25245

• andras894
    Köszi szépen! Esetleg konkrét típust tudnál ajánlani? Sajnos nem nagyon értek a fényképezőkhöz.Nagylányomnak szeretném venni,ami viszonylag szép fotókat készít.
  • Dzsini
    így hirtelen Canon, Fuji, Sony, Olympus, Panasonic - ezek közül választva nagy gondod nem lehet egyikkel sem.
  • andras894
    Köszi szépen a választ.Ezeken kívül melyiket ajánlanád még ebben az árkategóriában, ami jó minőségű képet is készít?

Köszi előre is:András
  • Dzsini
    Olympus.
  • andras894
    Sziasztok! Szeretnék venni egy digitális fényképezőt 20 ezer alatt. Eddig két fényképező között vívódok: Olympus T-100 és Kodak Easyshare C143. A kettő közül ti melyiket ajánljátok?
  • G_ArchAngel #24878
    jah, a multkor is leontott egy vodor urban-aciddel:(
  • Dzsini
    Ezzel maximum az arkangyal-félékkel szemben érsz valamit :)
  • Dzsini
    Sokszor használják relativisztikus környezetben a fény- előtag nélkül távolságmegnevezésként az időtartamot (pl.: a Nap a Földtől kb. 8 fényperc távolságra van), kényelmesebb, és úgyis egyértelmű, hogy mit jelent.
  • Timber
    es velem ne vitatkozz mert Pentaxos vagyok, tehat okostojas. :)
  • Timber
    a fenyev az egeszen pontosan egy mertekegyseg amit asztrologiaban hasznalnak es kozel 9.46 petameternek felel meg. Valoban ez a szam ugy jon ki, hogy ennyit tesz meg a feny egy ev alatt, de a fenyev akkoris kizarolagosan hossz/tavolsag mertekegyseg.
  • Dzsini
    A (fény)év időtartam is, és a fél év időt is lehet távolságként értelmezni: az a távolság, amelyet a fény fél év alatt megtesz.

...már amennyire a mi környezetünkben állandó, és viszonyítási alap a fénysebesség (a Tudományos eszmecserében nem minden topicban az).
  • Timber
    Miert is? A fenyev az tavolsag mig a fel ev az ido (a felev meg egy fogalom amit utaltunk az iskolaban :D) :)
  • 5Dani
    ami pont a duplája :)
  • Timber
    fenyevnyi es nem felevnyi az a kulonbseg :D
  • ibor90
    köszi a segítséget!
  • Dzsini
    Leginkább attól függ, hogy mit szeretnél fotózni, és mihez akarsz kezdeni utána a képekkel. Egy SLR-el mindenféleképpen több lehetőséged van, viszont óriási pénznyelő tud lenni. De még a legegyszerűbb felszereléssel is komoly minőségbeli különbség lehet a CCD mérete miatt.

Viszont fényképezőgépekről inkább a másik topic szól, ez a konkrét képekről, még ha sokszor nem is sikerül szétválasztani a dolgot :)
  • ibor90
    igen értem, köszönöm, erre vonatkozott az én hozzászólásom is, hogy nem csak a gépen múlik és a fél év minőségi lemaradást esetleg feledtetni tudja egy 800-1000mm es zoom, ilyen árban, akkor megalkuszok
  • Dzsini
    (a kép esztétikai és technikai "minősége" között gyakorlatilag semmi összefüggés nincs - az első a fotóson múlik, a második a vason - ha valakinek megvan hozzá a szeme és a fantáziája, akkor egy kiskompakttal/mobillal is élvezetes képeket tud előállítani, ugyanígy egy sokszázezres, akár milliós rendszerrel is lehet élvezhetetlen, értelmetlen képeket készíteni, hiába a legcsodálatosabb rajzolatot és zajmentes képet állítja elő az optika és a CCD)
  • Dzsini
    Száz éve is, de ennek semmi köze ahhoz, hogy minőségben mennyi különbség van a kettő között.
  • ibor90
    fél éve is készültek jó fotók :)
  • Dzsini
    Még mindig fényévnyi a különbség a kompaktok és az SLR-ek között minőségben.
  • ibor90
    kicsit utánanéztem ezeknek a mostani kompaktoknak és elég meggyőzőek...szép kis fejlődésen estek át az utóbbi időben, úgyhogy inkább az a kérdésem, hogy 100-160 körül milyen super zoom kompaktokat ajánlanátok?
    Pl ami nekem nagy kérdés, hogy saját akkusat nézzek, vagy AA akkukat akarok töltögetni? Nem tudom mennyire kellene ennek nagy figyelmet fordítani, vagy ez ne legyen mérvadó?
    DSLR-ben elég biztos voltam benne, hogy Canon és hogy 550D vagy 60D, de kompaktban akkora választék van és annyi márka, és én nem követtem őket, hogy mi mit tud, úgyhogy no idea mit szeretnék.
  • ibor90
    Sziasztok!
    Egy kérdéssel fordulnék hozzátok.
    Azt szeretném megtudni, hogy Ti mit ajánlanátok inkább?
    200 ezer forint körül vennék fényképezőgépet.
    Egyik verzió, hogy veszek egy Canon 60D-t (DSLR), másik verzó, hogy veszek egy valamilyen kompaktot ilyen árban.
    Mit gondoltok, melyik éri meg jobban? Mik az előnyök, hátrányok az egyiknél, másiknál?
    Ha kompakt, akkor milyet? A kompaktokhoz nem értek, nem tudom azok közt, mi számít jónak, miket tudnak ilyen árban, melyek a jó márkák, mire számíthatok egy kompakttól.
  • stain
    A NASA-nál így tolják a HDR-t:

http://www.nasa.gov/topics/shuttle_station/features/sts-134_launch_photo-video.html
  • Jano
    Jogos, a képen látható Electro 35 MC, Trip 35, és a Kowa tényleg nem távmérősök.
    Az összes többi Electro 35 modell viszont az (GS, GSN, GTN, stb.).
  • Lateralus
    A Yashica Electro 35 ködös emlékeim szerint nem távmérős, és a képen sem tűnik annak. Meg az Olympus gépe sem. Sima átnézeti keresősnek látszanak.

Aztán lehet, hogy tévedek.
  • Timber
    Egyik koltozesnel megserult... Nem tudom pontosan melyik de meg akarom javitattni es hasznalni akarom. Szoval nem adom. De azt nem tudom melyik az :)
  • Jano
    Rolleiflex miféle, mi baja? ADODIDE.
  • norbre
    nekem van valahol egy régi FED-em :) meg talán zenitem is :) rég volt már hogy azzal lőttem, de asszem ezek csak "M" módban működnek :)
  • Timber
    faternak otthon van egy Zorki S, meg egy flexaret ami meg mukodik. sajnos a rolleiflex az mar nem muxik, de anno meg en is fotoztam vele :) Lehet a Zorki-t atlokalizaltatom UKba :)
  • G_ArchAngel #24853
    Egyelore most nem erdekes, de fenyeros 35-50mm kozotti objektiv legyen rajta, tavmeros, jo legyen a fenymeroje es legyen M-mode rajta.
    Nem erdekel ki gyartja.
  • Timber
    Zorkij mar nem palya? :D
  • Jano
    Alltimefav
  • Jano
    Oly, Minolta, Yashica, Canonet a legkönnyebben beszerezhető, de utóbbi elég drága.
    Ha olcsót akarsz, akkor FED, Zorkij, vagy Kiev.
  • G_ArchAngel #24849
    lol, tegnap egesz este ugyanezeket nezegettem ebay-en:)

igy nekem meg nincs tapasztalatom, majd ird le, ha neked mar lesz:)
  • neevous
    Lehet, hogy nem jó helyen kopogtatok, de...

...szeretnék venni valami viszonylag low budget távmérős gépet. Félig-meddig játszós is lenne. Nem ragaszkodok, a Leica-hoz, így Voigtlaender Bessa R is megteszi. :)

Komolyra fordítva a szót ezekre szűkítettem a kört:

Canon Canonet GIII QL17

Minolta 7s

Kowa SW

Yashica Electro 35 MC

Olympus Trip 35

Ezek közül használta valamelyikőtök valamelyiket? Esetleg érdemes lenne mást is bevenni a képbe?
  • Jano
    Hangyások.
  • G_ArchAngel #24846
    They see me surfin', they hatin'
  • 5Dani
  • jackoneill90
    Én gordon freeman-re tippeltem volna