424
Ki milyen keverõk használ,tapasztalatok...
  • Spynning
    Szewasztok!

Én is megosztanám a tapasztalataimat (ha lehet:P):
    Én általában ha bulit csinálok mindíg nálam van az AcerTravelMate 630as laptopom. Hál istennek elég jó áron sikerült venni és nagyon-nagyon jó minőségű gépezet!;)
    Ezen fent van a Traktor, ami szépen bevan konfigurálva a billetyűzethez... Önmagában én sem szeretek keverni a traktorral igy általában +1 v. 2 CDjátszót használok még hozzá (pio 100as vagy jobb) és egy 3 sávos keverőt. Szerintem a traktor egyáltalán nem "ciki" egy buliban, SŐT szntem kifejezetten sokat segít az embernek! (nézzétek meg ezt a videót aholRichard Devine (Warp Records/Schematic)
    gyűri két laptopon... vagy amikorDj Kabuki tart egy előadást a Red Bull Music Academy-n...) Szerintem a Traktorral mindenféle képpen színesebbé lehet tenni egy set-et és szerintem egyáltalán nem gáz ha a modern technikát is felhasználod igy a XXI. sz. derekán... :P Szerintem akkor jó egy DJ, ha a bulin sikerül azt a hangulatot megteremtenie amire akkor és ott az embereknek a legikább szükségük van! És ha ez megvan.... akkor szntem mindegy hogy milyen eszközzel érte el ezeket....

az ÉN véleményem EZ...
  • stone
    Mondjuk a potijai biztos nem, azokat azért elég rendesen cibálják.
  • mstummer
    Az viszont télleg tény hogy minõségben a beri sokkal gyengébb.A vestax meg majdnem örök életü.
  • stone
    Az biztos hogy a minősége jobb a tiednek, valószínű az ára is ezért ennyi.
  • mstummer
    fél éve vagyok boldog tulajdonosa egy djx700-nak.Nem maradt a kezemben egy gomb se...még egy pio 500nál ez megesett velem.Tény h nem hosszuéletüek a tolópotik...de nekem még azokra sincs gondom.
  • seAke
    Meg nem is szól úgy mint egy vestax vagy egy allne&health!

Ma egyébként voltam a Zaj Stúdióban és kipróbáltam ezt a 700-ast....háááttt örültem hogy nem maradtak a kezemben a gombjai!
  • stone
    Jó, de a Behringer Djx-700-as meg 80E körül mozog és az azért mégis csak egy 5 csatornás effectes bpm számlálós keverő. Mondjuk a potijai biztos nem olyan strapabíróak az tuti.
  • Gus
    Sziasztok.
    Egy kis segitségre lenne szükségem. 1 ismerösöm megkért, hogy szerezek neki kapcsolási rajzot "Fluorescence kivezérlés jelzö"-röl állitolag a régi Videoton erösitöben ilyen volt. Csak az a problémám, hogy sehol nem találok ilyet. Ha esetleg valakinek van, akkor belinkelné ide?
    Elöre is köszi.
  • neuro
    vestax keverők nagyon jók, nekem eddig csak pozitív tapasztalataim voltak velük. elég fapadosak a pioneerekhez képest, de nem is ugyan arra a célra valók.
  • seAke
    Miért ha azt veszed hogy az új pio 400e forint?!
  • stone
    Hát elég kemény ára van 2csatornás keverőhöz képest de ennyiért biztos profi a minősége.
  • stone
    Most hogy mondod, már beugrott régebben láttam még a német VIVA-n ilyen hip-hop keveréseket, hát nem gyenge volt amit műveltek a srácok
  • seAke
    Ez egy profi scratch keverő,mely nagyon sok beállítási paraméterrel rendelkezik.Külön állíthatom a csatorna faderek érzékenységét,a crossfader görbéjét.
    Ez egy 7 éves modell,de a mai napig gyártják és nagyon népszerű, főleg az Egyesült Államokban.

Sajnos a minőségért fizetni kell,de legalább örökélet garancia van rá.

Olyan 140e FT körül mozog és alkatrészt is csak külföldről lehet behozni,mivel magyarországon nincs márkaképviselet!
    De Május 1-től nem nagy gáz!
  • mstummer
    Milyen keverõket használtál eddig?Leirhatnád röviden velük kapcs tapasztalatokat.
  • mstummer
    Pl ha trance v house és egyéb gyorsabb stilusban jáccogatsz akkor szükséged lehet a közép szabályozására.Hip-hop és funkyban nem nagyon kell a hangszinekkel variálni.
    Másrészt ez strapabiró cucc...lehet rángatni mint állat... ha láttál már hip-hop-ot jáccó dj-t akkor tapasztalhattad h nem kimélik a keverõt...szoval ott szükség van h birja.
  • stone
    Miért? Mit tud az a keverő amit egy másik abban a stílusban nem, vagy a kinézetére céloztál?
  • mstummer
    Azokhoz a stilusokhoz etalon ez a keverõ :)
  • stone
    Ezt a Vestax-ot nem ismerem, milyen gyártmány ez?
  • seAke
    Eddig volt vagy 5 keverőm és egyszer sem nyúltam a közép potihoz,mert funky-t és hipp-hoppot játszom.
  • mstummer
    Szép ez a kis vestax cucc.Jól jársz vele az tuti.Bár aszem a közepet nem lehet vele szabályozni...de nem is mindig kell.
  • Hayabusa
    Csao!

Tud valaki nekem ajánlani valamilyen számítógépes keverőprogit, ami jól tudja egyeztetni az ütemet és tud 2 hangkártyán kereszül játszani?

THX!
  • seAke
    Hamerosan egy ilyen boldog tulajdonosa leszek!
  • stone
    Ezzel eggyetértek
  • neuro
    hallás után könnyebb keverni, mint számlálóval...
  • stone
    140 körül nekem használhatatlan, de mondjuk nem is azért vettem a keverőt hogy erre hagyatkozzak, a régin sem volt és egy jó bpm kijelző a tizedes pontosságnál kezdődik.
  • neuro
    lassabb (hiphop), vagy egyszerűbb ütemű zenéknél (4/4) igen, néha még a 130 bpm körüli breakekkel is elboldogul, de a drum and bass megfekteti.
  • stone
    Bakelitnél működik a Behringer BPM számlálója olyan jól hogy lehet rá hagyatkozni?
  • neuro
    behringer vmx200 vagy néha pioneer djm600 vagy numark
  • stone
    Behringerrel nyomjátok?
  • neuro
    Hát mi sem populáris zenét játszunk (breakbeatet, drum and basst sőt néha még houset és technot is) és kevés kivételtől eltekintve mindig tele van a hely. És ez még csak nem is Budapesten van :)

• stone
    Pontosan így gondolom én is, a közönségnek populáris zene kell nem techno, de belefér egy héten egyszer viszont ha mindig azt játszanák akkor...
  • BhangraGirl
    Nálunk van egy club, ahol minden pénteken techno van, na oda az megy aki szereti, bár nagy nevek nélkül elég kevesen... És van egy másik hely, ahol mindenféle zene megy de ott a közönség miatt kell az a zene, ami megy. :)
  • stone
    Még annyit hogy a közönség határozza meg nem úgy értem hogy megkérdezik őket, hanem ha kell a teltház akkor nem fog houset stb. játszani mert akkor nemigen megy oda senki.
  • stone
    Pontosítanám amit írtam: Debrecenben mindenhol, Pesten biztos nem így van, meg több a club, de itt próbálnál meg house/trance-t játszani, igencsak tönkremenne a hely. Több konkrét helyet is tudok ami így adta be a kulcsot itt. Azóta egy ilyen hely sincs, mindenhol ugyanazokat a szarokat játszák, és alig lehet beférni évek óta. Itt erre van kereslet sajnos.
  • neuro
    ahová viszont én járok, mindig a dj viszi az estét és nem a közönség szavazza meg, hogy milyen zene menjen. ezért mondom, hogy ne keverjük össze a komoly klubbokat a diszkókkal. vannak DJ-k akik azt játsznak amit ők akarnak, és vannak DISZKÓSOK, akik meg azt amit a közönség...
  • BhangraGirl
    A közönség határozza meg azt hogy mit játsszon a DJ->Sok ilyen hely van, ahova én járok ott is így van. Ha már a zene miatt mennek,az ritka...
  • neuro
    "A műfajt meg a klubbokban nem a DJ, hanem a közönség határozza meg ahol meg ez fordítva van ott meg csak pangás lenne."

hát ez így egyáltalán nem igaz :)
    Minden esetben a dj azt a zenét játsza, amit ő akar. Nagyon elvagytok ti tájolvan szerintem mert összekeveritek a sulidiszkókat/diszkókat a klubokkal. Lehet, hogy a 11b-ben Gipsz Jakab megmondhatja, hogy mit játszon a haverja a Traktorral, de egy olyan helyen, ahol az emberek a ZENE miatt mennek be, soha nem fordul elő ilyesmi...
    Én is mindig azt játszom, amit én akarok/szeretek, mégsincs pangás.
  • stone
    Talán én vagyok az egyetlen aki nem is szeretne az lenni, csak a saját zenéimet (amiket szeretek) szeretem játszani, nem tudnék nyálas szarokat kevergetni. A műfajt meg a klubbokban nem a DJ, hanem a közönség határozza meg ahol meg ez fordítva van ott meg csak pangás lenne.
  • neuro
    nem a vizsga teszi a dj-t...
  • mstummer
    Ez tényleg jó kérdés.Én nem tartom magam DJnek...nincs vizsgám.Egyenlöre csak házibulikban és egyéb összejöveteleken zenélgetek...illetve egy netrádiónál.De viszont szeretnék rendes DJ lenni egy clubban.Viszont az a gond hogy sok ember van ugyanigy ezzel...nagy divat ez mostanság....én azonban nem divatból csinálom,nekem a zene a mindenem.