1057
video-codec problémákkal ide
-
Fboy #297 sry de asszem megjavult, vmit a divx decoderbe kellett állítgatni:) -
Fboy #296 az mitől van hogy 1 filmben siet a hang? -
#295 ahoy mindenkinek!!!van egy digitalizalo dobozka nalam.. be is vittem egy filmet... de a moviebox sajat progijaban nem igazan van ertelmes codec.. no meg nekemse .. csak lejatszo codec...
a lenyeg hogy mpegben nem igazan lesz jo a cuccos..szal kene valami codec hogy aviban ertelmes minosegben lementsem a filmet..
pls segitsetek!!
ha tudok akkor linket is irjatok melle!! koszike -
tomo #294 ha még esetleg nem ismernétek : "vlc player" egy jo kis multiplatform lejatszo, amibe be vannak epitve a dekoderek. szal ha valamit nem tudtok lejatszan, esetleg ninc skedvetek vacakolni a kodekkekkel, tegyetek egy probat.
itt vannak a Fícsőrök http://www.videolan.org/vlc/features.html
sok sikert -
#293 Szerintem Roll éppen erre jött rá... -
GixEr #292 De az ffdshow-ban ki lehet valasztani, hogy sajat maga probalja meg a videot dekodolni, vagy ne erolkodjon vele, hanem engedje at az Xvid codecnek. -
#291 Sohasem használtam még az ffdshow-t - azzal nem lehet filmet kódolni, ahhoz igazi kodek kell. -
Roll #290 Képzeld rájöttem hogy mi a baj, fent van az ffdshow is a gépen és ki volt benne pipálva az xvid. Hiába tettem fel újat, minidg az ffdshow-ban lévő xvid ment. -
nenad #289 Azert biztos ami biztos kiprobaltam a cuccot de nem megy, sot ez egy ido mulva ki is fagyott. Szerintem itt valami kavaras lesz a service pack1 el, es a chipset driverekkel.
Holnap lesz ra idom, vagy keso este es akkor nekifekszem. -
nenad #288 mar ezt is megprobaltam tegnapelott, o se jatsza le jol sajnos. De ami nagyobb problema, a Media Player classic nem tamogatja a VR-t Azaz megjeleniti, de a kontroll nem mukodik vele,(nem tudok forogni stb) ez mondjuk lehet valami mas miatt van
Meg mindig nem jutott idom a masik windowsosra, de azt gondoltam azt is meg kene probalnom hogy felveszem mit csinal a program, amikor feltelepiti magat, aztan szepen leszedni egy az egyben. Ezt is kiprobalom. -
#287 Csikos.
Amugy javaslok neked egy masik megoldast.
Felejtsd el a Qtime lejatszot.
Tedd fel a Media Player Classicot, es telepitsed fel ala egy Qtime codecet.Amugy van RealMedia codecja is.
Itt egy telepito ami magaban folglalja a lejatszot es a codecet is.
Esetleg ha kulon kell a codec ha kered elkuldom., de akkor is kell hozza majd kulon Media Player Classic.
Quicktime alternative -
#286 Te meg lehülyéztél.
1:1 -
nenad #285 :)
akkor most at kellene felteteleznem hogy szamodra nem egyertelmu hogy ha felteszel egy winowzt a drivereket is felteszed hozza. (a logikadat kovetve)
egyebkent en nem kivantam neked ilyen gusztustalan dolgokat, es ez az egesz hozzaszolasod nem uti meg az SuperGamez Szakmaisagat, Moderarol plz delete the post!
:))
No peace. -
#284 Te csak inkább nézz tükörbe és magadat nézegesd...
Senki sem nézett hülyének.
De ha neked ez a reakciód a segítőszándékra, akkor lóbroki a hátsófeledbe... -
nenad #283 kosz szepen, akkor az encoder is szar. :(
Kirpobalom a sr nelkuli windowzt azon jo volt. -
#282 Megnéztem, több helyen is hibás a kép.
-
nenad #281 Ibrik szerintem te hulyenek nezel, es most mar en is teged... :) Ugye nem haragszol?
Mastol szivesen varok segitseget amennyiben annak tartalma is van, es nem lamer szintu felhasznalot celoz... -
#280 Szerintem, nem ártana az alaplaphoz adott CD-ről feltelepíteni az alaplapi chip-készlet driver-eit... -
nenad #279 egyebkent nagy segitseg lenne ha megnezne valaki ezt a vrt, mert akkor legalabb az kiderulne hogy a lejatszo resszel van csak gond vagy az encodeal is. Kb 1.2 mega. Ha tiszta a kep az jo, ha csikok vannak benne az nem.
test_VR -
nenad #278 mivel az alaplap az mas lett kozben -
nenad #277 DDraw ot is leteszteltem az is megy.
Szoval ez service pack 1 windows (corporate) az lesz hogy a masik winyora felteszem a simat, felteszem az nvidia drivereket es meglatom mi a szitu. -
nenad #276 kiprobaltam minden verziot, Safe-tol kezdve mindennel.
Valami mas lesz, nem a QTvel van problema sztem hanem valami massal. Lehet hogy a DDraw valamilye nem oke, bar tettem fel igy most utolag egy ujabb DirectX-et hatha az megoldja de az sem oldotta meg. -
Roll #275 Tettem, de semmi változás. -
#274 A QuickTime Settings-en belül a Video Settings mire van állítva? -
nenad #273 az volt fent, q5 csak mint vegso megoldas kerult elo.
6.0, es 6.5.1 probalkoztam, aztan 5 -
#272 Mivel QT 5-öt írtál, szerintem QT 6-ot rakj fel. -
nenad #271 beirom hatha talalkozott mar valaki ilyennel. Egy egeszen friss windows, semmilyen codec pack nem volt rajta, csak a windows alap. Feltettem a quicktimeot, aztan erdekes dolgok tortentek. A VR (panoramakat) (sajat keszitesu es masok altalit is) szarul jeleniti meg, sot ki is akad. Ugyanez elmondhato a qt muvikre. Az erdekes resz most jo, espedig az, hogy amit pl az apple oldalarol toltok le azt jol jatsza le. Ami ide tartozik meg az hogy az elozo windowsnal nem volt gond.
Na leszedtem, feltettem, ugyanaz. Leszedtem kitakaritotam a registryt, minden quicktimos bejegyzest, ugyanaz. Leszedtem, feltettem QT 5-t ugyanaz.
Sokszor egyebkent meg sem jelenik a muvi csak a hang. De, ha atmeretezem az ablakot akkor megjelenik.
Mi a fene baja lehet?
Most meg lehet megprobalok egy masik vinyora xpt rakni es megnezni mi a vege.
(nforce2 bekavarhat?)
Szerintem valami overlay problema lehet. (atmerezesnel megjelinkbol gondolom) Ha esetleg valaki latott mar ilyet dobja mar be a megoldast, mert bar nem vagyok QT rajongo, de szuksegem lenne ra a VR miatt. -
#270 Szedd le a microsoft oldaláról a legújabb "Windows Media Codecs" csomagot -
#269 Tegyél fel újabb XviD kodeket. -
tegretol #268 Ha meg akarok nyittni egy letöltött .wmv állományt a Media Player Classiccal, "Failed to render the file". Más lejátszókkal "Unknown file format". Mi a bajom? -
Roll #267 Leszedtem egy xvid-es filmet, de amikor lejátsza szétesik a kép.
A gépen van xvid kodek. Mi a baj? -
galocza #266 megint csak mpc:
http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=82303 -
galocza #265 innen letölthető 1 mpeg2 dekóder (mpeg2 pack):
http://xenorate.com/?page=releases&lang=de&PHPSESSID=9c9d46c6e25892e1c6a9306c47ef6b3f
de megint ajánlom az ingyenes media player classicot ami önmagában alkalmas mpeg2 és ac3 lejátszásra (svcdk és dvdk akár). ja, magyar termék 8). -
tegretol #264 A Fotexnet-től letöltöttem a VobSubot, de nem hagyja magát installálni. Honnan tölthetek le működőképeset? -
Styrex #263 Nekem olyan problémám van, hogy amikor egy avi fájlt megnyitok (nem minden fajta avi)az explorer.exe rövid időn belül 100%-os proci használatot kreál és csak az ujraindítás segít. Látott már ilyet vki? Help! -
#262 Először is feltelepíted a PowerDVD-t vagy a WinDVD-t, hogy aztán már minden lejátszó le tudja játszani az SVCD fájlokat is. Majd telepítsd fel a VobSub-ot.
Aztán pl. a windows médialejátszójával elindítod a filmet és a vobsub directshow filtere ki fogja tenni a film mellett található ugyanolyan nevű feliratfájlt. -
Roll #261 Sziasztok!
Svcd-t mivel tudok számítógépen felirattal nézni??? -
#260 Ha .DAT kiterjesztésű fájlról van szó, akkor nagy valószínűséggel kétfajta videofájlról lehet szó: vagy MPEG1 (VCD) vagy MPEG2 (SVCD) lehet.
A legjobb megoldás ezek esetében, ha telepítesz a gépedre vagy PowerVCD-t vagy WinDVD-t és azzal játszod le.
Hogy miért is?
Ha csak MPEG1-ről lenne szó, akkor azt alapból le kéne tudnia játszani minden windows-os lejátszónak.
De mivel nem sikerül, azért szinte biztos, hogy SVCD-fájlról van szó, amihez az MPEG2 videokodeket egy DVD-lejátszó fogja neked szolgáltatni. -
tegretol #259 T. NENADESZ !
Nem neveznél meg konkrét codecet, ill. letöltési helyet? -
nenad #258 mpg codec? (pl ligos mpg spitter?)