte meg a fődíjat.
    NyereményekA verseny fõdíja 10.000 USD.További öt elsõ helyezettet hirdetnek ki a verseny végén, õk 1000 USD jutalomban részesülnek

http://photocontest.symantec.com/symantec/customize.do?pg=front&lang=hu
  • G_ArchAngel #19634
    akkor az vagy pillanatkép a WTC-ről, vagy a pisai torony, de azt megismerem:)
  • ivjoe
    És ha a ház a ferde?
  • GregSB
    Szerintem ez is elég keményen HDR, hacsak nem vittek magukkal egy kissebb atombombát amivel bederítették a várost :D
  • Dzsini
    hát igen, így a többi képpel együtt már kevésbé esélyes a render-ötletem... de lehet, hogy olcsóbb lett volna azzal, a modell úgyis megvan a tervezésből, várost modellezni meg nem tragédia :)
  • Dzsini
    csak hammerite-al van kezelve, és így esős időben se rozsdásodik :D
  • 30Dani
    Ezen meg amúgy látszik hogy HDR a háttér ('koszos' kirakat).
  • 30Dani
    Nyilván, de azért a legprofibb is igyekszik megspórolni a PS munkát, és a világítással játszik inkább. Meg az első képnél szebben is meg lehetett volna oldani külön-külön, itt viszont egybevág a háttér és a kocsi világítása. Kérdezzük meg Kudász Gábor Ariont!
  • G_ArchAngel #19627
    azon miből van a korlát? műanyagból...?:)
  • Dzsini
    van egy felülnézeti kép a lépcsőről, ott szép vizes is a kocsi...
  • GregSB
    Naja, szerintem akár háromnál több lámpa is lehetett ott. Ez a kép meg odab@sz.
  • G_ArchAngel #19624
    tedd be a PS-ezett fantázia autóidat:)
  • G_ArchAngel #19623
    már láttam egy filmben hogy csinálják, többet PS-eznek, mint Aspyrin, nem kell nagy trükkökre gondolni, nem 1960-at írunk...
  • 30Dani
    [autókat akar fotózni :C]
  • 30Dani
    Az a két csík mehet a kamera felől szórtan hogy az oldalát és a környezetet derítse. A többi képről is látszik hogy igényesen van megoldva a világítás, biztos hogy kettőnél több fényt használtak, nekem ez tetszik inkább:
  • GregSB
    Viszont ha megnézed a kocsi előtti macskaköves teret akkor látod, hogy két fényvisszaverődés húz a kamera felé. Egy a kocsi farával egy pedig az orrával egy voalban. Én ezért következtettem arra hogy két fény jön a köcsi felől felülről.
  • G_ArchAngel #19619
    akkor viszont Nekem volt igazam, mert ezeket reklámfotókat szétPS-ezett hátérre helyezett renderelt autókkal, vagy blueboxban fotózott, módosított képekkel csinálják
  • Loál János #19618
    Teljes galeri.
  • G_ArchAngel #19617
    oké, de a nedves macskaköveken lennének a vízet összeszedő cipőknek nyomai, vagyha újravízezték, akkor hogy nem lett cseppes az autó?:)
  • 30Dani
    Teljesen a gép felől is lehetett derítés, de ez nem látszik nagyon. Ami látszik szerintem:
    - fényforrás a lépcső tetején: a kőkorlát is kivilágosodik, az autó teteje a hátsó részen világos, és markáns fullsötét árnyék a kocsi alatt.
    - kocsival kb azonos magasságban balról érkező fény árnyéka világosan látható a vaskorlátnál, a motorháztető eleje fényes, és a kocsi alatti árnyék is derítve van a hátuljához képest.
  • GregSB
    Szerintem meg paranoiások vagytok. Egy ilyen shootnál miért ne tisztíthatnának meg polírozhatnák szalon-pöpecre egy autót, miután odaállították? Nem kell neki vizesnek lennie csak azért mert a környezete is az.
  • G_ArchAngel #19614
    az autón semmilyen nyom nem mutat arra, hogy ott lett volna - vízcseppesnek kellene lennie, de ha csak akkor állt oda, akkor is a kerékíveknél koszosnak...

szerintem egy agyonPS-ezett háttér + fake autó

fények: az árnyék fővonala a lépcsőtől az autó ellenkező, hátsó sarka felé mutat a szélvédőn mégsincs fény, ráadásul ezzel - az árnyékért felelős, legerősebb - fénnyel mást szöget zár be a lépcsőt érő fény...
  • GregSB
    Én hármat látok: két főfény a kocsi felett/mögött (a kocsi orránál és faránál), és szerintem derítés is van a kamerás felől, különben a kocsi oldala nem lenne ilyen világos.
  • Dzsini
    a háttér valósághűsége miatt lehet, hogy egy ilyen skyboxot tett be vagy utólag rakta a képre, meg nekem a bevilágítás még így is irreális egy kicsit. mindenesetre szerintem render, nem fotó.
  • 30Dani
    Én tuti nem renderelnék drótokat a háttérbe és szebben világítanám be.
  • 30Dani
    Két fényforrás helyét elég jól meg lehet tippelni, mire gondolsz?
  • Dzsini
    nekem nagyon rendernek tűnik, a kövek, a lépcsőkorlát, az útburkolat eléggé nem-valósnak hatást kelt.
  • efem

egy korkerdes..
    milyen technikaval, ill megvalositassal keszulhetett vajon ez a kep?
    komoly hozzaszolasokat varok lehetoleg..
  • efem
    csak az ido gorbiti a teret na!
  • Placebó
    nem mindig, van olyan hogy nem, de igaz az a ritkább...

de jogoss
  • G_ArchAngel #19605
    szagmai ártalom, rosszul vagyok a nem vízszintestől/párhuzamostól...

amikor kézzel (tus/pausz/vonalzó) rajzoltam, akkor annyira nem vettem észre, de mióta CAD-del dolgozok nagyon meglátom az ilyet:)

persze a szándékos dőléssel nincs gond, de tájfotón hülyén néz ki

szvsz
  • Placebó
    Köszmester!!
  • G_ArchAngel #19603
    eccerű, a toronyház mellett húzz egy függőleges vonalat - párhuzamos, akkor oké...
  • Placebó
    Sez?
    Csepel
  • Placebó
    Ehh riszpekt
  • Placebó
    Nemisferde... ott egy szép kis domborulat a jobb oldalon az, na jó egy picit... :)