25245
-
#20319 mindegy ki volt, nem illik közel 5 megás képet közvetlenül beszúrni -
G_ArchAngel #20318
(neménvótam!) -
#20317 -
#20316 Rákerestem az [URL=http://www.asahq.org/images/jave6.jpg]"Afghan girl"[/URL]-re googleban. -
G_ArchAngel #20315 Elhunyt Charles Tasnadi, az amerikai AP hírügynökség híres, magyar származású fotósa.
A 82 éves fotográfus csütörtökön halt meg Washingtonban, agyvérzést kapott.
Az ajkai születésű Tasnádi Károly 1951-ben - ahogy visszaemlékezett - elaknásított mezőkön, szögesdrótkerítéseken keresztül, a téli hóban gázolva menekült el a kommunista Magyarországról. Kalandos úton, Ausztrián és Venezuelán át jutott az Egyesült Államokba, ahol 32 évig dolgozott fotósként a világ egyik vezető hírügynökségénél.
Pályafutása során hét amerikai elnökről készített fotótudósításokat. George H. W. Bush elnököt is elkísérte az Air Force One fedélzetén 1989-ben Budapestre, ahol - kollégái elmondása szerint - fényképezőgépe mögé rejtette könnyeit.
Több mint negyvenszer járt Kubában, sokszor fotózta Fidel Castrót. Egyik leghíresebb képe a műtéte után a sebhelyét mutató Lyndon Johnson amerikai elnökről készült. Többek között Anvar Szadat egyiptomi elnökről, Menáhem Begin izraeli miniszterelnökről és Richard Nixon amerikai elnökről készült fotói bejárták a sajtót. Lencsevégre kaphatta Leonyid Brezsnyev szovjet vezetőt, valamint Ronald Reagan és Bill Clinton amerikai elnököket. Utóbbi, amikor Tasnadi 1996-ban, visszavonulásakor az utolsó fehér házi sajtótájékoztatóján fotózott, tapssal köszönte meg munkáját.
"Charlie elegánsan fotózott, nagylelkű munkatárs és kifogástalan úriember volt" - mondta róla Kathleen Carroll, az AP rangidős alelnöke, vezető szerkesztője.
Lovagiasság, professzionalizmus és önzetlen odaadás jellemezte - mondta róla Heidi Elswick, a Fehér Ház Sajtófotó Szövetségének elnöke. A több kitüntetést is elnyert Tasnadi szavajárása az volt: "az emberek azzal tüntetnek ki, hogy hagyják végezni a munkámat". -
#20314 képt! -
#20313 "If this colony is considered a single organism, then it is the largest known organism in the world by area"
Azért tekinthető a világ legnagyobb kiterjedésű orgazmusának :) mert a föld alatt kapcsolatban van az egész.
Egyébként ez kiterjedésre a legnagyobb. Súlyra a legnagyobb (6000 tonna) és a legidősebb (80 ezer éves) egyben a Pando erdő Utah államban ... -
#20312 akkor a Balázs átvert... El is megyek má a sójába, azt megmondom a magamét... -
#20311 [largest orgasm-t olvasott] -
#20310 csak ha kolónia, miért tekintik egyednek? -
#20309 Nem igazán fogsz "dúrva képeket" találni szerintem, ez egy gomba kolónia, ami egy kb 10 négyzetkilóméteres területet nőtt be.
Képek
Link 1
Link 2 -
#20308 "A felszínen is látható aranyszínű gombák csupán a jéghegy csúcsát jelentik a hatalmas föld alatti szövedékhez képest." -
#20307 Most néztem a Széf című műsort a tévében, amiből megtudtam, hogy a világ legnagyobb élőlénye a mézgomba (angolul honey fungus), ami az Oregon állam beli Blue Mountainben található, és körülbelül 30 hektár nagyságú. Balázs barátunk azt is mondta, hogy érdemes a neten képeket nézni róla, mert nagyon brutális. Hát én keresgéltem, de apró gombákon kívűl, nem nagyon találtam mást. Egy képet találtam amin az egész fa tiszta gomba volt, de az kb. 240*400-as felbontású volt. Esetleg van valakinek valami jó ötlete merre keressem? -
G_ArchAngel #20306 Elhunyt Herbert Keppler -
#20305 THX! -
DecenS #20304 a beépített vaku kissé megbízhatatlan.. néha durván alá/fölé lövi az expot. állítólag a pttl (külső) vakuvezérlés is kicsit gyerekcipőben jár még, kompromisszumokkal lehet használni... de erről semmi testközeli infóm nincs, mivel alapjáraton igyekszem kerülni a vakuhasználatot.
a jpeg feldolgozója sem áll a helyzet magaslatán, bár ez eléggé köztudott. érdemes rawba fotózni, és akkor no problem. más így hirtelen nem jut az eszembe. -
G_ArchAngel #20303 Szia,
2 topic van: az egyik a hardverről szól, ez inkább a fotósokról és a képekről, a hardveres topicban már 2. napja a K10D dícsőítése folyik, kérdezz
itt -
#20302 De reg voltam erre:) BUEK:)
Ki vezet a: "nekem van a legdragabb gepem" "versernyben"?:) D3, D300, D40, A700 kategoriak beficcentek mar valakinek?:) Csak vicceltem:P
Van valakinek Pentax K10D? Nem mintha nagyon venni akarnek, ugy sincs idom eljarni fotozni, de ar/ertekben most az a legjobb, talan beneveznek ra;) A Pentax amugy is szimpatikus, van is egy (ME Super, 3 fix M42-es obival:P) de az mar ~20 eves gep:D Kolegamnak is van ketto K10D-je, de a tobb szemelyes tapasztalat meg jobb (raadasul a kolegam erosen elfogult;D).
Csak a hasznalat kozben elojott "hibak", hatranyok erdekelnek, az elonyeit ismerem:) THX!
-
G_ArchAngel #20301 tetszetős iparosmunka -
#20300 ez nagyon durva :D -
#20299 régi de jóak -
#20298 induló vonat nem olyan gyors, messze is van :D és AV módban 3 ujjmozdulat rekeszt állítani vagy másik kettő új fókuszt keresni :) -
#20297 Éppen indult a vonat :D -
#20296 az ötlet jó, de én úgy csináltam volna hogy vagy a közeli részek is élesek legyenek, vagy pedig a távol vesszen félhomályba. így zavaró kicsit a nagy DOF. -
#20295 Ezt belinkelem ide is!
[center] -
efem #20294 rulzik, eddig csak flickr.com-on talaltam "hasonlo" valogatast tag alapjan -
#20293 wow ez jo cucc :D regota keresek ilyent -
Gabo #20292 7929, 7969, 7878, 8083, 8085, 8088
Én ezeknél a képeknél éreztem ezt. Persze lehet, hogy néhol a perspektivikus torzítás kavart be némileg. -
#20291 idaig nem, de most lávollak érte bőszen :D -
G_ArchAngel #20290 Ismeritek ezt a keresőt? -
#20289 Köszönöm h megnézted és a hozzászólást is. Melyik képeket látod dőlni? -
Gabo #20288 Editthy:
Végre volt időm megnézni a fotóidat.
Szép helyeken jártál és tetszenek a képek. Nincs is annál jobb, mint ebben a hidegben néhány kellemes, nyári hangulatot idéző fotóban gyönyörködni. :o)
Nagyon tetszet az ide is belinkelt, a fa törzsét hangya perspektívában ábrázoló kép. Szerintem jó az ötlet és a kivitel is. Mutogatni lehetne a példaként a mélységélesség demonstrálásához.
Amik még igazán a kedvemre valók voltak: 8088, 7964, 7875, roma_p02ps
Egyetlen észrevételem és kritikám az lenne, hogy több kép is erősen dől, nincs vízszintben. (Ez nálam is visszatérő probléma... :o/ ) Ezt lehet, hogy érdemes lett volna korrigálni PS-ben, mielőtt a netre felteszed őket referencia munkaként. -
Gabo #20287 Ennyi...
Ha valakinek akad építő véleménye, kritikája, azt örömmel veszem. -
Gabo #20286 Télelő
Ezek a fotók november végén készültek a Normafa és a János-hegy környékén.
Mondja azt valaki, hogy ködös késő őszi időben nem lehet érdekes témákat találni. :o)
Garrett gondolom ez a lépcső sor ismerős. ;o)
Ennél a fotónál utólag bántam egy kicsit, hogy nem készítettem raw-ban is néhány képet. Illetve valószínűleg érdemes lett volna némileg több égboltot és kevesebb sötét előteret a képbe komponálni. :o/
Az egyik ilyen csuszka, mikor felértem az Erzsébet-kilátóhoz, semmitől sem zavartatva magát alig karnyújtásnyira ugrált körülöttem. Én meg guggolva próbáltam valahogy a keresőbe fogni. Sajnos azok a képek nem igazán sikerültek, de azért az élmény mindent megért.
Ha valaki akkor látott volna, valószínűleg jót derült volna a lüke fotóson. ;o)
-
Gabo #20285 Budai hangulatok
Egy ideje tervezgetem már, hogy készítek egy kisebb fotósorozatot a témához kapcsolódóan.
Gyakorlásnak sem lesz utolsó, és talán valami érdekes is kisülhet még belőle.
Amikor legutóbb a Budapest vs. New York témában folyt a vita, akkor bennem is megfogalmazódott néhány gondolat.
Minden városnak megvan a maga múltja, aminek a nyomait magán viseli. Van szép és van csúf oldaluk. Szerintem nekünk fotósoknak az kell legyen az egyik feladatunk, hogy megmutassuk egy város arcait.
Az emberek hajlamosak úgy élni a mindennapjaikat, hogy már észre sem veszik a környezetüket. Úgy gondolom, ha egy-egy fotóval csak annyit sikerül elérni, hogy egy percre valaki rácsodálkozzon arra a helyre, ahol esetleg nap mint nap elsétál, akkor már volt értelme a dolognak. (Mindenféle egyéb magasztos cél nélkül...) -
Gabo #20284 Végre nekem is sikerült kicsit rendet rakni a képeim között. Jöjjön hát néhány az elmúlt fél év terméséből. ;o)
Az exif-eket most inkább mellőzném. (Ha valakit érdekel valamelyik, akkor csak egy szavába kerül.)
-
#20283 Köszönöm! -
#20282 Boldog szülinapt! -
#20281 -
G_ArchAngel #20280 multi-nick!
del, ban, plz!
HBD:)