1057
video-codec problémákkal ide
  • sonic syndicate
    ha bele van égetve a filmbe a francia, akkor nem
  • ThisZip
    Sziasztok!

Remélem valaki olvassa ezt a fórumot.
    Az a problémám, hogy leszedtem egy filmsorozatot és alapból benne van a francia felirat. Magyar felirathoz szeretném társítani, de egyszerre jelenik meg mindkettő felirat lejátszáskor. Sajnos nem tudom letiltani a francia feliratot.

Van valakinek valamilyen ötlete, hogyan lehetne megoldani, hogy csak a magyar felirat legyen rajta?
  • gergely1991
    Igen a wav veszteségmentes de többet foglal
  • Evin
    Ha a flac-ot átnyomod wav-ba, ami szintén veszteségmentes ha jól tudom, azt avi-ra biztos rá tudod rakni, csak bazinagy lesz.
  • bertino
    sajna azzal nem sikerült, sajna.

mp4-re meg még nem próbáltam meg, de lehet ott se férne össze.
  • PLaci #1052
    Sose próbáltam még .flac -ot, de én a helyedben a VirtualDubt próbálnám meg...
  • bertino
    szóval nincs.
  • PLaci #1050
  • bertino
    nem feltétlen témához tartozik, de van valami program, amivel .flac hangot lehet rátenni .mp4-re/.avi-ra ?

• BaliBoy
    A megoldás: KmPlayer. A Codec packokat meg felejtsd el.
  • xBobtailx
    őő k-lite codec-et... laptopon is az van ,de ott semmi probléma nincs... ezen az őskövületen van a probléma. Amíg nem ratkam fel egy video convertert, addig jó volt, aztán se a converter nem jó, sem a videó lejátszás, szóval ez egy jó kör volt :D
  • BaliBoy
    Nem ártana ha azt is megírnád, hogy milyen progit használsz. :)
  • xBobtailx
    Sziasztok!
    Nekem az a problémám, hogy amikor megnyitok egy video fájlt, kis albakban megy akkor látom a képet, viszont teljes képernyőn nem látom... illetve ha meg a videó, és jobb klikkelek, akkor a betűkben látom a videót... nem tom menynire érttitek h mire gndolok :D Szóval erre szertnék kérni vmi javaslatot, megoldást! Kösözönm
  • Evin
    Rakd fel pl a Windows Media Player 11-et.
  • bertino
    igaz :)
  • bertino
    "Ujratelepítettem az XP-t a gépemen, majd felraktam a K-LiteCodecPack510Full csomagot."

epic fail.

felejtsd el az összes kodek pakkot, ha jót akarsz magadnak.
    megéri külön telepíteni azokat a kodekeket, amikre szükséged van.
  • Afe
    Sziasztok! Lenne egy kis (nagy) problémám.
    Ujratelepítettem az XP-t a gépemen, majd felraktam a K-LiteCodecPack510Full csomagot. Minden formátumot lejátszik, kivéve a wmv-t. Ez azért gáz, mert a játékok intróját se viszi. Hiába van hozzárendelve, mikor rányomok és bejön a Media Player Classic, ezt írja:
    "Cannot render the file"
  • SewerRat
    Köszi. Azóta megvan normális verzióban:)
  • BaliBoy
    Akkor maga a film ilyen.
  • SewerRat
    GOM playerem van. Eddig nem volt vele gond. Mindig ugyanott vág át. (Barátnőmnél is...)
  • Evin
    Remélhetőleg normális lejátszóval nézed(MPC, MPCHC, VLC stb), amik rendesen kezelik ezt. Ebben az esetben előfordulhat, hogy a szinkron nincs meg bizonyos részen, és az angolt vágták alá. Főle ha mindig ugyanott vált át. Olyanról még nem hallottam, hogy csak úgy átvált a hang másik hangsávra.
  • SewerRat
    Sziasztok!

Problémám a következő: Lejátszanék egy filmet, ami duálaudiós (azaz magyar és angol szinkron is van benne), de ha a magyart nézem néha átvált angolra....aztán vissza. Ezt nem jelzi, tehát tényleges váltás nem történik, csak egyszer átváltanak angolba. (Nem a filmben van... A Cég- A CIA regénye)
    Mi lehet probléma? Codec hiba, vagy egyszerűen rossz a verzióm?
  • syberia2
    Tudtok jó AMV codecokat?
  • chadi
    Sziasztok!

olyan jelenségem van , hogy ha wmv videót játszom le(gond nélkül)
    amikor beletekerek akkor a kép kimerevedik és pár másodpercig nem történik semmi(hang van) majd elindul.
    Ez miért lehet?
    mit lehet tenni ellene?

xp
    klite codec pack van fenn
  • Realdanee
    FGB:

Én is feltelepítettem ezt a dffshow t. És telepítése elött cclanert használtam de hiába a Média Player nem játszik le egy mp3 at sem mert azt mondja nincs fent codec... a hangja a mikrofonomnak xar..... nem értem... segíts mit kellene beállítanom?
  • FGB
    Visszont ha leszeded a régi Codecet, akkor minden képpen újraindítás után tisztitsd meg a regisztrit, erre a célra én a Cclanert használom, de van kis millió. és csak utána telepítsd az új codec-et.
  • FGB
    Az attol függ mit használsz:
    XP-hez szerintem:
    - dffshow
    - Divx 7

Vista-hoz szerintem:
    - Vista codec Pack
    - Divx 7

Windows 7-hez:
    - Windows 7 Codecs
  • piamania
    Hi!

Melyik codec packot ajánljátok?Jelenleg egy K-Lite Codec van fent,de a Media Classic -ja állandóan befagy.KÖszi
  • lck
    Lejátszó:
    KMPlayer
    MediaPlayer Classic
    Vagy ha codec kell: Vista Codecpackage
  • asd16
    Üdv all!

OGM fájlokat mivel lehet a legegyszerűbben lejátszani, mert raktam már fel egy csomó fajta progit de nem viszi semmi...
    Ha valaki tud akkor segitsen!
  • Evin
    Én általában 4:3-ban dolgozok vele, szóval előfordulhat. Próbálkozz a legfrissebb verzióval, ha nem az lenne meg.
  • Evetkemano
    köszi a válaszokat:)
    Nekem a filtersben a resize nem müxik valamiért a widenál.nem engedi menteni ha átállítom
  • Evin
    Fraps: csak a játékba beállított felbontásban, vagy annal felében tud felvenni
    Virtualdub: videó megnyitása, Video->Full processing mode, Video->Filters->Add->resize->megadod az adatokat.
  • BaliBoy
    Nem feltétlenül. Van benne egy olyan opció, hogy fele méretben veszi fel.
  • bertino
    fraps akkora méretben vesz fel, amekkora felbontásban nézed az adott játékot, vagy médiát.
  • Evetkemano
    sziasztok 1 kérdésem lenne hátha valaki tudja:)
    wide monitortom van 1 hete 1680X1050-es és virtual dubbal nem tudom átméretezni az avikat amiket csinálok.van valakinek ötlete hogy tudom megcsinálni? (divixbe vagy xvidbe menteném de nem tudom átméretezni kissebbre)

még 1: Frapsnál be lehet valahogy a méretet állítani?

köszi
  • bertino
    sony vegas, virtualdub, adobe termékek.
  • hooah
    Hello nekem az lenne a problémám, hogy fraps-el veszek vidókat fel amiket aztán méretük miatt muszály tömörítenem mielőtt a PowerDirectorral szerkesztem/vágom, meg szeretném kérdezni, hogy ki mivel csinál ilyesféle videókat, meg a nyers videót, mivel tömörítitek milyen formátumba. Amúgy bármilyen jótanácsot elfogadok akinek van az ilyen dolgokban tapasztalata.
  • bauer15
    hello az lenne a problémám hogy van pár film amit ha le szeretnék játszani színes képbe látom az egésszet a képből egyáltalán nem lehet látni semmit.
    Media playerrel és classical is próbáltam már.
    Mien kodek hiányozhat?
    köszi előre is.
  • Evin
    Talán Klite, abból sem a full.
    De ha nem akarsz mindent felrakni kiszeded a pipákat, vagy kézzel felrakod az Xvid, AC3, Vobsub, ffdshow pakkokat és kész. Ez tökéletesen lefedi az általánosan használt kódekeket.