video-codec

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Evin
De szerintem ne menjünk bele a részletekben. Te azt az oldalt képviseled, gondolom tapasztalatból, én meg ezt, ugyanazon okból.

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

Evin
Mert olyanhoz is kell, mint mkv, ogm, ogg, ac3, mpeg2(ami a Winben van az semmire sem jó, már ha van), mp3-Frauenhofer(videótömörítésnél nem elég, ami alapból van). Most hirtelen fejbõl ennyi.
És 10évig semmi bajom nem volt a csomagokkal, nem hiszem, hogy pont most lesz. Sõt, korábban ACE Megacodecpack-ot használtam, és tudom, hogy sokaknak összeakadt a játékkal. És nem csak feltúrtam, hanem csak azt ami kellet, és soha gondom nem volt vele. Ez azért több, mint szerencse.

BaliBoy
Az a te bajod. És ami késik nem mûlik. Meg amúgy is minek neked több kodek? Max. x.264 kellhet még.

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Evin
Ez baromság. Ha tudod mit érdemes felrakni a csomagból, sokkal praktikusabb, mintha egyesével rakod fel. Nekem meg nem elég divx meg xvid. És a több év alatt, mióta kódekcsomagot használok, sosem okozott semmilyen gondot.

BaliBoy
Akkor valahol máshol keresd a hibát mert nem kodekekkel van a gond.

Divizio88
nah a z helyzet h telepitettem
a km playert es csak ugy megy mint a tobbivel
szal nem tom:( de en nagyon meg koszonom neked
kitarto segitseget koszi szepen....

HIP-HOP ARAD

BaliBoy

Divizio88
<#worship>halas koszonet
de meg csak annyit h honann
a lessz a leg jobb ha letoltom?

HIP-HOP ARAD

BaliBoy
Fel kell telepíteni 1 db divx-et, 1 db xvid kodeket. Semmi mást. Az avi filmek 95%-ának mennie kell így rendesen. Vagy ha nem akarsz külön kodeket feltelepíteni akkor ajánlom a KmPlayert mert beépített kodekjai vannak. Így lesz egy olyan lejátszód ami mindent (de tényleg) lejátszik és a windowsban sem fog káoszt okozni a sok különféle kodek.
Ha ezek után még mindíg fenn áll a probléma akkor inkább rossz videokártya lesz a bûnös.

Divizio88
kosiz elore is mindenkinek....

Nah hat pontosabban az van hogy <#nemtudom>
nem is lehet nagyon el mondani mert ugy
latszanak a filmek mint mikor fenykepezzel
es ki valasztod a negativ modot, mondjuk annal
egy kicsit szebb...:(:(:(

HIP-HOP ARAD

BaliBoy
Ne õrülj meg! Fel ne tegyél kodek packot. CSak a lúzerek és azok akik nem értenek hozzá tesznek fel kodek packot.

Evin
Szedd le az összes kódeket, és rakd fel a K-lite kódekcsomagot.

BaliBoy
Az nem ártana ha pontosabban kifejtenéd, hogy mi az, hogy nem mennek rendesen.

Divizio88
Segisen rajtam is valaki:|
Moat telepittem uhra a windws,
es mostsem mennek a filmek rendesen
:(:((:((...meg probaltam minden
fele player meg codec es nem sikerult
ha valaki tudna segiteni nagyon meg koszonem....
<#help><#help><#rinya>

HIP-HOP ARAD

bertino
ha csak azzal az egy filmmel van gond, akkor 99%

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

elvileg dvdrip, de én is afelé hajlottam, hogy maga az avi ilyen hibás, akkor biztos az

|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack

BaliBoy
Hát ez erõssen digitális hibára vall. Digitális tv felvétel? A legegyszerübb úgy kideríteni, hogy ha mindíg ugyanott, ugyanúgy ugrik, akkor biztos, hogy maga az avi a hibás.

nem tudom ide tartozik e, de segítség kéne, adott egy kb. 1GB-os dvdrip film. Az a gondom, hogy kb. félpercenként, van, hogy sûrûbben (mintha akkor történne amikor relatíve nagyobb hanghatás van) egy pillanatra szétesik a kép, és a hang is pár tizedmásodpercet ,,ugrik". Ugyanolyan, mint amikor egy dvdfilm a lejátszóban néha akad egyet, de ez folyamatosan, mindegyik lejátszóban (szoftver). Kérdésem, hogy mit lehetne tenni, hogy meg lehessen normálisan nézni? Vagy lehet, hogy maga az avi ,,selejtes"?

|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack

Sziasztok! Az a problémám, hogy egy ideje a videókban a kontúrok és az árnyákolt felületek nagyon homályosak lettek. Ez minden lejátszónál megvan. Tehát ha van egy árnyékolt felület, az homályos lesz, a kontúrok egyáltalán nem élesek és a fény és az árnyék határán mindig egy zöldes-kékes sáv húzódik. Valami a codec-emmel lehet, mert azóta csinálja ezt, mióta kiírta, hogy lejárt a trial-verzió. Csakhogy már letöröltem a régit és feltettem újat, mégsem változott semmi. Bocs a sok rizsáért, de megpróbáltam minden tünetet leírni. Segítsetek könyörgök..
köszi!

http://csiri.blog.hu

bertino
camstudio jo erre, ha a windows asztalrol szeretnél felvenni, fraps pedig játékbol valo felvétel készítésére alkalmas

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Hello!
A következõ lenne a kérdésem.
Sokszor láttam olyan videot, hogy a monitor lett felvéve és arról mutogatja az ember a dolgokat. Azt szeretném megkérdezni, hogy ezt milyen progival lehet megcsinálni? Azt tudom, hogy Fraps-szel lehet felvenni, de azzal csak játékban és filmeknél, de ha én az egész monitort szeretném felvenni, akkor azt milyen programmal lehet?

Elõr is köszi

Pöch

http://csiri.blog.hu

kemszi2
üdv mindenki.van 1 kisnagy bajom:) a filmeket nem tudom rendesen lejátszani,vagy full zöld az egész vagy teljesen kivehetetlen.már sok féle kodekkal próbálkoztam.ace mega,klite,,divx.mindegyiknél ugyan ez a problémas.egyedül a xp codec pack-al tudok lejátszani filmet rendesen,de ezzel meg néhány filmet nem lehet végig nézni,és nagyon lassan lehet csak keresni a filmekben.szóval mit ajánlanátok?
tarti19
köszönöm szépen

tarti19
Sziasztok... lenen egy aprócska krédésem, jelenleg ace mega copdec pack 6600-as van fent, esetleg ennél van valami jobb meg nem bekavaróbb? mert ha létezik akkor inkéább azt dobnám fel...
Köszi elõr is

desigo
Hát az lehet mert csak egy 3 gigás egymagos P4-esem van 1 giga RAMmal.
BaliBoy
Szvsz. gyenge a géped az 1080p-hez. Nálam is ez van, és az enyém is "gyenge". (megjegyzem ha végre optimalizálnák a KMplayert dupla magra, akkor nem lenne gond. most az egyik mag 100-on van a másik meg 2-3% :S)

desigo
Nektek nem szokott elcsúszni a hang a HDs 1080p filmeknél?
KMplayerrel játszom le...
Pókmalac
jol mondtad:D és thx tényleg szar volt a hangkari drivere..ez poén pár honapos géphez adták az asus lapomhoz...és msot mi a szart csináljak???mert nekem kell a Sound max Controll panel..mert kell az 5.1 hangzás..most az nincs fent és igy jo is a hang....de az 5 böl csak 2 szol:S

pókmalc,pókmalac nincs csodásabb a pókmalacnál hálót õ sose szõ nem bizony mert malac vigyázzz ha jön a Pókmalac

Mit jelent az, hogy "az osztály nincs regisztrálva". Miért írja ezt K-Litenál, ahol egyébként minden jól megy, csak hangot nem tok fölvenni.....

Nem hiszem el, amint betöltené a projektet kivág ez a nyomorék szar...

Evin
Remélem nem <#wave>
Szívesen.

Ha sikerül, hálám üldözni fog...

Evin
Van az AceMegacodec 5.93-ban olyan opció a telepítés folyamán, hogy elvileg minden drivert töröl. Konkrétan nem emlékszem mit dob fel, de egy ablakban olyasmit kérdez, hogy letörölje-e a többi drivert. Nekem 1x ez már bevált.

Nem megy. A rendszert meg perpill nincs lehetõségem újrarakni.

Evin
Szerintem ne használj kódek csomagot. De ha használsz is, válogasd ki mi kell neked. Általában ha mindent felraksz, abból mindig gond van.
Szerintem szedd le az összes csomagot, rakj fel Xvid-et ffdshow-t, és rakd fel újra a Windows Media Player-t.
Ha ez nem oldja meg, részemrõl passz.
(Egy teljes rendszer újratelepítés 100%-osan segít)

Van egy eléggé érdekes problémám.
Windows Movie Maker-t használok (tudom, kaki egy program, de téli szünetig nincs idõ újabba tanulnom, hiszen csak hétvégén jutok jobb géphez, plusz addig kéne mindenképp egy videót csinálnom), és van egy elég érdekes gondom.
Ace Mega Kodek Pakkal állandóan fagy a program, mellesleg a munkalapon sem jeleníti meg a videót így vágni se tudom semmi. Ha csak K-Lite-tal nyomulok, és amikor kísérõszöveget akarok felvenni, kiírja, hogy az osztály nincs regisztrálva, így az sem megy. Ha a kettõt együtt használom, fagy mint a nyavalya. Segítsetek, mi lehet a gond?

BaliBoy
tippeim:
-rossz kodek(ek)
-rossz driver(hangkari, vidkari)

Vagy kérj meg egy olyan ismerõst, hogy pakolja fel a gépedet aki jobban ért nálad hozzá. (bár nem tudom mennyire vagy szaki)

Pókmalac
a problémám a következö: hogy ha xp van a gépemen állandoan begyorsulnak vagy beakadnak a zenék vagy a videok lassan már 3 honapja(mert uyganis 3 honappal ezelött álitattam össze 140 ezerböl és nemtudom mi a baja mert az ujra tevés nem oldja meg...VISZONT!!!Vistán semmi baja sincs...SEMMI...de a vistát meg nem akarom használni ...és szervizben is volt a gépem pár hétig és b***sztak rá vmit csinálni:@Szerintetek mi a szar hibája lehet?????kidobom a francba azt veszek egy p1 est :@

pókmalc,pókmalac nincs csodásabb a pókmalacnál hálót õ sose szõ nem bizony mert malac vigyázzz ha jön a Pókmalac

BaliBoy
A topik címébe ki kellene írni, hogy addig ne írjon senki üzenetet amíg a gépén valamilyen kodek pack található.
-k-lite
+1 divx + 1xvid kodek + bsplayer + kmplayer.

Sziasztok,
nekem is video akadozasi problemaim vannak vista alatt, akar avi-kat jatszok le, akar DVD-ket PowerDVD-vel. A proci AMD X2 4200+-os, 2 giga ram, a videokartya 6600 GT. Fel van installalva a K-lite mega legujabbja.
Ez utobbi lehet szerinted a problema? XP-n minden ment rendesen, most meg allandoan szakadozik a dolog.
udv,
Z>
BaliBoy
De az gond ha online akarod feltelepíteni mert úgy nem fog sikerülni. Úgyhogy vagy keresel vmi patch-et ami által a microfos eredetinek fogja látni a winfosod, vagy körbe nézel a neten hátha ráakadsz vhol a telepítõre.

Most felraktam a egy divx codec packot azóta a wmv már jó, csak a netes video szarakodik. Ha felrakom a wmp 11-et nem gáz hogy nem eredeti a windowsom?
BaliBoy
+új Windows media player sem ártana.

BaliBoy
K-Lite videoszar- röviden.

Srácok nekem az a bajom hogy tegnap raktam fel újra az xp sp2-öt, azóta a wmv fájlokat és a neten pl ha klippet nézek zöld kockásan játsza le. Fenn van a K-Lite legújabb codec packja. Mi lehet a gond? Elöre is köszi
Afe
oké megtalátam. az volt a probléma, hogy tegnap régebbi XVID-et tettem fel, amiben még nem volt ilyen lehetõség, de most felraktam egy frissebbet, amiben már van.

kösz mégegyszer a profi segitséget<#worship>

Elõször is szedj le a géprõl minden codec-et az 1.35-ös divx-et és ffdshow-t is. Utána töltsd le az ffdshow-t innen (cél mentése másként)

Telepítéskor állítsd át magyarra és lesz egy olyan ablak a telepítéskor, hogy "Jelöljön ki kiegészítõ feladatokat" Itt a "Decode the following video formats" résznél jelöld ki amit kell.

A következõ ablakban fel van sorolva, hogy melyik alkalmazásokhoz lesz az ffdshow használva. Ha olyat használsz ami nincs a listán, válaszd a do not limit részt.
A következõ ablakban ugyanez az audiohoz.

A telepítés végén jelöld be a Video Decoder beállításokat és ha kell állítsd be ami szükséges, de az alapbeállítások jók szoktak lenni.

A lényeg, hogy mielõtt felrakod az ffdshow-t, szedj le minden codec-et a géprõl.
BaliBoy
Tegnap amin gépen nézetem ott a Target bitrate-re kattintva átváltott Target size-ra. Amin most néztem ott nam. De akkor is van megoldás: