Digitális és analóg fotográfia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem akarok amatõr vs. profi vitát, de azért a véleményemet Én is leírnám.
Soha sehol semmilyen formában nem írtam olyat, hogy Én profi lennék vagy a felszerelésem az lenne. A fotózás csupán egy hobbi számomra, amiben örömömet lelem. De ez nem akadályoz meg abban, hogy ne vágyjak arra, hogy a képeim kifejezõbbek legyenek vagy hogy a fotós látásmódomat, technikai tudásomat fejlesszem. Errõl a topikról sem állította senki, hogy profiknak lenne fenntartva.
Ellenben a másik topik indulásakor elég egyértelmûen tudomásunkra lett hozva, hogy akik oda pakolják a képeiket, nem akarnak kritikát és nem áll szándékukban a fejlõdés, valamint nincs szükségük hozzáértõ segítségre sem. Ezek után miért pakolnám oda a képeimet? Azért, hogy kórusban dicsérje mindenki õket még akkor is, ha csupán átlagosnak mondhatóak vagy még annak sem? Ettõl nem lesz senkibõl jobb fotós! Miért írjak oda bármirõl véleményt, ha annak az eredménye csak személyeskedés és besértõdés lesz, mert a másik félben annyi nyitottság sincs, hogy felnõttként fogadjon egy kritikát?
Ha nem kérnek belõlem, akkor nem erõltetem másokra a véleményem.
Ez az oka annak, hogy távol tartom magam a másik topiktól és a képeimet is inkább ide rakom fel. Itt legalább számíthatok arra, hogy esetleg néhány tapasztaltabb fotós érdemben véleményt ír róluk. (Még ha az néha rövid, tömör és nem is túl hízelgõ...) Szerintem csak úgy lehet fejlõdni, ha néha valaki idõnként rávilágít a hibáinkra. Az ember hajlamos elveszíteni az önkritikáját és túl tökéletesnek látni azt amit publikál, ha néha nem rázzák fel.
Ami pedig a kereteket illeti. Szerintem régen rossz az, ha egy képet csak akkor vesznek észre, ha az egy keretbe van foglalva. Mert ha ez így van, akkor az a kép önmagában nem áll meg és a legjobb esetben is csak átlagos lehet...
Ha pedig a személyeskedésen kívül, normális hangnemben is képes vagy véleményt írni, akkor ezen a topikon szerintem abban senki nem fog kivetni valót találni.
Részemrõl ennyi...
A készítõje profinak titulálta a fotóit, vagy bárki véleményezõ?
Mi az a profi fotó?
Bárki feltölthet ide képet. Ez egy nyílt topik. Attól, hogy annak idején néhányan átvonultak egy másikba sértõdötten, mert néhány régebb óta ide írogató nem nyalta körbe a fotót és véleményt mondott róla...
Ahogy nézem egyik topikban sincs magasabb színvonal a képek terén. A különbség csak annyi, hogy itt megmondhatod a véleményed. Legfeljebb a készítõ sértõdötten átvonul a másikba.
MUTASS EGY PROFIT EBBEN A TOPICBAN! Csak egyet. Kérlek! :C
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Gabo! Te még keretet sem adsz a képeidnek4 De te aztán nem vagy amatõr, tudom... Így van. Te már kinõtted azt a csúnya amatõr fotó topicot. Csak a profikhoz írsz, ahova tartozol. Ez az! Életemet egy keretért, Gabo!
ON/
Akartam mondani, hogy óvatosan kritizálj az "amatõr szekciónál", mert még a végén megszólnak érte. A dolog jó volt arra, hogy felelevenítse bennem azt, hogy miért nem akarok oda írogatni. ;o)
<#zavart1>#zavart1>
\"Nicholas Sarkozy, pourquoi ton pére a foi la Hongrie?\"
Canon - Nikoff ahah
...::S.T.A.L.K.E.R 4ever::...
:|
Canon - Nikoff ahah
zizi vagy és kész :-D
g, g-foto.hu
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
g, g-foto.hu
vagy az "oui"-ra gondoltál?😊
a levele is ama nyelven írodott
g, g-foto.hu
Canon - Nikoff ahah
\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)
http://www.pasizaskonnyen.try.hu
http://www.csajozaskonnyen.try.hu
nem érdekel?
g, g-foto.hu
\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)
g, g-foto.hu
http://gaborszantai.co.uk/
Láttam ez a leg aktívabb fotós fórum itt, és lenne egy kérdésem:
Szeretnék egy digitális fotógépet venni 90 000 Ft alatt, és lehetõleg rendes nagy objektíveset. Melyiket ajánljátok?
Xbox LIVE Gamertag: RayZ HUN
g, g-foto.hu
Legközelebb inkább harmadolási szabályként fogok hivatkozni rá.