Digitális és analóg fotográfia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Roger6:
Nem akarok amatõr vs. profi vitát, de azért a véleményemet Én is leírnám.
Soha sehol semmilyen formában nem írtam olyat, hogy Én profi lennék vagy a felszerelésem az lenne. A fotózás csupán egy hobbi számomra, amiben örömömet lelem. De ez nem akadályoz meg abban, hogy ne vágyjak arra, hogy a képeim kifejezõbbek legyenek vagy hogy a fotós látásmódomat, technikai tudásomat fejlesszem. Errõl a topikról sem állította senki, hogy profiknak lenne fenntartva.
Ellenben a másik topik indulásakor elég egyértelmûen tudomásunkra lett hozva, hogy akik oda pakolják a képeiket, nem akarnak kritikát és nem áll szándékukban a fejlõdés, valamint nincs szükségük hozzáértõ segítségre sem. Ezek után miért pakolnám oda a képeimet? Azért, hogy kórusban dicsérje mindenki õket még akkor is, ha csupán átlagosnak mondhatóak vagy még annak sem? Ettõl nem lesz senkibõl jobb fotós! Miért írjak oda bármirõl véleményt, ha annak az eredménye csak személyeskedés és besértõdés lesz, mert a másik félben annyi nyitottság sincs, hogy felnõttként fogadjon egy kritikát?
Ha nem kérnek belõlem, akkor nem erõltetem másokra a véleményem.
Ez az oka annak, hogy távol tartom magam a másik topiktól és a képeimet is inkább ide rakom fel. Itt legalább számíthatok arra, hogy esetleg néhány tapasztaltabb fotós érdemben véleményt ír róluk. (Még ha az néha rövid, tömör és nem is túl hízelgõ...) Szerintem csak úgy lehet fejlõdni, ha néha valaki idõnként rávilágít a hibáinkra. Az ember hajlamos elveszíteni az önkritikáját és túl tökéletesnek látni azt amit publikál, ha néha nem rázzák fel.

Ami pedig a kereteket illeti. Szerintem régen rossz az, ha egy képet csak akkor vesznek észre, ha az egy keretbe van foglalva. Mert ha ez így van, akkor az a kép önmagában nem áll meg és a legjobb esetben is csak átlagos lehet...

Ha pedig a személyeskedésen kívül, normális hangnemben is képes vagy véleményt írni, akkor ezen a topikon szerintem abban senki nem fog kivetni valót találni.
Részemrõl ennyi...

Látod itt valahol kiírva, hogy "profi fotók topikja"?
A készítõje profinak titulálta a fotóit, vagy bárki véleményezõ?
Mi az a profi fotó?

Bárki feltölthet ide képet. Ez egy nyílt topik. Attól, hogy annak idején néhányan átvonultak egy másikba sértõdötten, mert néhány régebb óta ide írogató nem nyalta körbe a fotót és véleményt mondott róla...

Ahogy nézem egyik topikban sincs magasabb színvonal a képek terén. A különbség csak annyi, hogy itt megmondhatod a véleményed. Legfeljebb a készítõ sértõdötten átvonul a másikba.

szacsi
makróz vagy, nemdebár? :|

:-O http://www.ashes.hu O-:

ivjoe
<#ravasz1>
Amse
<#wave>

ivjoe
Na jó, már ezereszer leírtam, de most mégegyszer le kell:

MUTASS EGY PROFIT EBBEN A TOPICBAN! Csak egyet. Kérlek! :C
DoctorJohnson
lol, picit jogosnak érzem 😊

...::S.T.A.L.K.E.R 4ever::...

Roger6
Nem, de ha a 19112-es hozzászólásban profi fotók vannak, akkor összecsinálom magam.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

szacsi
miért, egy kerettõl lesz profi egy fotó?

:-O http://www.ashes.hu O-:

Roger6
Én befejeztem.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

GregSB
Na már megint kezdõdik az "amatõr vs profi" vita.

Roger6
OFF/

Gabo! Te még keretet sem adsz a képeidnek4 De te aztán nem vagy amatõr, tudom... Így van. Te már kinõtted azt a csúnya amatõr fotó topicot. Csak a profikhoz írsz, ahova tartozol. Ez az! Életemet egy keretért, Gabo!

ON/

sharpshooter:
Akartam mondani, hogy óvatosan kritizálj az "amatõr szekciónál", mert még a végén megszólnak érte. A dolog jó volt arra, hogy felelevenítse bennem azt, hogy miért nem akarok oda írogatni. ;o)

sharpshooter
jó is az, tavaly nem indultam, idén is adok esélyt másoknak
<#zavart1>

\"Nicholas Sarkozy, pourquoi ton pére a foi la Hongrie?\"

Galy
Galy
te meg nem dolgozol egész nap, vagy mi? 😊))
HírTV rúlzik brékingnyúz esetén.

Canon - Nikoff ahah

DoctorJohnson
tök véletlenül arra jártál, vagy a rendörségi CB-n hallgatod a forgalmat? 😊

sharpshooter
de még a skoda is éppúgy lóg be mindegyikötöknek😊

:|

Canon - Nikoff ahah

na, jó
zizi vagy és kész :-D

g, g-foto.hu

sharpshooter
abból a szempontból, hogy nem tudod leírni az "igen"-t, szerintem érdektelen - mon'ami😊

Artae
Tippelek: nem. 😊

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
kérdezd már meg, hogy apám Párizsban született-e

g, g-foto.hu

sharpshooter
kismalacot utánzod?😊

vagy az "oui"-ra gondoltál?😊

ui
a levele is ama nyelven írodott

g, g-foto.hu

Angolul tud?

Canon - Nikoff ahah

ivjoe
Ban! -.-
Falconer
Szolj ha van vmi csaj. Nemtok franciaul. Meg fotozni sem nagyon.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

EZT NÉZZÉTEK MEG!!!!!!! ROHADT NAGY!!!! SZÉTRÖHÖGÖD A FEJED!!!

http://www.pasizaskonnyen.try.hu
http://www.csajozaskonnyen.try.hu
de jól fizet
nem érdekel?

g, g-foto.hu

Falconer
Kis buzi 😄

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Hátha vkit lázba hoz: francia fotós srác keres egy hétre maga mellé embert Bp-re. (300 EUR/7 nap) Részletek mailben.

g, g-foto.hu

BiG G
yep<#alien>

http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux

sharpshooter
magatokban?
<#idiota>

BiG G
enyhe skizofréniát detektáltam -.-

http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux

Ray Z
ohh bocsi...és köszi😛

Xbox LIVE Gamertag: RayZ HUN

Pistike 007
Hát annyiért engem is érdekelne...<#buck>

http://gaborszantai.co.uk/

Ray Z
Hello!
Láttam ez a leg aktívabb fotós fórum itt, és lenne egy kérdésem:
Szeretnék egy digitális fotógépet venni 90 000 Ft alatt, és lehetõleg rendes nagy objektíveset. Melyiket ajánljátok?

Xbox LIVE Gamertag: RayZ HUN

sharpshooter

ivjoe
Pedig érdekelhetne... :CCC

DoctorJohnson
tudom, bénák, de nem nagyon érdekelt a téma és csak kinn voltam a ligetben és kattintgattam, semmi komoly 😊

4es a legjobb, szerintem.

DoctorJohnson
Nekem csak ezek sikerültek a critical mass-ról

bringaemelés:

Igazad van. De a módszer ennek ellenére egy viszonylag jó közelítés.
Legközelebb inkább harmadolási szabályként fogok hivatkozni rá.

DoctorJohnson
Énis csináltam egykét képet a biciklis felvouláson, majd ha lesz lehetõségem berakom ide õket véleményezére

Loál János
<#ijedt> Áj iz sry.

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

nincs spektrumom 😞 valaki felveszi nekem? 😊)