1057
video-codec problémákkal ide
  • zakika
    probald feltenni az xvid codekot es utana belaitani higy azzal tomoritse (ha eleg gyors hozza a geped) vagy ha mpeg akkor mpeg I (VCD minoseg) vagy mpeg II (SVCD vagy DVD minosek) amit elbir a geped. De szerintem a meret/minoseg arany az Xvidnel a legjobb. Sok tapasztalatom nincs, mert nincs TV kartyam csak amit a sogornal ugykodtem rajta, de neki csak 533 celeron van (az en regi gepem)
    es a szenvedest hagy meg a mazochistaknak. nem baj ha hulyesgeket kerdezel, aki tud valaszol, aki meg nem az jacca az eszet. ffsdshow azert nem megy, mert az csak kicsomagol de nem tomorit :)
  • littleNorbi
    De emléxek...
  • bertino
    nekem 100+1 ajánlatom van, de megérdemled, szenvedjél csak...
    14-18 éves fejjel nem csoda, hogy nem emlékszel egy pár ügyünkre, ugyhogy hajrá, keresd csak a megoldást
  • littleNorbi
    Pl. ffsdshow-val nem megy, de látom neked sincs ajánlatod...
  • bertino
    figyelj srác, itt vagy te... ha nem tudsz egyet se, akkor miről beszélünk ?
  • littleNorbi
    név szerint, mert nekem edig nem naon jötek be...
  • bertino

összes .avi
    és összes .mpeg tömörítőt...
  • littleNorbi
    TV-ről felvételezésre, milyen codec-et ajánljátok ???
  • Shortstop
    igazából mikor nekem fent volt az ACE MP akkor nem volt ilyen problémám.... csak ha az fent van akkor jó ha 2 játék elindul nekem :(
    de körülnézek ott is köszi
  • bertino
    nincs a fényképezőhöz semmi ? gyárto oldalán vmi ?
  • Shortstop
    Hi!

Azt szeretném kérdezni hogy milyen codecet kellene telepítenem ahhoz hogy a fényképezőgemről átmentett videóknál a gépemen ne legyen szaggatott a hang?
  • oliverspy
    Legtöbbet animéknél használják.
    2 hangsáv: angol - japán
    1 felirat: angol

De én meg szoktam úgy csinálni, hogy rápakolom a magyar szinkront és minden mást meg a feliratokat eltüntetem.
  • bertino
    aha... monnyuk én még nem láttam ilyen fájlt :\
  • oliverspy
    igen. az mkv olyan mintha egy dvd lenne videó fájlba. Választható hangsávokkal és feliartokkal. tehát a felirat nincs beleégetve.
    De nagyon jó lenne avi-ban mert a DivX-es asztali nem igazán ismeri fel a matroskát :(
  • CSOCSO
    mkv-kbe nem szoktak bele egetni a feliratot... ezert mkv. valaszthato hangsavok es feliratok...

amugy nemtom mivel lehetne..
  • bertino
    felirat nélkül ? ha a képre van integrálva, vagyis eleve bele van égetve, onnan nem fogod egyhamar eltüntetni...
  • oliverspy
    Lenne egy kérdésem:
    .mkv fájlból, hogy lehetne .avi-t csinálni?
    Mármint van egy olyan mkv-m amiben van 3 hangsáv és 2 felirat, de nekem csak 1 hangsáv kell felirat nélkül. Hogy tudnék avi-t gyártani?
  • Shortstop
    thx
  • izb
    vobsub
  • Shortstop
    Sziasztok!

Régebben volt fent nekem egy olyan codec amivel a windows mefia playernél a feliratot automatikusan hozzárendelte a filmhez. Egy zöld nyíl volt az ikonja...
    Formázás volt és most már nincs ilyenem... Érdekelne hogy mi ennek a neve...
    Előre is köszi....
  • arsene
    nézd meg a winamp.com-on, talán van hozzá vmilyen plug-in, ami konvertálja a fájlokat.
  • usa911
    Köszi !

A winamp lejátsza , még abban segítsetek légyszi , hogy milyen progival tudok ebből mondjuk avit vagy wmv-t csinálni.

Köszi!
  • Palinko
    nem tudom.próbáld beírni a download.com-ra ,hogy nsv player
    vagy milyen lejátszókkal próbálkoztáL?
  • usa911
    Hali !

Én azt szeretném kérdezni , hogy az nsv kiterjesztést mivel lehet lejátszani?

Köszi!
  • Palinko
    ide írom,mert máshova nem tudom és nem akarok új témát nyitni...szóval egyik pillanatról a másikra elment a tvmen a hang...(tv kártya a gépen) és nem tudom mi az oka.a rádiót lehet rajta hallgatni,de a tv-nél,csakn akép jön be.megnéztem a beállításokat,jók,line in en van az audio és azon is kell,hogy legyen a progikat már egyszer újraraktam.nemtudjátok mi lehet a gond?
  • Palinko
    asszem én nem ezt a plugint szedtem le :D
  • littleNorbi
    hahó !!!
  • ssolitude
    Deinterlace.
  • RenDesign
    Azért kösz mindent!!!

• bertino
    hát, nemtom
    probálkozz másik lejátszóval, vagy tömörítővel, nem tudom mi lehet a gond
  • RenDesign
    Megcsináltam, úgy is ugyanaz... S a Pinnacle előnézeti képében mindkettő tökéletes, olyan amilyennek lennie kell. Csak, ha UGYANAZT egy médialejátszóban nyitom meg akkor meg már csíkos... Ki érti ezt?
  • bertino
    tömörítetlenül játszod le ?
    sztem nézd meg ugy, hogy betömöríted (ha nem is egészet, legalább egy kis részét tömörítsd össze és azt nézd meg, ha ott is bibi-s 100% hogy valami áttöltésnél vagy előtte nem volt stimm
  • RenDesign
    S most nézem, hogy a Pinnacle szoftverben (az előnézeti képben) az áttöltött videó nem csíkozik!!! Csak a lejátszókban!

Mplayert használok, ahhoz nem kell kodek. Lehet emiatt szar a kép a lejátszóban(mplayer, windows media player) ?
  • RenDesign
    jajj-jajj, most tök el vagyok keseredve, úgyhogy külön jól esik, hogy segítesz...

Canon DV kamcsiról firewirevel töltöm át az adatot szalagról PC-re
    Szoftverem a Pinnacle Studio 9
    DV full qualityvel 41 perc 9,59 GB (erről gondolnám, hogy a tömörítetlen)
    szépen leforog a video, áttölti PC-re, de amikor egy lejátszóban, akkor keseredem el:

A kép vízsszintesen csíkozik, főleg a mozgásoknál. Vékony fehér vízszintes csíkok.

A kamerával nem hiszem, hogy baj lenne, mert (új szép jó) a TV-hez csatlakoztatva, s ott nézve semmi ilyesmi nincs, gyönyörű a képe.

Ezért gondolom, hogy valamit már az áttöltésnél szúrok el...

Mit tudsz tanácsolni a kalapácson kívül?
  • bertino
    1 perc 100 mega, az tömörítetlen lesz, legalábbis sztem :)
    a frame képnagyságától függ, mekkora bitrátával tömörítek

800*600 általában 1200 kilobit/sec (ha esetleg kivehetetlen a kép, akkor mindig annyira állítom, ameddig nekem jó nem lesz, ez saját ízlés beállítása)

320*240ben kicsit többel szoktam, mert itt kicsi a képméret, általában 2000-3000 között szokott lenni, de itt is ugyanugy saját ízlés dolga

Az, hogy Xvid vagy DivX általában mind1, bár én jobb szeretek Xvidbe tömöríteni
    (meg kell jegyezzem néha ég és föld különbség van a két kodek által tömörített videókban, szó szerint szembetűnő, hogy mekkora a differencia: színek mélysége, kockák folyamatossága lejátszás közben(vagyis FPS)

ha van még kérdés jöhet nyugodtan, amire tudok én válaszolni fogok
  • RenDesign
    You are n1 for me! (number one!-megérte felkelni) Gondolom ezen magas értékeknek köszönhető, hogy 1 perc nálam 100 mega...

Még egy kérdés... aztán Te mekkora kilobittel tömörítesz? S mennyi MB egy perc anyag? Kábéra?

Az, hogy XviD, vagy DivX, az egy előre megadott paraméter beállítás (kilobit, KHz) vagy több annál?

Hát, ha jól számolom ez 4 lett az egy helyett...
  • bertino
    hát ha neked az a megfelelő, használd azt :)
    10k kilobit az nem semmi, jó képe lesz sztem :)
    az audio teljesen rendbe van, de sztem 256k felesleges, én 128-192 skálán tömörítek, de ha neked jo, akkor nincs ezzel semmi baj

n1 - első osztályú, legalábbis nekem :)
  • RenDesign
    hú, köszi gyerekek! Állati jófejek vagytok! Kipróbálom, de akkor már érdekelne, hogy mi a különbség a tömörítések között. Én idáig Pinnacle-vel tettem át DV full qualityban (szerintem ez is tömörítetlen) de utána mindig MPEG-be tömörítettem, a következő beállítások mellett:

Video: MicroMV Compatible, 720*576, 10000 kbit/sec
    Audio: MPEG, Stereo, 48kHz, 256 Kbits/sec

Ez nem jó, gyenge?

mi az, hogy n1 szoftver?

(figyel, mint a kiselsős)
  • bertino
    DV kameráról áttöltéshez Ulead Videostudiot
    felmásolom tömörítetlenül a kameráról, aztán betöltöm a cuccot Sony Vegas 6.0-ába
    n1 szoftver és betömörítem vagy Xvidbe vagy DivXbe
  • RenDesign
    és milyen szoftvert használsz?