1057
video-codec problémákkal ide
  • tegretol
    Win98-am van. A bsplayer100.810-ből nézem a videókat, de a
    . dat kiterjesztésű állományokat nem nyitja meg, pedig ki van pipálva az opciók-beállítások-fájl tipusok-hozzárendelhető kiterjesztések-DAT
    A lenyíló ablak azt írja ki: "Can't open file"
    Mi a bajom?
  • batman
    alaplapi hangkártyát használsz? ha igen, akkor telepítsd újra a driverjét attól függetlenül, hogy máshol van hang. tesóm notebookján a vga drivert kellett újratelepítenem, mert nála meg csak hang volt, és minden kodeket úgy megtalált, mint ahogy azt a te képeden is látni.
  • Roll
    Van két gépem, az egyiken tökéletesen megy minden, össz-vissz 5-6 kodek van rajta fenn.
    Ezekkel a kodekekkel az újabb gépemen nem mennek a filmek, x-aktás eset.
    Ezért felraktam az ace kodekcsomagot xp pro telepítéssel.
    Wmp-t használok, a kép jön, csak hang nincs. Próbáltam más lejátszót is de ugyan ez a helyzet.
    Windvd-m nincs, csak powerdvd-m.

• Slash
    Nincs hang = meg sem nyitja semmi, vagy megnyitja, de nem jön hang? Ha az utóbbi eset áll fönn, akkor szerintem valamelyik kodeknek nagyobb a prioritása és mindenképp azt akarja a lejátszó használni, az viszont nem tudja lejátszani ezt a hangot. Fenn van a gépeden kodekpekk, vagy az új WinDVD? Nálam a Windvd rontott el mindent, az töltődött be az összes filmhez. Nézd meg WMP-ben, vagy valahol, hogy mi nyílik meg hozzá!!!
  • Zool
    Tedd fel Ezt.
  • Roll
    Van pár filmem aminek nincs hangja. A kodekvizsgáló azt írja ki, hogy ac3 dvm. Mi az a dvm??
    A kodekvizsgáló kipipálja, hogy a gépen van hozzá kodek,de még sincs hang. Mitől van ez?

• tegretol
    A powerDVD-t sikerült félig föltelepitenem. Az ikonjára kattintva lenyílik egy ablak, és kéri a "Product Key"-t azt hol találom meg?
  • batman
    Megoldódott...a hardveres gyorsítást kellett levenni...
  • batman
    Ráadásul pont azokat tettem fel a notebookra, amivel az asztali gépem mindent lejátszik
  • batman
    lehet, hogy hülyén írtam, de kép nincs, csak hang
  • Zool
    Haly.
    Ha kép van meg hang is, akkor elindul.
    Lehet nem codec baj, hanem lejátszó beállítás.
  • batman
    Bazzeg...akasztják a hóhért. Tesóm notebookjából próbálnék valami filmet elindítani, de az istennek sem megy. Kipróbáltam minden féle variációt (pack, egyenként), de csak hang van meg felirat (?) képet viszont b@szik adni a drága Valami ötlet van? Ja és megnéztem a filmek adatait (szükséges codec stb) és mindegyikhez azt írta, hogy van hozzá minden. Tanácstalan vagyok.
  • Zool
    Ajaj! Látom vágod a témát.
    Kövesd Tetsuo-t! Nállam az új ffdshow van fent és semmi más. Amit küldtem azzal a Bsplay is lejátsza az mpeg-et. Go.
  • batman
    Én codec-pack párti vagyok már csak azért is, mert részleteiben nem ismerem nagyon a témát. Ennek tükrében azt javaslom neked, hogy a K-Lite nevű cuccot szedd le (google simán megtalálja) és azzal minden faján megy nálam (mpeg, avi, mov, wma..kutyafasza). Szóval én ezt javaslom. Ráadásul ez telepít BSPlayert is. Sok sikert!
  • Tetsuo
    Előszőr leszeded, sztán 1enként felrakod ami neked kell, s nem ütközik. (Nekem WinMediaPlayer 9, BSplayer, PowerDVD 5, Winamp 5.03, QuickTime Pl és a RealOne Pl van fenn.
    + minden filmhez külön leszedtem a kódekeket. /Ligos mpeg2, DivX 3, -5, Xvid, stb.
    Semmi problémám nincs. /Régen kódekpakkokkal sok gondom volt. De lehet h van olyan pack ami pont jó lenne..
  • tegretol
    T. Zoll !
    Megkaptam a "cucc"-ot. Köszi.
    Ha követem a leírást és az összes kodekemet laszedem, akkor,hogy fogom az összes tömbbi (avi, wmw, wma, mov,waw,mp3, stb) állományt lelátszani? Föleg, hogy a bsplayert is le kell szednem. A bsplayerhez egyébként a feliratok kezelése miatt is ragaszkodnék. MIt nemértek?
  • Tetsuo
    Előbb szedd le a többi kódeket!
  • Zool
    Én is feltettem, és lejátsza.
    Küldök mást, de lehet ott valami más gubi van.
  • tegretol
    Zool !
    Hiába telepítettem a DecoderPack2.0.316.zip-et, továbbra is: "Unknown file format"
  • GixEr
    HA mar lejacco es codec akkor ott egy jo kis HUN fejlesztes a MEDIA PLAYER CLASSIC.
    http://sourceforge.net/projects/guliverkli/

Van benne subtitle, Mpg1-2, AC3,DTS!!!! decoder es a Mediaplayer 6.x (Win95-98ban volt)-ra hasonlit De az uj ffdshow mindenkeppen ajanlott.
    http://athos.leffe.dnsalias.com/
  • Zool
    Pontosabban ezt!
  • Zool
    Klikkide, tedd fel és Happy. Ha fejjel lefele van RGB mód kikapcs - bocs remélem ezt már tudod. Gut, Besser, Gösser.
  • Zool
    Codec bajod van, ami megolgható! Hova küldjem a cuccot?
  • tegretol
    T.Zool !
    Nekem is kedvencem a BsPlayer( meg még sokunknak).
    Letöltöttem a Passio-t, ami MPEG, de lejátszani nem tudom,
    "Unknown file format". Nincs egyjó MPEG2 codeced?
  • Zool
    Haly.
    Véleményem szerint a legjobb Divx lejátszó a BSplayer 1.00, mellé codec az ffdshow (most a legújabb 2004. jún.7., ebben van minden XviD, DivX, MPEG,...), hang: ogg vorbis, és Ac3. Ennyi, és semmi más! - Ez fontos hiszen több lejátszó ütközni szokott egymással és akkor van a gubanc.
    Elég régen ez a felállás nállam, de minden .avi megy! Mpeg-et is lejátszik, ehhez kellenek még külön codec-ek, - ez viszont macerásabb - nem hiába DivX lejátszó.
    Így biztos ha valami lejátszásakor nem klappolna, az 99%, hogy codec probléma.
  • freelancer
    Megoldottam a problémámat. Leírom hátha segít valakinek. Az Intervideo windvd volt a gond. Felrakta (beregisztrálta) a mp4vdec.ax-t ami a gondot okozta (zöld kockák és elszállás). A következő paranccsal lehet "unregisztrálni":
    regsvr32 /u "C:\Program Files\Intervideo\Common\Bin\MP4VDEC.ax"
  • freelancer
    Ja és nem az összes xvid-es filmnél csinálja. Meg leheet állapítani, hogy milyen verziós xvid-del volt tömörítve?
  • freelancer
    Hello! Olyan problémám van, hogy winxp alatt az xvid-es filmek szarakodnak. Két xvid-est nem lehet egymás után lejátszni, mert másodszorra szétesik a kép (ha volt közben egy reboot akkor jó). Divx-esnél nincs ilyen problémám. Probáltam már az új 1.0.1-es xvid-et is és az sem jó. Mi lehet a gond? Tud valaki segíteni?
  • Roll
    Hali!

Van egy filmem, az nfo-ja szerint xvid-es, és az kodekvizsgáló szerint is.

Mitől van az hogy a gépemen fent van az xvid és még sincs kép?
  • lck
    Képet elb@aszt@m. Na mindegy - szóval 1 telepítő kell hozzá.
  • lck
    Nem kell. A telepítője felrakja a legfontosabb fájlokat sima telepítéssel.

Csak a pirossal írt telepítő fájl kell hozzá:
  • Gladiator
    na, ugye nem kell mind1iket 1enként letöltenem és telpítenem? mert akkor ez suxx
  • Gladiator
    csókollak
  • lck
    innen
  • Gladiator
    és honnan tudnám letölteni a #172 codecet?
  • lck
    Én ezt használom: #172, még mindíg.

Persze minden ezzel sem megy. pl.: Nero Recode-os mp4 filmnek nincs vele hangja, de egyébként sztem jó.

+ Win DVD vagy Power DVD.
    + Frissített Win Mediaplayer 9 - a codecei miatt.
    és kész

• Gladiator
    na, melyik az a codec, ami mindenre jó? letöltöm, ha fél giga akkor is, már a tököm kivan, hogy alig játszik le vmit a gép.
  • Narancs
    na, már megoldottam...
  • Narancs
    Hi!
    Nekem az lenne a problémám, hogy 1ik napról a másikra a DivX player nem játszik semmit, csak zöld baszással van teli a kép.
    A BSplayer lejátsza az AVI file-okat, de nincs hangjuk!
    Letöltöttem az MPlayert, ami mindent zsírul lejátszik, csak nem lehet film közben megállítani, vagy beletekerni, ami baromira idegesítő! Nem tudjátok mi a gáz?
  • tajfun
    Lehet hogy vmi nagyon elvarazsolt feliratozoval keszitettek, es nem ismeri a lejacco a formatumot. Vagy nincs is felirat. :)