1057
video-codec problémákkal ide
-
#697 okke:) -
#696 nincsmit, majd szolj, ha okoskodásomban továbbra is tudok esetleg segíteni -
#695 basszus, az volt a baj, hogy mpeg volt, azt meg powerdvd-vel kell, mert a wmplayer nem volt képes...csak akkor miért ahhoz van társitva..na mindegy mostmár jo, köszi:) -
#694 ha olyan a videó, amit olyan kodekkel tömörítettek ami neked fent van, le kell játszania
ha nem olyan van, hát fel kell rakni olyan kodeket, ennyi... -
#693 de ezeket honnan szeded le? nekem ezek megvoltak alapból de volt 1-2 vid amit nem játszott le -
#692 DivX, Xvid, mpeg 1/2, WMV9
másra szinte nincs is szükség... -
#691 :DDD lazits
na szóval mit rakjak akkor fel? -
#690 na idefigyelj te fatökű :)
mellébeszéléssel a lényegen ugysem változtatsz, kodek pack-oknak annyi értelme van, mint széllel szemben hugyálni
egyik vagy összeakad, másik vagy nem működik, harmadik felét nem is látja a gép, minek szenvedni vele ?
nem lenne egyszerűbb 4 legszükségesebb kodeket feltenni (mint én) és vígan nézni a dolgokat aggatás, szaggatás, hibák nélkül ?
szerinted a hasambol beszélek ? nekem max ha 6 kodek van fent már sokat mondtam és minden megy, a rákot kell itt parázni
ha nem veszed a segítséget szólj, ez is csak egy lehetőség, nálam 3 éve folyamatosan bevált, ha nem tetszik ereszd el a füled mellett
másrészt meg ugyse tűröm szó nélkül ha beszólsz, flémeléssel pedig felesleges szétoffolni a topicot -
#689 na most először is vagy kodek-et irsz magyarosan, vagy codec-et angolul, de ne keverd. másodszorra pedig a codec pack több codec egy telepítő alatt. ott van lenn is a link.
szóval továbbra se okoskodj. -
#688 kodeck pack = 0 értelem -
#687 hát ez nem nagyon vált be. a wmplayer mág meg se nyitja a bs meg ugyanugy: szaggat. -
#686 megnézem thx -
#685 mit okoskodsz? -
ssolitude #684 Ezt tedd fel. Gordian Knot
Minden menni fog. -
#683 kodeck pack ? grat :D -
#682 sztetek mi a legjobb kodek pack?? most formatáltam a gépet, és a videok vagy csak hanggal/képpel mennek, vagy sehogy, vagy akadnak. K-Lite-ot raktam fel de az nem segitett.:( -
#681 igen, sztem is költözzünk át oda :) -
#680 Köszönöm-köszönöm! Nagyon sokat segítettél! Sikerült a 14 GB-os fájl 70%-át megvágni röpke 4 óra alatt egy 800 megás kis AVI fájlra. Kicsit mintha kapott volna egy vöröses beütést, de mivel az eredeti felvétel is éjszakai, így nem is vártam csodákat. Összességében tehát elégedett vagyok a 3000kbit/sec-kel.
Viszont a Lame Mp3-at bár be lehetett állítani, azonban a renderelés kezdetekor hibát írt ki. Így hang nélkül vágtam meg. (ehhez a videóhoz végülis nem kellett hang)
A megjegyzéseket betartottam, örök hála értük. Mindig ezek legyenek a beállítások? (Ha akarod a Vegas topikba is válaszolhatsz)
Ha vannak még tippjeid, akkor nagyon szívesen várom. Nagyon-nagyon szívesen! -
#679 ne NTSC-t válassz template-nél, hanem default template, így mindent te szabhatsz meg
xvid codeket válassz és én azt mondom egyelőre állíts be neki 3000kbit/sec-et, monnyuk nemtom mi a reális érték, én elsőre ennyivel próbálkoznék, aztán ha rosszabb a minősége sokkal, állíts neki magasabb értéket, szerintem
hang: tölts le a NETről lame mp3 codeket, ez minden féle fajta minőségben betömöríti a hangot rajta .mp3ba, spórolván rengeteg helyet a vinyódon
az meg, hogy mennyi idő alatt csinálja meg, az legyen a legkevesebb probléma, a lényeg, hogyha nem naon romlik minőség: eltaláld a megfelelő kbit/sec/legjobb minőség függvényt és akkor mindenki happy :)
megj.: Video fülnél Interleave every (seconds): ne legyen pipa!
interleave every frame: ne legyen pipa!
field order: none(progressive scan)
így elsőre azt hiszem ennyi, szolj ha alakítottál vmit :) -
#678 Nem ismerem ezt a Vegas-t, de... az audio ne tömörítetlen PCM legyen, mert az irdatlan nagy lesz, válassz vmi tömörített formátumot (MP3, AC3, stb.). Ilyen konfiggal, ilyen forrásból xvid-et csinálni 8 óra alatt reális idő.
-
#677 Hello! Tanácsodnak megfelelően megvan a Sony Vegas! Nekem csak renderelésre kellene (jelenleg) Letöltöttem egy Xvid codecet.
Van egy 14 GB-os 1 órás tömörítetlen DV-fájlom, avi formátumban
A KÉRDÉS:
Mit kell tennem, hogy a mérete kisebb legyen (mondjuk 1GB)?
Én ezzel próbálkoztam:
1. Open, kijelölés a Sony Vegasban
2. Fájl--->Render as
3. Tempalte??? Én NTSC DV-re állítottam, s ezen nyomtam egy "Custom"-ot
4. Itt a következőt állítottam be :
*Project-Video Quality=Good
*Video- Video Format=Xvid MPEG! Codec - Ezen belül Configure - Target bitrate=1412 Kbps
*Audio- PCM Uncompressed
5. Ezek után pedig aviba konvertáltam
6. A renderelés olyan 8 órát vesz igénybe
Ez így helyes megoldásnak tűnik, ahhoz, hogy a videó nagyságát(MB) csökkentsem?
Tudom, hogy több is van, de mivel abszolút kezdő vagyok e téren szükségem lenne nem tudom, hogy kihagyok -e valamit, valamint, hogy normális e a 8 órás renderelési idő (2,4 celeron, 1GB RAM)
Pls help -
#676 Ez a jó link.
http://mpf.dzm.hu/download.php -
#675 http://www.mplayerhq.hu/design6/news-hu.html -
#674 Van egy olyan lejátszó ami Mplayer néven fut. OSD-s stb,kevés igénye van,semmilyen codek nem kell hozzá,mindent lejátszik. Próbáld ki. -
keeper2 #673 Minden egyéb jól működik benne, játékok alatt is, filmek alatt is (mindenesetre, nem egy filmnél jelentkezik ez a furcsa viselkedés, illetőleg régebben az nvidia-féle hangkártya driver volt rajta és azzal is hasonló volt (nf4-es lap). Én inkább tippelnék a bsplayer hülyeségére, vagy az ac3 filterére, de nem tudom, hogyan állíthatnék a dolgon, hogy egy beállítással vigye mindkét típusú fájlt. -
#672 más videófájlokat jól visz?
nem lehet hogy hangkártya driver bugzik? -
keeper2 #671 Xp Sp2. De mint írtam, az a furcsa, hogy le tudja játszani a bsplayer is, csak épp a beállításaiban kell átállítani a kimenet típusát az egyes audio típusokhoz. Természetesen a többi lejátssza, csak épp hozzászoktam már a bsplayerhez, könnyen kezelhető, sokmindent tud, kevés erőforrást használ.
Igen, én is a free verzióval próbálkozok csak, nem akarok azért megvásárolni egy lejátszóprogit, ha lényegében mindent tud az ingyenes verzió is -leszámítva ezt a furcsa hibáját-. Régebben próbáltam letölteni az újabb verziót és arra dobta a nod a vírust, amikor meg utánnanéztem, máshol is írták a neten más, a most fentlévőnél újabb verziókra, hogy a nod megfogja. -
#670 A nod csak a 2.0-t szokta vírusosnak látni, abból is csak a free-t.
Talán a Media Player Classic vagy a VLC Player jól lejátsza. -
#669 oprendedszered? ha win 98 akkor nem sok eselyed van ra. en is inkabb vettem egy egyszeru soundblaster livet. -
keeper2 #668 Nem kifejezetten kodek probléma, de azért valamelyest ide illik:
Ac3 lejátszás bsplayer-ben. Ha 6 csatornás filmet akarok lejátszani (64K*6csatorna CBR), akkor nem ad hangot, csak ha a bsplayer kimeneti eszközét "default waveout device"-nak definiálom és újraindítom a lejátszót, ellenben, ha 2 csatornás ac3-at akarok lejátszani 192K*2csatorna CBR), akkor default waveout device-ként a zenék tökéletesen jönnek, ellenben a hangok nem, csak akkor játssza le normálisan, ha valamelyik másik állásba rakom, pl. directsound device vagy rendszer alapértelmezett.
Alaplapi realtek ac97 hangkártyám van, 5.10-es realtek driverrel, alc850-es audio codec, nvidia 0059 audio controller, directx9.0c. Korábban 2.1-es hangfalam volt, azon ugyanúgy jelentkezett a probléma, mint most 5.1-ben.
A bsplayer 1.36 build 825-ös (újabbat nem raktam fel, mert az újabb verziókat vírusosnak találja a nod). -
#667 nem, internetrol szedtem oket (de mar latom hogy nem erdemes mer csak cseszekedek vele)
kijavitottam a hangot, belaitottam az elejet es a kozebe akkor is csuszott. majd meg kiprobalom premierrel. koszi a segitseget. ac3 hangra nincs valami otleted. ott az erdeti DVD hang es megis gubanc van vele -
#666 A hang sebességét javítsd ki.. kicsit gyorsítasz rajta, az nem hallatszik, nem lesz magasabb a hang, viszont a hossza kicsit rövidül..
Milyen videó? Magadnak digitalizáltad? -
#665 megcsinaltam cool edit proban a hanghosszat, atkonvertaltam CBR, bealitottam az elejet hogy jo legyen es a kozepen ujra csuszot
ja es hasonlo gondom van ac3 hangal is, de ott csak a vegenel csuszik -
#664 Az a baj hogy a vbrnél az interleave egy kicsit problémás. Elcsúszott hangnál én komolyabb szerkesztőt szoktam használni ( ala Premiere, Vegas, UleadMS ), ott szépen a hangsávot megjeleníted, megnézed hogy mennyivel nyúlik túl, és aszerint csak a hangsáv sebességét változtatod 100 és 101% közötti már jó szokott lenni.. persze ez függ a hossztól. -
#663 megvolt, de amint irtam a hang hossza nem azonos a video hosszaval
virtual dub jobarat, de ezzel nem birkozott meg -
#662 virtualdub a barátod, azzal lehet hangot filmre állítgatni időérték megadásával, hátránya, hogy nem tod egyből meglesni az eredményt, hanem le kell renderelni először és pontosan nem is tom mit, hogy kell, de lehet vele -
#661 akkor most en kerdeznek
van egy fil divx3 tomoritve vbr mp3 a hang es nagyon csuszik. megprobaltam atkodolni a filmet xvidre es a hangot cbr mp3 de akkro is csuszik. utana kiexportaltam ahangot es kb masfel perc a kulombseg a video es a hang hossza kozot (a video hosszab). van valakinek valami trukje hogy ezzel mit lehet csinalni?
PLS. -
#660 Xvid, keress ra gugliban
fejbol en sem tudom
ha belegondolok a 3000 eleg lesz :) -
#659 Talán 3000 MHz-s 1GB-s gépen fog menni... -
#658 Konkrét codec neveket tudnál említeni ?