1057
video-codec problémákkal ide
  • RenDesign
    aha. És mivel tömörítesz? Milyen beállításokkal?
  • bertino
    én először mindig tömörítetlen .aviba töltöm át, és aztán tömörítek...
  • RenDesign
    Sziasztok! DV kameráról szeretném átjátszani a felvételt a PC-re. Milyen kodeket használjak? Pinnacle-t használom. Pls-pls segítsetek, mert most szivat a szoftver...

A DV-qualityt válasszam ugye, ha jobb minőséget akarok. Vagy az MPEG-et?
  • littleNorbi
    Melyik MPEG-2 codec-et ajánljátok ???
  • ssolitude
    törölt hozzászólás
  • ssolitude
    törölt hozzászólás
  • Palinko
    nem akarja ez a plugin betölteni az előre elkészített logot :( valami baja van a színmélységgel (color depth)
    kül,még xvidben nem találtam meg,hol lehet átméretezni a videót...
  • Palinko
    bocsi,megvan. nembaj legalább spammelek egy kicsit :D
  • Palinko
    cdex-el,hog ylehet hardról hárdra convertálni? kiszedtem a wav filet,amit mondtál,felraktam a hardra és nem tom hogy lehet oda is convertálni,mer titt cd-t kér.és gondolom,te tudod,mert jaánlottad és nincs nagy kedvem most keresgélni...
  • Palinko
    valami filmszerkesztővel,vágóval nem lehet belenézni?
  • Narancs
    Hell sárcok!
    Tudnátok nekem mióondani olyan progit, amivel bele lehet nézni a félig letöltött AVI filmekbe is? Tudom van az AVIPreview, csak azzal az a bajom, hogy csak 12 percet tud megmutatni a filmből, ha már 90% kész akkor is csak annyit :(
  • ssolitude
    Kártyája válogatja.Én 640x480-ba szoktam,nekem az is elég,de érdemes kipróbálgatni, melyik a legjobb.
  • Palinko
    ok ma mepróbálkozok két filmet felveszek,kivágdosom és ahogy írtad,majd megcsinálom. még egy kérdés,mekkorára érdemes beállítani a vobsub*ot a felbontást. legnagyobb felbontásba felvételezek,de akkor lesz az a "gyászkeret" amit modntál.....
  • ssolitude
    A logot lehet "úsztatni".Meg tudod adni,hol kezdjen látszani, mennyi idő alatt legyen teljesen látható,ez meddig legyen a képen,majd hol, és mennyi idő alatt tűnjön el.Egy külön beállítás, hogy a teljes láthatóság mekkora legyen.(Lehet, hogy külön le kell tölteni a filtert hozzá,ami alapból benn van, az nem tud ennyit.)A logoaway tudja ezeket azthiszem.
  • Palinko
    aha,átalakítom mp3-ba és add buttonnal visszatöltöm.azt belehet állítani,hogy a logo,ne legyen mindvégig ott?szöveget lehet berakni?pl. beírni,hogy én készítettem...
    köszi a sok segítséget
  • ssolitude
    Érdemes csinálni egy pár másodperces próbadarabot,azon kikísérletezni a bitrátát.A bitráta értéke nagyban függ a nyersanyag minőségétől(TV,DVD,videokamera,stb)illetve a video jellegétől(gyors mozgások vannak-e benne,inkább sötét, vagy inkább világos, jobbára élénk színek vannak benne, vagy inkább egynemű,stb.)A gyors,sokszínű,élénk video tömörítéséhez magasabb bitrátát célszerű használni,míg egy lassú,egynemű színekkel rendelkező(netán fekete-fehér)anyaghoz elég az alacsonyabb beállítás is.
    A hangok tömörítése is többféle lehet.Az mpeg2 hangját(mpegaudio)a VirtualDubMod kétféle képpen tudja különválasztani.Nyisd meg az mpeg2-t,a Stream/Streamlist menüpontban látni fogod a video hangsávját(ha több van,akkor mindet).Jobb oldalt vannak gombok:a "Demux" funkció változtatás nélkül demuxolja a hangot,a kész fájl egy *.mpa kiterjesztésű hangfájl lesz,mpeg2 video esetében.A lényeg, hogy tömörítés nélkül menti a hangot.A "Save wav" funkció a kimentett hangot *.wav formátumba menti.Ez a wav ezután már bármilyen konvertálóval(CDex,CDDAExtractor,stb.)bármilyen formátummá alakítható.
  • Palinko
    yo,a logo az megvan,nemtudtam,hogy tömöríteni kell,hogy berakja...akkor az xvidnél a bitrate mennyi legyen. elég alacsony bitrate volt és nem tudom,hogy jó-e lesz annyi,amit a múltkor írtál...
  • Palinko
    az mp3 hangot,azt hogy tudom +csinálni? mondjuk olyan béna vagyok,hogy még logot sem tudok betenni a filterek közül... szeretnék egy használati útmutatót,mindeddig még nem találtam..
    igaz ki lehet kisérletezni,de az elég sok idő...
  • Palinko
    hú ez jó.megnézem amit modtál,és ha ne megy,akkor majd szólok és részletezel... magamat ismervén,már el is kezdheted :D
  • ssolitude
    Akkor ezek szerint megy az mpeg2 rögzítés.
    A VirtualdubMod-al ki tudsz vágni a felvett anyagból,illetve a tömörítéskor néhány filtert is tudsz alkalmazni(színezés,élmosás,croppolás,stb)És ingyenes és jó.
    A kodeket természetesen ki tudod választani, de célszerű az xvidet használni.A Gordianos programok között a BeeSweet-el az mpeg audiót mp3 és egyéb formátumokba konvertálhatod.
    Egy 3,5 gigás anyagot még elviselhető minőségromlással össze lehet nyomni 700MB-ra, mp3 hanggal.
  • Palinko
    azt tettem fel. változott időközben a felállás. a virtual dub nevű progi,kinyitj és szépen le is játsza a filmet.meg be is tömöríti.
    1perces videó felvétel 27,2mb
    tömörített verzió 15.6 mb
    a tömörített videót szépen le is játsza a bs player :D most egy kis szakaszt előreléptem...de hova tovább. gondolom a codecoc közül meylikkel tömörítsem?meg gondolom vannak trükkök,hogy lehet megoldani a dolgot...
  • ssolitude
    Ne az auto Gordian-t tedd fel, hanem az 1.9-et.1.9
  • Palinko
    az mp3 as hangot nem bírom kiválasztani,nints a listában,csak külömböző hertz-es wave formátumú hangok.. és ez nem jó,mert az tudom,hogy sokkal többet foglal

az mpg2 eset egyszerűen nem akarja felvenni,próbáltam több lejátszóval is lejáétszani.winamp az csak az első képet meg a hangot a bsplayer,meg ösznye visznya baromságokat dobál.az auto gorian knot ot felraktam,amit ajánlottál...
  • Palinko
    nem... Global Terminator. nem winfast -ot vettem,mert duplájába került és nem volt semmivel se jobb :D
    ok,még majd +próbálom és írom a gondom,vagy köszönöm a segítséget :D
  • ssolitude
    Winfast a kártya?
    Ha igen, akkor az mpeg2 optimal quality a legmagasabb minőség.Állítgatni nem nagyon kell, azthiszem 6000 kb/s a bitráta.
    Ha nem Winfast, akkor a bitrátát állítsd kb.3500-ra és csinálj próbafelvételt.A hangot elvileg külön meg lehet adni,ott is válassz mpeg vagy akár mp3 hangot.Ha nem akad a felvétel, akkor a video bitrátát viheted feljebb.
    Minél magasabb bitrátával rögzítesz, a felvétel annál szebb(egy bizonyos határig).
    A képméretet szintén próbáld ki.A 720x576 nem biztos hogy jó lesz, a képernyő két szélén fekete csík lehet tömörítés után.Itt is a próbálkozás a megoldás.640x480 alá nem érdemes menni, és használj mindenhol PAL beállítást.
    Framerátának a 25 tökéletesen megfelel.
  • Palinko
    szerinted milyen méretben felvételezzek max 720x576, min 160x120
    mi az a bitrate? azt mennyire állítsam (kbps ben van megadva)
    hány kép legyen (frame rate) min 23.97 max 30
    felvételéz minősége sz.ted milyen legyen? van 7 érték...
    az a baj,hogy az első képet lementi ami van,mikor megnyomom a record-otés az csak áll,de a hang az megy. nem értem...
  • ssolitude
    Javaslom az mpeg2-be felvenni,ezzel később bármit csinálhatsz(akár DVD-t is).
  • Palinko
    óóó köszi szépen,mindjárt megpróbálom.
    ha ez bika gépnek számít...
    AMD sempron 2500+
    1024 mb ddr ram (512+256+256)
    MSI Geforce 5700LE
    más is érdekel ezen kívül?
    még kezdő vagyok a témában a tömörítgetésben és azért kellenének progik...
    az ulead video studio 8-al vágom majd ki a reklámot....
  • ssolitude
    törölt hozzászólás
  • Palinko
    van egy tv kártyám és szeretnék felvételezni... az első npróbálkozásom,2óra hossza 150 gb volt :D szóval ez így nem jó... mert aviba mentettem... bírok még mpeg1,mepeg2,mpeg4 ben felvételezni...szóval kellene egy codec,ami egyszerűen telepíthető és bírnám használni,hogy rendes méretben legyenek a dolgok és egy 1.5-2 órás film ráférjen egy 700mb-os cd re...
    köszi a segítséget előre is!
  • NeoMaN
    ATI kártya? Kapcsold ki a wmv gyorsítást a driverében.
  • repvez
    Milyen lejátszot vagy konvertálo progit tudnátok ajánlani ahhoz, hogy le tudjam játszani a video.google és a youtube-rol leszedett videokat.Mert mindegyik külön kiterjesztést használ (.gpl, .plr) és csak a saját lejátszojával lehet megnézni.Igy meg nem nagyon szállithatok a videok megmutatni másoknak vagy kirni lemezre.
    Mit lehetne tenni, hogy a médiaplayer és winamp is lejátsza ?
  • Mersh
    ????
  • Mersh
    szasztok!

néhány WMV fájlt úgy játszik le a gépem, hogy ilyen elmosódott, sárgás zöldes színűek. Honnan a fenéből szedjek codec-et, hogy normálisan lejácca? Már csomót próbáltam.
  • Dj Faustus #583
    Mondjuk egy ilyesmi talán korrektebb...
  • Dj Faustus #582
    Forrás? Ha nem hivatalos, felejtős...
  • littleNorbi
    FFDShow 20051221
  • littleNorbi
    thx
  • Dj Faustus #579
    Igaz... vagyis / /

"Melyik codec jó az MPEG-2esnek ???"
    Például ez: