25245

• norbre
    talán azért mert viszonylag gyorsan elmozgott onnan.. amúgy a te szemszögedből nézve igen, ha nem tudtad beazonosítani akkor UFO-t láttál, de ez ugye nem földönkívüli űrhajót jelent csak valami olyat amiről nem tudod megállapítani hogy mi.. de attól még nem egyből misztikum kategória

és igen.. a legtöbb dologba azt látunk amit szeretnénk.. ha nagyon akarunk valamit midnen képen lehet találni és belemagyarázni különböző teóriákat..
  • Blinkye
    egyébként a vízesés képre pár ismerősöm egyből rávágta,hogy teljesen szabályos "ufo fej" van rajta... Lehet,hogy tényleg azt látunk bele amit akarunk. Elsőre nekem is csak egy paca volt.
  • Blinkye
    érdekesség képp raktam fel. Azért nem minden napos jelenségek.. A holdas képre emlékszem mikor csinálgattam.. Repülőre nem nagyon.
    Photosohppal én is csinálok ilyet.. Szóval nem vicc. eredeti képek.
  • 5Dani
    Westendbe bemész, csinálnak neked aurafotót is :D
  • norbre
    van egy ismerősöm, aki egyszer mutatott egy fényképet amin egy kislány volt (egyik rokona), és a lány feje fölött "glória" volt látható.. őrizgette a képet, mondván hogy ez neki bizonyíték hoyg a kislány indigó meg angyal .. hát.. mondtam neki én annyira nem vagyok benne biztos hogy ez bizonyíték, és csináltam neki ugyanígy egy képet magamról.. addig trükköztem amíg nálam is úgy csillant be a lencse mint azon a képen.. megmutattam neki, és bár nagy nehezen megértette hogy milyen fizikai jelenséget próbálok elmagyarázni, de az ő ominózus fényképén akkor is glória van és ez a lány "angyalságának" bizonyítéka.. itt feladtam :)
  • Lateralus
    Az az ufófej amúgy (ha egyre gondolunk) nagyon hasonlít egy vízcsepp okozta fénytöréshez a lencsén, vagy annak közelében.
  • Lateralus
    A holdas képen valószínűleg egy repülőgép van, de nincs a világon olyan szoftver, amivel azt a 3 pixeles pacát felismerhetővé teszed. Legfeljebb a filmekben.

A vízfodrozódásba közel végtelen arcot lehet beleképzelni. Én pl. látom ott a Mikulást, Che Guevarát, és asszem Jézus Krisztust is ;)
  • Dzsini
    A valóság nem a CSI, ahol nem meglevő adatokat elő lehet "varázsolni" a képekből.
  • norbre
    ez most vicc ugye?
  • Tomo15
    Hali!
    Mindkét képen UFO van. Grat
  • Timber
    Legutobb Mulder kert meg hasonlokra...
  • Blinkye
    Holdas képen mi az ami ott "repül" előtte és utána lévő képeken nincs ilyen...

Vízeséses képen UFO fej szemből nézve a bal kéz felett a vízesés mögött...

Itthon lett észrevéve mindkettő...
  • norbre
    [gonosz] a csaj arcán a rózsaszín paca..
  • Lateralus
    Mik azok az érdekességek, amiket láthatóvá kéne tennie?
  • Blinkye
    Sziasztok. A két képen van pár érdekes dolog. Valahogy kicsit láthatóbbá kéne őket tenni.. photosohppal ezer réteget kipróbáltam de nem nagyon használ.. Valami ötlet?
    Nyers képeket leszedem majd az otthoni gépről.

• norbre
    miért akarod kiretusálni ha egyszer így néztél ki? :P :) 20 év múlva jót röhögnél rajta és a gyerekeidnek mesélhetnél egy jó sztorit :):)
  • pointer4
    Ilyeneket megcsinálnak photoshopal, akkor egy monokli eltüntetése sem lehet akadály :D
    Minden csak azon múlik, ki milyen ügyes a használatában.
  • cargame
    Hello!
    Van egy hulye kerdesem. Fotozasnal ki tudja retusalni a szemem alol a monoklit? :D:D Vagy baszhatom a kicsengetesi kepeimet monoklival a szemem alatt...
  • neevous
  • DJ RX7
    újraraktam windows-t. most már jó. szerintem a monitorhoz a windows által letöltött frissítés baszott el mindent amit már utólag nem tudtam törölni.
  • DJ RX7
    color-ban is ugyanezt csinálja.
  • 5Dani
    mert grayscale color helyett?
  • DJ RX7
    sziasztok!
    windows 7 alatt a lightroom 2 miért "lilult be"? próbáltam más 2-es verziót de ugyan az a szitu. importálok egy képet és kap egy lila színt pedig nem állítottam semmit se.
  • DJ RX7
    legalább így majd az 550d ára le fog menni.
  • öregember
    új Canon-ok

• norbre
    "szakmázz" csak nyugodtan :) de én pl abban a napszakban voltam kint amikor a valós esemény is volt ;) és néztem még időjárásjelőrejelzést is hogy mikor mennyire lesz felhős vagy esős az idő.. ezzel mákom volt :)
  • gabatika
    Nem akarok nagyon szakmázni, de minden alany, napszak, időpont, stb. más és más. Ha megvannak a helyszínek és a fejedben kialakult már, hogy mit szeretnél kihozni az egészből, akkor túl van már tárgyalva. :-)
    Kalappal hozzá!
  • Skynet85
    A helyeket ismerem, az én menyaszonyom is tokaji. :D Majd szépen fogom és elviszem magammal teszt alanynak, kösz az ötletet egyszerű, de nagyon hasznos. :)
  • norbre
    nyilván a profik másképp csinálják de nekem jól jött: az esküvő előtt két héttel kb körbejártam minden helyszínt ahol készültek a fotók, megnéztem pár beállítást, fényviszonyokat, ill vittem magammal segítségnek egy "teszt"-alanyt akit beültettem, beállítottam a képbe, így egy csomó mindent nem az esküvő napján kellett kitalálnom
  • Skynet85
    Leginkább a beálítotott képek, abból is a kinit fotók, Tokajban lesz az esküvő, és előtte az ottani nevezetsségeknél akarok pár képet lőni róluk.
  • gabatika
    Melyik része érdekel - beállított képek, vagy az események?
    Egyébként torrenten is van rengetek anyag. +5-10 év :P
  • norbre
    köszi és sok sikert ;)

btw itt van két link amit akkoriban elmentettem magamnak a témában, hátha segítség:
    eskuvofotozas-beallitott-kepek-tippek
    felkertek-eskuvo-fotozasara
  • Skynet85
    majd el felejtettem, a képek tetszenek, és ez már nekem is és a párnaki is a bőven jó kategória lenne nah majd igyekszem felnői a feladathoz btw most agyalok azonm hogy a kitobim elég használhatatlan lesz a ca-ja miatt...
  • Skynet85
    Köszi a segítséget, nekem egy fix 50mm-es és egy kit 18-50-es fog a rendelkezésemre állni, ill persze egy vaku amit most szertnék beszerzni, hogy legyen időm kitapasztalni... remélem használható képek lesznek :D
  • norbre
    nekem egy esküvői fotózásom volt (ismerősnek), nem volt templomi ill lagzi, csak polgm. hivatalban volt fotózás, pár külső helyszínen ill a vacsoránál.. két sb600-as vakut, két D80-as vázat használtam, egyiken egy 50mm 1.8-as, másikon egy 28-70mm-es volt.. legtöbbet az utóbbit használtam, az 50-eset inkább pár oylan képhez ahol fontos volt a kis mélységélesség.. ill volt nálam egy 70-300-as "occsó" obi is, de azt ritkán vettem elő..
    azt gondolom meg lehet egy 50-es obival is csinálni ha ügyes vagy, de nekem pl jól jött a nagylátószög is..
    szerintem (meg a pár és az ismerősei szerint is) jók lettek a képek, de azt gondom mégis hogy ez a cucc azért kevés lenne ha ebből akarénék megélni :)
    ha érdekel itt van egy erősen szűrt válogatás:
    >>klikk<<
  • Skynet85
    Valaki tudna egy linket adni, ami bevezet az esküvői képek készítésnek rejtelmeibe? Ill. egy fix 50mm-es obival türhető képeket lehet lőni ,egy ilyen rendezvényen?

P.S senki melóját nem happolom el, egyszerüen kis költségvetésű a lagzi, és rokoni alapon, freeért megy a kép készítés...
  • oroy_
  • 5Dani
    malacfotózás az álmom
  • gabatika
    a napokban voltam erre: klikk

egy sétát megér, nekem nem volt időm nézelődni :(
  • 5Dani
    gázgyár szerintem nem nyitott
    próbálkozni persze érdemes