180
  • Lacc
    Elhiszem hogy olcsóbb, de a pontos árát is megírhatnád már nekem végre :))
  • CHEAPBOY_GA
    "A készülék átgondolt, nagyon jól összerakott termék"

Szvsz ez total nem igaz, a kepernyo formaja elcseszett, a menu a jatekok kezelese szar, a D pad kicist ratyko minosegu, .. a gombok hamar kopossa valnak.
    MInden ez csak nem atgondolt.
  • CHEAPBOY_GA
    "és természetesen a Nokia maga is fejleszteni fog rá.
    "

Azok aztan nagyon versenykepesek lesznek a tobbi ceg termekeivel:)
  • CHEAPBOY_GA
    "A készülékben használt BL-5C lítium-ion akkumulátor 850 mAh kapacitású, a gyártó adatai szerint a típustól függően 3-6 óra játékidőt"

Jo eg az rohadt keves, az SP 10-15ot tud:D
  • CHEAPBOY_GA
    GBA Spt+flash kartyat
    Olcsobb mint egymagaban ez a viccnek is rossz gage.
  • CHEAPBOY_GA
    "Mint az adatokból is látható, a Nintendo játékgépeinél kisebb, és összehasonlíthatatlanul többet tud"

1. Az SP kisebb:D

2. 2,5 evvel a GBA utan jott, szep lenne ha szarabb lenne:)))

mindegy jovore jon a PSP GBA2 duo, s szepen elfelejtuk ezt a szart.
  • CHEAPBOY_GA
    Ehh eselytelen halott otlet:))

Debut napkor elkelt 500db:D
  • Lacc
    Na ma kipróbáltam a Media Markt-ban. A Tomb Raidert lehetett megnézni rajta, ami egész bejövős kis játék. A telefon fogása kb. olyan volt mint amilyenre számítottam, úgy általában jó, de a gombok kicsit merevek, de hozzá lehet szokni. A képe kristálytiszta meg minden, annyira nem is zavart hogy álló. Csakhát ha úgy összességében vesszük a telefont, túl sok negatívuma van ahhoz, hogy vegyek egyet sajna. Kár, mert úgy látom vannak rá jó játékok (kérdés hogy lesznek-e továbbiak is).
  • Cat #84
    Nokia CEO Jarma Ollila is saying that by the end of next year nearly every Nokia cellphone will come with a digital camera built-into it and the company may very soon become the world's largest manufacturers of digital cameras

azaz a nokia elnöke szerint 2004 végéig majd minden nokia telefonon lesz digitális fényképezőgép
  • Cat #82
    nincs
  • Zozo76
    Nalam ez a hulye allo kijelzo miatt alapbol bukott a dolog.
  • Skynet
    GBA-nál jobb a kijelzője ennek???:)
    Naneröhögtess...nézd meg a gba-n megjelenő játékok színvonalát és grafikáját és hasonlítsd össze ezzel...Gba kissé messze szíbvonalasabb...
  • Inquisitor
    " A telefon tökéletes arra amire kitalálták - játékra ..."
    Mivel a vélemeényekben is többször leírták milyen telefon is az N-Gage, egy dolgot tisztázni kéne:
    A NOKIA hivatalos álláspontja szerint ez NEM telefon. Ha valaki figyelte az elmúlt félévben a sajtót, a hírdetéseket és magát a Nokia oldalát, akkor láthatta mennyire igyekszik elkülöníteni a tlefonoktól.
    Ez egy "kézi-konzol", amivel akár telefonálni is lehet.

Ha jól láttam a "Ház*mozi"-ban 60-ért hírdették előfizuval az N-Gage-et. Azért egy fix 128MB-os MP3 lejátszóval gáz összehasonlítani, már a rádió miatt is, hiszen akárhány memóriakártya lapulhat a zsebedben sok-sok MP3-al, nem? :)
    Szerintem viszont a függőleges képernyő gáz és nem hinném, hogy a "hagyományos" telefonos kijelző miatt ilyen. A 3300-asnak pl. négyzet alakú képernyője van.

A Zodiac-ról annál többet, hogy ARM proci, Synbian OS, és ATI Imation 3D chip ... nem nagyon tudni. :(
  • Lacc
    Tudnál valami bővebbet mondani erről a Tapwave Zodiac-ról? Én most tervezek egy handledet venni, de még nem igazán döntöttem el melyiket kéne...
  • Cat #28
    azon van bluetooth, rádió, stb.? lehet vele multiplayer játékokat játszani? nem védeni akarom, de szerintem ennek az egésznek pont az egybeépítés a lényege, kihasználni egyrészt olyan előnyőket amik külön külön nincsenek meg, másrészt te három dolgot cipelsz magaddal (a telefont legalábbis biztosan), itt meg egyet - ez arra van hogy a metron unatkozás közben zenét hallgatva nyomja egy kicsit az ember, vagy az osztályteremben a pad alatt a padtársával multiplayerben, bluetoothon játszon, miközben a roxy rádiót hallgatja... a játékélmény a te 3-mas megoldásoddal össze sem hasonlítható
  • Skynet
    hmm itt elkezdte valaki összehasonlítgatni hogy ez ennyibe kerül és ehhez képest egy telefon+gameboy+mp3 lejátszó mennyibekerül..
    Nos..
    1. Ez az izé telefonnak qrvaronda...
    2. A kijelző igénytelen például egy ST55 kijelzőfével semmiféleképpen nem ér fel.
    3. Az mp3lejátszóra nem csak 3-4 zene fér fel erre viszont igen...Ha megveszed a 128 megás flashkártyát akkor több demég mindig kevés..
    4. ÉLből bugos kicsikét a software-je,ahogy azt nokiáék közép illetve alsókategóriás telefonjaitól megszoktuk..
    5. A kiépítése egy zsák trágya KÖZE nincs egy felsőkategóriás telefon kiépítéséhez.
    Olyan az egész mint anno a Seagáék Game Gearje...Setöbb sekevesebb...Egy gamegeart be lehet szerezni 2-3ezer forintért;))))))
    Hjaigen...Nemcsak hogy a kijelző ugyanolyan hanem maga az egész izé (mert ez nem telefon..) kinézete is olyan mint maga a game gear..
    Szóval vegyünk egy gamegeart (3000ft) egy ultragagyi mp3 lejátszót (15-20ba már lehet szerezni) és ehhez vegyünk hozzá egy középkategóriás telefont legyen 40ezer,de nemtöbb...60-65-ben megvan az egész telefon..
    Amennyiért most adják abból vigyorogva veszek egy NORMÁLIS kinézetü középkkategóriás telefont egy gamegeart ha játszani akarok és egy mp3 lejátszót ami kissé sokkal többet fog tudni mint az ebbe beépített vacak...:)
    Dehajrááá vegyétek biztos megéri hogy 1-2 hónap mulva esetleg kiadjon nokia egy hasonló telefont (ahogy szokta) és ennek felére menjen az ára..
  • zippofcy
    Ja a GBA nagyon gaz, nincs benne hattervilagitas.
    Zseblampat kell hurcolni magaddal ha jatszani akarsz vele :) En PCn jatszok a GBAs gamekkal, emulatorral. Sokkal kenyelmesebb :)
  • zippofcy
    Engem csak egyetlen dolog erdekelne: kell patchelni az Ngages jatekokat ahhoz hogy fussanak 3650en is? Mert az oprendszer ugyanaz, a proci is, szvsz az egesz gep. Esetleg van benne valami ami a 3650ben nincs? Tudtommal a 7650es is csak annyiban kulonbozik hogy nem lehet belerakni memoriakartyat. Ja es MP3at hallgattal mar rajta? Mert 3650en az MP3Go szoftverrel iszonyu szarul szol, ezert is nem vettem bele memoriakartyat. Semmi basszus nincs rajta. A 16MBs alap kartyara amit vele adtak felfert az osszes JO java illetve symbian game (ugy 20-30 db), plusz egy magyar-angol angol-magyar szotar. Ezeket mind ingyen huztam le a netrol, szoval fillerbe nem kerultek :) Yahoo levlistakon meg irc csatikon erdemes szetnezni. Ezek gondolom eppugy futnak majd az Ngagen is. Ja es 3650re van olyan proggi amiben flight modeot be lehet kapcsolni, ilyenkor ha kiszeded a SIMet sima PDAkent funkcional. Es telleg jo jatekok vannak ra, meg javasok kozott is akad olyan amivel el lehet szorakozni. Raadasul van ra Gameboy emulator, az Asvanceos gamekon kivul mindet viszi csont nelkul, meg menteni is lehet benne, igaz hangjuk nincs. C64 emulator is van ra, bar az nem tul kompatibilis a jatekokkal, pl. a Creatures nem ment. Szvsz a 3650es jobban megeri, 30ezer korul lehet elofizetessel, bar az Ngage is annyi lesz fel even belul.
    Telleg bluetooth gondolom van benne mint a 3650ben. De fotozni nem lehet vele, szoval az csak jobb. Meg azzal normalisan lehet telefonalni is :)
    Ja es vegul: tudsz olyan szoftverrol amivel excel fileokat lehet megnezni N60on? (gyk. 7650, 3650, Ngage stb)
    Ja es az aksija tuti hogy nem fog kibirni 6 ora jatekot. 3at se szvsz. A 3650et naponta kell tolteni ha jatszok is rajta vagy fotozok vele, a hattervilagitas zabalja az akksit.
    Na egyelore ennyi. Fel eve van 3650esem es meg vagyok elegedve vele. A 7650/3650 resetkodjat probald mar ki rajta hogy muxik-e. Szvsz biztos. (*#7370#) Aki nem akar sulyos penzeket fizetni a gamekert ennek ez sokkal jobb mint egy GBA. Bar ha tud vki olcson olyan berendezest amivel PCrol GBA kartyakra tudok programot kiirni az szolhat azert :)
  • Cat #18
    megsasoltam én is media marktban
    lehet benne menteni állás közben
  • Lacc
    Osztom az előttem szólók véleményét, maga az ötlet jó, de a megvalósítás az már kevésbé. Az a tény már önmagában elveszi ettől az egésztől a kedvem, hogy ha egy másik játékot akarok berakni, szét kell szednem az egész gépet.

A technikai paraméterei alapján nyilvánvalóna jobb egy GBA SP-nél, de korántsincs rá annyi nagy név, nagy fejlesztő, stb. Lehet hogy ez ki fog alakulni, de addigis nem nagyon akarok ebben részt venni, pláne nem ha ennyi pénzbe jön.

Szóval sok jó ötletet sűrítettek bele, viszont túl sok minusz pontja is van a cuccnak.
  • mikike
    hogy minek baseballos játékkal kezdtek???
  • Darth Sith
    hát 128MB mp3playert nem fogok venni. ha veszek akkor már min hogy jópár gigás legyen. :)
  • verti.go
    ...szóval a link:
    http://www.mobile-review.com/review/image/nokia/ngage/pic2.jpg
  • verti.go
    "Felsőkategóriás mobil" : LOL!!!
    Ez minden, csak nem felsőkategóriás mobil... Ja, még valami: Kik a nagy fejlesztők, akik miatt majd venni fogják a gépet? Csak mert én egyet se látok... úgy értem, az egyetlen igazán nagy név, ami megjelentetett játékot N-Gage-re, a SEGA. Meg az EIDOS (Tomb Raider, ugyebár).

A gombokról írt véleményem még mindig áll, szerintem nagyon kemények...
    Az árakról meg: 20 rongy egy 128 megás MP3-lejátszó. 25 (mondjuk) egy GBA. 30 egy felsőkategórás mobil (T610). Az NGage egyetlen előnye, hogy mindezt egyben próbálja produkálni... A kezdeményezés jó, a megvalósítás nekem nem tetszik annyira... (BTW, mi ez a baromság, hogy 10-12 ezer HUF egy játék??!)

PS: egy link
  • Cat #8
    az alapcsomagban nincs memóriakártya
  • Cat #2
    csak ismételni tudom magam: a nokia azzal dob nagyot, hogy bevonja a profi játékfejlesztőket és a mobilszolgáltatókat is! "piacot teremt", olyan bevételi forrásokat, ami eddig nem létezett
    a nintendonak nincs esélye a nokia+játékcégek+mobilszolgáltatok ellen
  • verti.go
    MediaMarkt-ban kipróbáltam, szerintem nem túl jó vele játszani. Egy GBA-val legalábbis jobb. Ennek vhogy túl "merevek" a gombjai...
    Meg ez a függőleges kijelző, bah!
    Szvsz a Nokia két szék közt a földre ült.