Digitális és analóg fotográfia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

sharpshooter

\"Nicholas Sarkozy, pourquoi ton pére a foi la Hongrie?\"

a vinyóján, dvd-ken, cd-ken... stb 😊

És hol a többi?

sharpshooter
nem dugdosom, ott lesz ahol a többi...

Véletlenszerûen kikapcsol egy-egy pillanatra, expó közben elég zavaró.

Canon - Nikoff ahah

?? Mi történt? ha nem vagyok windischgrätz..
(G mintha említette volna pár hete, hogy szervízelés-gyanús a géped... amikor én épp arról gyóntam neki, hogy egymás után kétszer is jól rám ijesztett a 350D-m...)

Amse
mi a gondja a 400D-nek?
ha szerzek egy 350D-t akkor kölcsönadod néha a 70-200-ast? 😊

Szervízben pihen, vissza se kapom tán.
CanOFF

Canon - Nikoff ahah

hova lett a 400D?
(akkor most csak simán "ani" vagy?) 😊

Az nincs messze, 70-200 f4 is van, már csak egy gép kéne :|

Canon - Nikoff ahah

Amse
rád számítottam is. G meg minden képét dugdossa szal nem lepõdtem meg 😊
vasárnap dh (downhill) verseny a hármashatárhegyen az is jó fotótéma. oda már gépet is viszek...

DoctorJohnson
Széép

...::S.T.A.L.K.E.R 4ever::...

ajjaj

Canon - Nikoff ahah

KÓKLERKE
ATHÉN: Múzeum.

KÓKLERKE
Yasika(pajtás) Á:60 CHF.

(zárójelben megjegyzendõ, hogy az aranymetszés távolról sem 1/3 - 2/3 arányt jelent!)

De volt. Meg sharpshooter is, de õ dugdossa a képeit :@

Canon - Nikoff ahah

Gladiator
Nekem spec bejön, de mivel én mindig butaságokat írok ide, ezért biztos rossz kép...

Caterpillar:
Van néhány alapfogás, amire érdemes odafigyelni a kép megkomponálásakor.
Próbáld meg felosztani a képmezõt 1/3 - 2/3 arányban függõlegesen és vízszintesen egyaránt. A fõ témát a harmadolóvonalakhoz és azok metszéspontjához érdemes igazítani, így sokkal nagyobb hangsúlyt kap. Ha megnézed, a klasszikus festményeknél is ezzel a felosztással lehet a legtöbbször találkozni és aranymetszésként hivatkoznak rá.
Érdemes olyan motívumot keresni, ami végigvezeti a nézõ pillantását a képen. Lehet ez egy kanyargó folyó, egy út vagy éppen a kerítés oszlopai.
Néha érdemes keretbe foglalni a képed témáját más képelemekkel. Lehet ilyen keret egy fa ága, mely elmosódva felülrõl határolja a képet, vagy egy oszlop sor két oszlopa, mely oldalról keretbe fogja a kép fõ témáját. A kerettel kapcsolatban még az a fontos, hogy ne vonja el a figyelmet a témáról, hanem inkább irányítsa rá. Meg persze nem ajánlott túlzásba vinni sem és minden fotón használni.

Én soha! <#vigyor3>
DoctorJohnson
Értem.
Legközelebb sikerül, csak ne add fel! ;-)

Amse
hát szerintem ez a csajt nekitolták a patkának és a kormányt levette hassal, mert azt fogta nagyon. láttam még 2m magas egykerekûrõl seggest nyomni egy srácot ami vicces volt, de az se lehetett kellemes.

Szia!

A kép sajnos valóban nem adja vissza azt amit akkor ott szerettem volna megörökíteni! 😞

Ültem a vonaton és néztem ahogy suhan a táj (kissé be voltam lassulva) és elöttem átlóban ült a bácsi akinek a szemüvegén keresztül fordítva látszódott a külvilág. Rögtön megtetszett és valami olyasmit gondoltam mögé hogy menniyre másképp láthatják mások hozzám képest a világot, majd kattintottam. <#miaz>
DoctorJohnson
Szia!
Hmmm.
Nekem ez a kép nem mutat semmit, nem mesél semmirõl. A fotó 1/4-én van némi téma, de a kevesebb néha több elvén még ez nem lenne baj. Csak ez a kis részlet jelen esetben nem elég ahhoz, hogy elvigye a hátán a lényegében üres fotót.
Neked mit mond, mit jelent ez a kép? Tényleg érdekelne. :-)
Üdv!

Sziasztok!

Eddig nem igazán nézegettem ezt a topicot de azt hiszem hiba volt... Imádok fotózni, érteni már kevésbé értek hozzá. 😞
Kíváncsi volnék a véleményetekere:

Model DMC-FZ20
Date/time original 2006.04.06. 13:27:16
Exposure time 1/60 s
F-number f/2.8
ISO speed ratings ISO 80
Exposure bias value 0.00 eV
Metering mode Spot
Focal length 72 mm
White balance Auto white balance
Én az Andrássyn láttam egy csúnya nagy bukfencet egy sráctól. Meg kell hagyni, sík aszfalton ekkorát esni mûvészet. Bár ha jól sejtem a dolog mögött talán az lehetett, hogy a bringa meg a sör együtt nem éppen biztonságos kombináció.

Amse
már akartam kérdezni, hogy senki nem volt kint fozózni
alagútban egy csaj csúnyát esett, de nem tudom lett e nagyobb baja, mert inkább helyet hagytam az eü-söknek és nem loptam a levegõt szegény elöl.

Végül pedig néhány kép az új kamerával.
A kamera: Panasonic DMC FZ50.
Utómunka: Leméretezés – Unsharp

Virágok

Exif:
Exposure time : 1/60
F-Number: 8.0
Exposure program: Aperture priority (3)
ISO speed ratings: 100
Metering mode: Multi-segment (5)
Exposure mode: Auto (0)
White balance: Auto (0)
Focal length : 23.5
Focal length (35mm): 111

Gólyahír

Exif:
Exposure time : 1/500
F-Number: 3.6
Exposure program: Aperture priority (3)
Focal length : 28.200001
Focal length (35mm): 134

Kacsák

Exif:
Exposure time : 1/250
F-Number: 7.1
Exposure program: Shutter priority (4)
Focal length : 88.800003
Focal length (35mm): 420

Tanulságok:
Van mit tanulnom az új kamera kezelésérõl, jobban oda kell figyelnem a képek készítésekor.
Idõnként az AF nem arra állt élesre, mint szerettem volna. Így pl. a kacsákról lõtt képeim közül többnél a háttérben lévõ kavicsok lettek élesek. (Azon izgultam, hogy egyáltalán be tudom-e õket cserkészni. ;o))
A fénymérési mód megválasztására és helyére is nagyobb figyelmet kell szentelnem. Valószínûleg ezzel elkerülhetõ lett volna a gólyahíreken a beégés. Egyenlõre még a rekeszelést sem érzem igazán, így a mélységélességgel való játék sem lett az igazi. Ráadásul a délutáni meleg fények és a gólyahírek sárgasága az auto wb-t is megtréfálta némileg. (Ezért nem állítottam a levelsen, hogy ez látható legyen.)
Azt minden esetre látom, hogy a 420 mm ekv. fókusz táv állatfotóknál jól fog jönni. Viszont az igazi makrófotókhoz nem árt majd beszerezni valamilyen makró elõtétet.

Második felvonás

4. Sziluettek

5. Egy felvonulás arcai

6. Finálé

A hétvégén ott voltam a Critical Mass-on, s ezúttal fényképezõgépet is vittem.
A kamera: Canon PS A510.
Az utómunka a szokásos: levels (ahol szükségét éreztem) – leméretezés - unsharp.

Elsõ felvonás

1. Van aki fekve nyomja

2. Pesti látkép

3. Fény az Alagút végén

Mivel régen toltam képeket, meg amúgy is ráfér a topicra néhány fotó...
A kamera: Canon PS A510.
Az utómunka a szokásos: levels (ahol szükségét éreztem) – leméretezés - unsharp.

Õszidézõ

Színfolt

Fény és árnyék

Kamerázol...?

A képek még november elején készültek, csak lusta voltam õket feltenni. ;o)

DoctorJohnson

AF gondról nem hallottam a régi objektíveknél, de mûködésbeli problémákról igen. Fõleg a régi Sigmákkal volt baja az újabb DSLR vázaknak. Egyszerûen lefagyott a szoftver, ha szûkebb rekeszt akartál állítani. Többek között ezért veszek már csak gyári kiegészítõket (mindenbõl, mert vakuval is voltak már gondjaim)

A budget telék f/5.6-ot tudnak a hosszú végükön, arra te kétszerezõt akarsz tenni, az f/11 (vagy f/8 ha gyökkétszerezõ). A nemprofi vázak f/5.6-ig tudnak AF-et. Szóval a válasz az, hogy "igaz", de ez csak a felszín. Trükközni persze lehet, ragasztgatás és társai, akkor verõfényben lenne AF, de akkor meg minek. Konverterrel nem lesz autofókuszod fényerõs tele nélkül.

fun is fun and done is done

Pistike 007
Én nem ilyen "300 méterrõl lefotózósra" gondoltam, hanem szembeszéllel való maximális megközelítésre. Elhihetitek, jól megy. =) Madárfotózásra meg nem igazán gondoltam... Lessátor... Ahoz még kéne egy kis kredit. Persze akkor már jöhetnek a nagyobb telék, mint ahogy mondod. Szóval maradok a cserkelésnél, ahhoz meg elég kéne hogy legyen olyan 400mm-es gyújtó... Ja meg még azt szerettem volna kérdezni, hogy igaz-e, hogy néhány régebbi Tamron objektíven új DSLR vázra való csatlakoztatáskor nem jó az AF?

Placebó

Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/

sharpshooter
loál

szép csorda karcolja ott az eget, az már biztos😊

darura tudszmosta kerepesiuton nagylatoval is akar :|:C

loal.

Galy
szerintem a 210mm fácánra is kevés
Attól függ, hogy milyen vadról beszélünk. Fácánra elég, darura meg semmi sem. Ha kommersz nyúlra-õzre-szarvasra gondolsz, akkor kétszerezõvel elég lehetne, de azt a tamron nem fogja szeretni. Illetve te nem fogod szeretni az elkészült képeket. Viszonylag olcsón kaphatsz régi manuális nagyteléket, én ebbe az irányba mozdulnék a helyedben. A másik lehetõség a lessátras fotózás, de azt írtad, hogy nem profi szinten, ahhoz pedig elhivatottság kell.

Pistike 007
Üdv! Szerintetek Pentax K100D 80-210mm-es tamron telével használható vadfotózásra (nem profi szinten)? Esetleg egy konverter, nem? 😊

Közel, nagyon közel. :-)

Falconer
Mert fel hogy sok prerikutya gyulolo forumozo itt meglatja, es odamennek leloni oket.... Vagy mittomen.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Gladiator
tilos õket fotózni, vagy mér nem lehet itt megdiskurálni, hogy hol lettek fotózva?

sharpshooter
olvasom a topicot régóta, és a nefotozz.hu-t is

Galy
fú, ismerjük egymást, vagy csak te engem? 😊
sharpshooter
szerintem privátban intézzétek😊
gazdi, Galy elõbb lõne le egy embert, minthogy szándékosan letörjön egy ágat egy élõ fáról...😊

Galy
Ferihegyre tippelek...
Köszi.
Pest mellett készült. Bocs, én is utáltam az ilyen válaszokat, amikor keresgéltem, hogy hol érdemes fotózni õket. Mégiscsak szigorúan védettek... Nem tart sokáig megtalálni az infót. ;-)

Galy
hol készült?
nice!<#eljen>