1057
video-codec problémákkal ide
  • rockingery
    Kipróbáltam. A BsPLayer-nek nem nem sikerült megmagyaráznom, hogy ő akar DVD-t lejátszani. PowerDVD-vel ugyan az a helyzet. HELP!
  • winsuck
    "szokásosat" :)
    FFDShow-t (ffdshow-20041012.exe) innen és egy BSPlayert vagy Media Player Classic-ot.
  • rockingery
    Help!
    DVD lejátszásánál kb 3másodpercenként veszi az időt, és így egy kissé felgyorsulnak az események a monitoron. Ez gondolom feltehetőleg codec hiba. WinDVD-vel frankón ment, csak annak meg lejárt a frí trájelje. Mással semmiképpen sem működik. Milyen codecet, illetve playert ajánlotok? (Win98SE Eng, ATI Radeon 9600/128RAM)
  • winsuck
    Ha minden filmnél van ez a probléma, akkor szerintem videokártya driver lehet az oka, szal talán ott kéne állítani valamit. Talán...
  • Kolbasz
    Srácok, az miért van, hogy format c: után mindent fölpakoltam (XP, Mplayer 10, Bsplayer Pro 1.02.812, Divx 5.21, Xvid 1.03, AC3 0.70b), de a filmek képe kisssé tompa, életlen, nem olyan, mint korábban volt?
  • galocza
    használj media player classicot. le tud játszani mpeg2 videót és ac3 hangot is (dvd, svcd), szóval ezenkívül csak egy ffdshow kodekre lesz csak szükséged az mpeg4 anyag lejátszásához (divx xvid).
    kicsi, jól konfigurálható, egy file az egész (plusz egy konfigfile ha meghatározod hogy a beállításokat abban kívánod tárolni). egy dolog hiányzik (asszem) a külön fileban levő audiosáv késleltetésének beállítása. ja, egy régebbi (6.4.7.5) verzió a binw32.dll-lel .biket is lejátszik.
    ezt akombinációt mindig ajánlgatom itten, ált hiába, pedig engem még nem hagyott cserben. mindenki kezdi a kodekpakkokkal aztán jön a sírás-rívás valamint a fogaknak az csikorgatása 8).
  • winsuck
    Igen, ezek a codecek minden PACK-ben benne vannak amúgy is. BSPlayerrel max. együttműködnek. Mivel a DVD(MPEG-4) lejátszást is támogatják, a PowerDVD-vel sem lesz gond szerintem, legfeljebb ha nem megy majd valami vele, akkor érdemes újabb codecek után kutatni, vagy a decoderek opcióit módosítani. A PACK-ekben lévő felesleges codecek összezavarhatják a rendszert... + az uninstall sem egy egyszerű dolog ha már "felül van installálva" a gép codecekkel...
  • nagybajszu
    Az általad leítrak akkor is állnak, ha a CiberLPowerDVD-t is szeretném használni? Egyéb esetben a bsplayer a kedvencem, ha lehet, azt használnám mindig.
  • Mr.Grent
    Értem de attól a filemt nemtudom jól kimenteni. Tehát a film is szar valamiért. De lejátszani le lehet, és akkor jó!
  • winsuck
    a 2.link rossz, de ott van a cikkben a progi linkje
  • winsuck
    Hát, az biztos, hogy a VBR audio miatt van a hang probléma konvertálásnál, tehát azt ki kell menteni wav-ba, és a TMPGEnc-ben az audio forrásnak külön azt kell megadni.

Plusz találtam egy cikket erre az audio problémára a videohelp.com-on és az ott használt virtualdub_mp3_freeze programot, amivel esetleg sikerülhet megcsinálni az avi video-t is.

Üdv.
  • Mr.Grent
    Persze, beállítottam hogy külön ezt külön azt mentse ki de semmi.
  • winsuck
    Hi!

Próbáltad azt amit a VirtualDub mond? Tehát kitömöríteni az audio streamet, majd újratömöríteni?

• winsuck
    Hi!

És telepítetted már a K-Lite Pack-et? Mert ha nem, akkor szerintem inkább ne is. A Media Player Classic, XP-n gyakran összeugorhat a Win.Media Playerrel, bár nekem nem tette, de tapasztaltam már.
    Szal akkor érdemes lenne egy másik alternatív lejátszót telepíteni inkább (pl. BSPlayer vagy Zoom Player Standard) és a szükséges decodereket egyenként felrakni. Tehát egy DivX Pro-t (feltörve...), legújabb XviD-et, FFDShow Filtert, AC3 Filtert. Ez elég a legelterjedtebb videok lejátszásához. Aztán ha egyéb formátumot (pl.RealMedia, QuickTime) szeretnél lejátszani, akkor jöhet egyéb is(Real Alternative, QickTime Alternative vagy... a hivatalos Real Player és QT Player).
    + ajánlott a GSpot-ot is installálni.
  • Mr.Grent
    Üdv all, elkéne egy kis segítség.

Tehát a ST-voyager teljes évadát átkonvertálom avi-ból mpg-be majd onnan dvd-re menüvel. A 6. évadig semmi gond, de a 7 évadban az avi fájlokat nemtudom átteni mpg-be.

Lejátszani le lehet, szép a kép, de (tmpgenc-el konvrtálok) ha berakom tmpgenc-be akkor elcsúszik a kép, sok csik lessz belőlle és hang sincs. Virtualdub-al ha megnyitom akkor szól hogy a filmben elhelyezett vaw file-ok fejlécét átírja stb..
    Ha virtualdubbal készítek avi-t akkor is hibás lessz a film, csak lejátszani lehet szépen.
    Ime a hibaüzenet, a hibás kép, és a virtualdub infó-ja. Hátha valaki jobban tolja ezt a dologot. Sok módszert kipróbáltam, de jól jönne egy két új infó..

Köszi!!
  • nagybajszu
    Sajnos nem szedtem ki. Mi baj történhet szerinted?
    Válaszod előtt nem is csinálok semmit, már mániákusan rettegek a lefagyásoktól.
  • winsuck
    Hi!

Ha feltétlen codec PACK-et szeretnél telepíteni, akkor a K-Lite Codec Pack Standard (esetleg Full) változatát javaslom. Ez mindig a legújabb codeceket tartalmazza és inkompatibilitási problémák is ritkán lépnek fel. Benne van a Media Player Classic lejátszó is, ami nagyon sok formátum lejátszását támogatja. A hivatalos Win.Media Player (ha fenn van a 9 v.10) fájl-asszociációit érdemes kiszedni telepítés előtt...
  • nagybajszu
    Fornat c: után telepítettem a WindowsXP Professional Edition magyar változatát az integralt service pack 2-vel.
    Kinek van tapasztalata, hogy milyen codec(pack)-ot érdemes telepíteni mellé?
  • Roll
    Már lejátsza a wmp, tettem fel egy mpeg2 kodeket, de ha beletekerek kifagy.
  • Roll
    Sziasztok!
    Van egy angol nyelvű mpg filmem. Power dvd-vel szép a kép, de ott nem tudom feliratozni.
    Wmp-el kicsi a kép és akadozik, viszont ez tudja feliratozni.
    Valaki tud erre megoldást??
  • nagybajszu
    A codecek keresgélése, próbálgatása során vettem észre, hogy a Vezérlőpultban megjelent egy új ikon: "VP6 Decoder Settings".
    Mi a fene ez? Hagyjam békén?
  • lck
    Én szintén félek tőle, nem is nagyon használok. Van viszont 1 amivel elégedett vagyok, ez elég kicsi, csak azt rakja fel ( szerintem ) ami kell : Itt van egy Codecs nevű. a 2.6-os full Fórumokban mindíg népszerűsítem, de még senki nem írt róla se jót se rosszat. Nekem bevált. Esetleg mellé fel teszem a Real Alternative. és a Quick Time Alternative-t. Igy a mov-ok meg real audiok is szépen mennek. A spyware gyanús Realplayer és Quicktime nélkül is. Ezek felteszik a MediaPlayer Classic-ot is ami nagyon kis gépígényű és mindent lejátszik.
  • nagybajszu
    Most már igen. Működik, köszi.
    Mi a véleményed az Ace Mega Codecs Pack Professional ED. v6.0-ról?
    Az egyik haverom szerint föltelepítve egyetlen más codec sem szűkséges
    mellé.
    Én viszont félek a codecpakkoktól a fórumot olvasva.
  • lck
    Media Player 9 - fennt van ?
  • nagybajszu
    Formázás előtt szedem össze a szükséges(esetleg már most meglévő) progikat. Jelenleg miért nem mennek a .wmv állományok? A bsplayer elindul, de csak egy szürke, mozdulatlan ablak jelenik meg a szokásos környezetben. Win98-am van.
  • nemcsakfeel
    az adott videóhoz másik lejátszó codec kell, mert ami jelenleg van hozzá neked az vagy más verzió, vagy csak gyenge próbálkozás hogy azt lejátsza..
    tedd fel az ffdshow 2004 es beta-t, nekem visz mindent.. ha hangcodec probléma lenne akkor nézz utána h mivel van a hang tömörítva
  • Esrohnoil
    Hmm... aviknál olyan gondom van h. van amikor megakad a video, a hang meg legtöbbször pár seccel előbbre van a képnél.
    Van vmi ami kimondottan ezt orvosolja?
  • lck
    Én ezt használom. The Codecs. Csak azt rakja fel ami kell. Nekem minden megy vele
  • peter31
    svcd-t nem tudok lejátszani már probáltam egy két
    dolgot van valami tippetek mit használjak
  • savafan
    Tudnátok ajánlani olyan codec pack-ot amivel a filmek-videók nagy százalékban lejátszhatóak? A netről leszedtem mostanság két koncertet is. Aviban de semmivel nem tudom lejátszani. A hang az megy de a kép az első kockánál áll végig. A másik el sem indul csak a hang. Divx5 van fennt és a divx 3.11. Kell még más is?

THX előre is!
  • PLaci #307
    Doom9 magyar oldala
  • PLaci #306
    asszem a G400 -as kódek rak feliratot kódek szinten a filmekbe.
  • gobelin
    eddig ffdshow-t (2002 stable) használtam video kodeknek, de az újabb XviD filmeket nem tudja lejátszani
    mit tegyek fel helyette?
  • Bandew
    Hi!
    A régebbi codeceknél automatikusan berakta a feliratot is a film alá, de az újabb K-lite-oknál nem. Hogy lehet berakni? Most nem akarom feleslegesen felrakni a BSPlayert.
  • lybrahu
    Sziasztok!
    Egy olyan kérdésem lenne hogy az alábbi jelenség miből ered?
    kép
    Ez egy xvid codec-es filmből van és nem értem mi okozza.
    Elmosódik a kép és szét is esik.Természetesen csak a gyors mozgásoknál.
    A segítséget előre is köszönöm.
    (remélem sikerült jól beszúrnom a képet )
  • PLaci #302
    ed2k link
  • PLaci #301
    Halihó!
    Lenne egy kis problémám, leszedtem a SW Episode III trailer-ét (mov), de nem indul...
    A fejlécében ez áll:

†moov ~cmov dcomzlib jcmvd 9†x¶Ő›y|TU–ÇÏ«J¡R©={ K…ì$ì[;ȵ«²’"`l—ViDÙW׶¡‘Q°]º•¶Amw»ŐVµ‡vo·ù^^£3öÌőÌü1åçPU¿wß½ç¾őw_J‘^×,hl\"

Utánna néztem, és ez tényleg mov, de a QTplayer nem játsza le. (Most update-eltem!)
    Találtam egy oldalt, ahol valószínűleg megoldották a kérdést, de egy számomra érthetetlen nyelven...
    Klikk
    Remélem tudtok segiteni!
  • Ben C
    take :c
  • Ben C
    hmm
  • nemcsakfeel
    Használj mjpeget!
    pl. divx.lap.hu