video-codec
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
kodek probléma ?? - Huffyuv 2.2.0 ( lejátszásnál, felvételkor semmilyen hibát nem írki, vagy kép eldobást,... )

*hihi ** *
Van pár filmem aminek nincs hangja. A codec felismerõ azt írja audiohoz, hogy ac3 dvm, ha felrakom az ac3-at akkor ezeknél a filmeknél az összes lejátszó kilép.
?? a dvm mit jelent?
?? a dvm mit jelent?
hi all, az a bajom hogy aztse tudom hogy mit rakjak fel, van egy két video amit nem visz le semmi sem, hanem ilyen szines a kép. most vmi fullos AC3 filters van fennt. mit rakjak fel? plz help vki
vagy azt a klite-ot honnan lehet leszedni?
vagy azt a klite-ot honnan lehet leszedni?
Mitõl van a következõ? : újra raktam az xp-t, felraktam a megszokott kodekeket és olyan zûr van, hogy némely filmet nem játszik le, elindítom bejön a lejátszó (wmp9,vplay,crystal player) és mindenféle üzenet nélkül kilép. A kodekvizsgáló szerint a filmhez szükséges kodekek a gépen vannak.
???????????????????????
???????????????????????
ROLL!
Segítségeteknek köszönhetõen most már megy minden.
De az ember nem nyugszik. Win98-an van, azokkal a codecekkel amit javasoltatok. A bsplayerverziókból még a magyar nyelvû oldalakon is rengeteg van. Te melyiket raknád föl?
Segítségeteknek köszönhetõen most már megy minden.
De az ember nem nyugszik. Win98-an van, azokkal a codecekkel amit javasoltatok. A bsplayerverziókból még a magyar nyelvû oldalakon is rengeteg van. Te melyiket raknád föl?
Format C:-al lejön az is. 

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.
Mit csináltál elõtte, mit telepítettél ill szedtél le? Talán vmivel együtt leszedtél mást is.
Szerintem szedjél le mindent a #184es alapján, oszt rakd fel ami kell. /A WinMediaPlayer 9et nem lehet leszedni, csak 1 kis részét, ami gáz lehet..
Szerintem szedjél le mindent a #184es alapján, oszt rakd fel ami kell. /A WinMediaPlayer 9et nem lehet leszedni, csak 1 kis részét, ami gáz lehet..
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
ROLL!
Köszönettel vettem az emailen küldött codec zipet.
Homoki Gellért
LAJOSMIZSE
Köszönettel vettem az emailen küldött codec zipet.
Homoki Gellért
LAJOSMIZSE
Wazze...
Most K-lite-ot akartam telepíteni. 2.25-öst, és ilyeneket ír ki:
C:\windows\system\divx.dec.ax
Unable to register the DLL/OCX: DllRegisterServer failed; code 0x80040154
De nem csak ennél az egy file-nál...
Most K-lite-ot akartam telepíteni. 2.25-öst, és ilyeneket ír ki:
C:\windows\system\divx.dec.ax
Unable to register the DLL/OCX: DllRegisterServer failed; code 0x80040154
De nem csak ennél az egy file-nál...
War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.
Az ac97-et azt hagyd békén, az a hangkártya drivere.
Ha nem akarja semmiképpen leszedni, akkor töröld le simán.
Utánna fogsz egy registry cleanert és az kiszedi a kulcsokat. Küldöm mail-en az mpge2-t.
Utánna fogsz egy registry cleanert és az kiszedi a kulcsokat. Küldöm mail-en az mpge2-t.
"Failed to create the filter graph object."
Ez mitõl van? Sok videot nem tok most lejátszani. Mi a megoldás?
Ez mitõl van? Sok videot nem tok most lejátszani. Mi a megoldás?
Segítsen kérem, aki tud!
Az oldal régebbi tanácsai szerint leszedtem a régi codecpakkjaimat. A Nimo Codecs Pakkal azonban nem boldogulok.
Ha a Vezérlõpult, Programok hozzáadásából akarom levenni, pont úgy járok , mintha a Programfiles Nimó Codecs Packkba lévõ uninstallt indítom el: megy az uninstall egy darabig,írja ki folyamatosan mit törõl, majd elér egy olyan pontrta:
C:\WINDOWS\SYSTEM\MPg2splt.ax,és lefagy.CRT-ALT-DEL-re elindul, de nincs kitörölve az állomány, ott maradt mindentt.Próbálkoztam CD-rõl újratelepíteni a Nimo Codecs Pakk-ot, majt újra leszedni, semmi eredmény. Még azzal a "szakszerü" módszerrel is próbálkoztam, hogy töröltem minde Nimo nevû állományt.Nem, nem, nem és nem hagyja magát törölni. Ott van a Vezérlõpultban. Amit korábban Roll javasolt, nevezetesen, hogy :Beállítások/Vezérlõpult/Rendszer/Eszközkezelõ/Hang,Video,és Játékvezérlõbe lévõ kodekeket is távolítsam el, az nem teheten meg, mert ott csak egy állomány van, az AvanceAC97 Audio for VIA (R) Audio Controller. Hagyjak így mindent, hátha nem lesz baj?
Az oldal régebbi tanácsai szerint leszedtem a régi codecpakkjaimat. A Nimo Codecs Pakkal azonban nem boldogulok.
Ha a Vezérlõpult, Programok hozzáadásából akarom levenni, pont úgy járok , mintha a Programfiles Nimó Codecs Packkba lévõ uninstallt indítom el: megy az uninstall egy darabig,írja ki folyamatosan mit törõl, majd elér egy olyan pontrta:
C:\WINDOWS\SYSTEM\MPg2splt.ax,és lefagy.CRT-ALT-DEL-re elindul, de nincs kitörölve az állomány, ott maradt mindentt.Próbálkoztam CD-rõl újratelepíteni a Nimo Codecs Pakk-ot, majt újra leszedni, semmi eredmény. Még azzal a "szakszerü" módszerrel is próbálkoztam, hogy töröltem minde Nimo nevû állományt.Nem, nem, nem és nem hagyja magát törölni. Ott van a Vezérlõpultban. Amit korábban Roll javasolt, nevezetesen, hogy :Beállítások/Vezérlõpult/Rendszer/Eszközkezelõ/Hang,Video,és Játékvezérlõbe lévõ kodekeket is távolítsam el, az nem teheten meg, mert ott csak egy állomány van, az AvanceAC97 Audio for VIA (R) Audio Controller. Hagyjak így mindent, hátha nem lesz baj?
TEGRETOL!
Én is codecpakk ellenes vagyok. Volt 1-2 rossz tapasztalatom korábban a codec pakkokkal ezért nem is használtam. Tehát azt tettem hogy szépen egyenként felraktam azokat amikkel mindem mûködött: ffdshow, monlight audio dekoda, DivX5 me még 1-2. Ezek beváltak, jól mûködött velük minden és nem is terhelték le a rendszert. Aztán egészen véletlenül ráakadtam a Theorica -ra. És nagy örömmel tapasztaltam hogy én szinte egytõl egyig ugyanazokat rakom fel egyenként mint ami abban van egyben. Azóta ezt használom. Egy kosszal felrak mindent ami kell ( nem többet !!) és kész.
Én is codecpakk ellenes vagyok. Volt 1-2 rossz tapasztalatom korábban a codec pakkokkal ezért nem is használtam. Tehát azt tettem hogy szépen egyenként felraktam azokat amikkel mindem mûködött: ffdshow, monlight audio dekoda, DivX5 me még 1-2. Ezek beváltak, jól mûködött velük minden és nem is terhelték le a rendszert. Aztán egészen véletlenül ráakadtam a Theorica -ra. És nagy örömmel tapasztaltam hogy én szinte egytõl egyig ugyanazokat rakom fel egyenként mint ami abban van egyben. Azóta ezt használom. Egy kosszal felrak mindent ami kell ( nem többet !!) és kész.
www.etplanet.com/download/moviecodec
Itt keressél rá a "Ligos"-ra és alatta van egy ~2MB os letölthetõ zip, ebben 3 mpeg2 codec is benne van, de szerintem a Ligos a legjobb.

Itt keressél rá a "Ligos"-ra és alatta van egy ~2MB os letölthetõ zip, ebben 3 mpeg2 codec is benne van, de szerintem a Ligos a legjobb.

ROLL!
Nagy vagy!
Minden oké, de mpeg2 kodeket nem tudtam letölteni, a keresõ amit talál az, vagy fórum,statisztika, egyéb hozzászólás ,vagy számomra nem elérhetõ(ures lap nyilik le valami network problémával). Ha e-mailen átküldenél egyet, nagyon leköteleznél.
Homoki Gellért
Lajosmizse
[email protected]
Nagy vagy!
Minden oké, de mpeg2 kodeket nem tudtam letölteni, a keresõ amit talál az, vagy fórum,statisztika, egyéb hozzászólás ,vagy számomra nem elérhetõ(ures lap nyilik le valami network problémával). Ha e-mailen átküldenél egyet, nagyon leköteleznél.
Homoki Gellért
Lajosmizse
[email protected]
LCK!
Köszi a választ.
Te egy Codecpakkot javasolsz, amit korábbi hozászólók
igen határozottan elleneznek(mármint bármilyen codecpakkot).
Ha nem túl bonyolult, elmagyaráznád, hogy akkor most mi az igazság?
Köszi a választ.
Te egy Codecpakkot javasolsz, amit korábbi hozászólók
igen határozottan elleneznek(mármint bármilyen codecpakkot).
Ha nem túl bonyolult, elmagyaráznád, hogy akkor most mi az igazság?
ROLL!
Hálás köszönet.
Próbálom megcsinálni, amit írtál,ha bajom lesz,
keresni foglak, engedelmeddel.
Hálás köszönet.
Próbálom megcsinálni, amit írtál,ha bajom lesz,
keresni foglak, engedelmeddel.
Szedd le az össze kodeket, kodekcsomagot.
Amit nem találsz a vezérlõpult/programok telepítése és törlése alatt, azt itt keresd: Beállítások/vezérlõpult/rendszer/Hardver fül/Eszközkezelõ/Hang,video és játékvezérlõk/audiokodekek a másik a videokodekek.
Miután leszedted tedd fel a következõket:
Lejátszónak az általad kedvelt bsplayert, kodeket pedig: divx,xvid,ac3,ffdshow,mpeg2. Nálam ezekkel minden megy.
Ha valamelyiket nem találod e-mailen átküldöm.
Amit nem találsz a vezérlõpult/programok telepítése és törlése alatt, azt itt keresd: Beállítások/vezérlõpult/rendszer/Hardver fül/Eszközkezelõ/Hang,video és játékvezérlõk/audiokodekek a másik a videokodekek.
Miután leszedted tedd fel a következõket:
Lejátszónak az általad kedvelt bsplayert, kodeket pedig: divx,xvid,ac3,ffdshow,mpeg2. Nálam ezekkel minden megy.
Ha valamelyiket nem találod e-mailen átküldöm.
Tisztelt galocza!
Kezdõ internetezõ(pláne fórumozó) vagyok.
Segííííííííts!
Többszor végigolvastam az oldalt, alig értek belõle valamit.
Dölj hátra a székeden, és próbálj megnyugodni: Nálam fönt van az Ace Megacodecpack, a Nim codecpack,Xvid Mpeg4 codec, DiviX codec.
Becsületúristenemre letakarítom mindet, még az általam használt WIN98-at is úlratelepítem. Ha kell, a winchestert is leformázom.
A bsplayert szeretném használni (valamennyire azt ismerem)
avi, mpeg, wma, wmw,Mp3,stb, meg amire a bsplayer képes (Mpeg2 is ha lehet,). Ha tudnám, milyen codecek kellenek ehhez, ismerõseimmél, kollégáimnál addig szemtelenkednék, amig összekaparnám mindet. Légyszi segits! Ha erre nincs idõd,türelmed, irányts el valahova (ha lehet, ne a fenébe), ahol számomra szükséges, gyógypedagógiás módszerekkel lépni tudnék elõre.
Hogy még izgalmasabb legyen a dolog,csak magyarul tudok.
Üdvözlettel.
Kezdõ internetezõ(pláne fórumozó) vagyok.
Segííííííííts!
Többszor végigolvastam az oldalt, alig értek belõle valamit.
Dölj hátra a székeden, és próbálj megnyugodni: Nálam fönt van az Ace Megacodecpack, a Nim codecpack,Xvid Mpeg4 codec, DiviX codec.
Becsületúristenemre letakarítom mindet, még az általam használt WIN98-at is úlratelepítem. Ha kell, a winchestert is leformázom.
A bsplayert szeretném használni (valamennyire azt ismerem)
avi, mpeg, wma, wmw,Mp3,stb, meg amire a bsplayer képes (Mpeg2 is ha lehet,). Ha tudnám, milyen codecek kellenek ehhez, ismerõseimmél, kollégáimnál addig szemtelenkednék, amig összekaparnám mindet. Légyszi segits! Ha erre nincs idõd,türelmed, irányts el valahova (ha lehet, ne a fenébe), ahol számomra szükséges, gyógypedagógiás módszerekkel lépni tudnék elõre.
Hogy még izgalmasabb legyen a dolog,csak magyarul tudok.
Üdvözlettel.
Kb 2 hete ha megopróbálok megnyitni egy divx/xvid-es videót vagy kilép a lejátszó, vagy azt mondja "bsrendv.dll is too old!". Ha intézõben belemegyek a film mappájára és 1X rákattintok az elõnézet megnyitásakor újraindul az egész explorer a windowsban és bezár minden alkalmazást. Azóta felnyomtam egy másik codecpackot is, de semmi! Mit csináljak, mert már gyûlnek a filmek amiket törölni kéne (elõtte megnézni)???
Akkor pls mondj nekem egy jó beállítást.
Már kezdem érteni.
Szóval a letter box azt csinálja hogy fekete csíkot tesz a film tetejére és aljára, ez által 4:3-anak veszik a lejátszók de valójában 16:9-es filmet látunk nem?
És a widescreen pedig nem tesz fekete csíkot a filmbe.
Én akkor hogy állítsam be a rippelendõ múvit?
Más: Ugye változhat az eredeti DVD filmek képmérete is nem? Én csak igí tudnám magyarázni hogy az egyik régebben kikölcsönzött filmem "magasabb" volt mit ez
Már kezdem érteni.
Szóval a letter box azt csinálja hogy fekete csíkot tesz a film tetejére és aljára, ez által 4:3-anak veszik a lejátszók de valójában 16:9-es filmet látunk nem?
És a widescreen pedig nem tesz fekete csíkot a filmbe.
Én akkor hogy állítsam be a rippelendõ múvit?
Más: Ugye változhat az eredeti DVD filmek képmérete is nem? Én csak igí tudnám magyarázni hogy az egyik régebben kikölcsönzött filmem "magasabb" volt mit ez
a dvd képméret egységes, az általad írt. viszont ált. a széleken változó vastagságú csíkok vannak. ha ezeket levagdosod (és dvd ripnél illendõ->cropping) és átméretezed az alább írt képarányok közül a megfelelõre, akkor lesz jó a képed.
szélesvásznú filmek dvdn tárolásánál 2 eset lehetséges:
anamorphic: a teljes dvd felbontást kihasználja, a képet függõlegesen nyújtva tárolja, amit visszaigazít lejátszáskor szélesvásznú tvn-> nagyobb részletesség
letterboxed: a filmet az eredeti képarányban tárolja, fekete csíkokkal a felsõ és alsó (és ált vékonyabbakkal a 2 oldalsó) szélen.
ha levagdosod a csíkokat átméretezés elõtt, mind2 forrásnál megfelelõ képarányt kapsz.
szélesvásznú filmek dvdn tárolásánál 2 eset lehetséges:
anamorphic: a teljes dvd felbontást kihasználja, a képet függõlegesen nyújtva tárolja, amit visszaigazít lejátszáskor szélesvásznú tvn-> nagyobb részletesség
letterboxed: a filmet az eredeti képarányban tárolja, fekete csíkokkal a felsõ és alsó (és ált vékonyabbakkal a 2 oldalsó) szélen.
ha levagdosod a csíkokat átméretezés elõtt, mind2 forrásnál megfelelõ képarányt kapsz.
No good deed goes unpunished, outlander. - Azura
Akkor miért van az hogy hiába állítom a felbontást a képarány ugyanolyan marad. A DVD filmeknek egységes 720x576 a felbontása nem? És ez 16:9 arányú? Akkr miért van az hogy gépbe betéva vagy átrippelve sokkal keskenyebb lesz a kép?
átméretezésnél ne a 4:3/16:9 dolgot vedd figyelembe, hanem ilyet keress a dobozon: 1.33:1, 1.66:1, 1.78:1, 1.85:1, 2.35:1, 2.45:1. az 1. a 4. és 5. a legelterjedtebb.
No good deed goes unpunished, outlander. - Azura
Hi!
Valaki vlgre fölvilágosíthatna engemet a Mozi és TV film közti külömbségrõl.
Annyit tudok hogy a mozi szélesvásznú azaz 16:9 arányú és ha egy ilyen filmet látunk TV-n akkor egyszerüen rázoom-olnak a mozifilmre és levágnak egy csomót a képbõl.
De akkor miért van az hogyha egy DivX filmet nézek,a mi szélesvásznú akkor az a film nem 16:9-es arányú?
Volt egy DVD amit kivettem, átrippeltem 700x404 felbontásban és az 16:9-es lett, egy másikat ugyan így csinálva sokkal keskenyebb képet kaptam. Miért van ez?
Valaki vlgre fölvilágosíthatna engemet a Mozi és TV film közti külömbségrõl.
Annyit tudok hogy a mozi szélesvásznú azaz 16:9 arányú és ha egy ilyen filmet látunk TV-n akkor egyszerüen rázoom-olnak a mozifilmre és levágnak egy csomót a képbõl.
De akkor miért van az hogyha egy DivX filmet nézek,a mi szélesvásznú akkor az a film nem 16:9-es arányú?
Volt egy DVD amit kivettem, átrippeltem 700x404 felbontásban és az 16:9-es lett, egy másikat ugyan így csinálva sokkal keskenyebb képet kaptam. Miért van ez?
Nem vagyok codec-pakk párti, de most találtam egyet csak azt teszi fel ami kell ( korábban külön-külön majdnem ezeket használtam azért tûnt fel: pl: ffdshow, moonlight..AC3,xvid ). Telepítés elõtt leszedtem a régieket, úgy raktam fel. Utána csak a DivX 5.11 pro-t frissítettem benne. A címe The Codecs. ( Esetleg arra figyeljetek hogy telepítéskor a telepítési mappának " ;-) "-t is tartalmazó nevet ad meg. Ezt érdemes módosítani mert 1-2 registry takarító érvénytelen elérési útnak véli )
Próbáljátok ki - Jó !
Próbáljátok ki - Jó !
Szerintem egy próbát megér ez a progi: ffdshow.
Nekem is voltak zûrök ha beletekertem egy filmbe, de ezzel megoldódott.
Nekem is voltak zûrök ha beletekertem egy filmbe, de ezzel megoldódott.
upsz ez 2x sikerült. sorry
És olyan progi amivel feltudom darabolni több kisebb méretûre (amiket egyenként is letudok játszani?
És olyan progi amivel feltudom darabolni több kisebb méretûre (amiket egyenként is letudok játszani?
Nincs rá megoldás, ez vszleg az adott avi sajátossága. A keyframe-ek (minden olyan frame, amely egész képet tartalmaz, nem csak változást az elõzõhöz képest) között nagy a távolság. Átkódolhatod kisebb keyframe távolsággal, de sztem nincs értelme.
Hi
arra tud valaki megoldást,hogy van egy nagyméretû avi file(egész cd) és ha bele akarok tekerni a lejátszó progival akkor a kép csak kb 5-10 mp múlva követi ezt addig állókép van.
konfig p42,4 radeon 9600pro 1gb ram xp
köszke
arra tud valaki megoldást,hogy van egy nagyméretû avi file(egész cd) és ha bele akarok tekerni a lejátszó progival akkor a kép csak kb 5-10 mp múlva követi ezt addig állókép van.
konfig p42,4 radeon 9600pro 1gb ram xp
köszke
C:\WINDOWS\SYSTEM32\regsvr32.exe -u mpg2splt.ax
Ez peldaul uninstallalja az "mpeg2 splittert"
Ez peldaul uninstallalja az "mpeg2 splittert"
Hogyan lehet eltávolítani a kodekeket? Még a WinMediaPlayt sem tudtam, pedig a registryt is nézegettem.
Van, kettõ is:
-AviPreview (www.avipreview.com)
-VideoLAN (www.videolan.org)
Mindkettõ tökéletes, én az utóbbit szeretem jobban, mert több formátumot ismer (és nem csak avi-t). Ezeknél nem kell másolat, nem kell divfix, akármilyen kiterjesztésû / temp médiaállományt megnyitnak.
-AviPreview (www.avipreview.com)
-VideoLAN (www.videolan.org)
Mindkettõ tökéletes, én az utóbbit szeretem jobban, mert több formátumot ismer (és nem csak avi-t). Ezeknél nem kell másolat, nem kell divfix, akármilyen kiterjesztésû / temp médiaállományt megnyitnak.
a félig letöltött aviról csinálsz egy másolatot, és ráengeded a divxfix progit.
( néha még az is mûködik hogy jobbgomb/tulajdonságok/elõnézet és bele tudsz tekerni jó esetben )
( néha még az is mûködik hogy jobbgomb/tulajdonságok/elõnézet és bele tudsz tekerni jó esetben )
Hajrá Dózsa György!