Turbo Pascal
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mondjuk ez nekem nagyon fontos lenne és nagyon hálás lennék ha valaki megcsinálná! Sajnos ezen múlik hogy bukok vagy nem :S
Egy ilyen tutorial oldalt ami Pascal al fogalkozik be tudtok linkelni!
Kösz!
Egy fileban vannak adatok ezeket: alprogrammal, beolvasni, rendezni, kiírni, összeadni!
Köszönöm!
Kellene segítségetek !
Egy fileban vannak adatok ezeket: alprogrammal, beolvasni, rendezni, kiírni, összeadni!
Köszönöm!
Bõvebben a FreePascal dokumentációban.
Az volt a baj hogy változónak integer típust írtam de a case függvénynél így értam:
case i of
'1' writeln(mittudoménmi)
'2' writeln(valami)
Azok a vaeeszõcskék nem kellenek, mert így char típusú változók....Csak azt nem értem, hogy mért nem jöttem rá hamarabb...
MOst kezdtem Pascalt tanulni és van egy nagy problémám...VAgyis nem olyan nagy csak sehogy sem boldogulok vele.
Az a helyzet, hogy nem tudfom használni a case of parancsot...
Azt írja ki, hogy Constant and CASE types don't match. Ezzel mit akar?
Telepítsd fel a 7.0-ás Pascalt és azzal próbáld meg.
Kábé tíz éve írtam egy rakás progit Pascal 7.0 nyelven.
De a P4eseken ez már nem fut. A régi P2es meg ki tudja hol van már.
FreePascal alatt hogyan kel futtatni? Lehet egyáltalán?
Letöltöttem innenpatchokat de nem tudom mit kell velük csinálni, hogy újból fuussanek a régi progik.
Segítséget kérek!
Gondolom, nem túl komplikált, ha valaki leírná mondjuk pontokba szedve.
Köszönet!<#smile>#smile>
Csak a hülyék holtbiztosak mindenben, a tudós koponyákban igen nagy a bizonytalanság.
Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0
Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0
Nagyon fontos lenne
Bocs de ez fájt,pötyögd légyszi be a fájlba,h uses crt; lehet dos is,de valamelyiket kihagytad.
Mindig ugyanannyi IQ van,csak egyre többen osztoznak rajta.
Egy ideig válaszolgattam, aztán meguntam...
Van, de ez nem monológ, chat. Ez egy fórum.
Ha segítséget akarsz, szedd össze a gondolataidat és kérdezz okosan.
Esetedben: mit szeretnél elérni, milyen forráskóddal próbálkoztál, milyen fordítóval (annak melyik verziójával), milyen operációs rendszeren, milyen hibaüzeneteket kaptál.
Hogyan lehet négyzetgyököt vonni?
Viszatérve a menühöz tehát az utolsó end után mit kéne írni? Újra begin aztán menu és közé a számítást meg ilyenek és ha igen akk hogyan tudja majd a progi hogy melyik az 1-es és a kettes.
Begin
menu;
End.
De mondom, ha ennyire kezdõ vagy, akkor ne szórakozz a menüvel, hanem gyakorold az alapokat. Amúgy itt van két magyar tutorial:
Ez a rész nálam:
'1': beker(sz);
'2': about;
A beker és az about szintén procedúrák. Ha hasonlóan akarod megírni, akkor azt ajánlom, te is írj külön procedure-t a kerületnek, területnek. Mert ha rögtön ott dolgozod ki, akkor elég csúnya, átláthatatlan lesz. De ha mindenképp ott akarod, akkor begin-end közé kell tenni az utasításokat.
Ha viszont ezt még nem érted, akkor azt ajánlom, hogy ne csinálj menüt, bõven elég gyakorlásnak maga a háromszögszámítás.
(Persze szívesen segítek)