1057
video-codec problémákkal ide
-
#857 Nyomogasd a kettőskereszt (#) billentyűt, azzal tudsz váltani a többcsatornás tartalmak között.
További információk: MPlayer kézikönyv - Interaktív vezérlés -
#856 Hello! Nem tudja vki milyen paranccsal leehet mplayerben (nem mediaplayer) hangcsatornat váltani? (Avi fájlrol van szó és 2 nyelv csatorna van rajta egy angol meg egy magyar kellene a magyar, az "-alang hun" nem müködött.) -
#855 egységesen sehogy
fogod rákattintasz, a sornak jobb szélén katt az eltávolításra és kész -
#854 Az a baj nem tudom mi van fent...
Vezérlőpult/Programok telep.-ben csak kettö ilyesmit találtam: Xvid1.1.2, Divxcodec. Szerintem többet is feltelepítettem.
De hogy tudnám ezeket egységesen eltávolítani? -
David Coulthard #853 Milyen codec vagy codec-csomag van fent?
Ha van valami más akkor mindet szedd le és utána rakd fel az ffdshow-t esetleg utána a másik kettőt.
-
#852 Ilyen nincs... akármit csinálok csak hangot játszik le a gépem meg egy zöld képet. help -
#851 Köszi! De melyiket?? -
#850 #837
-
#849 Sziasztok!
Van egy kis gondom: a gépem nem képes lejátszani szinte semmilyen videot... Pedig most fontos lenne. Szoval van egy avi filmem amit at kéne konvertálnom de igy nem megy. Gondolom codec hiba. Vmi ötlet? köszi -
#848 Xvid 1.2+legújabb DX9, és mon.kártya driver. Talán segít. -
#847 ahoj!
A problémám az lenne, hogy az XviD-el tömörített filmeket a Media Player Classic alig észrevehető, de azért bizonyos mértékben zavaró akadozással játssza le. A DivX-es filmekkel nincs gond, se azzal, ha Mplayer-ben játszok le XviD-es filmeket. (Tehát csak az XviD+MPC kombó a problémás.) Gordian-Knot Codec-pack van fennt.
Mi lenne a megoldás? -
#846 Van az ACEMegaCodecPack 5.93-ban egy olyan mód, hogy Agressive remove, ami töröl minden codecket. Próbáld ki. -
#845 próbáltam nem jött be -
#844 Akkor ne használj codec csomagot.
Csak ez kell: Xvid+ffdshow+Media Player Classic vagy VLC Player
Ezzel kombóval elvileg mindent le tudsz játszani.
És legyenek fent az új driverek, hátha az is gond. Catalyst 7.11 az utolsó, ha jól tudom. -
#843 Na van nekem egy elég nagy problémám...
ha bármi mást csinálok videónézés mellett akkor szaggat, akad és minden baja lesz a gépnek. BS Playert használok meg K-Lite codec packet, és azt a matroskás istennyilát.. :)
DVD nézéskor nincs semmi baj, csak ha mondjuk klipp megy a háttérben akkor szagatt a böngészek vagy bármi mást csinálok. Előfordul hogy szaggatt akkor is ha csak simán filmetnézek.
A configom: Intel Pentium 3.0GHz (hyper-threading),1024MB DDR2,Ati X1300
Mit tudok ez ellen tenni? Melyik codeccsomagot érdemes még kipróbálni?
minden 5let érdekel...
előre is köszi. -
blackgamer #842 megvan a probléma oka, hackelt videókártya drivert használok mert többet hoz ki a kártyából, de videó lejátszásánál nem jó
most feltettem a gyári drivert és működik! :) -
blackgamer #841 Wmv fájl játszásánál sakktáblaszerűen felosztva egyik kockában jó a kép másikban fekete pontokkal van tele.
valami kódeket törölhettem de nem tudom mit, próbáltam K- és ACE packokat felrakni de nem lett változás, illetve Microsoft media player 10-et is felraktam újra, de semmi különbség
tudtok segíteni hogy mi lehet a gond, azért lenne fontos mert egy videószerkesztő programot szeretnék használni és abban is ilyen
amúgy bsplayerben jó -
#840 Ezt az üzenetet elhamarkodtam kissé:). Szóval az van, hogy a bsplayer-ből ki tudtam szedni, hogy mpeg2 decoder kell hozzá, és az ffdshow video configurator-ában az mpeg2 decoder disabled-re volt rakva. Ezt átállítottam és ment. Köszi a segítséget. -
#839 Köszi. Feltettem, de ugyanúgy játsza le, mint előtte. -
#838 Sziasztok! Nemrég az új gépen ha egy wmv kiterjesztésű fájlt le akartam játszani, akkor lejátszani lejátszotta, de nagyon furcsa színekkel. (pl fekete háttéren volt fehér betű, de úgy játtszotta le, hogy a háttér zöld)
Rájötem, hogy csak a WMV3 kódolású wmv-knél lép fel ez a probléma, a WMV1-est, simán vitte. Vacakoltam vele egy darabig, most rendben lejátsza, de ha mondjuk a közepére akarok ugrani, akkor a kép is, meg a hang is odaugrik, de a kép leáll, és csak azt az egy képkockát mutatja végig. Valahogy helyre lehet hozni a dolgokat? -
David Coulthard #837
ffdshow - cél mentése másként
Esetleg mellé QuickTime Alternative és Real Alternative
-
#836 Jó, az xvid és divx az rendben van, meg a quick time is biztos (ezt szinte egyáltalán nem használom), de van egy filmsorozatom mpeg kiterjesztéssel, és állítólag ez svcd, és jelenelg ez az egyetlen, amit nem képes lejátszani a gépem. Tehát az lenne a kérdésem, hogy svcd-hez valami speckó codec kell? -
Reyes #835 Jah, meg Quicktime a .mov fájlokhoz, mondjuk az sem kéne, mert a vlc azt is viszi:)
És eddig mindenféle filmet le tudta játszani... -
Reyes #834 Szvsz töröld le a codec-eket:D
Sztem semmi értelmük... Nekem egyedül divx/xvid van fent, vlc mediaplayer, ami mindent visz, bsplayer, meg winamp... -
#833 Halihó. Segítégre lene szükségm. Fent volt a gépemen egy 2006 eleji ACE Mega Codec Pack, ami mindent vitt, kivéve néhány újab Xvid filmet. Aztán lecseréltem egy nagyon új K-Lite codec Pack-re és most meg az SVCD-s filmeket nem viszi. A K-lite csak úgy volt hajlandó települni, hogy le kellett szednem az ACE-t. Most mit kellene hozzá tennem, hogy működjön rendesen az SVCD is? -
#832 jah a kártya gf6600 -
#831 üdv!
elég fura problémám van.újraraktam az egész rendszert és ha elindítok egy fimet a lejátszás nem indul el helyette iszonyatosan belassul minden, csak a reset segít.egyszer volt már ilyen mikor új vidkártyát tettem bele, akkor egy új videokártya drvier felrakásas segített.most ugynez a driver van fenn. mindent úgy csináltam mint régen, DivX6.4 codek csomag vann, és fogalmam sincs mi lehet:(
ha valakinek van ötlete megköszönném. -
Reyes #830 Köszi még1x a segítséget, sikerült is:) -
#829 Milyen kódekek vannak feltéve a gépedre? Ha kódekcsomag (Ace Mega Codec Pack) szedd le és csak a szükséges kódekeket (XVID, Divx, AC3Filter, OGG Vorbis, Matroska Splittert) rakd fel.
Vagy próbáld ki a VLC media player-t (ez egy kódekekkel egybeépített lejátszó). Ha azzal is csúszik a film kódolásában van valószínűleg a probléma forrása. -
Borg #828 Tehát akkor hogyan oldom meg vele a hang elcsúszást? -
#827 A lényege az egésznek, hogy az MKV formátumú videók egy fajta "csomagolási-módszerrel" (ez a Matroska) vannak összerakva (tehát a videó-, és hangsávok egyfajta összefűzési módja), a videó- és audiótömörítésen kívül.
Vagyis összetömöríted a videót XVID-del, a hangot AC3-mal, és a két dolgot összefűzöd Matroska-val - ami utóbbihoz kell a Matroska splitter.
A Haali Media Splitter több "csomagolási módszert" is ismer a Matroska-n kívül. -
#826 Leírások:
- itt található a subtitler.vdf
Innen tölthető le a Subtitle Workshop nevű felírat-konvertáló szoftver. -
Borg #825 Haali Media Splittert rakot fel vagy mi a csöcst, de erről azt se tudom eszik e vagy isszák. -
#824 "Format.........: MKV (x264) "
Hopp, az az MKV nem Matroska formátum véletlenűl? ;) Ugyanúgy mint az OGM esetében ez is egy "konténer"-formátum (azaz nem kódek "csak" egy csomagolási metódus).
Szükséged lesz Matroska-spliter-re. -
Reyes #823 Köszi szépen!
Én nem találtam semmi subtitle-re utaló dolgot:S
Egyébként az 1.6.15-ös VirtualDub van fent a gépen, de megvan 1.6.16-os is. -
#822 virtaldubbal lehet, holnap elmondom, most nem vok beszámítható, bocsssssssssss -
Borg #821 Van nekem egy HDTV filmem:
Format.........: MKV (x264)
Source.........: stn.2002.1080i.ts-hdr
Aspect.Ratio...: OAR Resolution.....: 1280x544 "720p"
Frame.Rate.....: 25 (PAL)
Bitrate........: 4577 kbps (VBR)
Format.........: AC3 ³ AC3
Bitrate........: 192 kbps ³ 448 kbps
Sample.Rate....: 48 KHz ³ 48 KHz
#1 Language....: Hungarian 2.0 (default)
#2 Language....: English 5.1
Az ajánlott codeceket fel is tettem, vagyis
-CoreAVC.H264.Video.Decoder.v1.1.0.5.Professional.Edition
-ac3filter_1_09a
Lejátszó: BSPlayer Pro 2.1
A filmet szépen le is játssza (english 5.1-ben), viszont a gond az, hogy kb 10 percenként nekiáll elmászni a hang. Vagyis a hang gyorsabban kezd jönni mint a kép. Ilyenkor hiába pause/play, marad aszinkron. Csak akkor tér vissza szinkronba, ha a sliderrel egy másik időpontra húzom a filmet, hogy onnan folytassa, majd vissza. Ilyenkor egyből szinkron lesz újra, és megint jó egy ideig.
Na szal ezzel mit lehet kezdeni? -
Reyes #820 Sziasztok!
A topicok között kerestem számomra megfelelőt de mivel a Virtualdub topciba nem válaszolt senki, ezért megpróbálom itt is...
A kérdésem az lenne, hogy milyen progit tudtok ajánlani, amivel feliratot/subtitle-t tudok hozzárendelni egy konvertálandó filmhez?
Azért lenne ez fontos, mert az mp3 lejátszómon szeretnék nézni sorozatokat, amik csak feliratosan jelentek eddig meg.
A segítségeteket előre is köszönöm! -
moonman #819 Link (Cél mentése másként) -
#818 halo!
Új XP után melyik kodekeket szedjem le hogy minden video formátum mennyen?
thx