25245
-
#21240 Hi All
hogy is hívják azt a effekt csomagor PS-hez amiben benne van a fuji velvia effekt is?
THX előre is -
#21239 Há persze, mert az portré és közelibb, de ez meg szinesérdekes-szárnykitépős :))))) -
#21238 HTXCSM
-
#21237 Ablakmosó spray remélem vót az öregnél :)))) -
#21236 Szerintem linket dobj a "tudodhová" mert a többi kép is érdekes......
-
Gabo #21235 A lakmározós portré képe sokkal hatásosabban néz ki. :o) -
#21234 Dzsordzsmájkülfotóblog-t figyegeti máregy: ideje rss-ből. -
görög rokonok. :) -
#21232 Hülyeséget beszélek, ez messze van a 16:9-től, sry.
Egy portré róla még itt kukkolható -
A Mantis táplálkozott
(az orrom előtt rabolt rá erre a kis légy(?)re, és falta fel szépen)
huszdé
sigma 180
f10
1/640
iso400
teljes kocka (lenne, ha nem vágtam volna meg 16:9-re)
-
#21230 namost...
nagybörzsönyi ekküvő -
#21229 nagybörzsönyi ekküvő
-
#21228 Szerintem szép. -
#21227 Talán itt jó lesz -
Gyöngyös
VIII. Gyöngy Folklórfesztivál
Chilei csoport "térzene-tértánc" -
#21225 nekem az a rúzs nagyon természetellenesen hat, mintha oda photoshoppoltad volna? egyébként jó :) -
#21224 Ha nem probléma az ifjuhölgy jobban tetszik!:D:D:D:D:D -
#21223 Ma egy kicsit portréztam itthon. Sminkeléssel miegymással együtt.
Remélem nem okoz gondot a méret
Gina
Én-egy kicsit másképp :D
világitással kapcsolatban ötleteket és kritikákat szivesen fogadnék -
#21222 Az utcazenész
Bár lehetne az is a cím,hogy figyelemre várva.... -
#21221 Huudedurva vazzzzzz:! -
#21220 Na ezért kell hosszú makrót venni, hogy kell távolságból csinálhassam ezeket :))))
(Amúgy hajnal volt még, a kissrác elég bágyadt volt)
THX -
G_ArchAngel #21219 Huha, nem feltel?
Amugy (Y) -
#21218 Dajázs
huszdé
stigma 180mm
f3,5
1/200
ISO800
Meg még egy pár új makro a blogon -
#21217 A kis koNpaktok koNpromiszumokkal jarnak. Mindegyik massal. De altalaban a sebesseg az egyik gond... azaz megnyomod a goNbot es csak kis ido mulva lesz abbol kep. A sok megapixel pedig sok zajjal is jar, mivel a szenzormeretuk ezeknek a gepeknek kicsi. Azaz egy pixelre csak iciripiciri felulet jut.
Ajanlom a DPReview-n nezegetni az adatokat ott is pl. a Pixel density-t. Minel kisebb annal "jobb".
A lenyeg, hogy talald meg azt a gepet aminek a koNpromisszumai szamodra elfogadhatoak. -
#21216 Kieg.
És persze TZ5-öt, de az drágább -
#21215 Akkor ott az említett Panasonic TZ3 (vagy TZ4, TZ5).
Ezek a gépek a legkisebbek, 10x stabis optikával, sokmegapikszellel.
De nem 40-50-be kerülnek...
Úgy nézem már csak TZ4-et kapni. -
#21214 Akkor vegyük figyelmen kivül hogy van S2IS-m.Egy kompact gépnél mire figyeljek és melyek a legjöbbak ebben a kategoriába?
Amugy nekem az S2IS is az optika miatt nagynak számit ahhoz hogy akár zsebre vágjam és azért sokkal jobban kell rá vigyázni mint egy igazán konpakra.
"En a DSLR melle vettem egy Pana TZ3-at azert, hogy legyen egy olyan gepem amit mindig tudok magamnal hordani."
Nalátod nekem is erre kell, csak nekem a DSLR-re nincs pénzem igy azt helyettesiti az S2IS.Nem vagyok profi és nem is akarok az lenni, csak minél több dolgot megörökiteni.
De ha lehet akkor térjunk vissza az alap szituhoz, hogy egy kis kompactnál mire kell figyelni vásárlásnál? -
#21213 ráadásul az S2 (S3, S5) egy apró gép, a zsebkompaktok kisebbek, de azok meg minek? csak szomorúság lenne, amikor meglátod milyen képek készülnek az S2 után. -
#21212 de pont ez az. az S2IS melle ne masik gepet vegyel hanem tanuld meg azt hasznalni. En a DSLR melle vettem egy Pana TZ3-at azert, hogy legyen egy olyan gepem amit mindig tudok magamnal hordani. De egy koNpakt melle meg egy koNpaktot venni az badarsag. Vagy lepj feljebb (es akkor nem ennyiert), vagy fogadd el az S2IS korlatait es probalj meg azon belul mozogni. Nincs ertelme annak, hogy meg egy gepet vegyel ugyanolyan korlatokkal mint amid mar van. -
#21211 Csak pédának raktam be ezt.Hogy lehet találni olyan gépet ami a felsoroltaknak nagyban megfelel, aztán lehet hogy sz@r képet csinál,de ezért irtam ide, hogy ezt megtudjam, ne a vásárlás után derüljön ki.És nem az S2IS helyett akarom hanem mellé.A lejjebb vázolt esetekre gondolva. -
#21210 Szerinted az a gep mivel jobb mint az S2IS? -
#21209 Akkor modositom a kérdésemet, ebben a kategoriában mire kell figyelni, hogy a lehetö legjobban megfeleljen a kivánalmaknak.Mivel talán itt többen használnak több fajta kompactot is és igy talán több tapasztalati dolgot el tudnak mondani, mint az elado avagy ami a papirján szerepel.A felsorolásom is erre vonatozott nem köbevésett kivánalmakat csak hogy behatároljam hogy könnyebben tudjatok segiteni.
Amugy nem gondoltam, hogy irráalis amit irtam mert végignéztem a kinálatot és találtam pár gépet ami közelit a felsoroltakhoz:
olympus fe-300
Ezért irtam ide, hogy megkönnyitsétek a vásárlást tapasztalataitokkal elönyök és hibák felsorolásával , melyik gyártonál mire kel figyelni és hogy mit érdemes venni ha az ember anyagilag behatárolt és a legjobbat akarja választani a pénzéért.
-
#21208 Állítólag sorozatkép része (nem találtam), és nem fék. -
#21207 Ez tuti fake!Ha nem elég nagy szarban van a muki! -
#21206 Egy rendelő falán láttam:
-
#21205 En magamra veszem :D
Tomoren osszefoglalva a kerdesedre a valasz az lett volna, hogy ezeknek a kriteriumoknak egyik gep sem felel meg. Ha lenne olyan gep ami a te felsorolt elvarasaidnak megfelelne akkor maris megalkottak a tokeletes koNpaktot es mindenki azt venne. De ilyen nincs...
Szoval a sok humoros hozzaszolas egyik alapja az volt, hogy ezen a forumon sok az idiota (pl. en :D) es amit leirtal az szemmel lathatoan irrealis. Olyan ez mintha valaki azt mondana, hogy szeretne egy olyan kepstabis objektivet ami 10mm-1000mmig tokeletes kepet ad, vegig f2.8 (vagy jobb) halk ultragyors autofokusz es mindez olyan meretben mint a Pentax vagy az Olympus pancake objektivjei es mindezt max 100e-s aron.
Ha a felsorolt kivanalmaidnak eleget akarsz tenni akkor ne max. 50e forintos aron akard megkapni, ha meg max 50e akkor valaszd ki azt az egy funkciot amihez igazan ragaszkodsz a felsoroltak kozul :D
Amugy ha van egy S2IS-ed akkor inkabb azt tanuld meg hasznalni (es ez most no offense) mert annal jobbat nem fogsz kapni ennyiert (meg csak hasonlot sem) -
#21204 Egyébként olyan fasza tokokat lehet már venni fillérekért!Oda teszed ahova szeretnéd.....oldaladra,hátra,satöbbi.... -
#21203 oks...nekem úgy tűnt én írtam félreérthetően.....
-
#21202 vedd úgy, hogy mindig olyan helyen leszel :) így - ha veszel valami aprókompaktot - azt fogod sajnálni, hogy miért nem az S2 volt nálad, mert hiányzik az a zoomtartomány, nincs meg az a képminőség, stb...
az S2-nek is lehet venni egy kis övtáskát, vagy ahogy én, mindig egy kis hátizsákkal megyek, abban vannak az iratok, könyv, és az S3.
a hirtelen lekapott pillanatképekre meg - ha tényleg arra kellene - elég lenne egy mobiltelefon is, de te jóval komolyabb dolgokra vadászol. -
#21201 Nem pont a te hsz-edre gondoltam de akinek nem inde ne vegye magára.
A kérdéseidre az alábi hsz-embe megtalálod a válszt is.
Amugy az S2IS-t azt akkor használom amikor tudom, hogy olyan helyen leszek ahol biztos, hogy lesz valami olyan esemény amit lekaphatok és nem akadályoz más tevékenységben.Ezt a kicsit azért szeretném megvenni, hogy mindig az övemen legyen igy ha valami váratlanul hirtelen jön akkor is legyen nálam amivel meg tudom örökiteni és ne csak azt hogy bárcsak elhoztam volna a gépet.