1057
video-codec problémákkal ide
-
Roll #417 A régieket itt nézd meg: vezérlőpult, hardwer, eszközkezelő, hang video és játékvezérlőkön belül videokodekek. Itt el tudod távolítani ami nem kell. -
keeper2 #416 Na, találtam valahol eldugva egy ffdvfw.exe nevű filtercsomagot, végre ez megoldotta az asf és wmv lejátszást (azért furcsa, hogy az ffdshow leírásában is benne ven ezeknek a támogatása, mégsem vitte). A problémám most a következő: ki van kapcsolva a rendszer visszaállítás, és úgy lett telepítve a win. media player és a win m. codecs 9 is, és mióta utóbbit feltelepítettem, azóta nem lehet egyáltalán elindítani a win. mp.-t. Rákattintok, és nem történik semmi. Próbálkoztam resetelés után, de úgy sem. A wm. codecs-et nem is lehet uninstallálni, mert nincs is benne a listában, a wm. player pedig a kikapcsolt visszaállítás miatt nem uninstallálható. Próbáltam a rátelepítést, de ott meg a telepítő elindul, majd minden hibaüzenet nélkül kivágja a rendszer, és semmi nem változik. Valamint, betelepítettem mpeg4vki és wmvax filtereket is, mert azt hirdették magukról, hogy wmv dekódolást végeznek, viszont ezek inf fájlon keresztül telepíthetők voltak. Ezeket vajon hogy lehetne leszedni a rendszerből? -
keeper2 #415 Azt vettem észre egy weblapon, hogy a legújabb ffdshow már elméletileg codek, és nem filter. Már legalábbis, ugyanazon az oldalon a márciusi verzió filterként, a júniusi codecként van fent.
A problémám az lenne, hogy eddig ace mega c.p. -t és media player 10-et használtam, de most úgy döntöttem, áttérek a nem csomag alapú+bsplayer rendszerre, mert úgy tűnik, hatékonyabb. Felraktam kodeknek xvid és divx-et, valamint ffdshow filtert, és minden jól megy, kivéve a wmv és asf formátumok. Próbáltam keresni mindenhol codecet vagy filtert hozzájuk, de bármit is installáltam fel, a wmv sehogy nem indul el, az asf pedig csak w. media playerben. Sőt, mióta felraktam a windows media codec packet, azóta a media player még elindulni sem hajlandó.
Szóval, valami jó dekódolót tudtok asf és wmv fájlokhoz? -
#414 nandubbal elvileg olyan spec divx hez kötődő beállításokat tudsz megadni, amivel teljesen ki lehet használni a tudását. -
#413 fast motiont használd, annak jobb a minősége. -
#412 Hogy ilyesmi ne történjen:
- a választott felbontásnál a vízszintes értéknek 32-vel maradék nélkül osztható kell lennie, a függőleges méretnek pedig 16-al
- a hangnál ki kell kapcsolni a VirtualDub-ban az Interleaving-et -
#411 Azt akartam elsöre de szép piros ablak jött be inditáskor,és nem ment fel.
Az a 3.11 jo,csak nagyobb is let a kép,de "eldölt" kábé 30 fokra ,kettéosztva plussz a hang igen lassu let.
Mind1 hagyom a fenébe, azért kösz. -
#410 Használd a DivX 5.akárhányast, ha fent van a gépeden.
Ahol konfigurálni kell, ott megtalálod a saját beépített bitráta kalkulátorát, amivel kiszámíthatod, hogy az általad megadott végső fájlméret (pl CD-nyi) eléréséhez mekkora bitrátával kell tömörítened. -
#409 Kösz:|
Ott csak annyi volt kapjam le ezt-ezt megnyitom ezmegez bejön. -
#408 "MPEG 4- low motion" az a 3.11a-es divx ben van. // csak beleszól -
#407 Megnéztem ez nincs pedig leirás ezt irja:"MPEG-4 Low-Motion "
Amit irtál benyomtam,semmi. -
#406 Hm majd akkor meglesem kösz.
Gépen semmi codec nincs, csak ac3 filter,ffdshow,mediaplayer meg felirathoz a vobsub. -
#405 Próbáld GordianKnot-al.
(Megjegyzés: ezt a programcsomagot DVD-rippelésre és abból AVI-készítésre szokták használni, de képes AVI-ból más kódolású AVI-t is csinálni.)
Amúgy tényleg meg lehet csinálni VirtualDub-al (vagy NanDub-al is). Amit leírtál abból azt lehet sejteni, hogy a Video menüben nem állítottad "Full processing mode"-ra vagy ugyanebben a menüben nem állítottál be semmi a "Compression"-nál (se kodeket, sem pedig tömörítési bitrátát). -
#404 Hali.
Kellene nekem egy progi amivel, át tudnám méretezni az AVI-kat/Mpeg-eket, plussz a hangot is "vegye" bele.
Valami eccerü kellene, virtualdub megvan de az sajn kuki.
Egy leirás szerint akartam beállitani (dvdtodivx.hu), de filtereknél amiket a honlap ir nem találom ( pontosabban a DIVX tömörités nincs meg ezért sima AVI-t csinált ami enyhén rengeteg helyet foglal el:P).
Hangbeállitásoknál se azok vannak amiket ir.
Szal az kilöve.
Pedig leszedtem egy plug-in csomagot de nem segitet rajta.
Remélem van valami eccerübb. -
#403 Te vagy egyedül, aki félreértette... -
exReactor #402 Hát csak annyit írtál h nem lehet vele kódolni sztem ezt nem lehet félre érteni.
(Te nem Nágocs-i vagy?) -
#401 Hát ha egyedül te csak ennyit értettél belőle, az a te bajod... -
exReactor #400 Akkor is azt írtad h az ffdshow-val nem lehet kódolni és ez nem csak egy kiragadott mondat volt mert ennyi volt az egész üzenet -
#399 Ember! Olvass már figyelmesebben és ne csak kiragadott mondatokat idézgess!
Arról beszéltem - és ezt rajtad kívül mindenki világosan értette -, hogy ÉN miért nem használom az ffdshow-t. De úgy látszik, neked korlátozott a felfogásod, tehát külön neked érthetőbben leírom:
Én a gépemet videó kódolására is használom, tehát nekem igazi kodek kell a gépemre - de ha már van fent kodek, akkor nincs szükség az ffdshow-ra, csak azért, hogy bekavarjon a lejátszásba.
Azonkívül az ffdshow semmi lényegessel sem nyújt többet egy kodeknél a lejátszásnál sem, mivel úgyis valami videólejátszót használsz erre, amelyekben az a néhány a "plussz" funkció megvan és még sokkal több is.
És akkor újra megismétlem:
Az ffdshow-t annakidején nem kényelmi okokból készítették (függőleges forgatás, stb stb), hanem azért, hogy a gyengébb képességű gépeken is lehessen akadásmentesen DivX/XviD filmeket nézni.
A mostani erőgépek idejében sokan elfelejtették már, hogy a DivX/XviD lejátszáshoz minimum 400-600 MHz-es gép az alapfeltétel. Ennél gyengébb gépem volt kábé 5-6 évvel ezelőtt - na azon én is használtam az ffdshow-t lejátszásra.
Az utána következő Celeron 633 MHz-es gépemen már nem volt szükség rá. -
exReactor #398 Ibrik: te azt írtad h "Viszont filmet nem lehet vele kódolni - tehát felejthető -ezért "himi-humi" gagyi..."<<<#390 utána meg azt h te nem akartál vele kódolni<<<#393. Akkor most mi is van?
-
#397 Nos, ezt te írtad, de én sehol sem írtam ilyen hülyeséget, mint te.
Ez a logikai agymenés csakis a te elme-szüleményed.
Ha majd egyszer végiggondolod, majd rájössz, hogy bár a kodekeket "kodek"-nek hívják, de valójában azok is szűrők (filterek) a lejátszás szempontjából - ezért kerültek a beírásomban összehasonlításra..
ÉS EZENKÍVÜL a segítségükkel filmeket is lehet kódolni. -
winsuck #396 FFDShow nem himihumi természetesen, viszont igen, filter(szűrő). És a legjobb, az okokat már felsoroltátok. És alternatív codec, igen, de nem helyettesítő, ti. a libavcodec is codec.
Misi, a videoval sztem nincs semmi baj eredetileg (mint már írták), valszeg csak a géped dekódolja fejjel lefelé, próbáld ki más gépen is. "Elmenteni" meg úgy lehetne 180 fokkal elforgatva, ha átkódolod.
-
#395 Nincsen semmi codec ütközés, csak a K-Lite codec pack van fenn, és csak annál az 1 videónál csinálja. Valami ötlet? -
galocza #394 segédprogram? kodek-helyettesítő filter? + a mondat megfogalmazása... és még te ugatod le itt a népet.
ffdshow kb 3 éve van, gratulálok, hogy 6 éve használod. amúgy arra akratunk finoman rámutatni, hogy az ffdshow tökéletes azoknak akik csak filmet szeretnének nézni.
na akkor újra, lassabban elmagyarázom saját logikai sétádat:
1. "Viszont filmet nem lehet vele kódolni - tehát felejthető - ezért "himi-humi" gagyi..."
2. amivel nem lehet filmet kódolni az felejthető, himi-humi, gagyi.
3. powerdvdvel nem lehet, tehát felejthető, himi-humi és gagyi.
annyira összehasonlíthatom a powerdvdt az ffdshowal, mint te az ffdshowt kodekekkel. -
#393 galocza: Te hol olvastad, hogy én valahol is azt írtam, hogy a PowerDVD "himi-humi" lenne?
Te miért emlegetsz egy mondatban egy segédprogramot (valójában egy kodek-helyettesítő filtert) és egy profi médialejátszót azonos szintűnek minősítve???
exReactor: Te most csak kötözködsz...
Senki sem akart az ffdshow-al filmet kódolni.
Én használtam valamikor filmlejátszásra a múltban (talán 5-6 éve), de akkor is csak azért, mert elég gagyi gépem volt akkoriban (egy HP OmniBook notebook Pentium 133 MHz-es procival és 32 MB RAM-al). Az ffdshow-t meg pont arra találták ki, hogy a 400-600 MHz-esnél lassabb gépeken is élvezhető legyen a DivX/XviD filmek lejátszása. -
exReactor #392 FFdshow egy filter nem akkor minek vele kódolni? -
galocza #391 és az miért is baj? a filmnézők hány százaléka kódol filmet?
mellesleg ffdshow nem akad semmivel, soha nem volt vele gond, ellentétben a divx, xvid dekóderekkel. én xviddel kódolok, de lejátszásra csakis ffdshow (immár 3 éve).
saját definíciód szerint a powerdvd is "himi-humi" bármit jelentsen is az, + felejthető, hiszen "filmet nem lehet vele kódolni"... -
#390 Viszont filmet nem lehet vele kódolni - tehát felejthető - ezért "himi-humi" gagyi... -
#389 Az ffdshow nem "himi-humi" mint ahogy hívod hanem egy filter. És igenis teljesen jól használható dekódolásra csak mellé nem kell még 300 fos dolgot feltenni. Sokkal több dolgot tud mint egy "átlagos" codec. Tudja a kép fejjelefelé fordítását. Ennyi. -
galocza #388 divxg400 és vobsub csak azoknak kell akik wmp-rel akarnak feliratos videót nézni - ami perverzió. -
#387 Na ez a DivXG400 nem jutott eszembe - évek óta nem használtam... -
exReactor #386 Az nem az ffdshow hibája hanem DivX G 400 és nem tudom mi a neve a másiknak, de lejátszás közben van egy kis zöld nyíl a tálcán na ezek a feliratozó progik forgatják a képet de ezekben vissza lehet forgatni (flip). -
#385 Szerintem nincs annak a videonak semmi baja.
Ez a meggondolatlanul össze-vissza feltelepített kodekek összeakadása miatt szokott jelentkezni.
Pl. ilyen "meggondolatlanság" úgy feltelepíteni egy újabb XviD-verziót, hogy előtte nem távolítjuk el a régebbi verziót.
Vagy különböző kodek-helyettesítő himi-humi progik használata (mint pl. ffdshow, stb stb) -
#384 Nekem az a gondom, hogy leszedtem 1 videót,de csak azt a videót fejjel lefelé játsza le minden videolejátszó. Meik progival, és hogyan tudom elforgatni a filmet 180°-kal, h ne fejjel lefelé legyen a film, és úgy is maradjon. (Azt tudom,h pl. a BSPlayer-rel el lehet forgatni a képet, de nekem úgy kéne,h állva elmenteni) -
exReactor #383 Ha már 1-2 írták sztük mi a jó:
Zoom player megfelelő skinnel
+
Xvid codec
+
FFdShow legújabb Audio és Video Filter, feliratozó...
(Azért szeretem Zoom playert mert Pl: ha el van csúszva a hang akkor vissza lehet állítani.) -
winsuck #382 Több is. A WinAVI Video Capture, WinAVI Video Converter elég egyszerű is.
http://www.winavi.com/
-
#381 Létezik olyan program, ami egyszerű felhasználók kezébe adható, és tud olyat hogy tv tunerről digitalizál + dvd re kiír? Minőség nem számít, csak hogy könnyen kezelhető legyen.. -
winsuck #380 Na, pont ez a jó a BSPlayerben, hogy nincs benne semmi beépített codec, viszont ha fenn vannak a QT és Real codecek (QT és Real Alt-ból) akkor lejátszik 1-2 QT vagy .rm file-t. De tény, hogy erre a MPC a legjobb. Mert Real Playert csak a .... telepit:DD
Codec packet meg neeeeeeee:D
-
#379 Én a KLite (custom) + ZoomPlayer duóra szavazok, meg pluszban egy-két hiányzó filter, ami kellhet. :)
-
#378 Szóval a The Codecs 2.8 -at szedjétek le !