1057
video-codec problémákkal ide
-
#777 Sziasztok.
Tudna nekem valaki segíteni, hogy a NanDub mi a frászért írja ezt ki ha AC3-as hangot teszek be:
Sem lejátszani, sem wav-ba menteni nem tudom.
Viszont normál lejátszó progik simán decodolják az AC3-as hangot. -
#776 alternatív megoldásként dvd-vé konvertálom a filmet:) -
#775 Norton Ghost -
#774 nekemis ez szokott a bajom lenni, nincs vmi ojan progi amivel lehet renistallonoi, de nemkell ujjrasetuplolódni mindent utánna? :$ -
#773 így sose fogsz dülőre jutni azzal a hanggal... :\ -
#772 nem a win install a sok időben, hanem az utána levő minden más felrakása és beállítása, PS, Corel, Illustrator, játékok stb. ráadásul alig 2 hónapja volt reinstall -
#771 hát ez kész :DD
hallod... format, 4 szükséges codec fel, örül, néz...
2 órádba nem tellne az egész -
#770 azt úgy nagyjából tudtam, hogy mit jelent
A kérdés az, hogy esetleg valami ac3 vagy egyébb filterrel normalizálható e a jelenség. -
#769 Variable az itt inkabb valtozo ill valtakozo-t jelent nem varialtat.
De a lenyeg az valoban az, hogy nem (constant) allando a bitrate. -
#768 VBR=variable bit rate
tehát a számban variált(vagyis nem végig 1féle) a kbps minőség...
CBR=constant bit rate
azaz az egész hangfájl egy minőség, nem ugy, mint a VBR
konvertáld át a hangfájlt CBR 128/192kbps-re és próbáld ugy, hogy milyen... -
#767 A pc van rádugva a házimozira.
Úgy néztem, hogy a VBR-es mp3 hangu filmekkel van gond.
De, hogy ez mit jelent azt nemtudom:) -
#766 5.1es rendszered van?
Na ahhoz nem értek, nekem nincs. :(
(akár mindkettő lehetséges) -
#765 megtörtént
ffdshow kellett mert nem volt kép csak hang :)
annyit haladtam, hogy most már a 2 hátsóból szól
ez beállítás hiba (mit állítsak?)
vagy inkább kódek hiány (melyik?) -
#764 Akkor csak ezt csináld:
Szedj le minden kódeket a programok eltávolításával.(gondolom ez még nem gond)
Feltelepíted ezt: ACE Mega CoDecS Pack Professional v5.93
2x dob ki ablakot, az elsőre nemet nyomj(víruskeresés), a másodikra igent( előző kódekek agresszív törlése).
A custom telepítést választod, de kiszedsz minden pipát!
Csak ezeket hagyd meg(sorban): Divx3.2, MPEG Layer3 Professional Audio codec, Cyberlink, intel, microsoft. Amiben több van, abból mind rakd fel.
Ezután még külön felrakhatod ezeket: AC3filter, divx, xvid meg ami még tetszik.
DE NE rakj fel mellé másik csomagokat, csak ezt!
És a legvégén még jöhet az ffdshow. Ha így sem megy minden normálisan, windows reinstall ajánlott.
Minden friss kódek innen leszedhető: www.free-codecs.com/ -
#763 nembaj, szenvedjél csak a packokkal és a rossz videóiddal, ha neked jólesik ;) -
#762 hát ne is, az utóbbi időben értelmes hozzászólásod nem volt
azzal meg, hogy néha beböfögsz valamit nem segítesz és vicces sem vagy -
#761 Itt, és itt már adtam programjavaslatokat.
-
gomoo #760 de én nem ugy gondoltam hogy egybe lejátsza 1 winamp vagy ne mtom mi akármi hanem uy hogy konkrétan összefűzni tehát 2-ből 1 et csinálni 1 filmet!!! -
moonman #759 Nálam ezzel megy minden, esetleg lehet mellé Real Alternative, QuickTime Alternative illetve Ac3filter. A különböző "pakkokat" szvsz el lehet felejteni.
ffdshow
-
#758 no comment -
gomoo #757 hy all tom nem ide tartozik de sz.tném +kérdezni hogy tudtok -e oyla nprogramot mondani ami 2 avi bol 1 et csinál ,magyarul összefűzi??? -
#756 Felraktam, custom telepítésre raktam és nem találtam azokat a kodekeket amiket írtál, ezért hagytam alapbeállításon:)
- K-Lite-ot nem szedte le.
- filmet megnyitva hibaüzivel elszállt a BsPlayer és a MPClassic (a K-Lite-os és az Ace-es is)
- K-Lite-ot uninstalloztam de ugyan úgy hibaüzizett
- Ace-t uninstalloztam, már lejátszotta a filmet de ugyan úgy rosszul szólt
- Felraktam az XP Codec pakkot mert azt írták a film topicjába, hogy azzal jól szól, persze nálam nem:(
Ebbe a codec pakkban van olyan, hogy Codec Detective, ha azt elindítom akkor kidob egy ablakot, hogy egy rakás Codec nincs vagy sérült (és az elérési útjukat), azokat törölhetem kézzel, hogy elhárítsam a hibát? -
#755 Én a Pro-t használom. -
#754 a pirosat -.- -
#753 Már csak annyi kérdésem van, hogy találtam Player, Pro és Select Editiont.
Melyiket tegyem fel? -
#752 Igen, ahogy ott van. Ez csak az én tippem, én így csinálom.
Azért az 5.93, mert a 6.03 már túl sok mindent tartalmaz, és abban nem is tudom, van-e ez a törlési mehanizmus. -
#751 lál.
huje divix elálitgatta, ha valakinek hasonlo problémája lenne, akkor
Nvidia Con trol Panel-be, a video-nál bekell álitgatni a szinbeálitásokat
vége a hisztimnek, köszönöm szépen az együttmüködést -
#750 legujabb direkx, legujabb nvidia driver van fennt. na most, valami ötlet? -
#749 gecccc...
direkx kellet neki, fölraktam, de most meg megint sőtét. gondoloma direktX miatt..a csuda vigye el. -
#748 -
#747 És akkor fel is telepedik, vagy hogy csináljam?
Ahogy a #739-ben írtad?
Miért az 5.93-as? Asszem láttam belőle 6.03-ast.
-
#746 Az ACE mega codecpack 5.93 telepítésekor felajánl egy olyan, hogy letörli az összes előtte feltett kódeket. -
#745 #731 -
#744 K-Lite van fent, mint évek óta mindíg de most win reinstall óta valami nem jó.
A PC rá van kötve a házimozira és némelyik film hangja csak a bal hátsóból szól. -
#743 ezeknek lehet magyarázni... a sok bamba csak rakja a 600 féle packot, azt csodálkoznak, hogy nem mennek a dolgok -
#742 Programok telepítése és törlése....
Gondolom, mindenfle hipergigamegakodekpakkot feltettél a PC-re. Mert kb. 5 ha kell a normál működéshez. XviD, DivX, AC3, LAME, és amit a Windows telepítésekor felrak. -
#741 VobSub 2.32 -
#740 Mivel lehet legyalulni minden kódeket a gépről? -
#739 Az javaslatom:
Töltsd le az ACE Megacodec Pack-ot. Telepítéskor feldob egy ablakot, ahol megkérdezi, hogy az eddigi kódekeket törölje-e. Szerintem mindet letakarítja.
Fontos még, hogy az ACE-ból ne rakj fel mindent, csak pl Cyberlink, Intel, Microsoft, MP3 professional.
És ezek után az ajánlott kódekeket: Xvid, Divx...
Ha ezek után is rossz, tényleg nem kódek gond. -
#738 és amikor igy megnyutom, akkor nem oylan sazépen nyujtja hanem pixeles/kockás lesz :/
és rohadt lassan mennek.
lehet nemis kodek probléma, ötlet? :$