25245
-
Lateralus #20559 Elvileg a Windows XP-nek már fel kéne ismernie. Win 98/2000 alá még volt hozzá driver.
Ha annyira fontos, esetleg egy olcsóbb kártyaolvasó beszerzése...? -
#20558 ez a probléma hogy ez nem működik :(
ezért gondoltam hogy a software megoldaná.
van nálam pendrive is de azt minden gond nélkül kezeli azonnal, de a fényképezőgépet nem. -
#20557 Ha én rácsatlakoztatom a fényképezőt a gépemre, automatikusan pendrive-ként ismeri fel, így csak a könyvtárből kell áthúzogatnom a képeket. Egyébként soha nem raktam még fel a fényképezőhöz adott szoftvereket, szernitem hülyeség (kivéve a Camera Control, mer az jó ). -
#20556 Csak egy kis nyaktornának szántam :)
Visszaforgattam. Mindkettő Mini, térben és időben is közel, most várom a harmadikat. -
#20555 Sziasztok!
Segitségeteket szeretném kérni. Kint vagyok Cambridge-ben, de otthon feljetettem a fényképezőgépemnek (Canon A520 PowerShot) a cd-jét amin a software található amivel le tudom szedni a gépre a laptopra a fényképeket. Munkámhoz kéne szóval fontos lenne. Sajnos a neve sem jut eszembe, a Canon oldalán meg csak updatereket találtam arról meg nem vagyok meggyőződve hogy az kell-e nekem, vagy milyen egyéb dolgot kell csinálni!
Előre is köszönöm ha tudtok segiteni. -
#20554 Hú, ez a felfordított kép nagyon zavaró számomra (tudom, akkor ne nézzem...).
Ez mindegyik Morris? -
#20553 Először azt hittem hogy a langlovagok.hu-t nézem és mondom magamban, hogy mióta csinálnak ezek ilyen jó fotókat. -
#20552 :O( -
[sorozatra gyúr] -
#20550 4 részes fotóesszé a Magnumtól.
-
gcsomesz #20549 NEm tudja valaki,ha már itt tartunk,hogy meg lehet-e szerezni az OKJ-s Fotóriporter tananyagot valahonnan,mert érdekelne tüzetesebben mielött belevágok,hogy mi fán terem.Vagy ezt féltve őrzik és szigorúan bizalmas.Ha valaki tudna segíteni,nagyon szívesen venném.Jöhet privátba is az üzi.Köszönöm -
#20548 Köszi a kritikát!
csónakos képnél nem figyeltem hogy ferde parton állok és csak a csónakra koncentráltam nem figyeltem a túlpart vonalára meg arra figyeltem hogy a fa egyenesen legyen!
Angolból nem vagyok túl erős szóval köszi a helyesbítést :D -
Gabo #20547 A Két kacsa aranyos lett. Kár, hogy a rossz fények miatt a színek kevésbé érvényesülnek. Illetve talán érdekesebb lenne, ha az előrébb lévő kacsának is látszana a teljes tükörképe.
A Csónak a fa alatt ötlete jó, de a kivitelezés nem lett túl sikeres. A kép erősen dől balra. Ezen kívül némileg erősebb fény mellett a fény-árnyék játéka sokkal látványosabbá tette volna a képet. Így némileg lapos lett.
Levél a vízben ötlete szintén jó. Alkalom adtán érdemes lehet még elővenni a témát és más körülmények között, némileg más beállításokkal elsütni. Az élénkebb színek vagy a látványosabb tükröződések sokat dobnának rajta.
Végül egy megjegyzés a Valami van a tóban / Enything is in the lake képed címével kapcsolatban. Az enything helyett a something talán helyesebb lenne. Nézz utána! -
#20546 heeloo!
raktam fel pár új képet flickr-re
Ha valakit érdekel nézze meg!
Köszi :D -
#20545 nagyon sokat fotózok , de hidegben fotóztam eddig :S -
Gabo #20544 Nekem eddig csak az olcsóbb, magától is lemerülős fajtával volt dolgom. ;o) -
Gabo #20543 Ez függ attól, hogy milyen terhelést kap az adott aksi/elem.
A bakapcs után meddig tudsz fotózni a már egyszer lemerültnek jelzett aksikkal?
Ha egy-két kép után ismét kikapcsol a gép, akkor egyértelmű, hogy az adott aksi teljesen le van merülve. Vagy csak morzsányi energia maradt benne.
Ha viszont még vígan fotózol a "felmelegített" aksikkal, akkor a hőmérséklet számlájára lehet írni a dolgot. -
#20542 Köszönöm válaszaitokat!
És még egy kérdés:
Az miért van hogy a gép jelzi h lemerült az akksi , berakom a másik elemeket ,
visszarakom újból azokat az elemeket amikre jelzett hogy lemerült és bekapcsolja ,nem jelzi hogy lemerült volna.
A hidegtől van ez vagy mitől ? -
#20541 Nimh akksik között van elég sok, amelyik megőrzi a töltöttségét. -
Gabo #20540 Igen.
A Nimh aksik gyorsabban, kb. 1%-ot veszítenek a töltésükből egy nap alatt. A Li-s aksik valamivel tovább bírják. -
#20539 Na újra itt vagyok !
A fényképezőgéppel most már nincs semmi baj (2450mAh-s elemek vannak neki)
és kibír legalább fél napot!:)
1 kérdésem van : akkor is merül az elem ha nincs használva és nincs benne a gépbe ?:O
mert most fényképeztem volna ki volt véve az elemek és beraktam , ereje nem
volt még bekapcsolnise:S -
G_ArchAngel #20538 "(A szöveget lassan görgesd lefelé, ez fontos a teszt szempontjából)"
1680×1050 látszik az egész, minek görgessek? -
#20537 Ez nagyon jó:D -
#20536 -
efem #20535 Egy képzeletbeli helyzetről van szó, mely helyzetben döntést kell hoznod.
Tartsd szem előtt, hogy spontán, de őszinte választ kell adnod! (A szöveget lassan görgesd lefelé, ez fontos a teszt szempontjából)
Floridában vagy....
Pontosabban mondva Miamiban...
Egy orkán utáni szökőár okozta káosz kellős közepén találod magad...
Hihetetlenül sok víz, amerre csak látsz...
És Te a CNN fotoriportere vagy...
És ennek a fantasztikus katasztrófa kellős közepén vagy...
A helyzet az abszolut reménytelenség határát súrolja...
Igyekszed készíteni a leglátványosabb fényképeket...
Körülötted, a hihetetlen árban házak pusztulnak, emberek vesznek oda...
A természet nagy erővel tombol, feltartóztathatatlanul...
És mindent magával ragad...
Hirtelen egy férfit pillantasz meg, aki négykerék meghajtású jármüvet vezet...
Kétségbeesetten harcol a természettel, hogy a víz- és iszaptömegek ne sodorják őt magukkal ...
Közelebb mész...
Valahogyan fontosnak tűnik az a férfi...
És akkor felismered: G.W. Bush...
És látod, hogy a sebes ár mindjárt hullámsírba viszi majd őt végérvényesen...
Most két lehetőséged van: Vagy megmented őt, vagy pedig az ÉLETED NAGY FÉNYKÉPFELVÉTELÉT készítheted!
Azaz: Vagy mented az életét vagy olyan fotót készítesz, amelyért Pulitzer-
díjjal tüntetnek ki!
Egy olyan fotó, amely a világ egyik legfontosabb emeberének halálát
ábrázolja...
És most a kérdés (válaszolj őszintén):
Matt vagy fényes papírra ? -
#20534 vagy már van neki 1,8 milliója és csak ez az utolsó 100 ezer hiányzik az 1Ds MarkIII-hoz :) -
G_ArchAngel #20533 könyv 2×5000.-
használt 350D kitobival 90.000.-
-
#20532 eos300 például :)
-
#20531 kapsz 20 képet 100k forintért (fa és üvegkeretben, kirakhatod a falra), és ő megígéri, hogy csak kamerát és könyveket vesz a pénzből (milyen kamerát vesz, ha kijönnek még könyvek is 100ezerből?) -
#20530 nyilván erről van szó
-
#20529 Értem, hogy mit mondasz. Nem a képek minőségére gondoltam, csakis szponzori szempontból néztem. Miért érné meg nekem, hogy adjak neki 100.000 Ft-ot? Utána a képei sarkaira ráírja, hogy xy cég? Vagy hogy van ez? Szóval ezért kérdeztem, nem a fotókkal van bajom. -
#20528 :DD -
G_ArchAngel #20527 Ha a négy legjobb képe van kint Vaterán, akkor gondold át a kérdésedet újra... -
#20526 És egy szponzornak ez miért érné meg? -
G_ArchAngel #20525 Az ötlet jó... -
#20524 Hm. -
#20523 Igen, a Práterre értettem....
Olyan hírek is a köztudatban vannak h összevonnák további szakmákkal (aminek semmi köze a fényképészethez azaz ellehetetlenítenék... erre már most is vannak próbálkozások, első körben drasztikusan lecsökkentették az óraszámainkat... :S) -
G_ArchAngel #20522 Gondolom a megszüntetés alatt csak a Prátert értik, mert a MOME és Kaposvári Egyetem fotográfia képzései megmaradnak, mint művészeti/iparművészeti kurzusok, de a Népszabadság/MÚOSZ fotóriporterképzése sem hinném, hogy megszünne, mert bár állami felügyelet alá tartozik, de az iskolák magánkézben vannak... -
#20521 A Práterre reagálva: stúdiófotózásról sem sokat, a korszerű dolgokról meg ne is álmodjon senki... az iskola inkább amolyan időutazásra invitál vissza a múltba... ami nem feltétlenül gond (ha csak nem itt szeretné megtanulni a digitális fotózás titkait és technikáit)!
A fél év alatt amióta oda járok megismerkedtem ugyan az alapokkal, de azokkal nem fogok sokra menni a gyakorlati világban... viszont arra kiválóan alkalmas volt, h egészen más szemmel tekintsek a fényképész szakmára... és sokaknak jót tenne ha nem csak a fotózás jelenét, de múltját és történelmét is megismernék...
Attól, h valaki a két évet kijárja nem lesz belőle jó fotós... ahhoz sokkal több kell... és itt jön az, h sajnos nincsenek igazán jó MESTEREK, akiktől elsajátíthatná az ember a gyakorlati tudást... és ha akad is ilyen ember nagyon kevés az a réteg aki "kiadja a technikáit". Vagy nem kér érte vagyonokat!!!
Persze azzal, ha sokat gyakorol az ember sok mindenre magától is rájöhet. Csak kérdés van e rá elég idő …
Sajnos a cikknek abban nagyon is igaza van h a megrendelői oldalt is meg kell vizsgálni ha a szakmát nézzük... tapasztalatból tudom, h az elsődleges szempont az, h ki kér kevesebbet a munkáért, és csak a másodlagos, h milyen minőséget nyújt... vagy rosszabb esetben megköveteli a tökéletes végeredményt, de nem hajlandó reális árat fizetni…
Az oktatásra visszakanyarodva sajnos ez nem javulni fog, épp ellenkezőleg ez a helyzet csak romlik… Valamilyen módon a tanfolyami gyakorlati tudást kéne ötvözni a Práter erős elméleti és történelmi tudásanyagával…
Jelenleg a dolog úgy áll h meg akarják szüntetni az állami oktatást és tanfolyamosítanák az egészet…
-
#20520 huhh thx :D
komolyan kezdtem hülyének nézni magamat, hogy az egészet csak kitaláltam.