video-codec
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
es a szenvedest hagy meg a mazochistaknak. nem baj ha hulyesgeket kerdezel, aki tud valaszol, aki meg nem az jacca az eszet. ffsdshow azert nem megy, mert az csak kicsomagol de nem tomorit 😊
Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség
14-18 éves fejjel nem csoda, hogy nem emlékszel egy pár ügyünkre, ugyhogy hajrá, keresd csak a megoldást
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
összes .avi
és összes .mpeg tömörítõt...
de körülnézek ott is köszi
Azt szeretném kérdezni hogy milyen codecet kellene telepítenem ahhoz hogy a fényképezõgemrõl átmentett videóknál a gépemen ne legyen szaggatott a hang?
2 hangsáv: angol - japán
1 felirat: angol
De én meg szoktam úgy csinálni, hogy rápakolom a magyar szinkront és minden mást meg a feliratokat eltüntetem.
De nagyon jó lenne avi-ban mert a DivX-es asztali nem igazán ismeri fel a matroskát 😞
amugy nemtom mivel lehetne..
.mkv fájlból, hogy lehetne .avi-t csinálni?
Mármint van egy olyan mkv-m amiben van 3 hangsáv és 2 felirat, de nekem csak 1 hangsáv kell felirat nélkül. Hogy tudnék avi-t gyártani?
Régebben volt fent nekem egy olyan codec amivel a windows mefia playernél a feliratot automatikusan hozzárendelte a filmhez. Egy zöld nyíl volt az ikonja...
Formázás volt és most már nincs ilyenem... Érdekelne hogy mi ennek a neve...
Elõre is köszi....
\"Találkozni kell Istennel, meg akarok kérdezni tőle egyet-mást\"
A winamp lejátsza , még abban segítsetek légyszi , hogy milyen progival tudok ebbõl mondjuk avit vagy wmv-t csinálni.
Köszi!
vagy milyen lejátszókkal próbálkoztáL?
Én azt szeretném kérdezni , hogy az nsv kiterjesztést mivel lehet lejátszani?
Köszi!
<#nemtudom>#nemtudom><#nemtudom>#nemtudom><#nemtudom>#nemtudom><#nemtudom>#nemtudom><#nemtudom>#nemtudom>
probálkozz másik lejátszóval, vagy tömörítõvel, nem tudom mi lehet a gond
sztem nézd meg ugy, hogy betömöríted (ha nem is egészet, legalább egy kis részét tömörítsd össze és azt nézd meg, ha ott is bibi-s 100% hogy valami áttöltésnél vagy elõtte nem volt stimm
Mplayert használok, ahhoz nem kell kodek. Lehet emiatt szar a kép a lejátszóban(mplayer, windows media player) ?
Canon DV kamcsiról firewirevel töltöm át az adatot szalagról PC-re
Szoftverem a Pinnacle Studio 9
DV full qualityvel 41 perc 9,59 GB (errõl gondolnám, hogy a tömörítetlen)
szépen leforog a video, áttölti PC-re, de amikor egy lejátszóban, akkor keseredem el:
A kép vízsszintesen csíkozik, fõleg a mozgásoknál. Vékony fehér vízszintes csíkok. <#ijedt>#ijedt><#ijedt>#ijedt><#ijedt>#ijedt><#ijedt>#ijedt>
A kamerával nem hiszem, hogy baj lenne, mert (új szép jó) a TV-hez csatlakoztatva, s ott nézve semmi ilyesmi nincs, gyönyörû a képe.
Ezért gondolom, hogy valamit már az áttöltésnél szúrok el...
Mit tudsz tanácsolni a kalapácson kívül? <#nevetes1>#nevetes1>
a frame képnagyságától függ, mekkora bitrátával tömörítek
800*600 általában 1200 kilobit/sec (ha esetleg kivehetetlen a kép, akkor mindig annyira állítom, ameddig nekem jó nem lesz, ez saját ízlés beállítása)
320*240ben kicsit többel szoktam, mert itt kicsi a képméret, általában 2000-3000 között szokott lenni, de itt is ugyanugy saját ízlés dolga
Az, hogy Xvid vagy DivX általában mind1, bár én jobb szeretek Xvidbe tömöríteni
(meg kell jegyezzem néha ég és föld különbség van a két kodek által tömörített videókban, szó szerint szembetûnõ, hogy mekkora a differencia: színek mélysége, kockák folyamatossága lejátszás közben(vagyis FPS)
ha van még kérdés jöhet nyugodtan, amire tudok én válaszolni fogok
Még egy kérdés... aztán <#kuss>#kuss> <#papakacsint>#papakacsint> Te mekkora kilobittel tömörítesz? S mennyi MB egy perc anyag? Kábéra?
Az, hogy XviD, vagy DivX, az egy elõre megadott paraméter beállítás (kilobit, KHz) vagy több annál?
Hát, ha jól számolom ez 4 lett az egy helyett... <#szomoru1>#szomoru1>
10k kilobit az nem semmi, jó képe lesz sztem 😊
az audio teljesen rendbe van, de sztem 256k felesleges, én 128-192 skálán tömörítek, de ha neked jo, akkor nincs ezzel semmi baj <#eljen>#eljen>
n1 - elsõ osztályú, legalábbis nekem 😊
Video: MicroMV Compatible, 720*576, 10000 kbit/sec
Audio: MPEG, Stereo, 48kHz, 256 Kbits/sec
Ez nem jó, gyenge? <#conf>#conf>
mi az, hogy n1 szoftver?
(figyel, mint a kiselsõs)
felmásolom tömörítetlenül a kameráról, aztán betöltöm a cuccot Sony Vegas 6.0-ába
n1 szoftver és betömörítem vagy Xvidbe vagy DivXbe
A DV-qualityt válasszam ugye, ha jobb minõséget akarok. Vagy az MPEG-et? <#conf>#conf>
kül,még xvidben nem találtam meg,hol lehet átméretezni a videót...