424
Ki milyen keverõk használ,tapasztalatok...
  • mstummer
    Bár az is lehet h a vmx300ban minden poti VCA
  • mstummer
    Ez nem igaz...ugyanaz a potitipus van mindben.Csak annyi hogy a 700asba meg a 300ba VCA-s a fader.
  • Fricc
    Állítólag a beri DJX400 és VMX300nak strapabíróbbak a potjai, mint a drágább DJX700 nak, erről mi a véleményetek? Félek egy gyenge keverőtől, sok kidobnivaló pénzem meg sajnos nincsen...
    Ill. a gemini PS 626 pro keverőt magyarországon újonnan lehet kapni?-, mert én nem találtam sehol...
    Köszi a segítséget!
  • mstummer
    Én errõl a tipusról is többször hallottam olyat hogy 1-2 hét után meghalt rajta valamelyik poti.Mindenesetre kevesebb ilyen volt mint a behringerekkel. Konkrétan nem ismerem a 3002-est,de annyit tudok hogy a numarkok hangszinpotijai más tartományban vágnak mint a piok ill a berik,amelyeknél nagyon el lett találva...Hangzásilag is picit elmaradnak a behringerekhez képest,bár tényleg csak alig észrevehetõen...Persze lehet hogy a 3002es jobb már e téren,deh sajnos ezt a numarkot még nem teszteltem.
  • Fricc
    És erről a Numarc keverőről mi a véleményetek: Numark DM 3002X ??? Állítólag ennek jobb minőségűek a potjai, meg az egész, bpm ugyan nincsen rajta, de az nem is kell...
  • mstummer
    Nekem az van...fél éves....semmi baja.Nem marad a kezedben a poti teteje ugy mint a pio500/600nál...de az elszállást nem erre értették.Egyeseknek a vonalpotik hamar recsegni kezdenek.Az effektek télleg nem a legjobbak...de ennyi pénzért nem is lehet elvárni.
  • Tetsuo
    -Látom sokan ismerik a Vestaxokat, de mi a vélemény a Technicsről (mint keverő)?
    -A Vestax saját potija télleg jobb mint a többi?
  • seAke
    Olvass vissza!
  • Fricc
    HI! Van valakinek személyes tapasztalata a Behringer DJX700 al kapcsolatban? Negatívumként annyit hallottam róla, hogy könnyen elszállank a potjai (mennyire könnyen?:D mármint elég arra figyelni, hogy csak ne maradjon a kezemben, vagy úgy lesz szar, hogy funkcionálisan kezd el szarakodni?), meg hogy ha bekapcsolod az effektezést, akkor nagyban megromlik a hangminőség? Ez mennyire igaz? És ez az effekthiba csak a korai széria és a teszpéldányok kehája, vagy a későbbi szériában kijavították már?

Kösz!
  • seAke
    Soundforge 7.0,Cool Edit most ezek jutottak eszembe!
  • vidike
    zene vágó programot keresek ha lehet akkor magyart ha valaki tud akkor írja le létszi
  • neuro
    Hmm inkább nem kezdem sorolni azokat a dj-ket, akik NEM használnak PC-t keveréshez...

Valahogy nem tudom magam elképzelni, hogy kitolom a széket a színpadra, leülők a laptop elé, fejemre rakom a fülest és egész este a kis tft képernyőt bámulom. A DJ-zés sokkal több annál, hogy egyik számot átkevered a másikba, sokkal energikusabb, sokkal pörgősebb dolog, hogy az egészet az egér tologatásával kelljen átélni.

Otthon vagy egy kísérletezős estén lehet számítógéppel játszadozni (én is tudnék sorolni rengeteg zenész, aki számítógépet használ - igaz nem dj szettekhez) de minek szenvedjek egy pc-vel, ha a két technics lemezjátszó jobban szól, könnyebb kezelni, lehet vele scratchelni, rewindolni, ráadásul nem megy tönkre, ha valami sutyerák leönti sörrel :P

Ja, a Stanton meg megvette DJ Craze-t és Richie Hawtin-t, hogy a Final Scratch-et reklámozzák, de az biztos, hogy Craze nem azzal nyert három DMC-t egymás után.
  • seAke
    Persze hogy fizetve vannak!
    Na majd a Tiesto is magától kezdett el CD-zni!Faszt a Pioneer megfizette hogy az akkor kijövő CDJ 1000-en kevrjen.
  • mstummer
    Tudod emlékeztetsz valakire...saját magamra.Kb 1,5 - 2 évvel ezelõtt én is teljesen ezen a véleményen voltam.És akkor lehetõségem kipróbálni egy rendes keverõt pio 100asokkal.Azóta folyton az járt az eszembe hogy nekem is legyen saját cuccom.Mostanra megadatott...és abszolút nem vágyok vissza a Traktorhoz...pedig nagyon ott van a program...de akkor sem olyan mint egy rendes keverõpult, cdkkel vagy bakelitlejátszókkal.Próbáld ki te is...és meglátod.
    Amugy a Native Instruments jópár DJnek fizet hogy képviseljék õket...nem lennék meglepve ha az alábbi DJ-k is ilyenek lennének.
  • Spynning
    "meg különben is ciki számítógéppel kiállni a közönség elé :)" <<< hát akkor Richard Devine is biztos halálra cikizték.... (link a #104 hozzászólásomban) DJ Kabukiról és Miguel Ayala-ról nem is beszélve...
    Jahh és akkor az a szerencsétlen NEO is egy amatőr zenekar.... egyébként a zajokat a gépből ki lehet szűrni, mivel a modern TECHNIKA ugyebár fejlődik... figyelmetekbe ajánlom ECHO INDIGO DJ: 4 csatornás interface-ét laptopokhoz... most fogok ilyet venni... már barátom kipróbálta, és NAGYON jól szól!! (olvassátok el az adatait!!) szóóóval, én még mindíg nem érzem cikinek a gépet.... (bővebb kifejtésem a #104es hozzászólásban!!)
  • neuro
    hát az biztos, hogy a djzés nem olcsó mulatság, de azért előbb utóbb visszahozza a befektetett energiát/pénzt, ha az ember komolyan csinálja
  • stone
    Csak magamat tudom ismmételni, pénz kérdése a dolog. A számítógép lenne az utolsó ha tehetném dehát a pénz az akadálya. Bakelit a legkirályabb, dinamikába az összes cd-lejátszót veri, csak megfizethetetlen a lejátszó is nameg a lemezek.
  • peet69
    ÁÁÁÁ akkor is maradjunk inkáb a Cd lejátszóknál vagy a Bakelitnél számgép az otthonra való!
    Mongyjuk én is annyira használom spec ésn a MixVibesProt
    hogy van 2 uj számom ami illik 1másra megnézem hogy hol keverjem amugy másra nem alkalmas esetleg remixet vagy néha bootleget csinálni!
  • stone
    Az hogy valaki komolyan csinálja az nem azon múlik hogy számítógépen vagy cd-lejátszón kever össze két számot mert túl sok különbség nincs ha külső keverővel csinálod, szinte teljesen mindegy. Sőt cd playerekkel még könnyebb. Abban egyetértek viszont hogy a szgép nem discoba való. De mindez csak pénzkérdés hogy ki mivel kever, ha tehetném én biztos hogy bakelittel nyomnám.
  • mstummer
    Hát jah.Bár egy házibuliba még elmegy...én is használtam ilyen alkalmakra számitógépet...de mióta megvannak a cd lejátszók azóta el sem inditottam a traktort... hiába jó, nem adja ugyanazt az érzést.
  • neuro
    meg különben is ciki számítógéppel kiállni a közönség elé :)
  • seAke
    Meg mint mondtam ha valaki igazán akarja csinálni (komolyan) az nem számítógéppel teszi azt!

Egyébként kipróbáltam a Traktor 2.5-öt és efgyáltalán nem rosz,de egy diszkóba nem vinném be!
  • mstummer
    Hátt igen...teljes mértékben igazad van.Nekem is az volt a gondom hogy nagy zajt csinált a számitógép tápja...ezért is vettem két lejátszót...és abszolut nem bántam meg.
  • seAke
    Teljesen igaz!
  • neuro
    "Mi a külömbség 2 cd lejátszó és egy számítógép között amin 2 cdlejátszó fut???"

Az, hogy a cdrom még átmegy a hangkártyán, majd az alaplapon, ami átmegy a keverőn, az pedig a végfokon és úgy kerül ki a hangfalakra..
    A legtöbb ma kapható hangkártya pedig simán felveszi a zajt a számítógép tápjától, a cdrom motorjától, a vincsitől, sőt még az egértől is. Az asztali vagy a dj cd-knek sokkal jobb a zajvédelmük. Ha pedig veszel egy über hangkártyát, annak az árából már beszerezhettél volna két normális cdjátszót.

Az mp3 mixelést meg már nem is említem, annak alapból szar a minősége, és még hozzájön az előbb említett zaj is.
  • stone
    Ha a számnak tudod a bpm értékét és mindegyiknek beállítod és a traktor összehozza helyetted akkor az automix jobb ha tőlem tudod. Te füllel nem tudod megállapítani tizedpontosságra a bpm-et legfeljebb külső progival márcsak ezért is.
  • MoSFeT
    Én nem azt mondtam hogy automix de mind1
  • stone
    Kösz, kihagyom az automixet, az csak bohóckodás
  • MoSFeT
    Traktorhoz azért nem kell mert ha minden számnak pontos bpm értéket állítasz be akkor szinkronba hozza lejátszáskor mind a sebességet mind az ütemeket. Persze ehez elég pontos BPM érték szükséges.
  • stone
    A BPM Studiohoz sem kell, de akkor is jobb a jog-ot tekergetni mint a gombokat nyomogatni, arról nem is baszélve hogy pitch bend-nek is jó, sztem legalábbis finomabban szabályozható.
  • MoSFeT
    "no jog"

minek??? - legalább is a taktorhoz nem kell.
  • stone
    Egyébként lehet kapni a BPM Studiohoz profi külső vezérlőt, csak horibilis áron
  • stone
    Előszöris én csak úgy tudnék keverni dj cdlejátszókkal hogy eladnám a számítógépet, de így meg szart sem ér az egész elmondom azt is hogy miért: honnan kerítenék zenéket ha nem a netről (gyáriakat biztos nem vennék mert ahhoz is miliomosnak kéne lenni)? hogy írnék lemezeket ha nem számítógéppel (asztali íróval lehetne, de mit írjak ha nincs honnan keriteni?) ? Nem feltétlen kell 400E forintos laptop, mivel egy Bpm studio már 350MHZ-es procival is elfut, ha meg már discoba mennék játszani biztos nem laptopoznék ha ott van a jog-os cd-lejátszó (másik hátránya a számgépnek hogy no jog). A jogtiszta szoftverek árát meg ne kalkuláld bele, magátólértetődő hogy miért (1000-ből 2 ember ha használ).
  • MoSFeT
    "számítógépen csak az kever akinek nincs elég pénze"

Nem csak az de való igaz, hogy a pénzhiány is közrejátszik benne.
    Ámde, ha az mber belegondol akkor a pc sem sokkal olcsóbb mint a dj felszerelés. Egy normális, fasza laptop 400ezer forint ehhez jön még egy külső többcsatornás hangkártya, keverő, windows, dj program. Persze ezek be lehet szerezni illegálisan ingyen.
    Nemhiába mi egy tetü ország vagyunk.

Mi a külömbség 2 cd lejátszó és egy számítógép között amin 2 cdlejátszó fut???
  • MoSFeT
    Maga a Traktor-t és Vinyl-t nem lehet összehasonlítani mer külön kategóri. Vannak dolgok amiket csak a proggal lehet megcsinálni és vannak dolgok amit meg csak bakelittel.
    De én szerintem a Traktor Dj Studi v2.5.3 progival télleg szabadjára tudja engedni az mber a fantáziáját.
    Persze vannak a Virtual DJ, Atomix és egyáb fos programok amiket sokan szeressenek de azoknak a hangminősége is teljesen más.

Az a baj, hogy sokan azt hiszik hogy a számítógép mindent megcsinál magátol, holott ez egyáltalán nem igaz. Sőt, a számítógép hülye mert még normális ritmusérzéke sincs.
    Ez a hiedelem és a rendszerfagyás hiedelme az ami miatt a számítógép mint cd lejátszó nem elfogadott.

(nekem a windows 2000-em már 1,5 éve nem fagyott ki)
  • stone
    Az én véleményem hogy a számítógépen csak az kever akinek nincs elég pénze. De legalább ebből is látszik hogy akarja csinálni, mert ez össze sem hasonlítható pl. a bakelittel és cd playerekkel. Ha tehetném én biztos mp3-as dj cdlejátszót vennék. Nameg mellé bakelitet is
  • MoSFeT
    Én faszán összeraktam egy olyan win configot amin a Traktor DJ Studi v2.5.3 99.99%-os üzembiztonsággal megy. Azt még elárulom, hogy ezen gépen semmi más prog nincs
  • Spynning
    Ezért hangsúlyoztam, hogy jó gépet kell venni!!! én is hasonló számokat játszom (funky, hip-hop, house...) és eddíg a traktor és a notebook nagyon jól "érezte" egymást!! 6órás folyamatos használat után, is alap hőmésrsékleten volt a PROCI!!Az egész set alatt a traktor egyszer sem ugrott, nem fagyott és nem is szállt el!!! szóval a lényeg csak a jó gép....(ami persze megint csak pénz kérdés:(:(:( )

Stone:
    Igen szntem is nehezebb, de érdekesebb vele dolgozni...
    Azokat a linkeket meg csak azért raktam be, mert nagyon sokan leszólják a, hogy ha számitogépet használ valaki egy buliban....... és lássák, hogy nem csak a szerencsétlenek játékszere.... SŐŐŐTT.... ;)
  • stone
    Nem újdonság már, én is láttam külföldi Dj-t laptoppal keverni, bár sztem géppel/laptoppal nehezebb.
  • seAke
    Ja csak a funky,hipp-hopp zenéknál van kb másfél,két perced egy keverésre ha mg közben lefagy a laptop akkor ciki van!

Trancenél és egyéb tech irányzatoknál van 8 perced,abba meg belefér egy restart!