424
Ki milyen keverõk használ,tapasztalatok...
  • salsoul
    Alcatech BPM Studio 4 Pro + RCP 2001 B USB

http://www.bpm-studio.nl/prijzen.html
  • OPM
    Újonnan ~450eFt
  • salsoul
    Sziasztok,

/remélem ezért nem vágnak ki innen az sg-ről/

azt szeretném megkérdezni, hogy érdekel-e valakit egy ilyen kütyü:

Vezérlő + Szoftver + HQ Timestretching és Win7 támogatás

Az eszköz nem sokat volt használva.
    Újonnan ~450eFt én 100eFt-ért kínálnám.
  • virsliman
    Sziasztok. én is használtam már nagyon sok keverőt. jelenleg pioneer-em van, de nem vagyok teljesen meggyőződve arról, hogy indokolt az, amiért kis hazánkban a basys ennyiért árulja. első keverőm numark volt. két csatornás. mindent tudott, amire szükség lehet, de egy reloop-hoz képest valóban élesebben, durvábban szólt. a reloop minősége azonban tényleg elgondolkodtató, mindamellett, hogy számos budapesti klubban használják a legnagyobb változatát, a minősége nem időt álló. de kérdem én, ha csúszó, kopó alkatrészekről beszélünk, mit is várunk? életünk végéig nem használhatjuk egyik márka termékét sem felújítás nélkül.. négy csatornát szerintem egy komolyabb pult igényel, optimális esetben két cd lejátszó mellett ott díszeleg két lemezjátszó is. átkapcsolgatni pedig kényelmetlen. én végül azért döntöttem a pioneer mellett, mert márka-hű lettem. de a technics keverői is a legmagasabb szintet képviselik. a cd lejátszóknál nyert a pioneer. ott valóban hihetetlen újításokat tettek az évtizedek alatt. még egy szó az effektekről.. sterbinszky-t anno mindenki szidta, hogy az átkeverésekbe mennyi effektet rakott. de gondoljunk csak bele, ha már effektezni van ideje egy átfedés alatt, akkor az nem azt jelenti, hogy az ütemek rendben vannak. ez ma számos nagy dj-nek is komoly probléma. elgondolkodtató..
  • Dj Furry
    Amikor meg a Reloop RMX 30 kill 1ik gombának a rugója kilövi a szemed , akkor majd ne csodálkozz :)) Szépen vágja a hangot de a potik hamar recsegni kezdenek... (nekem is volt)
  • Lantee
    Aki azt hiszi, hogy rendesen tud bánni a keverővel, nézzen meg egy DJ KENTARO klippet a Youtube-on. Mikor először láttam, akkor jöttem rá, hogy erre születni kell! ;)
  • tiberrio
    sziasztok jó dj-ket keresünk jelentkezés itt
  • Ricardo Snip
    én most vettem nemrég egy Pio 500 ast és tökéletes állapotú hiába 2001 es. szóval érdemesebb szerintem kiadni kicsit többet érte minthogy megvesztek egy gyengébbet aztán állandóan lehet benne cserélni benne a potikat.

nézzetek itt szét honlap
    myspace
  • DayNesE
    Csáo egy simple kérdés hogyan lehet felgyorsítani egy musicot úgy hogy ne torzuljon el benne a hang...
    Pl. olyasmit szereték elérni mint :
    Umbrella (Jody den Broeder Lush Club Remix) szval Broeder remixében
  • Dundidio
    believer
  • JoshT
    lentebb olvasott hsz-ekhez...

persze midnneki máshogy van vele.
    de ehhez a dologhoz az elinduláshoz
    egyetlen egy dolog kell csak igény a zenére.
    bemerészkedni egy lemezboltba vagy eladó zenéket keresni.
    ennyi kell hozzá semmi más.
    (bár mostmár elég dczni :)sajnos:S
    bpm számlálós keverő sztem is hülyeség.
    ezaz amiről sztem szól az egész és ezt nem lehet megtanulni..érezni kell:))(JBL-nél a pont)
    hiába nézel te két számot ugyanannyin van e.
    mixkészitéskor egy hangulatot ragad meg az meber amin tovább fűzi a zenéket.
    ezekre hogy mikor lesz szükséged saját cuccra stb..
    vizre mikro van szükséged?? mikor megszomjazol nem?amugy tökjo hogy nem támogatják a szüleid:))
    igylegalább kénytelen leszel megtenni oylan dolgokat amikmiatt igazi djnek érezheted majd magad:)
    amugymeg kitartááást!!!:)))
  • Dundidio
    Az a kurva nagy igazság,hogy a DJ keverőket teliaggatják mindenféle használatlan funkcióval...Egy igazi tuti lemezlovásznak a mixert a hangzása,a hangszínek vágási tartománya,a potik karakterisztikája és fizikai működése határozza meg...Legyen rajta 3 csatorna,szóljon nagyon frankón,és ne legyen agyonzsúfolva.
    A többi idétlen funkció csak az eladhatóság érdekében kerül rá,és azért hogy amatőr kezdő didzsék versenghessenek egymással,kinek van faszáb,mindenféle faszsággal telitűzdelt keverője...
    Egy olyan DJ akit tényleg a mix érdekel 2 potival is csodákat tud művelni...
    Ez a vélemény az én magánvéleményem,nem muszáj elfogadni...
  • Vádá
    kösz ez már nagyobb segítség :)
  • mstummer
    Van tapasztalatom a Reloop cuccokkal és a Numarkkal is. Jobb a Reloop. Egyébként a dxm06 se rossz,dee a Relooppal szemben csakis egy Numark fanatikus venné meg.
  • Vádá
    Azon kívül , hogy rábökött egyre nem túl sok indok :D
  • tonyqa23
    :)))
  • Vádá
    Szasztok !

Most szeretnék keverőt venni , érdeklődnék mi a véleményetek erről Numark DXM-06 egy ilyet néztem ki a reloop-ra azt mondta egy Dj ismerős hogy nem túl jó inkább a numark-ot vegyem. Esetleg ebben a kategóriában mit érdemes venni? Előre is köszi a segítséget.
  • tonyqa23
    ja amúgy kösz a segítséget.
  • tonyqa23
    nemrégen láttam egy képet egy buliból,és nem értettem,h miért van a dj-k mellett kb 1 méterre baszott nagy hangfal,pont a pult felé fordítva,gondoltam,ha az ott rendesen szól,akkor hogy hallja a fejhallgatóban a dolgokat rendesen,meg azokat,amik a terem többi sarkaiban vannak.de ezekszerint mégiscsak jól hallja:)
  • OPM
    elsődleges ami közvetlenül a közönség felé sugározza a hangot, a monitor pedig a dj irányába
  • tonyqa23
    mi az elsődleges meg másodlagos kimenet,és mik azok a monitor hangfalak?
  • mstummer
    monitor - ez a másodlagos kimenet hangereje, általában a monitor hangfalaknak
    master - az elsődleges kimenet hangereje
    gain - ezzel az adott csatorna hangerelyét szabályzod, hogy ugyanakkora legyen mint a másik csatornáé
    fader start - egyes erre alkalmas cd lejátszókat egy plusz kábellel össze lehet kötni a keverővel. Ha a keverőn bevan kapcsolva a fader start akkor a fader mozdítására indul a lejátszó
    cue - belehallgatás az adott csatornába
    time code - nos ezt keverőn még nem láttam...nem is tudom mit keresne ott. A time code az egy speciális bakelit lemez szimulációs rendszer. Igy tömören :)
  • tonyqa23
    köszi!amúgy csak 6000 ft-tal olcsóbb,azt ki lehet bírni.
    ha valaki unatkozik,szívesen venném,ha leírná,h mik a következő gombok:
    monitor
    master
    gain
    fader start
    cue
    time code
  • mstummer
    Egyértelmüen a Reloop. Lehetőleg BPM nélküli verziót vegyél, olcsóbb.
  • tonyqa23
    Hello mki!
    Ezek aszámomra megfizethető keverők.Melyiket ajánljátok?Totál kezdő vok.
    Reloop RMX-30 BPM BF
    Numark DXM-01 USB
    Numark DXM-06
    Gemini PS 626EFX
    Gemini PS 626USB
    Behringer DJX-700
    Behringer DX-626
    Behringer VMX-300
  • DjPremier
    Ott a link keresgélj.
  • doncsika
    akkor már van 1 kis tapasztalatod:)
  • mstummer
    Kb 2000ben
  • doncsika
    premier nem tudnál 1 kiadót ajánlani? előre is köszönöm
  • doncsika
    kössz premier
  • DjPremier
    Már nem diszkozok.

Kiadok portál.
  • doncsika
    de hogy lehetne kiadónak el küldeni tutsz 1et?
  • doncsika
    premier te nagy clubokban nyomod?
  • DjPremier
    Vagy saját mix készitése,és esetleg nagyobb DJ-nek eljuttatni vagy kiadonak.Én is az lennék. :-)
  • doncsika
    mikor kezted?
  • mstummer
    Fogjuk rá :)
  • doncsika
    mstummer te dj vagy?
  • mstummer
    szerez olyan ismerőst. manapság minden 10. ember DJ.
  • doncsika
    mondjuk én is egyedül probálkozok mixelni meg zenét írni az tény hogy sok időt kell rá száni
  • doncsika
    igaz hogy rá kell érezni de ha nincs dj ismerőse hogy tanulja meg az alapokat?