25245

• Lateralus
    Elvileg a Windows XP-nek már fel kéne ismernie. Win 98/2000 alá még volt hozzá driver.

Ha annyira fontos, esetleg egy olcsóbb kártyaolvasó beszerzése...?
  • Shortstop
    ez a probléma hogy ez nem működik :(
    ezért gondoltam hogy a software megoldaná.
    van nálam pendrive is de azt minden gond nélkül kezeli azonnal, de a fényképezőgépet nem.
  • Roger6
    Ha én rácsatlakoztatom a fényképezőt a gépemre, automatikusan pendrive-ként ismeri fel, így csak a könyvtárből kell áthúzogatnom a képeket. Egyébként soha nem raktam még fel a fényképezőhöz adott szoftvereket, szernitem hülyeség (kivéve a Camera Control, mer az jó ).
  • 30Dani
    Csak egy kis nyaktornának szántam :)
    Visszaforgattam. Mindkettő Mini, térben és időben is közel, most várom a harmadikat.
  • Shortstop
    Sziasztok!

Segitségeteket szeretném kérni. Kint vagyok Cambridge-ben, de otthon feljetettem a fényképezőgépemnek (Canon A520 PowerShot) a cd-jét amin a software található amivel le tudom szedni a gépre a laptopra a fényképeket. Munkámhoz kéne szóval fontos lenne. Sajnos a neve sem jut eszembe, a Canon oldalán meg csak updatereket találtam arról meg nem vagyok meggyőződve hogy az kell-e nekem, vagy milyen egyéb dolgot kell csinálni!
    Előre is köszönöm ha tudtok segiteni.
  • Roger6
    Hú, ez a felfordított kép nagyon zavaró számomra (tudom, akkor ne nézzem...).
    Ez mindegyik Morris?
  • DJ RX7
    Először azt hittem hogy a langlovagok.hu-t nézem és mondom magamban, hogy mióta csinálnak ezek ilyen jó fotókat.
  • Jano
    :O(
  • 30Dani

[sorozatra gyúr]
  • The Garrett
    4 részes fotóesszé a Magnumtól.

• gcsomesz
    NEm tudja valaki,ha már itt tartunk,hogy meg lehet-e szerezni az OKJ-s Fotóriporter tananyagot valahonnan,mert érdekelne tüzetesebben mielött belevágok,hogy mi fán terem.Vagy ezt féltve őrzik és szigorúan bizalmas.Ha valaki tudna segíteni,nagyon szívesen venném.Jöhet privátba is az üzi.Köszönöm
  • oO VinyuS Oo
    Köszi a kritikát!
    csónakos képnél nem figyeltem hogy ferde parton állok és csak a csónakra koncentráltam nem figyeltem a túlpart vonalára meg arra figyeltem hogy a fa egyenesen legyen!

Angolból nem vagyok túl erős szóval köszi a helyesbítést :D
  • Gabo
    A Két kacsa aranyos lett. Kár, hogy a rossz fények miatt a színek kevésbé érvényesülnek. Illetve talán érdekesebb lenne, ha az előrébb lévő kacsának is látszana a teljes tükörképe.
    A Csónak a fa alatt ötlete jó, de a kivitelezés nem lett túl sikeres. A kép erősen dől balra. Ezen kívül némileg erősebb fény mellett a fény-árnyék játéka sokkal látványosabbá tette volna a képet. Így némileg lapos lett.
    Levél a vízben ötlete szintén jó. Alkalom adtán érdemes lehet még elővenni a témát és más körülmények között, némileg más beállításokkal elsütni. Az élénkebb színek vagy a látványosabb tükröződések sokat dobnának rajta.

Végül egy megjegyzés a Valami van a tóban / Enything is in the lake képed címével kapcsolatban. Az enything helyett a something talán helyesebb lenne. Nézz utána!
  • oO VinyuS Oo
    heeloo!
    raktam fel pár új képet flickr-re
    Ha valakit érdekel nézze meg!
    Köszi :D
  • caseih9400
    nagyon sokat fotózok , de hidegben fotóztam eddig :S
  • Gabo
    Nekem eddig csak az olcsóbb, magától is lemerülős fajtával volt dolgom. ;o)
  • Gabo
    Ez függ attól, hogy milyen terhelést kap az adott aksi/elem.
    A bakapcs után meddig tudsz fotózni a már egyszer lemerültnek jelzett aksikkal?
    Ha egy-két kép után ismét kikapcsol a gép, akkor egyértelmű, hogy az adott aksi teljesen le van merülve. Vagy csak morzsányi energia maradt benne.
    Ha viszont még vígan fotózol a "felmelegített" aksikkal, akkor a hőmérséklet számlájára lehet írni a dolgot.
  • caseih9400
    Köszönöm válaszaitokat!

És még egy kérdés:
    Az miért van hogy a gép jelzi h lemerült az akksi , berakom a másik elemeket ,
    visszarakom újból azokat az elemeket amikre jelzett hogy lemerült és bekapcsolja ,nem jelzi hogy lemerült volna.

A hidegtől van ez vagy mitől ?
  • 30Dani
    Nimh akksik között van elég sok, amelyik megőrzi a töltöttségét.
  • Gabo
    Igen.
    A Nimh aksik gyorsabban, kb. 1%-ot veszítenek a töltésükből egy nap alatt. A Li-s aksik valamivel tovább bírják.
  • caseih9400
    Na újra itt vagyok !
    A fényképezőgéppel most már nincs semmi baj (2450mAh-s elemek vannak neki)
    és kibír legalább fél napot!:)
    1 kérdésem van : akkor is merül az elem ha nincs használva és nincs benne a gépbe ?:O
    mert most fényképeztem volna ki volt véve az elemek és beraktam , ereje nem
    volt még bekapcsolnise:S
  • G_ArchAngel #20538
    "(A szöveget lassan görgesd lefelé, ez fontos a teszt szempontjából)"

1680×1050 látszik az egész, minek görgessek?
  • Tomo15
    Ez nagyon jó:D
  • Jano
  • efem
    Egy képzeletbeli helyzetről van szó, mely helyzetben döntést kell hoznod.
    Tartsd szem előtt, hogy spontán, de őszinte választ kell adnod! (A szöveget lassan görgesd lefelé, ez fontos a teszt szempontjából)

Floridában vagy....
    Pontosabban mondva Miamiban...
    Egy orkán utáni szökőár okozta káosz kellős közepén találod magad...
    Hihetetlenül sok víz, amerre csak látsz...
    És Te a CNN fotoriportere vagy...
    És ennek a fantasztikus katasztrófa kellős közepén vagy...
    A helyzet az abszolut reménytelenség határát súrolja...
    Igyekszed készíteni a leglátványosabb fényképeket...
    Körülötted, a hihetetlen árban házak pusztulnak, emberek vesznek oda...
    A természet nagy erővel tombol, feltartóztathatatlanul...
    És mindent magával ragad...
    Hirtelen egy férfit pillantasz meg, aki négykerék meghajtású jármüvet vezet...
    Kétségbeesetten harcol a természettel, hogy a víz- és iszaptömegek ne sodorják őt magukkal ...
    Közelebb mész...
    Valahogyan fontosnak tűnik az a férfi...
    És akkor felismered: G.W. Bush...
    És látod, hogy a sebes ár mindjárt hullámsírba viszi majd őt végérvényesen...
    Most két lehetőséged van: Vagy megmented őt, vagy pedig az ÉLETED NAGY FÉNYKÉPFELVÉTELÉT készítheted!
    Azaz: Vagy mented az életét vagy olyan fotót készítesz, amelyért Pulitzer-
    díjjal tüntetnek ki!
    Egy olyan fotó, amely a világ egyik legfontosabb emeberének halálát
    ábrázolja...

És most a kérdés (válaszolj őszintén):

Matt vagy fényes papírra ?
  • BiG G
    vagy már van neki 1,8 milliója és csak ez az utolsó 100 ezer hiányzik az 1Ds MarkIII-hoz :)
  • G_ArchAngel #20533
    könyv 2×5000.-
    használt 350D kitobival 90.000.-
  • Galy
    eos300 például :)
  • Dzsini
    kapsz 20 képet 100k forintért (fa és üvegkeretben, kirakhatod a falra), és ő megígéri, hogy csak kamerát és könyveket vesz a pénzből (milyen kamerát vesz, ha kijönnek még könyvek is 100ezerből?)
  • Galy
    nyilván erről van szó
  • Roger6
    Értem, hogy mit mondasz. Nem a képek minőségére gondoltam, csakis szponzori szempontból néztem. Miért érné meg nekem, hogy adjak neki 100.000 Ft-ot? Utána a képei sarkaira ráírja, hogy xy cég? Vagy hogy van ez? Szóval ezért kérdeztem, nem a fotókkal van bajom.
  • Galy
    :DD
  • G_ArchAngel #20527
    Ha a négy legjobb képe van kint Vaterán, akkor gondold át a kérdésedet újra...
  • Roger6
    És egy szponzornak ez miért érné meg?
  • G_ArchAngel #20525
    Az ötlet jó...
  • Loál János #20524
    Hm.
  • Editthy #20523
    Igen, a Práterre értettem....
    Olyan hírek is a köztudatban vannak h összevonnák további szakmákkal (aminek semmi köze a fényképészethez azaz ellehetetlenítenék... erre már most is vannak próbálkozások, első körben drasztikusan lecsökkentették az óraszámainkat... :S)
  • G_ArchAngel #20522
    Gondolom a megszüntetés alatt csak a Prátert értik, mert a MOME és Kaposvári Egyetem fotográfia képzései megmaradnak, mint művészeti/iparművészeti kurzusok, de a Népszabadság/MÚOSZ fotóriporterképzése sem hinném, hogy megszünne, mert bár állami felügyelet alá tartozik, de az iskolák magánkézben vannak...
  • Editthy #20521
    A Práterre reagálva: stúdiófotózásról sem sokat, a korszerű dolgokról meg ne is álmodjon senki... az iskola inkább amolyan időutazásra invitál vissza a múltba... ami nem feltétlenül gond (ha csak nem itt szeretné megtanulni a digitális fotózás titkait és technikáit)!

A fél év alatt amióta oda járok megismerkedtem ugyan az alapokkal, de azokkal nem fogok sokra menni a gyakorlati világban... viszont arra kiválóan alkalmas volt, h egészen más szemmel tekintsek a fényképész szakmára... és sokaknak jót tenne ha nem csak a fotózás jelenét, de múltját és történelmét is megismernék...

Attól, h valaki a két évet kijárja nem lesz belőle jó fotós... ahhoz sokkal több kell... és itt jön az, h sajnos nincsenek igazán jó MESTEREK, akiktől elsajátíthatná az ember a gyakorlati tudást... és ha akad is ilyen ember nagyon kevés az a réteg aki "kiadja a technikáit". Vagy nem kér érte vagyonokat!!!
    Persze azzal, ha sokat gyakorol az ember sok mindenre magától is rájöhet. Csak kérdés van e rá elég idő …

Sajnos a cikknek abban nagyon is igaza van h a megrendelői oldalt is meg kell vizsgálni ha a szakmát nézzük... tapasztalatból tudom, h az elsődleges szempont az, h ki kér kevesebbet a munkáért, és csak a másodlagos, h milyen minőséget nyújt... vagy rosszabb esetben megköveteli a tökéletes végeredményt, de nem hajlandó reális árat fizetni…

Az oktatásra visszakanyarodva sajnos ez nem javulni fog, épp ellenkezőleg ez a helyzet csak romlik… Valamilyen módon a tanfolyami gyakorlati tudást kéne ötvözni a Práter erős elméleti és történelmi tudásanyagával…
    Jelenleg a dolog úgy áll h meg akarják szüntetni az állami oktatást és tanfolyamosítanák az egészet…

• The Garrett
    huhh thx :D

komolyan kezdtem hülyének nézni magamat, hogy az egészet csak kitaláltam.