1057
video-codec problémákkal ide
  • lck
    Vazze innen se jó - Na innen.
  • lck
    Bocs erről a linkről nem nagyon jön. Talán innen jobb.
  • lck
    Legaláb 1 éve ezt használom. Nekem bevált. Csak azt rakja fel amit kell - se többet se kevesebbet.
    Melléje PowerDVD 6 + az ibrik által is javasolt MediaPlayer Classic. Van 1-2 Nero val készített mp4-es filmem ahhoz kell még esetleg a Nero Vision Express( semmi több - a több csak bekever )
    Ezekkel nekem eddig még minden ment.
  • ffxi
    Tudna ajánlani vki nekem, olyan kodek csomagot, amely A-tól Z-ig mindent visz? Szigorúan csak film lejátszása, szal semmi bonyolódás a konvertálásokkal. Kösziszépen
  • galocza
    ha van ffdshow és mpc, mpeg4, mpeg2 (dvd, svcd), ac3 (dvd és némely avi hangja) formátumokat már le tudsz játszani. ha animézel akkor esetleg ogg directshow filter.
    kodekpakkokkal kapcsolatban még mindig bizalmatlan vagyok (és felesleges is 95%uk).
    ha akarsz realt vagy qtime-t is, alább vannak ötletek.
    nekem fenti kombináció bőven elég, és baj soha nem volt vele.
  • ibrik
    Semmit sem szoktam elmenteni, mindig a legújabbat letöltöm a honlapjáról.
    Én csak DVD-ket, meg AVI-kat szoktam nézni a gépen (meg DVD-ből AVI csinálok vagy DVD-t "másolok" magamnak).

Nálam csak DivXPro 5.2.1 van fent (XviD-et is lejátsza) és még az AC3Filter sincs felrakva, mert a PowerDVD fel van telepítve és annak a Cyberlink Audio Filter-e tök elég ehhez (tudni kell, hogy én digitális kimeneten csatlakoztattam az erősítőhoz a hangkimenetet, tehát nem kell maga a dekóder rész, csak annyi, hogy kimenjen a Dolby Digital vagy a DTS jel az erősítőre).
    A gépen filmnézéshez a sima Médialejátszót használom (vagy néha csak a GraphEdit-tel magukat a szűrőket használom, hogy tényleg a digitális jel menjen ki a AC3-as filmekről az S/PDIF-re, mert néha csak sima sztereóban megy, ha nem figyelek rá).

De mivel te - gondolom - mást is akarsz nézni a gépeden, vagy rakd fel a Mediaplayer Classic-ot vagy valamelyik kodek megapakkot - amelyik neked tetszik.
  • nagybajszu
    Kedves ibrik !
    Mivel semmiképpen nem kerülhetem al a "format:c-t",
    segítél feltankolni előtte !
    -Milyan codeceket, mediaplayereket mentenél ki magadnak és honnan ?

Tudom, századszor kérdezem, de biztosra kell mennem !
    Ha nem válaszolsz, nincs harag, örökké zargatlak.
  • ibrik
    Már megbeszéltük, hogy a BSPlayer önmagában semmit sem tud lejátszani, csak akkor, ha minden kodek fentvan. Nincsenek benne beépített szűrők/dekódolók, csakis a windows-ra telepítetteket tudja használni.
    Pl.:
    - MOV-okat akkor tudja lejátszani, ha fentvan a QuickTime lejátszó.
    - Real fájlokat akkor tud lejátszani, ha fentvan a Real Player.
    - DVD-fájlokat (VOB) akkor tudja lejátszani, ha fentvan valamelyik szoftveres DVD-lejátszó (pl. PowerDVD vagy WinDVD)
    - stb stb stb

Vagy mindent le tud játszani, ha vagy kodek pakk van fent, vagy fel van telepítve a lentebb már említett Mediaplayer Classic.
  • winsuck
    BSPlayer lejátssza a QT és real file-ok nagyrészét, csak nem kéne codec pack-eket használni....
  • lck
    Nagyszerű ! Akkor egyetértünk.
  • ibrik
    Tehát semmi újat nem mondtál.
  • ibrik
    Ha elolvastad volna figyelmesebben mindkét linken, amit megadtál, ott látod a Mediaplayer Classic nevét...
  • lck
    Az eredeti Quic és Real helyett én pedia az alternatívákat javasolnám. Nem épülnek olyan mélyen a rendszerbe, leginkább csak a codeceket teszik be.
  • ibrik
    A MOV-okhoz QuickTime Player kell, a másikhoz meg Real Player.

De ha egyzserűsíteni akarsz, akkor használd a Mediaplayer Classic-ot (az alap Médialejátszó "meghekkelt" verziója).
    MPC letöltés
  • izb
    sehogy.........
  • Stann
    A BSPlayer hogy lehet rávenni a mov-ok és realtime fielok lejátszására? K-Lite-ot használok!

A K-lite 2.3x-es full packban van divx/xvid encoding is. Ez ugyanaz, mint a fizetős Divx Pro-ban lévő encoder?
  • keeper2
    Oké, már olvasom is a leírásban, hogy mire jó az auto beállítás, és hogy jön elő a 2 menetes tömörítés. Bocsi a felesleges kérdésért, elöbb el kellett volna olvasni a leírást.
  • keeper2
    Na, azt írtátok, a dr. divx elég vacak minőséget ad. Hát, én nagyon sokáig használtam, és szerintem ha figyelembe vesszük azt, hogy mennyire könnyű beállítani a tömörítést, ahhoz képest szerintem szuper minőségű. Bár, az is igaz, hogy itt olvastam csak elösször az autogk-ról. A sima gordiant már régóta használom, de csak korrekciókra szoktam, mert annyira bonyolult és hosszadalmas a beállítás, ráadásul, rengeteg alkalommal igényli az emberi beavatkozást, hogy felhagytam azzal, hogy a komplett filmet vele tömörítsem. Most viszont az alábbi a problémám: van jópár m2v filmem, ami ha jól tudom, a virtual dub formátuma. Nos, a lejátszásával nem vagyok megelégedve. Oltári sokat tölt, mig elindul, és többnél, ha beletekerek, akkor is rengeteg töltés lesz. Szóval, szeretném átkódolni avira. Én divx 5-ösre gondoltam. A lényege: nem szeretnék semmi minőségbeli változást, tehát maradhat bitráta, felbontás, méret, stb, stb., csak azt szeretném, hogy avi legyen belőle. Ezt mivel lehetne a legegyszerűbben elérni? Mert pl. a dr. divx a letömörítésre jó, de azthiszem minőségváltozás nélküli áttömörítésre nem.
    Na, miközben írom ezt a hozzászólást épp próbálom is ki az autogk-t. Azt mondjátok, jobb képminőséget produkál a dokinál? Felraktam mindenesetre a legújabb divx kodeket (mivel a doki mostanság nem házal a gépemen). De mit javasoltok? Divx vagy Xvid? Milyen szép tükörírás... :)
    Mondjuk, azért hiányolok belőle 1-2 dolgot. Én pl. úgy tapasztaltam, hogy a film tömörítés számomra tökéletes méret/minősége kb 800-850 mega/másfél óra. Kár, hogy így nem lehet beállítani, csak nekük kell kiszámolni ezt.
    Az advanced settingsben a hangnál az audio az változatlanul hagyja a hangot, vagy van valami alapértelmezett formátum, amire tömöríti? A videónál pedig auto vagy maximum width legyen, ha nem akarom, hogy változzon a felbontás? Illetve: auto hang és képen volt, és 100%-os minőségen, mégis a 40 megás videóból 20 megásat csinált? Ez netán az m2v gyenge tömörítése miatt van? És még egyetlen kérdés végül: ahogy láttam, csak single pass tömörítést csinált. Hogy állíthatom 2 menetesre ezt?
  • ibrik
    Ez ugyanaz az oldal, amit én írtam, csak másik domain...
  • winsuck
    www.bsplayer.org
    1.22
    :D
  • ibrik
    www.bsplayer.com
  • nagybajszu
    Kedves ibrik !
    Mivel számtalan más bajom is van, kénytelen leszek formázni.
    Végül is, idöszerű másfél év után.
    A biztonsági másolataim közé szeretném még előtte a bsplayer(kedvencem) legjobb példányát kimenteni.
    Szerinted, melyik a "legjobb" és honnan tölthető le ?
  • ibrik
    Hát...
    Újra csak a #346-os hozzászólásomat tudom neked ajánlani...
  • nagybajszu
    "Track in video input."
  • ibrik
    Azt írtad, hogy te alakítottad át AVI-vá a filmet...
    Az audió résznél mit állítottál be?
  • ibrik
    Kizárt dolog, mert a DrDivX valójában csak egy keretprogi, ami bármely "csatlakoztatott" forrást (DVD, DVD-fájlok, DV AVI, DV-kamera jele, tuner-kártya jele, stb stb) DivX-es AVI-vá kódol át.
  • nagybajszu
    Pont itt a nagy gond !
    Az áltlad felsoroltak mind fel vannak telepítve !
    A #345-ben említett filmen kívűl minden más megy.

Nem lehetséges az, hogy egy DVD-t a DrDivX-el betömörítve az továbbra is DVD marad, hiába az . avi kiterjesztés megjelenése ?
  • ibrik
    Sajnos az a baj velem, hogy én jóindulatúan feltételezem, ha valaki ilyen részletekbe menő kérdést tesz fel, azzal tisztában van legalább, hogy filmlejátszáshoz melyek azok a kódekek, amelyeket minimálisan fel kell telepíteni az ahhoz, hogy mindenféle filmet le tudjon játszani (kezdve a DivX és XviD kodekekkel és az AC3Filterrel, ami alap, és ehhez jönnek még az extra dolgok a DVD, a Matrioska, meg a QuickTime videókhoz, nameg a mikrofosh saját média-formátumai....)
  • ibrik
    Akkor csak annyi történt, hogy külön AC3Filter nincs feltelepítve a gépedre, így a PowerDVD a saját Cyberlink audio-dekóderét használja a hanghoz.
  • winsuck
    Kódolás esetében /encoding/ az XviD jobb minőséget ad:
    http://www.koepi.org/xvid.shtml

• nagybajszu
    Kedves ibrik !
    Most már mindegy!
    Jelent valamit az az információ, hogy a PowerDVD 5-ös viszont hibátlanul "eszi" a filmet ?
    Csodálatos minőségben.

Gondoltam, nem a DivX, vagy az Xvid legjobbjaiva vannak a gépemen.
    Mániákus vagyok:
    Szerinted a két előző program legjobbjait honnan szerezhetem be ?

Bocsi, de kihasználom a türelmedet, amíg hagyod !
    Szia.
  • ibrik
    Ennek több oka is lehet (kezdve azzal, hogy esetleg elfelejtettél valamit bejelölni a kódolás megkezdése előtt...)

Meg kell jegyeznem a DrDivX elég ratyi progi kódolásra - csakis azért szokták használni, mert nem nagyon kell törődni a beállításokkal - de ebből következik, hogy nem a legjobb minőséget kapod.
    Én inkább a GordianKnot programcsomagot ajánlanám DVDRip készítésre (évek óta én is ezt használom), de már sehol sem találtam hozzá magyar nyelvű leírást, ezért a "robot-testvérét" ajánlom neked: AutoGK letöltési oldal
    A "Full..."-nál találod a legutóbbi stabil verziót, az "Updates..."-nél a régebbi verziókhoz vannak a legutóbbi stabil verzióra frissítések.
    A "Beta..."-k közt pedig a legfrissebb fejlesztéseit találod (azok is nagyon jók).
    A progi nagyon egyszerű, neked csak annyit kell tenni, hogy előtte "lerippeled" a DVD-lemezről a film VOB-jait és az IFO-t pl. DVDDecrypter-el vagy SmartRipper-rel. Aztán elindítod az AutoGK-t, megadod neki a lerippelt fájlok helyét, kiválasztod, hogy DivX vagy XviD legyen a film, kiválasztod a neked jó hangsávot, bejelölöd, hogy maradjon AC3-as (5.1ch) vagy kódolja át MP3-ba. Megadod neki a CD-méretet (700 MB) és hogy mennyi CD-méretűre csinálja a végső filmet (kábé 2 órás és/vagy AC3-as hangsávú film esetén 2 CD-t ajánlatos megadni).
    Elindítod a kódolást és - géptől függően - 2-4 óra alatt végez is az egésszel.
    Az eredmény: egy (vagy több) CD-méretű AVI.

Még egy megjegyzés: Ha feliratot is bejelölsz (pl. a DVD-n nincs szinkron, csak magyar felirat), akkor a feliratot rá fogja kódolni a film képkockáira a megfelelő helyre.
  • nagybajszu
    Újra az előző probléma.
    Egy DVD-s filmet átalakítottam .avi-ra a DrDivX-el, és nincs hang.
    A képernyő sarkában lévő embléma szerint DivX a film.
    A DivXplayer viszont meg se nyitja.
  • galocza
    nemtom. milyen? mind1, ez nekem eddig nem akadtössze semmivel, szóval ezt ajánlom (bár már nem használom, mivel az alábbi mpcben van).
  • nagybajszu
    Köszi !
    Megy az "ac3filter.sour..."-tel.
    De hogy az ördögbe ?
    Korábban is volt fenn ac3 filterem !
  • galocza
    gspottal nézd meg az audio milyen tömörítésű. ha ac3:
    http://ac3filter.sourceforge.net
    http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=82303&package_id=84358
    előbbi ac3 filter, utóbbi lejátszóprogi beépített ac3 filterrel (és sok mással).
  • nagybajszu
    Milyen kodekem hiányzik ?
    Egy film megy a PowerDVD5-tel hibátlaniul, be a bsplayer-nél nincs hang.
    Kedvencem a bsplayer, eddig még nem hagyott cserben !
  • littleNorbi
    Tud valki audio filtert ?
  • winsuck
    BSPlayer nem rak ki feliratot?
    VobSub fenn van a gépen?
  • PResident Evil
    érdekes, nekem feliratot nem akar kirakni...