video-codec

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dj Faustus
Mindenképp szedd le azt a kódekcsomagot és
vagy szerezd be egyenként a szükséges kódekeket (http://www.free-codecs.com/ egy remek kiindulási pont)
vagy használj alternatív lejátszókat, amiben benne vannak a kódekek:
VLC Media Player
MPlayer

Szedd le amit felraktál és rakd fel helyette ezt:

ffdshow

http://www.winportal.net

Borgi
halohalo. fiuklányok olyankor mivan hA fölraktam ijen sok codec egyben CodecPack-ot, és eliudn itok egy avit és sötét a képe és kicsit zizis? :$

porki fagyok fállalon

MadBence
Hihetetlen! Többet elõ sem veszem a powerdvd-t, meg a showtime-ot.

this is madness. rly? http://madbence.freeblog.hu

PetruZ
Az AC3 codec meg tudja ezt neked tenni. A beállításainál, a negyedik fülön (System), ott van, hogy miket vegyen át, van DTS is (1.01a verzióban tuti). Az viszont már más kérdés, hogy egyes lejátszóprogik nem engedik lejátszani a jogvédett, vagy a licenszköteles sávokat (pl. a Nero-s is ilyen). Lehet, hogy meglepõ, de dvd-t én sima XP-s MediaPlayer-rel (9-es) nézek, ez ugyanis nem vacilál. Általában elboldogul a saját codec-jeivel, de DTS hangsáv esetén megpróbálkozik a DirectShow-on keresztül olyan codec-et keresni, ami mûködik, megtalálja az AC3filter-t, és szó nélkül meg is nyitja vele, van hangja. Viszont eközben kicsit megeszi a gépet. 😊
MadBence
Nem AC3 van rajta hanem DTS (bár lehet hogy az), A nero azt mondja: Due to licen restrictions, the DVD video will be played whitout audio decoding from Nero ShowTime. However you will be able to hear the audio if your digital audio output is connected to an external decoder capable of decoding DTS. Na nekem szoftveres dekóder kéne...

bertino
attól, hogy .VOB a kiterjesztés, mpeg-2 tömörítésû, amin nagy valószínûséggel .AC3 hang van, fõleg ha többcsatornás 😊
micsoda ujdonságok, mi ? 😄

nah jolvan, sztem ha nem viszi, akkor vmi bekavar neked ott, az biztos
én gépujrarakásnál mindenekelõtt ac3 filtert rakok 4 éve és egyszer sem volt ilyen gondom

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

MadBence
Nem vagyok <#lama>. Próbáltam, NeroShowtime-mal is. Mellesleg VOB formátumban voltak a fileok.

bertino
power DVD rulez

MadBence
Hali!
Nekem az lenne a problémám, hogy egy filmnek a hangját nem játsza le (mert állítólag DTS cuccos van rajta), Leszedtem egy bizonyos AC3filter cuccot, ez állítólag megoldja, de nekem nem. Ha tudtok valamit ehez ajánlani akkor szóljatok!!

grizzly21
okke😊

bertino
nincsmit, majd szolj, ha okoskodásomban továbbra is tudok esetleg segíteni <#wilting>

grizzly21
basszus, az volt a baj, hogy mpeg volt, azt meg powerdvd-vel kell, mert a wmplayer nem volt képes...csak akkor miért ahhoz van társitva..na mindegy mostmár jo, köszi😊

bertino
ha olyan a videó, amit olyan kodekkel tömörítettek ami neked fent van, le kell játszania
ha nem olyan van, hát fel kell rakni olyan kodeket, ennyi...

grizzly21
de ezeket honnan szeded le? nekem ezek megvoltak alapból de volt 1-2 vid amit nem játszott le

bertino
DivX, Xvid, mpeg 1/2, WMV9
másra szinte nincs is szükség...

grizzly21
😄DD lazits
na szóval mit rakjak akkor fel?

bertino
na idefigyelj te fatökû 😊
mellébeszéléssel a lényegen ugysem változtatsz, kodek pack-oknak annyi értelme van, mint széllel szemben hugyálni
egyik vagy összeakad, másik vagy nem mûködik, harmadik felét nem is látja a gép, minek szenvedni vele ?
nem lenne egyszerûbb 4 legszükségesebb kodeket feltenni (mint én) és vígan nézni a dolgokat aggatás, szaggatás, hibák nélkül ?
szerinted a hasambol beszélek ? nekem max ha 6 kodek van fent már sokat mondtam és minden megy, a rákot kell itt parázni

ha nem veszed a segítséget szólj, ez is csak egy lehetõség, nálam 3 éve folyamatosan bevált, ha nem tetszik ereszd el a füled mellett
másrészt meg ugyse tûröm szó nélkül ha beszólsz, flémeléssel pedig felesleges szétoffolni a topicot

grizzly21
na most elõször is vagy kodek-et irsz magyarosan, vagy codec-et angolul, de ne keverd. másodszorra pedig a codec pack több codec egy telepítõ alatt. ott van lenn is a link.
szóval továbbra se okoskodj.

bertino
kodeck pack = 0 értelem

grizzly21
hát ez nem nagyon vált be. a wmplayer mág meg se nyitja a bs meg ugyanugy: szaggat.

grizzly21
megnézem thx

grizzly21
mit okoskodsz?

Ezt tedd fel. Gordian Knot
Minden menni fog.
bertino
kodeck pack ? grat 😄

grizzly21
sztetek mi a legjobb kodek pack?? most formatáltam a gépet, és a videok vagy csak hanggal/képpel mennek, vagy sehogy, vagy akadnak. K-Lite-ot raktam fel de az nem segitett.😞

bertino
igen, sztem is költözzünk át oda 😊

RenDesign
Köszönöm-köszönöm! Nagyon sokat segítettél! <#worship> Sikerült a 14 GB-os fájl 70%-át megvágni röpke 4 óra alatt egy 800 megás kis AVI fájlra. Kicsit mintha kapott volna egy vöröses beütést, de mivel az eredeti felvétel is éjszakai, így nem is vártam csodákat. Összességében tehát elégedett vagyok a 3000kbit/sec-kel.

Viszont a Lame Mp3-at bár be lehetett állítani, azonban a renderelés kezdetekor hibát írt ki. <#conf> Így hang nélkül vágtam meg. (ehhez a videóhoz végülis nem kellett hang)

A megjegyzéseket betartottam, örök hála értük. Mindig ezek legyenek a beállítások? (Ha akarod a Vegas topikba is válaszolhatsz)

Ha vannak még tippjeid, akkor nagyon szívesen várom. Nagyon-nagyon szívesen! <#vigyor2>

bertino
ne NTSC-t válassz template-nél, hanem default template, így mindent te szabhatsz meg
xvid codeket válassz és én azt mondom egyelõre állíts be neki 3000kbit/sec-et, monnyuk nemtom mi a reális érték, én elsõre ennyivel próbálkoznék, aztán ha rosszabb a minõsége sokkal, állíts neki magasabb értéket, szerintem
hang: tölts le a NETrõl lame mp3 codeket, ez minden féle fajta minõségben betömöríti a hangot rajta .mp3ba, spórolván rengeteg helyet a vinyódon

az meg, hogy mennyi idõ alatt csinálja meg, az legyen a legkevesebb probléma, a lényeg, hogyha nem naon romlik minõség: eltaláld a megfelelõ kbit/sec/legjobb minõség függvényt és akkor mindenki happy 😊

megj.: Video fülnél Interleave every (seconds): ne legyen pipa!
interleave every frame: ne legyen pipa!
field order: none(progressive scan)

így elsõre azt hiszem ennyi, szolj ha alakítottál vmit 😊

PetruZ
Nem ismerem ezt a Vegas-t, de... az audio ne tömörítetlen PCM legyen, mert az irdatlan nagy lesz, válassz vmi tömörített formátumot (MP3, AC3, stb.). Ilyen konfiggal, ilyen forrásból xvid-et csinálni 8 óra alatt reális idõ.
RenDesign
Hello! Tanácsodnak megfelelõen megvan a Sony Vegas! <#vigyor2> Nekem csak renderelésre kellene (jelenleg) Letöltöttem egy Xvid codecet.

Van egy 14 GB-os 1 órás tömörítetlen DV-fájlom, avi formátumban

A KÉRDÉS:

Mit kell tennem, hogy a mérete kisebb legyen (mondjuk 1G😎?

Én ezzel próbálkoztam:
1. Open, kijelölés a Sony Vegasban
2. Fájl--->Render as
3. Tempalte??? Én NTSC DV-re állítottam, s ezen nyomtam egy "Custom"-ot
4. Itt a következõt állítottam be :

*Project-Video Quality=Good
*Video- Video Format=Xvid MPEG! Codec - Ezen belül Configure - Target bitrate=1412 Kbps
*Audio- PCM Uncompressed

5. Ezek után pedig aviba konvertáltam
6. A renderelés olyan 8 órát vesz igénybe

Ez így helyes megoldásnak tûnik, ahhoz, hogy a videó nagyságát(M😎 csökkentsem?<#conf><#conf><#conf><#conf><#conf>

Tudom, hogy több is van, de mivel abszolút kezdõ vagyok e téren szükségem lenne nem tudom, hogy kihagyok -e valamit, valamint, hogy normális e a 8 órás renderelési idõ (2,4 celeron, 1GB RAM)

Pls help<#felkialtas><#duma>

Blufox
Blufox
Van egy olyan lejátszó ami Mplayer néven fut. OSD-s stb,kevés igénye van,semmilyen codek nem kell hozzá,mindent lejátszik. Próbáld ki.

Minden egyéb jól mûködik benne, játékok alatt is, filmek alatt is (mindenesetre, nem egy filmnél jelentkezik ez a furcsa viselkedés, illetõleg régebben az nvidia-féle hangkártya driver volt rajta és azzal is hasonló volt (nf4-es lap). Én inkább tippelnék a bsplayer hülyeségére, vagy az ac3 filterére, de nem tudom, hogyan állíthatnék a dolgon, hogy egy beállítással vigye mindkét típusú fájlt.

A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!

PíszLávJuniti
más videófájlokat jól visz?
nem lehet hogy hangkártya driver bugzik?

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

Xp Sp2. De mint írtam, az a furcsa, hogy le tudja játszani a bsplayer is, csak épp a beállításaiban kell átállítani a kimenet típusát az egyes audio típusokhoz. Természetesen a többi lejátssza, csak épp hozzászoktam már a bsplayerhez, könnyen kezelhetõ, sokmindent tud, kevés erõforrást használ.
Igen, én is a free verzióval próbálkozok csak, nem akarok azért megvásárolni egy lejátszóprogit, ha lényegében mindent tud az ingyenes verzió is -leszámítva ezt a furcsa hibáját-. Régebben próbáltam letölteni az újabb verziót és arra dobta a nod a vírust, amikor meg utánnanéztem, máshol is írták a neten más, a most fentlévõnél újabb verziókra, hogy a nod megfogja.

A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!

Evin
A nod csak a 2.0-t szokta vírusosnak látni, abból is csak a free-t.
Talán a Media Player Classic vagy a VLC Player jól lejátsza.

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

zakika
oprendedszered? ha win 98 akkor nem sok eselyed van ra. en is inkabb vettem egy egyszeru soundblaster livet.

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dics&otilde;ség

Nem kifejezetten kodek probléma, de azért valamelyest ide illik:
Ac3 lejátszás bsplayer-ben. Ha 6 csatornás filmet akarok lejátszani (64K*6csatorna CBR), akkor nem ad hangot, csak ha a bsplayer kimeneti eszközét "default waveout device"-nak definiálom és újraindítom a lejátszót, ellenben, ha 2 csatornás ac3-at akarok lejátszani 192K*2csatorna CBR), akkor default waveout device-ként a zenék tökéletesen jönnek, ellenben a hangok nem, csak akkor játssza le normálisan, ha valamelyik másik állásba rakom, pl. directsound device vagy rendszer alapértelmezett.
Alaplapi realtek ac97 hangkártyám van, 5.10-es realtek driverrel, alc850-es audio codec, nvidia 0059 audio controller, directx9.0c. Korábban 2.1-es hangfalam volt, azon ugyanúgy jelentkezett a probléma, mint most 5.1-ben.
A bsplayer 1.36 build 825-ös (újabbat nem raktam fel, mert az újabb verziókat vírusosnak találja a nod).

zakika
nem, internetrol szedtem oket (de mar latom hogy nem erdemes mer csak cseszekedek vele)
kijavitottam a hangot, belaitottam az elejet es a kozebe akkor is csuszott. majd meg kiprobalom premierrel. koszi a segitseget. ac3 hangra nincs valami otleted. ott az erdeti DVD hang es megis gubanc van vele

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dics&otilde;ség

PíszLávJuniti
A hang sebességét javítsd ki.. kicsit gyorsítasz rajta, az nem hallatszik, nem lesz magasabb a hang, viszont a hossza kicsit rövidül..

Milyen videó? Magadnak digitalizáltad?

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

zakika
megcsinaltam cool edit proban a hanghosszat, atkonvertaltam CBR, bealitottam az elejet hogy jo legyen es a kozepen ujra csuszot

ja es hasonlo gondom van ac3 hangal is, de ott csak a vegenel csuszik

PíszLávJuniti
Az a baj hogy a vbrnél az interleave egy kicsit problémás. Elcsúszott hangnál én komolyabb szerkesztõt szoktam használni ( ala Premiere, Vegas, UleadMS ), ott szépen a hangsávot megjeleníted, megnézed hogy mennyivel nyúlik túl, és aszerint csak a hangsáv sebességét változtatod 100 és 101% közötti már jó szokott lenni.. persze ez függ a hossztól.

zakika
megvolt, de amint irtam a hang hossza nem azonos a video hosszaval
virtual dub jobarat, de ezzel nem birkozott meg

bertino
virtualdub a barátod, azzal lehet hangot filmre állítgatni idõérték megadásával, hátránya, hogy nem tod egybõl meglesni az eredményt, hanem le kell renderelni elõször és pontosan nem is tom mit, hogy kell, de lehet vele

zakika
akkor most en kerdeznek
van egy fil divx3 tomoritve vbr mp3 a hang es nagyon csuszik. megprobaltam atkodolni a filmet xvidre es a hangot cbr mp3 de akkro is csuszik. utana kiexportaltam ahangot es kb masfel perc a kulombseg a video es a hang hossza kozot (a video hosszab). van valakinek valami trukje hogy ezzel mit lehet csinalni?
PLS.

zakika
Xvid, keress ra gugliban
fejbol en sem tudom

ha belegondolok a 3000 eleg lesz 😊

littleNorbi
Talán 3000 MHz-s 1GB-s gépen fog menni...

littleNorbi
Konkrét codec neveket tudnál említeni ?