DJ keverõk

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

huh majd havertol megkerdezem
arra emlexem, hogy a bakelitet berlinbol, de hogy a keverot honnan ...

a cd-k kozul meg nem probaltam en sem egyiket sem, de januarba mindenkepp kiprobalom mind2-t :)
szimpatikusabb ugyan a technics, jobban is nez ki, de ha a numark tobbet tud, akkor az marad..

Amugy megirhatnád priviben hogy merre vetted azt a Tascam mixert :)

E.Gy.B.E. Airsoft Team

Nekem nemtom miért de a Numark szimpatikusabb...bár nempróbáltam egyiket sem.

E.Gy.B.E. Airsoft Team

pontosan !
a technics cdjaccok valami 140 korul vannak/darab
haver 1 eve hozott maganak bakeliteket, 2 darab MK5-t (nem II es nem III), 270e huf volt a 2 lejatszo !!!! (es nem pedig darabja, mint itthon ...)

most kuporgatom a penzem uj lejatszokra...
2 lehetoseg van :

Numark CDX-1
Technics SL-DZ1200

ugye itt mindenki egybol ravagja, hogy technics... kozbe nem biztos hogy jobb ...
pl a tesztek soran a technics-et hoztak ki a leggyengebb scratch-es cd lejatszonak (es a numark nyert!!!)
velemenyek errol ?

Vazze ha tom hogy kint 150 ez a szépség akkor ilyet veszek :)
Amugy nálunk nagyon elvannak szállva az árakkal.Pl a pio 500 is 250 körül van,én 165ért vettem kintrõl...de ezexerint annyiért jobbat is kaphattam volna.

E.Gy.B.E. Airsoft Team

hat ime :)

pontosan, ugyanezt irtam
kezdonek mindenkepp jo kevero, alairom

kb fel eve haverral bementunk nehany dj shopba pesten, hogy vegignezzuk a keveroket... kezdtuk a pakoban
kikertuk a behringer djx700-at, kiprobaltuk, aztan felajanlotta a srac hogy melleteszi nekunk a pio djm600-at, osszehasonlitaskepp
ott rogton elhataroztuk, hogy behringer keveronk soha nem lesz...
mentunk tovabb, kikotottunk a zajban
nezzuk a piot meg mindig, erre mondja a gyerek hogy van itt egy uj prof keverojuk, ami most erkezett, probaljuk ki : Tascam X-9
es akkor itt eldolt, hogy milyen keveronk lesz :)
3 kort ver a pio djm600-ra...
2 kulon effektproci
2 sampler (8-8 sec)
frekis potik
es meg sorolhatnam...
az akkori 450e huf-os arhoz kepest kimentunk nemetbe es behoztuk 150-ert :)

Elsõ keverõnek tökéletes a behringer,nem is bántam meg hogy azt vettem akkor.Csakhát van 1-2 tulajdonsága ami miatt a váltás mellett döntöttem.Pl.: Rengeteg havernál kezdték bemondani az unalmast a vonalpotik,meg a hangja se túl tiszta.No meg az sem elhanyagolható dolog hogy megtudtam hogy csökkenni fog az áruk,és igy még normális áron eltudtam adni.
Pioneer DJM-500at vettem helyette...hát hogy is mondjam,sokkal jobb, aki használt már Pioneer-t az tudja mirõl beszélek.És a Pioneer még korántsem a legjobb minõségü cucc,de nekem ennél több nem kell.

E.Gy.B.E. Airsoft Team

Nekem már lassan két éve van Behringer-em és semmi bajom nincs vele... lehet én is csak egy kezdõ vagyok <#rinya>

:: www.airsoft-eger.hu :: www.warfighter.hu ::

stone
Miért, mi bajod a Behringerrel?

latom kezdenek rajonni az emberek, hogy behringer keverovel nem erdemes probalkozni :)
pontosabban egy igazi kezdo szamara tokeletes
de egy olyannak, aki komolyabban szeretne foglalkozni a temaval, annak mas kevero kell :)
reszemrol a tascam x-9 mellett dontottem, es nem bantam meg :)

Privi ment

E.Gy.B.E. Airsoft Team

Szevasz engem érdekelne mennyibe adnád?
Ha esetleg érdekelne valakit egy behringer DJX700 keverõpult 2 db pioneer CDJ700S dj cd lejátszó,az irjon... akár privit akár emailt.

E.Gy.B.E. Airsoft Team

stone
Nembaj, megnézem.
THX!

A www.trance.hu -n asszem van 1-2...de nem a legfrissebbek

E.Gy.B.E. Airsoft Team

stone
Tud valaki olyan oldalt ahonnan olyan klippeket esetleg dj partykat lehet letölteni ahol élõben nyomják?

Tetsuo
És úgyemléxem számonként be lehet állítani manuálisan fix (és fals) értékeket.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Asszem lehet cue pontot állitani egér nélkül.
Nemtom melyik traktort szedted le,de 2 féle mód létezik a kamu érték beállitására tiputól függõen.1 jobb gomb a bpm számlálón és kijön a lista h milyen intervallumban akarod mérni,a másik az újabb verziónál meg van hozzá gomb a számláló alatt vagy felett...pontosan már nemtom.

E.Gy.B.E. Airsoft Team

stone
A konfigolás stimmel csak a bpm számláló a tempo potinál is megjelenik és nem tudok vele mit kezdeni mert jót mutat. Hol lehet kamura állítani pontosabban?
Ja meg mégegy kérdés: A cue pontot egér nélkül lehet állítani?

Szerintem mindegyik ugyanolyan jó.Annyi pénzért nem adnak szart.

E.Gy.B.E. Airsoft Team

Tetsuo
Vestax vs Technix ??????

A technics keverõk nagyon jó minõségüek,elsõsorban scratchelésre vannak kitalálva.Egyebet nemtudok.

E.Gy.B.E. Airsoft Team

Tetsuo
Technics keverõ, he?????????????????? Mijen, he?????????????

stone
Köszi, kipróbálom.

Be lehet azt konfigolni de nem egyszerü elsõre.Meg kell ott nyomni elõbb egy learn feliratu gombot és utánna tudod módositani a konfigot.
A syncet én ugy oldottam meg hogy kamu értékre állitottam a bpm számláló számlálási tartományát,és akkor a sync is hülyeséget mutat.

E.Gy.B.E. Airsoft Team

seAke
Az!

[allstars&#8482;] www.subaruklub.hu Az itt megjelenõ vélemény regisztrált látogató magánvéleménye,

stone
Üdv mstummer!

Megfogadtam a tanácsod és feltettem a Traktor DJ Studio 2.5-öt. Hát nem mondom elég szokatlan fõleg egy dologgal vagyok nagyon bajba ami visszatart a használatától hogy nemigazán sikerül keyboard-ra bekonfigolni mert nem engedi valamiért. Ja meg mégegy: A sync-et hogy lehet kikapcsolni hogy ne menjen a kijelzõje, mert akarva-akaratlanul is segít. Help pls, jó kis progi lenne ha ezek megoldhatóak.

Bár az is lehet h a vmx300ban minden poti VCA

E.Gy.B.E. Airsoft Team

Ez nem igaz...ugyanaz a potitipus van mindben.Csak annyi hogy a 700asba meg a 300ba VCA-s a fader.

E.Gy.B.E. Airsoft Team

Állítólag a beri DJX400 és VMX300nak strapabíróbbak a potjai, mint a drágább DJX700 nak, errõl mi a véleményetek? Félek egy gyenge keverõtõl, sok kidobnivaló pénzem meg sajnos nincsen...
Ill. a gemini PS 626 pro keverõt magyarországon újonnan lehet kapni?-, mert én nem találtam sehol...
Köszi a segítséget!
Én errõl a tipusról is többször hallottam olyat hogy 1-2 hét után meghalt rajta valamelyik poti.Mindenesetre kevesebb ilyen volt mint a behringerekkel. Konkrétan nem ismerem a 3002-est,de annyit tudok hogy a numarkok hangszinpotijai más tartományban vágnak mint a piok ill a berik,amelyeknél nagyon el lett találva...Hangzásilag is picit elmaradnak a behringerekhez képest,bár tényleg csak alig észrevehetõen...Persze lehet hogy a 3002es jobb már e téren,deh sajnos ezt a numarkot még nem teszteltem.

E.Gy.B.E. Airsoft Team

És errõl a Numarc keverõrõl mi a véleményetek: Numark DM 3002X ??? Állítólag ennek jobb minõségûek a potjai, meg az egész, bpm ugyan nincsen rajta, de az nem is kell...
Nekem az van...fél éves....semmi baja.Nem marad a kezedben a poti teteje ugy mint a pio500/600nál...de az elszállást nem erre értették.Egyeseknek a vonalpotik hamar recsegni kezdenek.Az effektek télleg nem a legjobbak...de ennyi pénzért nem is lehet elvárni.

E.Gy.B.E. Airsoft Team

Tetsuo
-Látom sokan ismerik a Vestaxokat, de mi a vélemény a Technicsrõl (mint keverõ)?
-A Vestax saját potija télleg jobb mint a többi?

seAke
Olvass vissza!

[allstars&#8482;] www.subaruklub.hu Az itt megjelenõ vélemény regisztrált látogató magánvéleménye,

HI! Van valakinek személyes tapasztalata a Behringer DJX700 al kapcsolatban? Negatívumként annyit hallottam róla, hogy könnyen elszállank a potjai (mennyire könnyen?:D mármint elég arra figyelni, hogy csak ne maradjon a kezemben, vagy úgy lesz szar, hogy funkcionálisan kezd el szarakodni?), meg hogy ha bekapcsolod az effektezést, akkor nagyban megromlik a hangminõség? Ez mennyire igaz? És ez az effekthiba csak a korai széria és a teszpéldányok kehája, vagy a késõbbi szériában kijavították már?

Kösz!
seAke
Soundforge 7.0,Cool Edit most ezek jutottak eszembe!

vidike
zene vágó programot keresek ha lehet akkor magyart ha valaki tud akkor írja le létszi

aszt a baziklafásat vidike voltam

Hmm inkább nem kezdem sorolni azokat a dj-ket, akik NEM használnak PC-t keveréshez...

Valahogy nem tudom magam elképzelni, hogy kitolom a széket a színpadra, leülõk a laptop elé, fejemre rakom a fülest és egész este a kis tft képernyõt bámulom. A DJ-zés sokkal több annál, hogy egyik számot átkevered a másikba, sokkal energikusabb, sokkal pörgõsebb dolog, hogy az egészet az egér tologatásával kelljen átélni.

Otthon vagy egy kísérletezõs estén lehet számítógéppel játszadozni (én is tudnék sorolni rengeteg zenész, aki számítógépet használ - igaz nem dj szettekhez) de minek szenvedjek egy pc-vel, ha a két technics lemezjátszó jobban szól, könnyebb kezelni, lehet vele scratchelni, rewindolni, ráadásul nem megy tönkre, ha valami sutyerák leönti sörrel :P

Ja, a Stanton meg megvette DJ Craze-t és Richie Hawtin-t, hogy a Final Scratch-et reklámozzák, de az biztos, hogy Craze nem azzal nyert három DMC-t egymás után.

seAke
Persze hogy fizetve vannak!
Na majd a Tiesto is magától kezdett el CD-zni!Faszt a Pioneer megfizette hogy az akkor kijövõ CDJ 1000-en kevrjen.

Tudod emlékeztetsz valakire...saját magamra.Kb 1,5 - 2 évvel ezelõtt én is teljesen ezen a véleményen voltam.És akkor lehetõségem kipróbálni egy rendes keverõt pio 100asokkal.Azóta folyton az járt az eszembe hogy nekem is legyen saját cuccom.Mostanra megadatott...és abszolút nem vágyok vissza a Traktorhoz...pedig nagyon ott van a program...de akkor sem olyan mint egy rendes keverõpult, cdkkel vagy bakelitlejátszókkal.Próbáld ki te is...és meglátod.
Amugy a Native Instruments jópár DJnek fizet hogy képviseljék õket...nem lennék meglepve ha az alábbi DJ-k is ilyenek lennének.

E.Gy.B.E. Airsoft Team

"meg különben is ciki számítógéppel kiállni a közönség elé :)" <<< hát akkor Richard Devine is biztos halálra cikizték.... (link a #104 hozzászólásomban) DJ Kabukiról és Miguel Ayala-ról nem is beszélve...
Jahh és akkor az a szerencsétlen NEO is egy amatõr zenekar.... egyébként a zajokat a gépbõl ki lehet szûrni, mivel a modern TECHNIKA ugyebár fejlõdik... figyelmetekbe ajánlom ECHO INDIGO DJ: 4 csatornás interface-ét laptopokhoz... most fogok ilyet venni... már barátom kipróbálta, és NAGYON jól szól!! (olvassátok el az adatait!!) szóóóval, én még mindíg nem érzem cikinek a gépet.... (bõvebb kifejtésem a #104es hozzászólásban!!)
hát az biztos, hogy a djzés nem olcsó mulatság, de azért elõbb utóbb visszahozza a befektetett energiát/pénzt, ha az ember komolyan csinálja

stone
Csak magamat tudom ismmételni, pénz kérdése a dolog. A számítógép lenne az utolsó ha tehetném dehát a pénz az akadálya. Bakelit a legkirályabb, dinamikába az összes cd-lejátszót veri, csak megfizethetetlen a lejátszó is nameg a lemezek.

ÁÁÁÁ akkor is maradjunk inkáb a Cd lejátszóknál vagy a Bakelitnél számgép az otthonra való!
Mongyjuk én is annyira használom spec ésn a MixVibesProt
hogy van 2 uj számom ami illik 1másra megnézem hogy hol keverjem amugy másra nem alkalmas esetleg remixet vagy néha bootleget csinálni!

stone
Az hogy valaki komolyan csinálja az nem azon múlik hogy számítógépen vagy cd-lejátszón kever össze két számot mert túl sok különbség nincs ha külsõ keverõvel csinálod, szinte teljesen mindegy. Sõt cd playerekkel még könnyebb. Abban egyetértek viszont hogy a szgép nem discoba való. De mindez csak pénzkérdés hogy ki mivel kever, ha tehetném én biztos hogy bakelittel nyomnám.

Hát jah.Bár egy házibuliba még elmegy...én is használtam ilyen alkalmakra számitógépet...de mióta megvannak a cd lejátszók azóta el sem inditottam a traktort... hiába jó, nem adja ugyanazt az érzést.

E.Gy.B.E. Airsoft Team