1057
video-codec problémákkal ide
  • Roll
    A régieket itt nézd meg: vezérlőpult, hardwer, eszközkezelő, hang video és játékvezérlőkön belül videokodekek. Itt el tudod távolítani ami nem kell.
  • keeper2
    Na, találtam valahol eldugva egy ffdvfw.exe nevű filtercsomagot, végre ez megoldotta az asf és wmv lejátszást (azért furcsa, hogy az ffdshow leírásában is benne ven ezeknek a támogatása, mégsem vitte). A problémám most a következő: ki van kapcsolva a rendszer visszaállítás, és úgy lett telepítve a win. media player és a win m. codecs 9 is, és mióta utóbbit feltelepítettem, azóta nem lehet egyáltalán elindítani a win. mp.-t. Rákattintok, és nem történik semmi. Próbálkoztam resetelés után, de úgy sem. A wm. codecs-et nem is lehet uninstallálni, mert nincs is benne a listában, a wm. player pedig a kikapcsolt visszaállítás miatt nem uninstallálható. Próbáltam a rátelepítést, de ott meg a telepítő elindul, majd minden hibaüzenet nélkül kivágja a rendszer, és semmi nem változik. Valamint, betelepítettem mpeg4vki és wmvax filtereket is, mert azt hirdették magukról, hogy wmv dekódolást végeznek, viszont ezek inf fájlon keresztül telepíthetők voltak. Ezeket vajon hogy lehetne leszedni a rendszerből?
  • keeper2
    Azt vettem észre egy weblapon, hogy a legújabb ffdshow már elméletileg codek, és nem filter. Már legalábbis, ugyanazon az oldalon a márciusi verzió filterként, a júniusi codecként van fent.
    A problémám az lenne, hogy eddig ace mega c.p. -t és media player 10-et használtam, de most úgy döntöttem, áttérek a nem csomag alapú+bsplayer rendszerre, mert úgy tűnik, hatékonyabb. Felraktam kodeknek xvid és divx-et, valamint ffdshow filtert, és minden jól megy, kivéve a wmv és asf formátumok. Próbáltam keresni mindenhol codecet vagy filtert hozzájuk, de bármit is installáltam fel, a wmv sehogy nem indul el, az asf pedig csak w. media playerben. Sőt, mióta felraktam a windows media codec packet, azóta a media player még elindulni sem hajlandó.
    Szóval, valami jó dekódolót tudtok asf és wmv fájlokhoz?
  • maozedong
    nandubbal elvileg olyan spec divx hez kötődő beállításokat tudsz megadni, amivel teljesen ki lehet használni a tudását.
  • maozedong
    fast motiont használd, annak jobb a minősége.
  • ibrik
    Hogy ilyesmi ne történjen:
    - a választott felbontásnál a vízszintes értéknek 32-vel maradék nélkül osztható kell lennie, a függőleges méretnek pedig 16-al
    - a hangnál ki kell kapcsolni a VirtualDub-ban az Interleaving-et
  • Banyapapa
    Azt akartam elsöre de szép piros ablak jött be inditáskor,és nem ment fel.
    Az a 3.11 jo,csak nagyobb is let a kép,de "eldölt" kábé 30 fokra ,kettéosztva plussz a hang igen lassu let.
    Mind1 hagyom a fenébe, azért kösz.
  • ibrik
    Használd a DivX 5.akárhányast, ha fent van a gépeden.
    Ahol konfigurálni kell, ott megtalálod a saját beépített bitráta kalkulátorát, amivel kiszámíthatod, hogy az általad megadott végső fájlméret (pl CD-nyi) eléréséhez mekkora bitrátával kell tömörítened.
  • Banyapapa
    Kösz:|

Ott csak annyi volt kapjam le ezt-ezt megnyitom ezmegez bejön.
  • maozedong
    "MPEG 4- low motion" az a 3.11a-es divx ben van. // csak beleszól
  • Banyapapa
    Megnéztem ez nincs pedig leirás ezt irja:"MPEG-4 Low-Motion "

Amit irtál benyomtam,semmi.
  • Banyapapa
    Hm majd akkor meglesem kösz.

Gépen semmi codec nincs, csak ac3 filter,ffdshow,mediaplayer meg felirathoz a vobsub.
  • ibrik
    Próbáld GordianKnot-al.
    (Megjegyzés: ezt a programcsomagot DVD-rippelésre és abból AVI-készítésre szokták használni, de képes AVI-ból más kódolású AVI-t is csinálni.)

Amúgy tényleg meg lehet csinálni VirtualDub-al (vagy NanDub-al is). Amit leírtál abból azt lehet sejteni, hogy a Video menüben nem állítottad "Full processing mode"-ra vagy ugyanebben a menüben nem állítottál be semmi a "Compression"-nál (se kodeket, sem pedig tömörítési bitrátát).
  • Banyapapa
    Hali.

Kellene nekem egy progi amivel, át tudnám méretezni az AVI-kat/Mpeg-eket, plussz a hangot is "vegye" bele.
    Valami eccerü kellene, virtualdub megvan de az sajn kuki.
    Egy leirás szerint akartam beállitani (dvdtodivx.hu), de filtereknél amiket a honlap ir nem találom ( pontosabban a DIVX tömörités nincs meg ezért sima AVI-t csinált ami enyhén rengeteg helyet foglal el:P).
    Hangbeállitásoknál se azok vannak amiket ir.
    Szal az kilöve.

Pedig leszedtem egy plug-in csomagot de nem segitet rajta.

Remélem van valami eccerübb.
  • ibrik
    Te vagy egyedül, aki félreértette...
  • exReactor
    Hát csak annyit írtál h nem lehet vele kódolni sztem ezt nem lehet félre érteni.
    (Te nem Nágocs-i vagy?)
  • ibrik
    Hát ha egyedül te csak ennyit értettél belőle, az a te bajod...
  • exReactor
    Akkor is azt írtad h az ffdshow-val nem lehet kódolni és ez nem csak egy kiragadott mondat volt mert ennyi volt az egész üzenet
  • ibrik
    Ember! Olvass már figyelmesebben és ne csak kiragadott mondatokat idézgess!

Arról beszéltem - és ezt rajtad kívül mindenki világosan értette -, hogy ÉN miért nem használom az ffdshow-t. De úgy látszik, neked korlátozott a felfogásod, tehát külön neked érthetőbben leírom:
    Én a gépemet videó kódolására is használom, tehát nekem igazi kodek kell a gépemre - de ha már van fent kodek, akkor nincs szükség az ffdshow-ra, csak azért, hogy bekavarjon a lejátszásba.
    Azonkívül az ffdshow semmi lényegessel sem nyújt többet egy kodeknél a lejátszásnál sem, mivel úgyis valami videólejátszót használsz erre, amelyekben az a néhány a "plussz" funkció megvan és még sokkal több is.

És akkor újra megismétlem:
    Az ffdshow-t annakidején nem kényelmi okokból készítették (függőleges forgatás, stb stb), hanem azért, hogy a gyengébb képességű gépeken is lehessen akadásmentesen DivX/XviD filmeket nézni.
    A mostani erőgépek idejében sokan elfelejtették már, hogy a DivX/XviD lejátszáshoz minimum 400-600 MHz-es gép az alapfeltétel. Ennél gyengébb gépem volt kábé 5-6 évvel ezelőtt - na azon én is használtam az ffdshow-t lejátszásra.
    Az utána következő Celeron 633 MHz-es gépemen már nem volt szükség rá.
  • exReactor
    Ibrik: te azt írtad h "Viszont filmet nem lehet vele kódolni - tehát felejthető -ezért "himi-humi" gagyi..."<<<#390 utána meg azt h te nem akartál vele kódolni<<<#393. Akkor most mi is van?
  • ibrik
    Nos, ezt te írtad, de én sehol sem írtam ilyen hülyeséget, mint te.
    Ez a logikai agymenés csakis a te elme-szüleményed.

Ha majd egyszer végiggondolod, majd rájössz, hogy bár a kodekeket "kodek"-nek hívják, de valójában azok is szűrők (filterek) a lejátszás szempontjából - ezért kerültek a beírásomban összehasonlításra..
    ÉS EZENKÍVÜL a segítségükkel filmeket is lehet kódolni.
  • winsuck
    FFDShow nem himihumi természetesen, viszont igen, filter(szűrő). És a legjobb, az okokat már felsoroltátok. És alternatív codec, igen, de nem helyettesítő, ti. a libavcodec is codec.

Misi, a videoval sztem nincs semmi baj eredetileg (mint már írták), valszeg csak a géped dekódolja fejjel lefelé, próbáld ki más gépen is. "Elmenteni" meg úgy lehetne 180 fokkal elforgatva, ha átkódolod.
  • misi9
    Nincsen semmi codec ütközés, csak a K-Lite codec pack van fenn, és csak annál az 1 videónál csinálja. Valami ötlet?
  • galocza
    segédprogram? kodek-helyettesítő filter? + a mondat megfogalmazása... és még te ugatod le itt a népet.
    ffdshow kb 3 éve van, gratulálok, hogy 6 éve használod. amúgy arra akratunk finoman rámutatni, hogy az ffdshow tökéletes azoknak akik csak filmet szeretnének nézni.
    na akkor újra, lassabban elmagyarázom saját logikai sétádat:
    1. "Viszont filmet nem lehet vele kódolni - tehát felejthető - ezért "himi-humi" gagyi..."
    2. amivel nem lehet filmet kódolni az felejthető, himi-humi, gagyi.
    3. powerdvdvel nem lehet, tehát felejthető, himi-humi és gagyi.

annyira összehasonlíthatom a powerdvdt az ffdshowal, mint te az ffdshowt kodekekkel.
  • ibrik
    galocza: Te hol olvastad, hogy én valahol is azt írtam, hogy a PowerDVD "himi-humi" lenne?
    Te miért emlegetsz egy mondatban egy segédprogramot (valójában egy kodek-helyettesítő filtert) és egy profi médialejátszót azonos szintűnek minősítve???

exReactor: Te most csak kötözködsz...
    Senki sem akart az ffdshow-al filmet kódolni.
    Én használtam valamikor filmlejátszásra a múltban (talán 5-6 éve), de akkor is csak azért, mert elég gagyi gépem volt akkoriban (egy HP OmniBook notebook Pentium 133 MHz-es procival és 32 MB RAM-al). Az ffdshow-t meg pont arra találták ki, hogy a 400-600 MHz-esnél lassabb gépeken is élvezhető legyen a DivX/XviD filmek lejátszása.
  • exReactor
    FFdshow egy filter nem akkor minek vele kódolni?
  • galocza
    és az miért is baj? a filmnézők hány százaléka kódol filmet?
    mellesleg ffdshow nem akad semmivel, soha nem volt vele gond, ellentétben a divx, xvid dekóderekkel. én xviddel kódolok, de lejátszásra csakis ffdshow (immár 3 éve).
    saját definíciód szerint a powerdvd is "himi-humi" bármit jelentsen is az, + felejthető, hiszen "filmet nem lehet vele kódolni"...
  • ibrik
    Viszont filmet nem lehet vele kódolni - tehát felejthető - ezért "himi-humi" gagyi...
  • maozedong
    Az ffdshow nem "himi-humi" mint ahogy hívod hanem egy filter. És igenis teljesen jól használható dekódolásra csak mellé nem kell még 300 fos dolgot feltenni. Sokkal több dolgot tud mint egy "átlagos" codec. Tudja a kép fejjelefelé fordítását. Ennyi.
  • galocza
    divxg400 és vobsub csak azoknak kell akik wmp-rel akarnak feliratos videót nézni - ami perverzió.
  • ibrik
    Na ez a DivXG400 nem jutott eszembe - évek óta nem használtam...
  • exReactor
    Az nem az ffdshow hibája hanem DivX G 400 és nem tudom mi a neve a másiknak, de lejátszás közben van egy kis zöld nyíl a tálcán na ezek a feliratozó progik forgatják a képet de ezekben vissza lehet forgatni (flip).
  • ibrik
    Szerintem nincs annak a videonak semmi baja.
    Ez a meggondolatlanul össze-vissza feltelepített kodekek összeakadása miatt szokott jelentkezni.
    Pl. ilyen "meggondolatlanság" úgy feltelepíteni egy újabb XviD-verziót, hogy előtte nem távolítjuk el a régebbi verziót.
    Vagy különböző kodek-helyettesítő himi-humi progik használata (mint pl. ffdshow, stb stb)
  • misi9
    Nekem az a gondom, hogy leszedtem 1 videót,de csak azt a videót fejjel lefelé játsza le minden videolejátszó. Meik progival, és hogyan tudom elforgatni a filmet 180°-kal, h ne fejjel lefelé legyen a film, és úgy is maradjon. (Azt tudom,h pl. a BSPlayer-rel el lehet forgatni a képet, de nekem úgy kéne,h állva elmenteni)
  • exReactor
    Ha már 1-2 írták sztük mi a jó:

Zoom player megfelelő skinnel
    +
    Xvid codec
    +
    FFdShow legújabb Audio és Video Filter, feliratozó...

(Azért szeretem Zoom playert mert Pl: ha el van csúszva a hang akkor vissza lehet állítani.)
  • winsuck
    Több is. A WinAVI Video Capture, WinAVI Video Converter elég egyszerű is.
    http://www.winavi.com/
  • maozedong
    Létezik olyan program, ami egyszerű felhasználók kezébe adható, és tud olyat hogy tv tunerről digitalizál + dvd re kiír? Minőség nem számít, csak hogy könnyen kezelhető legyen..
  • winsuck
    Na, pont ez a jó a BSPlayerben, hogy nincs benne semmi beépített codec, viszont ha fenn vannak a QT és Real codecek (QT és Real Alt-ból) akkor lejátszik 1-2 QT vagy .rm file-t. De tény, hogy erre a MPC a legjobb. Mert Real Playert csak a .... telepit:DD

Codec packet meg neeeeeeee:D
  • PetruZ
    Én a KLite (custom) + ZoomPlayer duóra szavazok, meg pluszban egy-két hiányzó filter, ami kellhet. :)
  • lck
    Szóval a The Codecs 2.8 -at szedjétek le !