424
Ki milyen keverõk használ,tapasztalatok...
  • mila69en
    Reloop RMX-30...mit gondóltok? (én csak jót halottam róla...) valakinek személyes tapasztalat?
  • zoltan93
    www.goat.mlap.hu _--Dance Kívánság műsor akit érdekel regeljen a fórumba és kérjen számot!
  • OPM
    azért ezek a cuccok elég jól állják a sarat, ami az érzéküket illeti...
    sőt inkább felfelé megy az áruk!

pio100-200 is a maga kategóriájában a legjobb lejátszók közé tartozik, használtam többször mindkettő. persze csak ha kell kell a sok extra, akkor érdemes a drágábbak között nézelődni
  • mstummer
    Mert USA...
  • K.András
    Megnéztem ezt a 200-at és nem tul bizalomgerjesztö a kinézete, ahogy nézem csak komoly cuccot szabad venni azok közül kell válogatni, különben a fejlesztések miatt joval többe fog kerülni a végén, mert amikor majd el akarsz adni egy ilyet kutyának nem fog kelleni ha mégis ocsoért...
    Megnéztem SMX-2 is, srác nagyon jokat mondott rola kivéve egyet, a szerviz és a hosszutávu alkatrészellátás.
    Néztem amerikai árakat, nem értem ez is miért joval olcsobb ott, pl ha ott veszel egy DJM800-ast két db CDJ ezres lejátszoval pont 300 ezer ft-vel lenne olcsobb egy ezres lejátszo árával, ez a sokk!!!
  • mstummer
    200 helyett énis 800at vennék.
  • SlayR
    Nincsmit lehet sokan majd támadjk hogy jó de én pár bulin használtam szerintem van olyan jó mint egy Pio 600 nem túl olcsó cucc de valamennyit lehet spórolni. a Pio 200 cdjátszóval vigyázz sok ismerősömnek hamar szervízbe kötött ki sztem nézegesd meg a Pio 800as cdjátszókat :)
  • K.András
    Az biztos, hogy jol meg kell fontolni a dolgot, nem akarok ugy járni mint sokan, adják veszik a cuccokat mert nem azt vették amit akartak...
    Igazábol a pénz az nem akadály, inkább a hiányos teknikai ismeretem az ami egyenlöre gátol és nem szeretném a falat fejjel rohamozni, még a végén betörik :D Bizonyos funkciokrol azt sem tudom mire való kell e nekem stb...
    Elkezdtem olvasgatni és hamarosan az összes ilyen boltot végig fogom járni, informáciot gyüjteni, aztán ha összeáll a kép bemegyek és szépen megveszem, megnézem ezt a Synq SMX-2-öt és utánaolvasok!Thx!
  • SlayR
    Jó az a DJM 600 de akkor már két pio 1000 mellé, de nemtudopm megszokott meg szép és jó de szerintem annyit nemr amennyiért adják.
  • SlayR
    Synq SMX-2 rulz:)
  • K.András
    Akadt egy kis problémám.
    Nem tudom magamon a BPM- jelzöt kikapcsolni, verem az ütemet a lábbammal majd belehallgatok a másik zenébe és ha stimmel akkor jo, LOL.
    De ez igy nekem tul könnyü, valahogy meg szeretném neheziteni a dolgot, tudna valaki segiteni?
    Megvan, le kell szijjaznom a lábam vagy olmos cipö :DDD

Viccet félretéve szerintem én veszek egy DJM 600-at meg két CDJ 200 S-t, itthonra untig elég de ha esetleg tudtok jobb konfigot akkor bátran irjátok, keverö az szinte biztos(megsugta a rádio, hogy elég az :D), cdk-röl ugy is olvasgatok körbenézek még legalább egy-két honapot, nem akarok pénzt kidobni ablakon mert ahhoz nagy tehetség nem kell :P
  • mstummer
    Van kijelző rajta,de nem használom sose BPM módban. Persze a beri700on nem lehetett kikapcsolni, de sebaj segitett némi ragasztószalag :D Nem azért vettem mert van rajtuk BPM, elsősorban az effektek érdekeltek a 700on, az 500on meg már inkább a megbízhatóság és a hangkép érdekelt.
  • K.András
    Ehhez képest az elözö keverödön meg ezen is van bpm kijelzö ;)
    Na persze nem baj ha van, de minek?! :D
    Befejeztem, nehogy félreértsed és oltogatásnak vedd amit irogatok...De az szvsz tényleg ugy van, minnél jobb a cumod annál biztosabb támaszt nyujt, azaz mankót :P
  • mstummer
    Én viszont nemvok béna hogy kelljen a mankó :D / na jó ez nagyarcú volt :) egy évben egyszer megeshet hogy vmi miatt szükséges megnézni hogy mennyi az annyi,olyankor jó ha van,de asse gáz ha nincs/
  • K.András
    Na de arrol beszélek, minnél profibb a cuccod annál profibb a mankód akárki akármit mond... :)
  • MoSFeT
    Lehet mankóra támaszkodni, de ha kiveszik az ember alól... akkor hoppá van...
  • K.András
    Nem kell BPM alapján keverni, de nyilván amikor autoval mész akkor is ránézel néha a kilométerorára, föleg ha tudod hogy mérnek :D
    Mind1, ahogy nézem minnél drágább egy keverö annál többet tud annál jobban segit(ami egyébként nem baj), persze csak egy bizonyos fokig hiszen jo cuccal is lehet szart késziteni ;)
  • mstummer
    A zenei BPM-ek között nincs szinkronizáció. Az hogy kiirja a BPM-et mind2 számra az teljesen más tészta, valamint csak akkor ha azt akarod. De nem szinkronizál semmit se. BPM alapján keverni meg a legnagyobb lúzerség :)
  • K.András
    Nem a zenei BPM-ek között van szinkronizácio, meg persze az effekt BPM-nél is(elöbb egy is-t elfelejtettem odairni), de lehet tényleg csak a 600-s-ban van...
  • mstummer
    Höhö télleg vicc :P
    Automatikus szinkronizáció??? Na ebbe olyan nincs azt elhiheted. Itt neked kell belőni az effekt paraméterét az ütemhez, bár van segitség. A 600nál már automatikus is lehet, de én azt is manuálisan szoktam állítani. Továbbá nem értem miben segiti az esetleges automatikus effekt szinkronizáció a keverést? Max az effektezést segiti :)
  • MoSFeT
    Szerintem az a jó dj - technikai szemszögből közelítve -, aki - mindentől függetlenül - olyan eszközöket vesz/használ, ami neki leginkább kézreáll.

Én pl egy SoundCraft Spirit ES keverőt használok...
  • K.András
    No hát djm 500-ban is van automatikus szinkronizácio a zenei és effekt BPM-ek között, ergo ezzel is könnyü jol keverni ;)
    Persze ez csak vicc volt...
  • mstummer
    Pioneer DJM500 van jelenleg.

A www.gyoriek.hu -n van fent 1 régebbi mixem.
  • mstummer
    Én egészen egyszerüen azért nem használom a fader startot mert nem olyan a keverési stilusom.Annyi a gond a fader starttal hogy amikor azzal inditasz kb fél hangerőig kell felhuzni a potit és bármikor megeshet még a legjobbakkal is hogy nem a megfelelő ütemben indit, ergo korrigálni kell, de azt már megfogják hallani. Ezzel szemben én azt csinálom hogy cdj elindit, ha ok akkor poti fel, ha nem akkor gyors korrigálás aztán fel a potit.

Hogy minek limiter a 650ezes keverőre? Nos mindig akadnak barmok a DJ között (az igazi profik közt is) akik egy olyan keverőn is túlvezérlik a jelet, csupán ezért.

Igazad van tök mind1 hogy hogyan rakták össze a két zenét, csak jó legyen. Ez meg nem a keverőn múlik. Mondhatni nem a keverő teszi a DJ-t :)
  • K.András
    Tényleg most milyen keveröd van? Van fent a neten valami zenéd, amit te kevertél?
  • K.András
    "nekem is van a keverőmön, egyszer sem használtam, nem is nagyon fogom."

Ez nekem ugy hangzik mint ha anno suliban azt mondták volna, rajzoljatok egy szabályos kört vegyétek elö a körzötöket, és erre valaki azt mondaná, á az nem fasza gyerek aki körzövel tud szabályos kört rajzolni, az a fasza gyerek aki szabadkézzel csinálja, ami soha nem lesz olyan pontos mint ha körzövel csináltad volna... :D

Vagy pl amikor a master kimenetre limitert raknak egy 650 ezer ft-s keverön, nehogy eltudd ba..ni a hangminöséget stb...

Szoval ezek nekem full ellentmondásnak tünnek, ha egy zene szépen össze van rakva(vazze ez a cél), akkor adott esetben tökmind1 hogy csinálták, azt hogy hol érdemes összerakni két zenét egy szoftwer-hardware nem mondja meg helyetted...
    Persze ezek csak saját gondololataim lehet nincsen igazam...
  • mstummer
    Egy drágább keverő nem feltétlenül rendelkezik több funkcióval és tudással. Hanem például tartósabb,szebb a hangképe.
    Továbbá sokszor a plusz funkciók nem érnek semmit. Pl a BPM számláló. Aki az alapján kever az elmehet a sunyiba. Egy támpontnak esetleg még elmegy,vagy ha szükséges effektezésben segithet, ha a külső effektornak nincs számlálója.Ezenkivül ott a fader start...nekem is van a keverőmön, egyszer sem használtam, nem is nagyon fogom.
    Anno a behringer 700as keverőmön volt vmi beat assist meg tempo difference. Az arra lett volna jó elvileg hogy bármilyen pancser összetudjon keverni két számot. Ha működött volna :D De egyébként láttam olyan alsókategóriás keverőt amin ez működött. A drágábakon ilyen funkció például nincs is.
    Az sem igaz hogy minél több a tudás annál könyebb használni. Általában a plusz tudás nem a konkrét keverési dolgoknál jelentkezik. Továbbá hogy ki a jó dj az sem a keverőn múlik.
  • K.András
    Pár dolgot nem értek, pl ugye minnél drágább egy keverő annál jobb annál többet tud(nagyrészt) de ugye annál könnyebb is használni, pl ha van fader start nem kell play gombot nyomni... Tehát a kérdésem az, hogy az a jo dj aki a minnél olcsobb kevesebb funkcioval ellátott cuccot veszi és azzal csinál jo zenét vagy az aki profi cuccon csinál jo zenét?! :)
    Persze ez csak vicc, de mégis érdekelne nem találjátok furcsának ezt az ellentmondást?
  • Kozák Gergő
    Köszi szépen ezer hála mstummer

• mstummer
    poti hiba. Tipikus behringer betegség.
  • Kozák Gergő
    Üdv mindenkinke szeretnék kérni egy segítséget valakitől van egy behringer vmx 1000 res keverőm és anyi vele a gondom hogyha a sávon a kijelzés sárbába megy elkezd egy recsenő hangot adni a hangfal minden alkalommal de a front kijelzés nics pirosba tehát nem torz csak recseg a hangfal próbáltam már több hangfallal és erősítővel és minimális hangerőnél is ezt csinálja de ha a balace jobra huzom akor nem csinálja ezt és ha balra akor se csak akor 1 hangfal szól de ha középre huzom akkor csinálja ezt lehet hogy poti hiba? ha valaki tud segítsen előre is köszönöm
  • Teemeah
    Sziasztok, nem tudjátok Budapesten hol lehetne scratch-hez sample vynil-t kapni??? Előre is köszi
  • Holy
    van meg 2 darab pio cdj 100s cdplayerem alu kofferben 135e huf
    erdekel vkit ?
  • mstummer
    Nincs hozzá leirásod hogy mit hova kell rakni h működjön?

Amugy hiba volt megvenned...jobban jártál volna 1 rendes keverővel,szerintem.
  • PEPE PAPA
    Van 1 Hercules dj console MK2-esem.A zöld
    "ufófej" panelje inaktív.Miért? Hogyan használható a fejhallgató és a mikrofon? Mit és hogyan kell beállítani? Amúgy az alapdolgok működnek.Kezdő vagyok.Gondolom a kérdéseimből ez kiderült.
  • GToncsy
    í-dzséj
  • Rudeeboy
    Szia jackal85!!!
    Szval előszőr probáld ki a Traktor Dj egyben h nyugszik -e az egész.
    szval az egyi RCA-Jack vezetéket rákötöd az egyik hangkártyárára(a kverőnél Line-re(jobb oldalt)) akkor meg van az egyi csatorna.A másik RCA-Jack vezetéket rákötöd a másik hangkártyára( a keverőnél úgyanígy Line-re), aztán az RCA-RCA vezetéket rákötöd az erősítőre( a kverőnél master(jobb oldalt).És gondolom azt nem kell mondanom h a keverőn minden line-ra legyen állítva:)
    Aztán a Traktor 1 nél a crossfédert elhuzod balra, az alatta lévő mini crossfédert pedig jobbra így elvileg működni kell az egésznek.Amúgy B:U:É:K:))))))))))
  • jackal85
    Sziasztok! lenne 1 nagyon fontos kérdésem! van 1 Behringer DX025 tipusú keverőm, és virtual Dj-vel szeretnék gyakorolni! De a progi valamiért csak mindig a Channel 1 szól :(
    régebben mikor nem volt keverő: egyik hangkártya volt az aux másik a füles
    de utóbbi időben ezt a 2-t sem tudtam összehozni :(
    Hol lehet a probléma gyökere ? kérem segítsetek! ui: 3 hangkárty van a gépemben

• mstummer
    Nincsmit...Boldog Karácsonyt! :)
  • Palinko
    nagyon kössz,tényleg rendes vagy,mint valamennyien ezen a topicon!