1057
video-codec problémákkal ide
  • Borgi
    másnak esetleg nincs ötlete mitöl akadhatnak a videóim? :$
  • Borgi
    lehet :$
  • bertino
    nem törte fel a géped véletlen a nemzeti médiaügyi minisztérium ?
  • bertino
    legjobb :C
  • Borgi
    assetyó, pazdet
  • bertino
    bsplayer
  • Borgi
    aa...
    reinstalloltam, most jo a video, ffdshow-al,
    deha filscreen-be van, akkor akadozik.

és mondjatok egy jo feliratozo progit, mer nekem egyik nem akart müködni.
  • Borgi
    yáy. minden vágyam :P
    azér kösz.

másnak egyéb ötlet?
    tuti nincs ijen kodek kiirtó program? :$
  • bertino
    meg vagy te ezzel áldva :|
    formatálj, ha végképp nem tod
  • Borgi
    de hol?
    mer programok hozzáadásából midnent kiirtottam.
    avikat már nem jácca le, de mpeg-k még mindig sötétek és csunya szinük van :/ :\
  • bertino
    uninstall
  • Borgi
    gyerekek, nekem még mindig szar, a kép, csomo video már el sem indul.
    hogytudom ki-imádkozni (kitörölni) a feltett kodekeket? :$
  • JeLo
    Ennek örülök :) Most leteszteltem, nálam a 10-es sem viszi :)
  • bertino
    hát ha ez vígasztal nekem 9es van és viszi a .wmv-ket, bár nem mindegyiket
  • JeLo
    :) Azért ilyen hibáéba nem esek, mivel mindig minden fileal ezt csinálja :)
  • JeLo
    A marha win most meg 10-est csinál a 9-es winmediaplayerből, holott szivem szerint a 7-est használnám, az még működött, a többi nem
  • bertino
    bírnám a video file nem stimmelne, oszt akkor hiába csinálnád az egészet...
  • JeLo
    Na ezzel egyetértek :) Viszont már próbáltam egyenként feltenni a szükségeseket.
    DivX 5
    XVid
    AC3
    Elcard mpeg-2
    ez a 4 codec az otthoni gépemen ellát minden feladatot. IGaz a wmv-k ott is szivárványszinben jelennek meg a winmplayerben de a sima mplayer meg mindent játszik. Itt ezen a gépen se pack, se egyéni codec. most ráálltam csak az mpg-re, 4 féle csakmpg codec járt ma a gépen, egyik sem oldotta meg a problémát.
  • bertino
    pack = sz@r
  • JeLo
    Szükitem a kört. Feltettem a K-lite Codec Pack standardet. Abban van WM9 codaccsomag. Ehhez képest sem a WinMplayer9, sem a mediaplayer classic nem játszik le wmv-t és mpg-t sem. Fekete kép. mplayer továbbra is 4x-es zoom :) De ha a wmv a windows saját videofileja, ahhoz minek külön codec egyáltalán? alapból játszania kéne, de nem teszi, még codecel sem :)
  • JeLo
    Nekem olyan gondom lenne, hogy fura a filmlejátszás. Win Mediaplayeren csak fekete kép van akár van fent codec, akár nincs, egyedül a Linuxos mplayer mutat képet viszont a kép az 4x-es nagyitásban jelenik meg és az ablakban csak a képernyő bal felő negyede látható teljes képernyős kitöltésben. Kipróbáltam az összes létező mpeg codecet hozzá de semmi. Ha egyáltalán nincs fent codec, akkor is ezt csinálja. ÉS nem a lejátszó, mert minden más lejátszóban ez van. Mit lehet csinálni ezzel?
  • JeLo
    üdv!

Azt nem tudom, hogy lehet belőle bármit is csinálni, de ha DAT, akkor video CD. Minden ugyanugy lejátsza, mint bármilyen filmet. Célszerű úgy hagyni :)
  • Met
    Az mitől lehet, hogy egy kis idő után elmászik az összes hang a bal hátsó hangszóróba és ott is marad?
    A PC rá van kötve a házimozira. Nem mindegyik filmnél csinálja.
  • gomoo
    hy all az volna a kérdésem hogy leszedtem 1 filmet csak az a baj hogy nem tom miylen formátumú a total com. szerint DAT és hoy ebből a fálj bol hogy/mivel lehetne AVI-t vagy DivX et csinálni??please help!!
  • Borgi
    de ahogy nézem, az összes videom sötét, nem csak az avik.
  • Borgi
    tudtommal igen. azta kodekpakkot uninstaláltam.
  • ironmaiden
    Leszedtél előtte minden más kodek-et?
  • Borgi
    megtettem de még mindig sötét :(
  • Borgi
    köszsönöm szépen a segitséget ;-)
  • dester
    Rakd fel a #706-ban említett ffdshow-t, én is azt használom már régóta, még semmi gond nem volt vele. Van benne többek között feliratozó is.
    Esetleg felrakhatod még mellé ezeket:
    ac3filter
    QuickTime alternative
  • Dj Faustus #707
    Mindenképp szedd le azt a kódekcsomagot és
    vagy szerezd be egyenként a szükséges kódekeket ( egy remek kiindulási pont)
    vagy használj alternatív lejátszókat, amiben benne vannak a kódekek:
    VLC Media Player
    MPlayer
  • moonman
    Szedd le amit felraktál és rakd fel helyette ezt:

ffdshow
  • Borgi
    halohalo. fiuklányok olyankor mivan hA fölraktam ijen sok codec egyben CodecPack-ot, és eliudn itok egy avit és sötét a képe és kicsit zizis? :$
  • MadBence
    Hihetetlen! Többet elő sem veszem a powerdvd-t, meg a showtime-ot.
  • PetruZ
    Az AC3 codec meg tudja ezt neked tenni. A beállításainál, a negyedik fülön (System), ott van, hogy miket vegyen át, van DTS is (1.01a verzióban tuti). Az viszont már más kérdés, hogy egyes lejátszóprogik nem engedik lejátszani a jogvédett, vagy a licenszköteles sávokat (pl. a Nero-s is ilyen). Lehet, hogy meglepő, de dvd-t én sima XP-s MediaPlayer-rel (9-es) nézek, ez ugyanis nem vacilál. Általában elboldogul a saját codec-jeivel, de DTS hangsáv esetén megpróbálkozik a DirectShow-on keresztül olyan codec-et keresni, ami működik, megtalálja az AC3filter-t, és szó nélkül meg is nyitja vele, van hangja. Viszont eközben kicsit megeszi a gépet. :)
  • MadBence
    Nem AC3 van rajta hanem DTS (bár lehet hogy az), A nero azt mondja: Due to licen restrictions, the DVD video will be played whitout audio decoding from Nero ShowTime. However you will be able to hear the audio if your digital audio output is connected to an external decoder capable of decoding DTS. Na nekem szoftveres dekóder kéne...
  • bertino
    attól, hogy .VOB a kiterjesztés, mpeg-2 tömörítésű, amin nagy valószínűséggel .AC3 hang van, főleg ha többcsatornás :)
    micsoda ujdonságok, mi ? :D

nah jolvan, sztem ha nem viszi, akkor vmi bekavar neked ott, az biztos
    én gépujrarakásnál mindenekelőtt ac3 filtert rakok 4 éve és egyszer sem volt ilyen gondom
  • MadBence
    Nem vagyok . Próbáltam, NeroShowtime-mal is. Mellesleg VOB formátumban voltak a fileok.
  • bertino
    power DVD rulez
  • MadBence
    Hali!
    Nekem az lenne a problémám, hogy egy filmnek a hangját nem játsza le (mert állítólag DTS cuccos van rajta), Leszedtem egy bizonyos AC3filter cuccot, ez állítólag megoldja, de nekem nem. Ha tudtok valamit ehez ajánlani akkor szóljatok!!