video-codec

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Narancs
Hell sárcok!
Tudnátok nekem mióondani olyan progit, amivel bele lehet nézni a félig letöltött AVI filmekbe is? Tudom van az AVIPreview, csak azzal az a bajom, hogy csak 12 percet tud megmutatni a filmbõl, ha már 90% kész akkor is csak annyit 😞

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Kártyája válogatja.Én 640x480-ba szoktam,nekem az is elég,de érdemes kipróbálgatni, melyik a legjobb.
Palinko
ok ma mepróbálkozok két filmet felveszek,kivágdosom és ahogy írtad,majd megcsinálom. még egy kérdés,mekkorára érdemes beállítani a vobsub*ot a felbontást. legnagyobb felbontásba felvételezek,de akkor lesz az a "gyászkeret" amit modntál.....
A logot lehet "úsztatni".Meg tudod adni,hol kezdjen látszani, mennyi idõ alatt legyen teljesen látható,ez meddig legyen a képen,majd hol, és mennyi idõ alatt tûnjön el.Egy külön beállítás, hogy a teljes láthatóság mekkora legyen.(Lehet, hogy külön le kell tölteni a filtert hozzá,ami alapból benn van, az nem tud ennyit.)A logoaway tudja ezeket azthiszem.
Palinko
aha,átalakítom mp3-ba és add buttonnal visszatöltöm.azt belehet állítani,hogy a logo,ne legyen mindvégig ott?szöveget lehet berakni?pl. beírni,hogy én készítettem...
köszi a sok segítséget
Érdemes csinálni egy pár másodperces próbadarabot,azon kikísérletezni a bitrátát.A bitráta értéke nagyban függ a nyersanyag minõségétõl(TV,DVD,videokamera,stb)illetve a video jellegétõl(gyors mozgások vannak-e benne,inkább sötét, vagy inkább világos, jobbára élénk színek vannak benne, vagy inkább egynemû,stb.)A gyors,sokszínû,élénk video tömörítéséhez magasabb bitrátát célszerû használni,míg egy lassú,egynemû színekkel rendelkezõ(netán fekete-fehér)anyaghoz elég az alacsonyabb beállítás is.
A hangok tömörítése is többféle lehet.Az mpeg2 hangját(mpegaudio)a VirtualDubMod kétféle képpen tudja különválasztani.Nyisd meg az mpeg2-t,a Stream/Streamlist menüpontban látni fogod a video hangsávját(ha több van,akkor mindet).Jobb oldalt vannak gombok:a "Demux" funkció változtatás nélkül demuxolja a hangot,a kész fájl egy *.mpa kiterjesztésû hangfájl lesz,mpeg2 video esetében.A lényeg, hogy tömörítés nélkül menti a hangot.A "Save wav" funkció a kimentett hangot *.wav formátumba menti.Ez a wav ezután már bármilyen konvertálóval(CDex,CDDAExtractor,stb.)bármilyen formátummá alakítható.
Palinko
yo,a logo az megvan,nemtudtam,hogy tömöríteni kell,hogy berakja...akkor az xvidnél a bitrate mennyi legyen. elég alacsony bitrate volt és nem tudom,hogy jó-e lesz annyi,amit a múltkor írtál...
Palinko
az mp3 hangot,azt hogy tudom +csinálni? mondjuk olyan béna vagyok,hogy még logot sem tudok betenni a filterek közül... szeretnék egy használati útmutatót,mindeddig még nem találtam..
igaz ki lehet kisérletezni,de az elég sok idõ...
Palinko
hú ez jó.megnézem amit modtál,és ha ne megy,akkor majd szólok és részletezel... magamat ismervén,már el is kezdheted 😄
Akkor ezek szerint megy az mpeg2 rögzítés.
A VirtualdubMod-al ki tudsz vágni a felvett anyagból,illetve a tömörítéskor néhány filtert is tudsz alkalmazni(színezés,élmosás,croppolás,stb)És ingyenes és jó.
A kodeket természetesen ki tudod választani, de célszerû az xvidet használni.A Gordianos programok között a BeeSweet-el az mpeg audiót mp3 és egyéb formátumokba konvertálhatod.
Egy 3,5 gigás anyagot még elviselhetõ minõségromlással össze lehet nyomni 700MB-ra, mp3 hanggal.
Palinko
azt tettem fel. változott idõközben a felállás. a virtual dub nevû progi,kinyitj és szépen le is játsza a filmet.meg be is tömöríti.
1perces videó felvétel 27,2mb
tömörített verzió 15.6 mb
a tömörített videót szépen le is játsza a bs player 😄 most egy kis szakaszt elõreléptem...de hova tovább. gondolom a codecoc közül meylikkel tömörítsem?meg gondolom vannak trükkök,hogy lehet megoldani a dolgot...
Ne az auto Gordian-t tedd fel, hanem az 1.9-et.1.9
Palinko
az mp3 as hangot nem bírom kiválasztani,nints a listában,csak külömbözõ hertz-es wave formátumú hangok.. és ez nem jó,mert az tudom,hogy sokkal többet foglal

az mpg2 eset egyszerûen nem akarja felvenni,próbáltam több lejátszóval is lejáétszani.winamp az csak az elsõ képet meg a hangot a bsplayer,meg ösznye visznya baromságokat dobál.az auto gorian knot ot felraktam,amit ajánlottál...
Palinko
nem... Global Terminator. nem winfast -ot vettem,mert duplájába került és nem volt semmivel se jobb 😄
ok,még majd +próbálom és írom a gondom,vagy köszönöm a segítséget 😄
Winfast a kártya?
Ha igen, akkor az mpeg2 optimal quality a legmagasabb minõség.Állítgatni nem nagyon kell, azthiszem 6000 kb/s a bitráta.
Ha nem Winfast, akkor a bitrátát állítsd kb.3500-ra és csinálj próbafelvételt.A hangot elvileg külön meg lehet adni,ott is válassz mpeg vagy akár mp3 hangot.Ha nem akad a felvétel, akkor a video bitrátát viheted feljebb.
Minél magasabb bitrátával rögzítesz, a felvétel annál szebb(egy bizonyos határig).
A képméretet szintén próbáld ki.A 720x576 nem biztos hogy jó lesz, a képernyõ két szélén fekete csík lehet tömörítés után.Itt is a próbálkozás a megoldás.640x480 alá nem érdemes menni, és használj mindenhol PAL beállítást.
Framerátának a 25 tökéletesen megfelel.
Palinko
szerinted milyen méretben felvételezzek max 720x576, min 160x120
mi az a bitrate? azt mennyire állítsam (kbps ben van megadva)
hány kép legyen (frame rate) min 23.97 max 30
felvételéz minõsége sz.ted milyen legyen? van 7 érték...
az a baj,hogy az elsõ képet lementi ami van,mikor megnyomom a record-otés az csak áll,de a hang az megy. nem értem...
Javaslom az mpeg2-be felvenni,ezzel késõbb bármit csinálhatsz(akár DVD-t is).
Palinko
óóó köszi szépen,mindjárt megpróbálom.
ha ez bika gépnek számít...
AMD sempron 2500+
1024 mb ddr ram (512+256+256)
MSI Geforce 5700LE
más is érdekel ezen kívül?
még kezdõ vagyok a témában a tömörítgetésben és azért kellenének progik...
az ulead video studio 8-al vágom majd ki a reklámot....
törölt hozzászólás
Palinko
van egy tv kártyám és szeretnék felvételezni... az elsõ npróbálkozásom,2óra hossza 150 gb volt 😄 szóval ez így nem jó... mert aviba mentettem... bírok még mpeg1,mepeg2,mpeg4 ben felvételezni...szóval kellene egy codec,ami egyszerûen telepíthetõ és bírnám használni,hogy rendes méretben legyenek a dolgok és egy 1.5-2 órás film ráférjen egy 700mb-os cd re...
köszi a segítséget elõre is!
NeoMaN
ATI kártya? Kapcsold ki a wmv gyorsítást a driverében.

repvez
Milyen lejátszot vagy konvertálo progit tudnátok ajánlani ahhoz, hogy le tudjam játszani a video.google és a youtube-rol leszedett videokat.Mert mindegyik külön kiterjesztést használ (.gpl, .plr) és csak a saját lejátszojával lehet megnézni.Igy meg nem nagyon szállithatok a videok megmutatni másoknak vagy kirni lemezre.
Mit lehetne tenni, hogy a médiaplayer és winamp is lejátsza ?
????

Intel Core 2 Duo E8200 (2.66, 1333FSB) 2x1G Kingmax, 250G samsung SATA2, Philips 190WV Wide.

szasztok!

néhány WMV fájlt úgy játszik le a gépem, hogy ilyen elmosódott, sárgás zöldes színûek. Honnan a fenébõl szedjek codec-et, hogy normálisan lejácca? Már csomót próbáltam.

Intel Core 2 Duo E8200 (2.66, 1333FSB) 2x1G Kingmax, 250G samsung SATA2, Philips 190WV Wide.

Dj Faustus
Mondjuk egy ilyesmi talán korrektebb... http://www.free-codecs.com/download/FFDShow.htm <#papakacsint>

Dj Faustus
Forrás? Ha nem hivatalos, felejtõs...

littleNorbi
littleNorbi
thx

littleNorbi
Melyik codec jó az MPEG-2esnek ???

littleNorbi
Kicsit újabb ffdshow-t is tudnák ajánlani...

hmhm
filter azaz szûrõ, csak egy irányú adat átalakításra alkalmas, azaz csak dekódolni tudsz vele, betömöríteni nem.

{ V Á Á } silkroad: lvl 11

Már a bsplayer-ben is van adware? Hát, nem jó hír. Pedig, nekem 1.36 Bulid 825 van, és arra nem problémázik a nod, tehát, akkor abban még valószinûleg nincs benne. Az új verziót letöltve viszont már nekem is hepázik. Azthiszem, akkor az upgrade elmarad most.

A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!

Dj Faustus
Divx - http://download.divx.com/divx/DivXPlay.exe
XVid - http://www.koepi.org/XviD-1.1.0-30122005.exe
AC3Filter - http://ac3filter.sourceforge.net/test/ac3filter_1_02a_test8.exe
FFDShow - http://prdownloads.sourceforge.net/ffdshow/ffdshow-20020617.exe?download
OGGDs (OGM file-okhoz) - http://www.free-codecs.com/download_soft.php?d=632&s=58

BsPlayer - http://www.bsplayer.org/
Viszont a következõ ablakot adta ki a Nod32 a legújabb változat letöltésekor: íme.

Szóval van benne egy Adware. Nem épp helyes dolog.

De vannak alternatív lejátszók, amikbe bele vannak fordítva a kódekek - így kisebb erõforrásigényûek:
VLC Media Player - http://downloads.videolan.org/pub/videolan/vlc/0.8.4a/win32/vlc-0.8.4a-win32.exe
MPlayer+Frontend - http://mpf.dzm.hu/getfile.php?file=mplayer_setup_0-19-0_full.exe

maestro85
Szerintem amit keeper2 megadott listát elég, a codec packokat én sem támogatom. Ha pedig speciális igényeid vannak, aszerint érdemes keresgélni szerintem, codec packok helyett. talán...

Hi kéne egy kis segitség. Sztetek melyik a legjobb codeck pack? Tudom hogy mindegyikbe van hiba de mégis melyik a leg elfogadhatóbb?

[Acer 5740g][Giga P55M-S2H][i3 530+Xigmatek Balder][MSI 460GTX 768][Kingston 4gb ddr3][TT V3 black][FSP Everest 500W][Asus 242H 24\" TFT][WD caviar black 1TB][G9x][Wave]

Blasta
Értem, köszi a segítséget! ;-)

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Szerintem a minimális pack, amit ajánlott lenne: divx 5.2.1, xvid 1.03, ac3 filter, bsplayer. Ezt ugyan egy csomagban sehol nem fogod megtalálni, de külön-külön egyszerûen felrakhatod. Én azt tapasztaltam, hogy ezekkel minden megy.
FFdshow az egy filter, pontosan nem tudom, mik a különbségek a filterek és a kodekek között, csak a leglényegesebb: a filterek csak a tömörített adatok kibontására jók (értsd: film lejátszása), a kodek viszont az adatok kibontására is jó, valamint a betömörítésre is, tehát vele lehet készíteni is filmeket.
Nem tudom, mi az oka, hogy a kettõ együtt üti egymást, hiszen elvileg azért van a prioritási sor, hogy az alapján dõljön el, melyik progi segítségével játssza le a program. Mindenesetre, én a kodekek mellett döntöttem, de elvileg az ffdshow ugyanúgy elég neked, ha csak nézni akarsz filmeket.
Bsplayer tud magától feliratokat kezelni, de egy másik megoldás, ha felrakod a vobsub progit, az is megcsinálja ugyanezt. Ellenben, ha a kettõ együtt van, akkor valamelyiket ki kell kapcsolni, vagy különben kétszer is kiírja.

A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!

Blasta
Jól értem, divx/xvid codec-et nem ajánlott FFD show-val használni?
Melyiket tegyem akkor fel, egyáltalán mi ez az FFD show?

(bocs a sok kérdésért) :-)

Blasta
FFD show-t kihagytam, azt is töltöm.
Illetve kérdés, hogy a feliratokkal van-e vmi tennivaló, vagy egy BSplayer-t elég letöltenem-e?

Blasta
Sziasztok!

Tudtok ajánlani egy minimális CODEC listát, amit elég letöltenem/telepítenem, hogy semmilyen filmmel ne legyen gondom? (codec pack-ot ne, az van nekem is)

Köszi elõre is!

(amire én gondoltam: AC3 filter, DIVX (ebbõl nemtom melyik kell), xVid, plusz 1-2 lejátszó)

maestro85
upsz, h ainkább végigolvasnám a legutóbbiakat, rájöttem volna már leírták. Ismétlés a tudás anyja. 😊

maestro85
Szia! Intézõben nem tudom mit tudtál elérni. Ami garantált az itt van:
magyar Xp-ben:
Start menü->Beállítások->Vezérlõpult->Hangok, beszéd és audioeszközök->Hangok és audioeszközök->Harver fül->Eszközök közül kiválaszotd a "videokodekek"-et dupla egérkattintással->Tulajdonságok fül

Mostmár azt törlöd amelyiket akarod. Kipróbálni nem próbáltam, de valószínû nem kell újraindítani a rendszert, az érvényességhez.

Üdv!

AdaKiller
köszi

Steam Nick: adakiller

DivX Antifreeze? Én csak ezt az egyet ismerem, illetõleg még nandubban direct stream copy-ban áttömöríteni a video-t, ami korrigálja is a hibás frame-eket.

TothLaci
Úgy, hogy frissítjük a DX9-et is. 😊
AdaKiller
mi annak a proginaka neve, ami kihagyja a bad frame-eket? volt avinak is meg mpegnek is.

Steam Nick: adakiller

Keeper2 köszönöm a segítséget, megoldódott a probléma!
lck
AC3 ?
Bruce: ha nvidia kártyád van, akkor próbáld meg a driverét frissíteni, mert volt néhány driver széria, ami ilyen elszinezõdést produkált a filmeken, de már javították. Én nem használok (már) codec packot, csak divx 5.2.1 és xvid 1.03, ezek tökéletesen visznek eddig mindent, amivel összefutottam (igaz, hogy mikor uninstalláltam az ace mega-t, utána felrakva ezeket jó sok film nem futott kodek probléma miatt, de mikor újraraktam a windowst, és rögtön ezt raktam fel, akkor már megoldódott ez a probléma.

Bepanth: próbáld a vezérlõpult/hangok és audioeszközök/hardver/videokodekek/tulajdonságok/tulajdonságok lapon eltávolítani a kodekeket. Ami a windowsban alapból benne van, azokat úgyis visszarakja következõ resetnél, vagy nem is engedi törölni, így nyomathatod le mindet.