Digitális és analóg fotográfia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Editthy
Köszönöm h megnézted és a hozzászólást is. Melyik képeket látod dõlni?

www.koleszafoto.hu

Editthy:
Végre volt idõm megnézni a fotóidat.
Szép helyeken jártál és tetszenek a képek. Nincs is annál jobb, mint ebben a hidegben néhány kellemes, nyári hangulatot idézõ fotóban gyönyörködni. :o)
Nagyon tetszet az ide is belinkelt, a fa törzsét hangya perspektívában ábrázoló kép. Szerintem jó az ötlet és a kivitel is. Mutogatni lehetne a példaként a mélységélesség demonstrálásához.
Amik még igazán a kedvemre valók voltak: 8088, 7964, 7875, roma_p02ps

Egyetlen észrevételem és kritikám az lenne, hogy több kép is erõsen dõl, nincs vízszintben. (Ez nálam is visszatérõ probléma... :o/ ) Ezt lehet, hogy érdemes lett volna korrigálni PS-ben, mielõtt a netre felteszed õket referencia munkaként.

Ennyi...
Ha valakinek akad építõ véleménye, kritikája, azt örömmel veszem.

Télelõ

Ezek a fotók november végén készültek a Normafa és a János-hegy környékén.
Mondja azt valaki, hogy ködös késõ õszi idõben nem lehet érdekes témákat találni. :o)

Garrett gondolom ez a lépcsõ sor ismerõs. ;o)

Ennél a fotónál utólag bántam egy kicsit, hogy nem készítettem raw-ban is néhány képet. Illetve valószínûleg érdemes lett volna némileg több égboltot és kevesebb sötét elõteret a képbe komponálni. :o/

Az egyik ilyen csuszka, mikor felértem az Erzsébet-kilátóhoz, semmitõl sem zavartatva magát alig karnyújtásnyira ugrált körülöttem. Én meg guggolva próbáltam valahogy a keresõbe fogni. Sajnos azok a képek nem igazán sikerültek, de azért az élmény mindent megért.
Ha valaki akkor látott volna, valószínûleg jót derült volna a lüke fotóson. ;o)

Budai hangulatok

Egy ideje tervezgetem már, hogy készítek egy kisebb fotósorozatot a témához kapcsolódóan.
Gyakorlásnak sem lesz utolsó, és talán valami érdekes is kisülhet még belõle.

Amikor legutóbb a Budapest vs. New York témában folyt a vita, akkor bennem is megfogalmazódott néhány gondolat.
Minden városnak megvan a maga múltja, aminek a nyomait magán viseli. Van szép és van csúf oldaluk. Szerintem nekünk fotósoknak az kell legyen az egyik feladatunk, hogy megmutassuk egy város arcait.
Az emberek hajlamosak úgy élni a mindennapjaikat, hogy már észre sem veszik a környezetüket. Úgy gondolom, ha egy-egy fotóval csak annyit sikerül elérni, hogy egy percre valaki rácsodálkozzon arra a helyre, ahol esetleg nap mint nap elsétál, akkor már volt értelme a dolognak. (Mindenféle egyéb magasztos cél nélkül...)

Végre nekem is sikerült kicsit rendet rakni a képeim között. Jöjjön hát néhány az elmúlt fél év termésébõl. ;o)

Az exif-eket most inkább mellõzném. (Ha valakit érdekel valamelyik, akkor csak egy szavába kerül.)

GregSB
Köszönöm!

DJ RX7
Boldog szülinapt!

:3

BiG G
<#schmoll2>

http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux

multi-nick!
del, ban, plz!

HBD😊

http://gaborszantai.co.uk/

GregSB
Buék és köszi a köszi a köszöntést.. de G. nem én vagyok Csirek, az a másik Greg 😊)

szvsz apuka borász lehet😊

cement
szép név. szerencsétlen gyerek 😄

respect to the man in the ice cream van

Loál János
Kadlot Zétény.

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

oké, ez is csak egy nap, de akkor is kedves szokás volt, kár hogy minden jó dolgot megszüntetnek...

The Garrett
hehe 😄 igy mar vilagos

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

január 1-én születetteknek az Állami Biztosító bácsi 50.000(?) forintott adott, õk az ÁB-bébik😊

The Garrett
nemertem 😄

vááá, Csirek lekéste az ÁB-bébi poziciót?
jó volt a melegben, nem akart kijönni az állami támogatásért?😊
akkor HBD😊

The Garrett
HBD GregSB<#integet2>

DJ RX7
Szép mind, talán az 1. ami nem nagyon jön be. De a többi nagyon jó.

kapus beszteszt

asus p5k se, c2d [email protected], 4gb ddr2, 1.7TB hdd, leadtek 8600gt extreme, LG M228WA MSI s270, 30d,,85/1.8,50/1.8mk1,430ex,tamron 28-75/2.8,sigma 18-50DC,cokin szurok,m42 uvegek

30Dani
Weeklyshot meghívó kell valakinek?

thank you for helping us help you help us all

The Garrett
Erzsebet kilato, normafanal googlemaps^^. ott a kodben még pont latszodik is a felvonóház vagy síház vagy mi 😊

Garf
merre van ez a hely?

mellesleg boldogujévetmindenkinek utolag is

http://www.flickr.com/photos/bubue/

Editthy
Sziasztok és BUÉK Mindenkinek!
A múlt évben voltam pár helyen Európában és most volt egy kis idõm, h az egyik utam képeit feldolgozzam. Beteszek néhanyat a többit az oldalamon itt találjátok.

www.koleszafoto.hu

The Garrett
wuut 😊... Akkor marad kép ... meg nagy 😄

ivjoe
Ööö, a Wiki segítségét kérném. 😊
The Garrett
nem az? 😄 nemtudtam hogy szabaly a 3:1 keparany vagy mennyi 😞

Azert gondoltam hogy az mert 7 kepbol van osszerakva, es ilyen volt a kilátás.. a "panoráma" a toronybol. 😄 de felõlem lehet simán kép is, mind1 😄

ivjoe
ez mitõl pano? 😄
The Garrett
pár amire nem volt idom tegnap delutan mar:
ezt csak linkelem mer nagy, panorama. (de ennel kisebb meretben nem erdemes nezni szerintem.
meg:

Nah msotmar telleg nem spamelek tobbet 😊

Hát még szerintem ezen kívûl még sok másik kép is bekerült ami fotós szepontból nemm nagy szám , de nyilván az index a tartalom is számít mivelk hírportál.Nem hiszem , hogy soksan fotóztak már képviselõt elõzetesben.

bisztoss azé mer szép szarvak nõnek ki az illetõ fejébõl...

DJ RX7
Az Index 2007 év fotói közé, ez is bekerült. De kérdezem, hogy miért? Ez a kép nemér, nem mond semmit.

Jano
Jégvirágos rokz.

- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?

nekem az ablakos nagyon begyere ^^

asus p5k se, c2d [email protected], 4gb ddr2, 1.7TB hdd, leadtek 8600gt extreme, LG M228WA MSI s270, 30d,,85/1.8,50/1.8mk1,430ex,tamron 28-75/2.8,sigma 18-50DC,cokin szurok,m42 uvegek

DJ RX7
A lépcsõs nagyon klafa. <#eljen>

The Garrett
jah es ez:
nem en irtam oda, de

...es azthiszem ez volt az utolso ertelmes cselekedetem az even. Buek mindenkinek<#buck>

The Garrett
eleg reg tettem be kepeket, idén asszem mar nem is fogok 😄

Blasta
Nálam alap, hogy -1/3-al aláexpózok minden esetben, ilyenkor pedig témától függõen -2/3 is elõfordult, de annyira nem aggódtam a RAW formátum miatt 😊

Amúgymeg ha beég, hát had égjen, az a dolga neki, egy jó képnél senkit sem érdekel 😊

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

The Garrett
jajj ezzel akartam... ^^

remelem mire hazamegyek ilyen marad meg a taj...verem a fejem a falba hogy itt se ho se semmi, otthon meg ilyen gyonyoru minden 😄

szep kepek gratz 😊

ilyen havas kepeknel erdemes valamilyen szurot is hasznalni (nd/ szurke szurore gondolok most hirtelen), vagy anelkul se egnek be a kepek?

koszontem.

Blasta
+1

Blasta
3as6árh1 a napokban

30Dani

thank you for helping us help you help us all

The Garrett
normafa is ilyen most, szep 😊

Barney Tech
Ma voltam a Zemplém hegyésgüknben, pontosabban középhután. Ott is a hegyek teteje ugyanígy néz ki. Szép látvány.

Barney Tech
Vélemény? 😊 A 3. képbe lehet nem kellett volna bele az a kõ.
1.
2.
3.

ezt a színvilágot még raw konverterrel is nehéz elérni, így persze, hogy PS...