424
Ki milyen keverõk használ,tapasztalatok...
  • Holy
    rp dj 1200 igen :)
    maximalisan meg vagyok vele elegedve
    csak az a gaz, hogy amikor atzenelek egy estet, olyankor megfajdul tole a fulem :)))
  • neuro
    Mint már írtam, nekem eddig semmi bajom nem volt a Behringer keverőmmel, pedig naponta több órát megy, hétvégenként pedig egész éjszaka. A potméterekkel sem volt eddig gond - skratcheléssel tettem már tönkre párat de eddig messze ez bírja a legtovább.
  • mstummer
    RP-DJ-1200? Nekem az van...bár most az új technics füles is nagyon teccik,most tuti olyat vennék.
  • Holy
    a fules az nekem is technics :) a legjobb :)
  • JAST
    kinek mi, nekem bejött numark. csak a fülesem technics, minden más numark...
  • Holy
    ezert jo a tascam :)
    abba nem is mehet tonkre a poti, hisz az nem is poti, csak egy jelfogo :)
  • JAST
    Numark DM-3002x a keverő, 3 csatornával. meg van több mint 1,5 éve és eddig eccer mentek töntre a potik, crossfader eccer lett tisztítva. kettes csati megint szórakozok, lehet h megint cserélni kell (kb 1500 ft), de ez minden keverőnél így van.
  • mstummer
    thx

Amugy hamarosan én is kipróbálom mind2 cuccost.
  • Holy
    numarkod milyen van ?
    mennyire valt be ?
  • JAST
    Behringert én se ajánlom. pénztárcától függ a dolog ki mit vesz. én Numark mellett voksolok, nekem az van, van kill je is amellyel a keverés még jobb lesz...
  • Holy
    huh majd havertol megkerdezem
    arra emlexem, hogy a bakelitet berlinbol, de hogy a keverot honnan ...

a cd-k kozul meg nem probaltam en sem egyiket sem, de januarba mindenkepp kiprobalom mind2-t :)
    szimpatikusabb ugyan a technics, jobban is nez ki, de ha a numark tobbet tud, akkor az marad..
  • mstummer
    Amugy megirhatnád priviben hogy merre vetted azt a Tascam mixert :)
  • mstummer
    Nekem nemtom miért de a Numark szimpatikusabb...bár nempróbáltam egyiket sem.
  • Holy
    pontosan !
    a technics cdjaccok valami 140 korul vannak/darab
    haver 1 eve hozott maganak bakeliteket, 2 darab MK5-t (nem II es nem III), 270e huf volt a 2 lejatszo !!!! (es nem pedig darabja, mint itthon ...)
  • Holy
    most kuporgatom a penzem uj lejatszokra...
    2 lehetoseg van :

Numark CDX-1
    Technics SL-DZ1200

ugye itt mindenki egybol ravagja, hogy technics... kozbe nem biztos hogy jobb ...
    pl a tesztek soran a technics-et hoztak ki a leggyengebb scratch-es cd lejatszonak (es a numark nyert!!!)
    velemenyek errol ?
  • mstummer
    Vazze ha tom hogy kint 150 ez a szépség akkor ilyet veszek :)
    Amugy nálunk nagyon elvannak szállva az árakkal.Pl a pio 500 is 250 körül van,én 165ért vettem kintről...de ezexerint annyiért jobbat is kaphattam volna.
  • Holy
    hat ime :)
  • Holy
  • Holy
    pontosan, ugyanezt irtam
    kezdonek mindenkepp jo kevero, alairom

kb fel eve haverral bementunk nehany dj shopba pesten, hogy vegignezzuk a keveroket... kezdtuk a pakoban
    kikertuk a behringer djx700-at, kiprobaltuk, aztan felajanlotta a srac hogy melleteszi nekunk a pio djm600-at, osszehasonlitaskepp
    ott rogton elhataroztuk, hogy behringer keveronk soha nem lesz...
    mentunk tovabb, kikotottunk a zajban
    nezzuk a piot meg mindig, erre mondja a gyerek hogy van itt egy uj prof keverojuk, ami most erkezett, probaljuk ki : Tascam X-9
    es akkor itt eldolt, hogy milyen keveronk lesz :)
    3 kort ver a pio djm600-ra...
    2 kulon effektproci
    2 sampler (8-8 sec)
    frekis potik
    es meg sorolhatnam...
    az akkori 450e huf-os arhoz kepest kimentunk nemetbe es behoztuk 150-ert :)
  • mstummer
    Első keverőnek tökéletes a behringer,nem is bántam meg hogy azt vettem akkor.Csakhát van 1-2 tulajdonsága ami miatt a váltás mellett döntöttem.Pl.: Rengeteg havernál kezdték bemondani az unalmast a vonalpotik,meg a hangja se túl tiszta.No meg az sem elhanyagolható dolog hogy megtudtam hogy csökkenni fog az áruk,és igy még normális áron eltudtam adni.
    Pioneer DJM-500at vettem helyette...hát hogy is mondjam,sokkal jobb, aki használt már Pioneer-t az tudja miről beszélek.És a Pioneer még korántsem a legjobb minőségü cucc,de nekem ennél több nem kell.
  • neuro
    Nekem már lassan két éve van Behringer-em és semmi bajom nincs vele... lehet én is csak egy kezdő vagyok
  • stone
    Miért, mi bajod a Behringerrel?
  • Holy
    latom kezdenek rajonni az emberek, hogy behringer keverovel nem erdemes probalkozni :)
    pontosabban egy igazi kezdo szamara tokeletes
    de egy olyannak, aki komolyabban szeretne foglalkozni a temaval, annak mas kevero kell :)
    reszemrol a tascam x-9 mellett dontottem, es nem bantam meg :)
  • mstummer
    Privi ment
  • ocskai
    Szevasz engem érdekelne mennyibe adnád?
  • mstummer
    Ha esetleg érdekelne valakit egy behringer DJX700 keverõpult 2 db pioneer CDJ700S dj cd lejátszó,az irjon... akár privit akár emailt.
  • stone
    Nembaj, megnézem.
    THX!
  • mstummer
    A www.trance.hu -n asszem van 1-2...de nem a legfrissebbek
  • stone
    Tud valaki olyan oldalt ahonnan olyan klippeket esetleg dj partykat lehet letölteni ahol élőben nyomják?
  • Tetsuo
    És úgyemléxem számonként be lehet állítani manuálisan fix (és fals) értékeket.
  • mstummer
    Asszem lehet cue pontot állitani egér nélkül.
    Nemtom melyik traktort szedted le,de 2 féle mód létezik a kamu érték beállitására tiputól függõen.1 jobb gomb a bpm számlálón és kijön a lista h milyen intervallumban akarod mérni,a másik az újabb verziónál meg van hozzá gomb a számláló alatt vagy felett...pontosan már nemtom.
  • stone
    A konfigolás stimmel csak a bpm számláló a tempo potinál is megjelenik és nem tudok vele mit kezdeni mert jót mutat. Hol lehet kamura állítani pontosabban?
    Ja meg mégegy kérdés: A cue pontot egér nélkül lehet állítani?
  • mstummer
    Szerintem mindegyik ugyanolyan jó.Annyi pénzért nem adnak szart.
  • Tetsuo
    Vestax vs Technix ??????
  • mstummer
    A technics keverõk nagyon jó minõségüek,elsõsorban scratchelésre vannak kitalálva.Egyebet nemtudok.
  • Tetsuo
    Technics keverő, he?????????????????? Mijen, he?????????????
  • stone
    Köszi, kipróbálom.
  • mstummer
    Be lehet azt konfigolni de nem egyszerü elsõre.Meg kell ott nyomni elõbb egy learn feliratu gombot és utánna tudod módositani a konfigot.
    A syncet én ugy oldottam meg hogy kamu értékre állitottam a bpm számláló számlálási tartományát,és akkor a sync is hülyeséget mutat.
  • seAke
    Az!
  • stone
    Üdv mstummer!

Megfogadtam a tanácsod és feltettem a Traktor DJ Studio 2.5-öt. Hát nem mondom elég szokatlan főleg egy dologgal vagyok nagyon bajba ami visszatart a használatától hogy nemigazán sikerül keyboard-ra bekonfigolni mert nem engedi valamiért. Ja meg mégegy: A sync-et hogy lehet kikapcsolni hogy ne menjen a kijelzője, mert akarva-akaratlanul is segít. Help pls, jó kis progi lenne ha ezek megoldhatóak.