video-codec
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
vagy szerezd be egyenként a szükséges kódekeket (http://www.free-codecs.com/ egy remek kiindulási pont)
vagy használj alternatív lejátszókat, amiben benne vannak a kódekek:
VLC Media Player
MPlayer
porki fagyok fállalon
this is madness. rly? http://madbence.freeblog.hu
micsoda ujdonságok, mi ? 😄
nah jolvan, sztem ha nem viszi, akkor vmi bekavar neked ott, az biztos
én gépujrarakásnál mindenekelõtt ac3 filtert rakok 4 éve és egyszer sem volt ilyen gondom
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
Nekem az lenne a problémám, hogy egy filmnek a hangját nem játsza le (mert állítólag DTS cuccos van rajta), Leszedtem egy bizonyos AC3filter cuccot, ez állítólag megoldja, de nekem nem. Ha tudtok valamit ehez ajánlani akkor szóljatok!!
ha nem olyan van, hát fel kell rakni olyan kodeket, ennyi...
másra szinte nincs is szükség...
mellébeszéléssel a lényegen ugysem változtatsz, kodek pack-oknak annyi értelme van, mint széllel szemben hugyálni
egyik vagy összeakad, másik vagy nem mûködik, harmadik felét nem is látja a gép, minek szenvedni vele ?
nem lenne egyszerûbb 4 legszükségesebb kodeket feltenni (mint én) és vígan nézni a dolgokat aggatás, szaggatás, hibák nélkül ?
szerinted a hasambol beszélek ? nekem max ha 6 kodek van fent már sokat mondtam és minden megy, a rákot kell itt parázni
ha nem veszed a segítséget szólj, ez is csak egy lehetõség, nálam 3 éve folyamatosan bevált, ha nem tetszik ereszd el a füled mellett
másrészt meg ugyse tûröm szó nélkül ha beszólsz, flémeléssel pedig felesleges szétoffolni a topicot
szóval továbbra se okoskodj.
Minden menni fog.
Viszont a Lame Mp3-at bár be lehetett állítani, azonban a renderelés kezdetekor hibát írt ki. <#conf>#conf> Így hang nélkül vágtam meg. (ehhez a videóhoz végülis nem kellett hang)
A megjegyzéseket betartottam, örök hála értük. Mindig ezek legyenek a beállítások? (Ha akarod a Vegas topikba is válaszolhatsz)
Ha vannak még tippjeid, akkor nagyon szívesen várom. Nagyon-nagyon szívesen! <#vigyor2>#vigyor2>
xvid codeket válassz és én azt mondom egyelõre állíts be neki 3000kbit/sec-et, monnyuk nemtom mi a reális érték, én elsõre ennyivel próbálkoznék, aztán ha rosszabb a minõsége sokkal, állíts neki magasabb értéket, szerintem
hang: tölts le a NETrõl lame mp3 codeket, ez minden féle fajta minõségben betömöríti a hangot rajta .mp3ba, spórolván rengeteg helyet a vinyódon
az meg, hogy mennyi idõ alatt csinálja meg, az legyen a legkevesebb probléma, a lényeg, hogyha nem naon romlik minõség: eltaláld a megfelelõ kbit/sec/legjobb minõség függvényt és akkor mindenki happy 😊
megj.: Video fülnél Interleave every (seconds): ne legyen pipa!
interleave every frame: ne legyen pipa!
field order: none(progressive scan)
így elsõre azt hiszem ennyi, szolj ha alakítottál vmit 😊
Van egy 14 GB-os 1 órás tömörítetlen DV-fájlom, avi formátumban
A KÉRDÉS:
Mit kell tennem, hogy a mérete kisebb legyen (mondjuk 1G😎?
Én ezzel próbálkoztam:
1. Open, kijelölés a Sony Vegasban
2. Fájl--->Render as
3. Tempalte??? Én NTSC DV-re állítottam, s ezen nyomtam egy "Custom"-ot
4. Itt a következõt állítottam be :
*Project-Video Quality=Good
*Video- Video Format=Xvid MPEG! Codec - Ezen belül Configure - Target bitrate=1412 Kbps
*Audio- PCM Uncompressed
5. Ezek után pedig aviba konvertáltam
6. A renderelés olyan 8 órát vesz igénybe
Ez így helyes megoldásnak tûnik, ahhoz, hogy a videó nagyságát(M😎 csökkentsem?<#conf>#conf><#conf>#conf><#conf>#conf><#conf>#conf><#conf>#conf>
Tudom, hogy több is van, de mivel abszolút kezdõ vagyok e téren szükségem lenne nem tudom, hogy kihagyok -e valamit, valamint, hogy normális e a 8 órás renderelési idõ (2,4 celeron, 1GB RAM)
Pls help<#felkialtas>#felkialtas><#duma>#duma>
A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!
nem lehet hogy hangkártya driver bugzik?
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
Igen, én is a free verzióval próbálkozok csak, nem akarok azért megvásárolni egy lejátszóprogit, ha lényegében mindent tud az ingyenes verzió is -leszámítva ezt a furcsa hibáját-. Régebben próbáltam letölteni az újabb verziót és arra dobta a nod a vírust, amikor meg utánnanéztem, máshol is írták a neten más, a most fentlévõnél újabb verziókra, hogy a nod megfogja.
A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!
Talán a Media Player Classic vagy a VLC Player jól lejátsza.
Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.
Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség
Ac3 lejátszás bsplayer-ben. Ha 6 csatornás filmet akarok lejátszani (64K*6csatorna CBR), akkor nem ad hangot, csak ha a bsplayer kimeneti eszközét "default waveout device"-nak definiálom és újraindítom a lejátszót, ellenben, ha 2 csatornás ac3-at akarok lejátszani 192K*2csatorna CBR), akkor default waveout device-ként a zenék tökéletesen jönnek, ellenben a hangok nem, csak akkor játssza le normálisan, ha valamelyik másik állásba rakom, pl. directsound device vagy rendszer alapértelmezett.
Alaplapi realtek ac97 hangkártyám van, 5.10-es realtek driverrel, alc850-es audio codec, nvidia 0059 audio controller, directx9.0c. Korábban 2.1-es hangfalam volt, azon ugyanúgy jelentkezett a probléma, mint most 5.1-ben.
A bsplayer 1.36 build 825-ös (újabbat nem raktam fel, mert az újabb verziókat vírusosnak találja a nod).
kijavitottam a hangot, belaitottam az elejet es a kozebe akkor is csuszott. majd meg kiprobalom premierrel. koszi a segitseget. ac3 hangra nincs valami otleted. ott az erdeti DVD hang es megis gubanc van vele
Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség
Milyen videó? Magadnak digitalizáltad?
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
ja es hasonlo gondom van ac3 hangal is, de ott csak a vegenel csuszik
virtual dub jobarat, de ezzel nem birkozott meg
van egy fil divx3 tomoritve vbr mp3 a hang es nagyon csuszik. megprobaltam atkodolni a filmet xvidre es a hangot cbr mp3 de akkro is csuszik. utana kiexportaltam ahangot es kb masfel perc a kulombseg a video es a hang hossza kozot (a video hosszab). van valakinek valami trukje hogy ezzel mit lehet csinalni?
PLS.
fejbol en sem tudom
ha belegondolok a 3000 eleg lesz 😊