817
Forever Living Products - vagyis mit tudunk az Aloe Vera-ról
  • Újratervezés
    Mindig nagyon pontosan végigolvasom a beírásoka. Összemosódnak a dolgok, és mintha kicsit elbeszélnénk egymás mellett.
    Most nagyjából arról beszélünk, hogy én azt mondom, hogy aki nem hisz a feltámadásban, az ne járjon templomba. Te meg azt mondod, hogy ki kell állni a templomok el demonstrálni az egyház ellen.
    Van akinek a mindennapi munkája meghozza a neki megfelelő életszínvonalat, és a kellő lelki boldogságot. Én annak nagyon örvendek.Más meg az MLM-ben találja meg a jövőt. MLM rendszerben nagyon sok dolgot forgalmaznak a világon. Az FLP is MLM értékesítési rendszerben dolgozik. (De nem minden MLM- FLP is egyben)
    A vicces az, hogy felrovod nemekem, hogy velem csak az FLP-ről lehet beszélni. Egy túrót! Meg sem próbáltál még velem másaról beszélni. Nem mellesleg megjegyzem, hogy ez egy fórum oldal, és konkrétan az FLP ről szól, azon belül pedig az Aloe Veráról. (ettől függetlenül azon pörgünk, hogy az üzlet működik-e?)
    Ha benne voltál az üzletben, és eldobtad magadtól a lehetőséget, akkor nem lehet, hogy nem az üzlettel van baj? Attól, hogy Neked nem sikerült (mert nem kaptál kellő segítséget, nem tanultál eleget, vagy mittudomén), attól még az lehet jó, sikeres, és tisztességes jövedelmet hozó vállalkozás! A vitánk elve annyi, mintha a házasságon pörögnénk. van, aki leéli az életét egy házasságban, szeretetben, békességben. Van aki pár év alatt pokolra kívánná a másikat. Van ilyen is, van olyan is. Ha megkérdezem Tőled, hogy van-e jó házasság mit mondasz? Hogy az egy átvágás?
    Nem, nem próbállak rávenni semmire (én is írtam, hogy soha senkire semmit nem beszélek rá, de lehet, hogy Te nem olvasod, amit írok)
    Nagyon örülök annak, hogy saját vállalkozást indítottál, és sikeres vagy benne. Azt nem értem, hogy miért van az, hogy csak most tudsz a tükörbe nézni, és amíg FLP-s voltál addig nem. Amikor FLP-s voltál akkor mi volt? Mondták, hogy embereket csapj be, vagy Te találtad ki?Nem lehet, hogy mégsem az üzlettel volt a baj, hanem azzal, amit csináltál, és ahogy csináltad?
    Vannak hasonló termékek, amik jobbak, és olcsóbbak? Hát akkor nosza! Oda kell menni a bio boltba, és azt kell megvenni. Hol itt a gond? Ki mondja meg, hogy melyik kúton tankolj, milyen telefon előfizetésed legyen, hol vásárolj, stb. Senki, de senki! Minden egyes nap többszáz reklámmal tatlálkozol, vagy odafigyelsz rá vagy nem. A vásárlási szokásaiddal kapcsolatban meg hozol egy saját döntést, és kész.
    De hogy érezd a törődést, mondom a válaszokat:

1. Amíg igazgató vagy, addig kell a saját aktivitás, és valóban nem attól passzív a jövedelem. A passzív jövedelem akkor kezdődik, amikor kineveled magad alatt az első igazgatót. Amikor van alattad egy igazgató, akkor ő önálló igazgatóság lesz, neked már nincs vele munkád, de kapod a pénzt. Légy erős: Örökölhető a jogdíj!(marketingterv, minden előadáson elhangzik)

2. Amikor valaki elkezd egy egyetemet, diplomás korára teljesen másképp látja a világot! Az agymosás? Lehet.
    Én megismerkedtem egy nagyszerű termékkel, amitől nagyszerűen érzem magam. Elég sok könyvet elolvastam, és sok cd-t meghallgattam, ami arról szól, hogy lehet másképp is szemlélni a világot. Én a mindennapjaimban használom a tudásom, és nagyszerűen működik! Sok tekintetben könnyebb, és boldogabb az életem. Agymosás? Lehet, hogy az, de nem bánom, mert szeretek így élni.

3.Gratulálok a magas keresetedhez, és örülök annak, hogy abbahagytad az emberek átverését az FLP-ben. (magad írod, hogy mostmár nem kell átverned az embereket.Idézem: "amikor az FLP-vel foglalkoztam aktívan, nem nagyon tudtam" Megsúgom: addig sem kellett volna, és még mindig dolgozhatmál benne sikeresen)

Mindamellett lehet, hogy majd megmondom a felső vonalamnak, és a barátaimmá lett munkatársaimnak, hogy nagy kár, hogy megismerkedtünk, és összebarátkoztunk. Sajnálom, hogy számíthatunk egymásra, és kár, hogy keressük egymást, mert élvezzük egymás társaságát. Nagy mulatság lesz, de legfeljebb azt mondják, hogy ne igyak.

Miért kell a kifizetésen változtatni, ha az működik? Mert ha lentebb viszik a kifizetési szintet, és nem kell 2 pontot elérni akkor talán jobban jövedelmező az üzlet nem? Én nagyon örülök ennek, mert már kezdő szinten is komoly jutalékokat lehet elérni! Tisztességesen.
  • yecga
    nézzétek meg ezt az oldalt megéri www.madridfans.gportal.hu
  • DRFlame
    De ez már csak spekuláció a részemről
  • DRFlame
    Szerintem nem fog bedőlni, mert a naívabbak elfogadják, hogy biztos azért nem megy nekik, mert nem értenek hozzá, vagy valamit ők csináltak rosszul. És ha már ott vannak továbbra is fogyasztják a termékeket. Így a "gyengébb" szálak elbomlanak és az "erősebb" szálak (aminek a végén több a naív ember) megmaradnak. Sajnos...

Emiatt szerintem hosszabb távon marad egy meddő rendszer.
  • dronkZero
    Ehh, te szegény, szerencsétlen, megvezetett nyomorult...

Az neked érv, hogy _MÉG_ nem dőlt be? NAP MINT NAP hallani bedőlt piramisjátékokról. A Sciennetes kamu épp mostanában fossa össze magát.

Szereznél inkább valami hasznos szakmát...
  • pyrohun #532
    Erről van szó, ugyanezt írtam én is: egyszerűen egyik fülén be, a másikon ki. Sajnos jellemzően agymosott viselkedés :)
  • DRFlame
    Ha valamiben látom, hogy hibás, akkor az nem azt jelenti, hogy azon tökölök, hogy miért nem megy. Ezt a kijelentésedet tekinthetem úgy is, hogy arra próbálsz rávenni, hogy annak ellenére csináljam, hogy hibás az elv.

És hogy mi a célom? A vita.
    A vita azért jó, mert ha nyerek, akkor sikerélményem van, ha veszítek, akkor pedig tanulok valamit.

De ehhez megfelelő partner is kell, aki hajlandó véggigondolni a másik érveit, és ellenérvekkel reagálni.

De az, hogy ne foglalkozzak azzal hogy valami rossz, az nem ellenérv.
  • DRFlame
    "Tanulni, fejlődni kell, és nem azzal tökölni, hogy mi miért nem megy, nem működik. Azzal kell foglalkozni ami működik, és előre visz."

De te nem "tökölsz" azzal hogy ez nem működik, hanem inkább azt mondod hogy működik, és ezért foglalkozol vele.

És ismétlem lokális szinten működhet, de csak úgy hogy globális szinten szükségszerűen vannak vesztesek, és ez az amit szeretnék számokkal is alátámasztani, de nem hagyod.
  • pyrohun #529
    Nézd, nagyon örülök, hogy leírtál feleslegesen 1,5 oldalnyi szöveget, de akkor újra megkérdezem: mikor fogod megcáfolni azokat, amiket az üzlettel kapcsolatban leírtam?

TE EGYÁLTALÁN ELOLVASOD A TÖBBIE EMBER HOZZÁSZÓLÁSAIT?

Foglalkoztam az FLP-vel, 4-essel kezdődő a kártyaszámom. Érted? Nekem nem kell nyomnod a süket dumát mert pontosan TUDOM, hogy arányaiban mennyire űködik az üzlet.

Sikeres is voltam benne, képzeld. Csak felismertem pár dolgot.

1. - Az FLP az igazi mókuskerék, hiszen milyen az a rendszer, amit passzív jövedelmekkel próbálnak eladni neked, holott a passzív jövedelem felvételéhez ugyanúgy napi szinten foglalkoznod kell az üzlettel? EZ NEM PASSZÍV JÖVEDELEM! (Sokadszor írom le...)

2. - Meg ne sértődj, de nem akarok ilyen agymosott ember lenni, hogy semmire és senkire nem figyelek, csak magasztos szöveggel dícsérem az FLP-t. Te pontosan ezt csinálod. Szerintem el sem olvastad, amiket eddig írtam, de legalábbis reagálni nem reagáltál rá. Sajnos én is egy picit ilyen voltam annak idején. SAJNOS AKI SIKERES AZ ÜZLETBEN, AZ MIND ILYEN! Egytől egyig, az összes ember! És nem akarok ilyen lenni érted?

3. - Amióta abbahagytam és a saját cégemben dolgozom, kb. feleannyi idő alatt 2x-3x annyi pénzt keresek mint egy "igazgatói fizetés" az FLP-ben. És emellett NEM KELL EMBEREKET ÁTVERNEM.

Mert mit csináltok Ti? ÁTVERITEK AZ EMBEREKET!

ÁTVERITEK AZ EMBEREKET a termékekkel, hiszen olyan terméket ajánlasz neki, ami ugyan jó minőségű, de aminél van sokkal JOBB MINŐSÉGŰ (VAGY TÖBN HATÓANYAGGAL RENDELKEZŐ), UGYANAKKOR OLCSÓBB! Nem hiszel nekem? Mennj el egy normális bioboltba, meg fogsz lepődni. Még az általatok favorizált fokhagyma kapszulából is van olyan, amely 2/3 annyiba kerül és több hatóanyagot tartalmaz, ráadásul abban sincs illatanyag.

ÁTVERITEK AZ EMBEREKET az üzlettel is, mert úgy állítjátok be, hogy ez mindenkinek működik. NEM! Ez 100 emberből átlagosan 97 embernek NEM MŰKÖDIK. 100 ügyvédből például tuti, hogy több skeres van, mint 3. 100 pékből is, 100 bolti eladóból is. Ergo a saját munkádban sokkal előbb leszel sikeres (és tudsz esetleg továbblépni), mint az FLP-ben. ÁTVERITEK AZ EMBEREKET a céggel is, mert közel sincs a világ aloe-termelésének a kilencven százaléka az FLP kezében.

ÁTVERITEK AZ EMBEREKET a törzsvásárló kártyákkal is, hiszen mint már leírtam: lehet, hogy egyre több kártya van a piacon, ergo nő a belépők száma, de az is biztos, hogy az új belépők nagy része már nem Magyarországról lép be. Szerinted miért kell bevezetni az új kifizetési rendszert? Miért kell valamihez hozzányúlni, ami állítólag szuperul működött idáig is? HAHÓ, FEL KELLENE ÉBREDNI! Akkor szoktak valamin változtatni, ha már nem működik a dolog... Az FLP-vel ugyanez a helyzet, ha ezt nem látod be, akkor az elég szomorú.

A továbbiakban szeretnék reagálni pár bődületes öngólodra:

" Az a kérdés, hogy elhiszed magadról, hogy képes vagy rá, vagy sem. Ha nem hiszed el, akkor annyira mindegy, hogy ki mit beszél az üzletről, és annak részleteiről. Éppen igaz ez fordítva is!"

Igen ez az egyetlen dolog, amit megtanultam, csak én ezt nem az FLP-ben kamatoztatom, hanem a való életben. Azóta 3x annyit keresek és tudok tükörbe nézni (amikor az FLP-vel foglalkoztam aktívan, nem nagyon tudtam...)

"Mi magyarok hozzá vagyunk szokva ahhoz, hogy megmondják nekünk, hogy mit kell csinálni, mennyi idő alatt."

Mint ahogy az FLP-ben is ez van... Használd a termékeket, légy magad is termékfogyasztó! Minden előadáson, képzésen vegyél részt! Mindig hozz magaddal vendégeket! Folyamatosan hívj meg...
    Atyaég, kívülről fújom még mindig, annyira belémverték anno... HÁNYOK ETTŐL, érted? Hogy nekem a hétvégéim a többi FLP-s agymosott között teljenek el? Hogy nyaralni is csak velük mennjek képzésekre? SOHA!

"Mondom, hogy az üzlet hogyan működik:"

Ne mondd,mert tudom. Mint már írtam csináltam, sikeres voltam benne, nem tudtam tükörbe nézni, abbahagytam. Pont.

"De amikor az mondom: Van lehetőség a magad életét rendbe tenni, van lehetőség az egészséged rendbe hozni, van lehetőség színvonalasabb életet élni, van lehetőség arra, hogy a gyermeked minőségi gyermekkort éljen, van lehetőség, hogy új barátokat szerezz, van lehetőség arra, hogy elismert ember legyél, és tulajdonképpen van lehetőség bármire, amit akarsz, mert önrendelkezés van már a mai Magyarországon, csak mozdulj meg végre a magad érdekében, akkor a válasz mindegyikre a nem, nem nem, és nem."

Igen van lehetőség! Sok embernek ott a lehetőség és az nem az FLP, hanem saját maga! Ha ő változni akar és változtatni akar az életén, akkor TUD. NEM KELL EHHEZ FLP, csak akaraterő. Barátok sem az FLP-ből kellenek. Franc sem akar olyan barátokat, akiknek minden egyes ember egy potenciális üzleti partner, franc sem akar olyan barátokat, akik - mint Te is - másról sem tudnak beszélni, csak magasztosan és átszellemülve az FLP-ről... Atyaég, olvasd már vissza, amiket leírsz. Jó, hogy még nem avattátok szentté Rex Maughan-t, aki meg eljátssza a jóságos nagypapát, miközben ő meg a családja röhögnek a markukba mert dollárszázmilliókat hoztok neki évről évre... És tudod mi a szörnyű? Hgy pont a legbajbajutottabb, legszegényebb embereken gazdagodtok meg, mert egy olyan ember sokkal előbb kötélnek fog álni, hiszen némi kis (HAMIS) reményt visztek az életébe... Na ez a gáz! Ettől gusztustalan ez az egész. Te hiába írod le, hogy őszintén segíteni akarsz, én ezt el is hiszem. DE A RENDSZER NEM ÚGY VAN KITALÁLVA. A rendszer úgy van kitalálva és azért is működik rendületlenül már 30 éve, mert a sikertelenségre alapoz. Arra, hogy rengetegen fognak belépni, de azok közül minimális lesz csak (maximum 3%), aki sikeres lesz. És ezt soha az életben nem fogod tudni megcáfolni, mert igazam van. Innentől kezdve meg az egész, a sok okoskodás, a sok blama felesleges. Egy ilyen rendszerben arányaiban 30x annyi vestes van, mint nyertes...
  • Újratervezés
    Kedves Pyrohun!
    Hová megy ez a beszélgetés? Úgy értem, mi a célja? Ha írok annyi konkrét adatot, akkor meggyőzlek, és elkezded az üzletet építeni? Én nem hiszek ebben. Már csak azért sem, mert én soha senkit nem győzök meg semmiről. Ugyanis az az én döntésem lenne. A termékhasználatot, és az üzletépítést mindenkinek magának kell eldöntenie és megcsinálnia. Ha van határozott döntés, akkor abban tudok segíteni. Bárkinek le lehet redukálni ezt az egészet úgy, hogy az ő életében használható, és sikeres legyen, csak egyszerűen kell gondolkodni. Van az üzletben sikeres szabolcsi, egyszerű ember, épp úgy, mint bányász, takarítónő, tanár, orvos, újságíró. Senki nem mondja azt, hogy ez könnyű, de mindenki azt mondja, hogy nem lehetetlen.Bárki meg tudja csinálni, ha akarja. De a dolog nem úgy működik, hogy itt a fórumon sakkozgatunk a mi-micsodán, meg a mi-mennyin. Itt lehet beszélgetni bármiről, amiről csak akarod, de ettől sem az életed, sem a pénztárcád, sem az egészséged, sem a társadalmi kapcsolataid nem fognak megváltozni. Az üzlet Veled is sikeres, nélküled is sikeres. Az a kérdés, hogy elhiszed magadról, hogy képes vagy rá, vagy sem. Ha nem hiszed el, akkor annyira mindegy, hogy ki mit beszél az üzletről, és annak részleteiről. Éppen igaz ez fordítva is! Ha elhiszed magadról, hogy képes vagy megcsinálni, akkor megint mindegy, hogy ki mit beszél, az a lényeg, hogy Te hiszel magadban, és minden segítséget meg is kapsz ahhoz, hogy elérd, amit el akarsz érni. Én nem hittem el ezt az egészet, de egyszer úgy voltam, hogy kipróbálom a termékeket (mert az egészségem úgy hozta, hogy elvitt a mentő), rendbe jöttem, úgyhogy aligha hiszem el, hogy nem működik a termék, hiszen rendbe jöttem. ha jó a termék, akkor az pedig piacképes. Ha segít, és rendbe hoz, akkor meg mindegy, hogy mennyibe kerül, mert hát hány forint az egészség? Inkább költök egy egyre olcsóbbá váló nagyszerű termékre, mint patikára, meg hálapénzes kórházra.
    Nagyon mindegy, hogy én mit írok arról, hogy mennyi idő alatt lehet elérni egy igazgatói szintet! Van, aki 3 hónap alatt, van aki fél év alatt, van aki 3 év alatt. És? (alkalmazotti jogviszonyban hány év alatt leszel vezető egy munkahelyes?) Nehogy már a Te sikered azon múljon, hogy más mit csinál, vagy mennyi idő alatt mit ér el!
    Mi magyarok hozzá vagyunk szokva ahhoz, hogy megmondják nekünk, hogy mit kell csinálni, mennyi idő alatt. Sem gondolkodni nem kell, sem semmi mást csinálni, mint amit megmondanak. Sőt! Az átlag munkahelyen még az sem nagyon tetszik, ha kreatív a munkatárs, mert a vezető mindjárt az "utódot " látja, és féltékenységi rohamot kap.
    Mondom, hogy az üzlet hogyan működik: Találkozni kell egy jó emberrel az FLP-ben, akivel le lehet ülni egy órát beszélni a jövőről. Ha megvan a közös kapcsolódási pont, akkor el kell kezdeni a jövőt tervezni. Jó hírem van! Csak azt kell csinálni, amit mond! Semmi, de semmi mást NEM SZABAD csinálni, csak azt, amit a vezető mond. Aki vezet Téged ebben az üzletben, az felelőssé válik azért, hogy Te elérd a kitűzött célod. A vezetőd bármit megtesz érted, de helyetted semmit nem tud megtenni. Vitathatatlan, hogy olvasni kell olyan könyveket, ami az üzletről, a gondolkodásról szól. Vitathatatlan, hogy hallgatni kell olyan cd-ket, amik szintén az üzletről, és a másként gondolkodásról szólnak. El kell járni a rendezvényekre, ahol olyan emberekkel lehet találkozni, akik már sikeresek ebbe az üzletben.
    A hétköznapi tapasztalatokkal, és a mindennapos (depressziós, hitehagyott) szemléletmóddal meglehetősen nehéz elérni sikereket egy olyan országban, ahol az a vélemény, hogy tisztességesen nem lehet meggazdagodni, aki meggazdagszik, az biztos, hogy törvénytelen, gerinctelen dolog. A miértek milliói merülnek fel: Tele vannak az emberek panasszal a munkájukra, a fizetésükre, miközben egyik egészségkárosodást a másik után szenvedik el. Betegség betegség hátán. 10 éve még elég gáz volt, ha valakinél daganatot állapítottak meg. Most is gáz, csak már nincs olyan család, ami ne lenne érintett. De amikor az mondom: Van lehetőség a magad életét rendbe tenni, van lehetőség az egészséged rendbe hozni, van lehetőség színvonalasabb életet élni, van lehetőség arra, hogy a gyermeked minőségi gyermekkort éljen, van lehetőség, hogy új barátokat szerezz, van lehetőség arra, hogy elismert ember legyél, és tulajdonképpen van lehetőség bármire, amit akarsz, mert önrendelkezés van már a mai Magyarországon, csak mozdulj meg végre a magad érdekében, akkor a válasz mindegyikre a nem, nem nem, és nem.Miért? Miért? Miért?
    Rá kell ébredni, hogy nem igaz az, hogy majd lesz valahogy, mert úgy még sosem volt, hogy ne lett volna valahogy. Nincs sehogy, és nem is lesz sehogy. Csak az van, amit magad megcsinálsz. Nincsenek csodák, és nem is szabad csodára várni, mert abból van a munkanélküliség, a hajléktalanság, az elszegényedés. Senki sem ment meg, mert senkinek nem dolga megmenteni senkit. A választás szabadsága, hogy ki hogy dönt a maga élete ügyében.
    Tanulni, fejlődni kell, és nem azzal tökölni, hogy mi miért nem megy, nem működik. Azzal kell foglalkozni ami működik, és előre visz.
  • pyrohun #527
    "Csak azért sem, mert a visszaosztott jutalék jóval több mint 10 % a termék árából"

Ez viszont igaz! Jóval több, konkrétan a termék árának töb mint a fele jutalék. Erre mondtam azt, hogy normál értékesítési módszerrel JÓVAL olcsóbban meg lehetne vásárolni ugyanazt a terméket.
  • pyrohun #526
    Csakhogy ez sajnos nem igaz.

Nálunk pl. (nem csak nálam, hanem sok-sok üzlettársamnál is) 200-250 emberből TALÁN volt 2 munkatárs, de az sem vette komolyan. Pedig nem ezt a példát látta a felsővonaltól (tőlem sem). Termékfogyasztók voltak, de azok aprópénzt hoztak kb..

Szóval az arányok nem azok, mint amiket leírtál...

Egyébként tipikusan semmire nem reagálsz, amit leírtam. Sem az ál-passzív jövedelmekre, se a többire.
  • DRFlame
    Ezt most értettem meg:
    "Arról nem is beszélve, hogy még a leírásod is hibás, mert a képletedben 30 évente kell megháromszorozódnia"

Nem hibás a gondolatmenetem, csak félreértetted, esetleg az is lehet, hogy rosszul fogalmaztam. A tagok szintenként 10szereződnek, és két szint között 3 év van. Tehát amint elérted a Föld lakosságát, ONNANTÓL igenis minden 3 év után 10szer annyi új ember kell a növekedés folytatásához.

Viszont a 30 év alatt megháromszorozódást nem értem. Szerintem te is tízszereződést akartál írni.
    Ráadásul a 30 év alatt megháromszorozódás is elég durva. (Nem beszélve akkor a 3 évenkénti tízszereződésről)
  • DRFlame
    lemeradt:
    és mennyi idő alatt éred el azt a hálózatot
  • DRFlame
    Az egyszerűség kedvéért azt kellene leírnod, hogy:
    - a termék alapára és a jutalék aránya (ok több mint 10%, de mennyi kb?)
    - hány tagnak kell közvetlenül alattad lennie egy átlagos eredményhez (sikerhez), ami mindenki számára elérhető

Azért kellene átlagolni, mert meg kellene állapítanunk azt a minimumot, amit szerinted elérhet mindenki (aki megfelelő kvalitású)
  • Újratervezés
    Jajj ez a matek....
    Ha tegyük fel, hát nem bánom, tegyük fel. Az MLM működését illetve inkább a nem működését egy olyan példával próbálod igazolni, ami szerint valóban nem létezik, hogy az MLM működjön. Önmagában is felmerül a kérdés, hogy ha igazad van, akkor hogyan is lehet az, hogy mégis működik, terjed, és egyre népszerűbb? Bizonyára azért, mert nem áll meg a matek példád az életben. Csak azért sem, mert a visszaosztott jutalék jóval több mint 10 % a termék árából, vagyis hamarabb lesz ingyen a terméked. Arról nem is beszélve, hogy még a leírásod is hibás, mert a képletedben 30 évente kell megháromszorozódnia (és nem 3 évente, mert a 2 szint 3év, a harmadik szint 6 év, stb.)a Föld lakosságának, és mivel az FLP valamivel idősebb, ezek szerint már be kellett volna halnia, de ez mellékes is.
    De ha már matek, hát akkor tegyük fel. Gondolkodjunk együtt a nagy számok törvényén. Ha van az ismeretségi körödben 3(!) olyan ember, akit érdekel némi jövedelem kiegészítés, és megtanítod az üzletépítést akkor már rendkívül jól vagy! (ugye milyen messze van a 3 ember a Föld lakosságának megháromszorozódási ügyétől?)
    No akkor egy kis feltételes statisztika! 10 emberből 3 érdeklődő, abból 2 vásárló és egy munkatárs lesz, vegyük ezt egy konszenzusos alapnak.
    100 emberből 30 érdeklődő, abból 20 vásárló, és 10 munkatárs (Ez lehet egy három éves üzleti terv,jelzem, ez egy egész jó igazgatói mutató, elég komoly jutalékkal!!!). (3 emberedről beszéltünk, úgyhogy az igazgatóságod 60 vásárló, 30 munkatárs)
    10 munkatársból legyen csak 3 (!) aki eléri az igazgatói szintet. Ez egy közepes, gyengébe hajló statisztikai példa! Rontsunk rajta? OKÉ! :)
    Legyen 10 vásárló, és 5 munkatárs, abból csak legyen 1, akinek igazgató szintig segítesz. (nálunk soha senki semmit nem csinál egyedül, mindent csapatban csinálunk!)(az alapul vett alattad 3 ember lerontott statisztikája szerint 30 vásárló, és 15 munkatárs, akikből csak 3 olyan van, aki eléri az igazgatói szintet, az fincsi, anyagilag független életvitel!)
    Dec 1 től pedig vaddisznó módjára fog meglendülni ez az üzlet az új kifizetési rendszer miatt!
    Szó nincs a világ lakosságának a megháromszorozódásáról! (az legyen az UNICEF baja!)Az üzlet ettől lényegesen egyszerűbb.
    És nincs regény a végére, mert ha rendben vagyok a terméktől, akkor nem érdekel a matek. Ha mások is rendbe jönnek a termékektől, akkor pedig még a nagy számok törvénye sem érdekel, mert anélkül is nagyszerűen működik!
  • DRFlame
    Tudom hogy nem szereted, de jönnek a számok (ezt a példát korábban is írtam):
    Tegyük fel, hogy 10% az MLM jutalék a terméken.
    Ha egy MLM tag azt akarja, hogy az ő fogyasztása ingyen legyen, akkor 10 tagnak kell alatta lennie hasonló fogyasztással ahhoz hogy ezt elérje. Tehát a hálózat minden szintje után 10-szer annyi tag van:
    1. szint 1 tag
    2. szint 10 tag
    3. szint 100 tag
    4. szint 1000 tag
    5. szint 10000 tag
    6. szint 100000 tag
    7. szint 1000000 tag
    8. szint 10000000 tag
    9. szint 100000000 tag
    10. szint 1000000000 tag
    11. szint 10000000000 tag (10 milliárd tag, ez már több mint a Föld lakossága)

Tegyük fel, hogy minden új tag 3 év alatt szerzi be a 10 tagot maga alá, ez azt jelenti, hogy a Föld lakosságának 3 évente kell megtízszereződni, hogy fentartható legyen a növekedés.

Többször írtam, hogy "tegyük fel", ezt azért tettem, mert nem akartam paramétereket használni. De ha megmondod, hogy hol tévedek, és megadod te a számokat, azzal is végig tudom/tudod számolni az egészet, és talán más számokkal de ugyanide fogsz kilyukadni.

Na most két lehetőséged van.
    1. Megpróbálod megadni azokat a számokat amivel megdöntöd az érveimet, vagy alapjaiban megcáfolni a gondolatmenetemet, de azt érvekkel.
    2. Megint leírod egy regényben, hogy mi az élet értelme, meg a siker fogalma, stb...

Ha az elsőt választod, akkor mellőzd a regényt légyszíves, mert érvekre szeretnék reagálni, ha a másodikat, akkor azt csinálsz amit akarsz.
  • DRFlame
    "de háááát ez matematikailag izééé"

Azért ha valaki matematikával támadja az MLM-et annak lehet alapja, nem gondolod?

Az általad felsoroltakból én csak a matematikát használom, és nem kifogásnak hanem bizonyításnak.

Rossz véleménnyel vagy a pilótajátékrol, ez jó, mert az valóban rossz dolog.

De azt viszont állítod, hogy az MLM hálózat a szükséges ütemben a végtelenségig növelhető. Ugye?
  • Újratervezés
    Hát igen, épp ezért mondtam, hogy nem kezelek -szívesen- kifogásokat, mert a kifogások újra termelődnek. Telített a piac, drágák a termékek, pilótajáték, piramis. Ha mondom, hogy jó lenne ha valóban telített lenne a piac, a prémium termékeknek ára van, de ha jobban utánaszámolsz, akkor az ára elérhető (itt jegyzem meg, hogy árrés nélkül a termékek olcsóbbak, mint másoknál, ettől jobban fogy, a cég pedig a nagyker ár után fizet jutalékot), a pilótajátékok mind-mind bedőlnek rövid idő alatt, és még büntető ügy is van belőle (vagyis szerintem egyáltalán nem jó ötlet!!!), és minden (de valóba minden!) munkahely piramis elven épül fel (munkatársak, csoportvezetők, osztály, és régió vezetők, igazgatók, vezér igazgató). Vagyis ha minden felmerülő kifogást megbeszélünk, akkor helyére ezer másik jön. De há há hááá ez ügynökölés, de háááát ez matematikailag izééé, jajj hááááát ez másnak sem működik, óóóóó hát ebbe a haver is bele bukott, ez lerántás, tisztességtelenség, szélhámosság, nem rendes állás, és sorolhatnám estig.
    Miért nem találkoztam én még olyan nem sikeres MLM-essel, aki azt mondta: Nem tettem meg mindent a saját fejlődésem érdekében! Úgy érzem, hogy ez nagyszerű üzlet, de képtelen vagyok magamon erőt venni, hogy ne húzzon le a múltamból jövő pesszimizmus!
    Tényleg nem találkoztam még ilyennel! Olyannal már annál inkább, hogy a világon mindenki hibás, és szemét. No meg persze a "körülmények".
    Én azt mondom, hogy az FLP-ben aki NEM sikeres, az nem azt jelenti, hogy az az ember sikertelen lenne. A nem sikeres még nem felkészült, nem lát mindent ahhoz, hogy elérje a célját, ellenben van arra lehetősége, hogy megtanulja a saját céljait elérni. A világon minden megtanulható,!!! van aki repülőt vezetni tanul meg, mások számítógép programokat írnak, megint mások azt tanulják meg, hogyan kell egy szikével felvágni az emberi testet hogy műteni lehessen. Az MLM-es meg azt tanulja meg, hogy hogyan működik a termék a saját életében, és környezetében. Megtanulja, hogyan mondja el jó tapasztalatait másoknak, de azt is megtanulja, hogy a sikertelenség az, ha el sem kezdi, vagy idő előtt abbahagyja.
    A dolog pofon egyszerű. Van egy termék, amit használok, és a magam meggyőződéséből ajánlom másnak is. Pont, és ennyi. (itt jegyezném meg, hogy a termék árából nem is annyira minimális az a % amit jutalékkéni visszaosztanak!)
    Egyetlen csődbement benzinkutat, vagy kocsmát sem látunk, mind működik, és köszi, jól van. Az emberek meg eldöntik, hogy hol tankolnak, hogy isznak, és hol vásárolnak. Az MLM az egyik vállalkozási lehetőség, amit kevés tőkével be lehet indítani. De ha valaki buszvezetőként érzi jól magát, vagy mérnökként, vagy tanárként, akkor tegye azt, lényeg, hogy boldognak érezze magát attól, amit csinál. Ha nem érzi boldognak magát, akkor változtasson. Ez az újratervezés! Váltson szakmát, indítson vállalkozást, vagy építsen MLM hálózatot. Ha éppen az MLM tetszik meg neki, akkor az FLP az egyik olyan cég, amihez csatlakozhat. De van más is, ahogy tetszik. Én nem érzem ezt annyira nagy dolognak, de lehet, hogy ez csak azért van, mert tudom, hogy az Emberek rendelkeznek a választás szabadságával. Más kérdés, hogy élnek ezzel a szabadsággal, vagy nem élnek vele, és megpróbálják megmagyarázni annak az okát, és még kreálnak is bizonyítékokat hozzá. Egyszerűen nem tudok mit kezdeni azzal az életfilozófiával, hogy nincs mit tenni, úgyis szar a világ, sosem lesz jobb, mindenki szélhámos! Reprezentatív felmérés van arra, hogy a magyaroknak az a meggyőződése, hogy Magyarországon tisztességes úton nem lehet meggazdagodni! (A magyar lakosság 4/5-e gondolja így.) Ez a baj, mert minden agyban dől el, és ha így dől el, akkor az nem visz sehová.
    Hogy egyre kevesebben lépnének be az üzletbe? Pillantsz rá a weboldalra, ott van hónapról-hónapra az FLP újság, azon látszik, hogy hogy is van ez az egyre kevesebbséges dolog. Nos nem hogy egyre kevesebben lépnének be, hanem egyre többen, és magyarok! Mert az üzlet letisztult, jó eszközökkel, nagyszerű vezetőkkel dolgozunk, akiket érdemes követni a kitaposott ösvényen.
    Csak arra kellene rájönni, hogy az életből csak egy van, és az pedig túl rövid a tökölésre.
  • pyrohun #518
    "De akkor nézzük meg a pilótajátékot. Rengetegen megtapasztalták a jó oldalát, de sokkal többen a rossz oldalát."

ÉRDEKES: az összes MLM üzlettel pontosan ez a helyzet. Szóról szóra... Csak az MLM-nél mögéraktak terméket, vagy szolgáltatást, ezzel kvázi legálissá tették a piramis alján lévők zsebéből a pénz kihúzását...
  • pyrohun #517
    Sajnos elég szomorú, hogy ez így van, emrt újabb tömegeket hülyítetek meg... És minden 100 újonan belépettből (azokról beszélek most, aki üzletet akar építeni), hosszabb-rövidebb idő alatt de átlagosan 97 azaz KILENCVENHÉT ember lemorzsolódik.

Magyarul: akiknek működik, azért máködik olyan jól, mert rengeteg ember beleteszi a pénzét, majd nem vesz ki semmit belőle.

Azt is mondhatnám, hogy az üzletileg sikeres MLM-esek tábora az 3%. Basszus, ha bármilyen más munkahelyet megnézel, akkor mindenhol több esély van sikeresnek lenne 3%-nél, érted? MINDENHOL. Kivéve az MLM-et.

70 ezer kártya... szép. Csak azt nem kötik a picike orrodra, hogy Magyarországon már közel nem lépnek be annyian mint 3-4 éve. Ergo lassul a növekedés. Persze a kártyák száma meg rendületlenül nő, hsizen bevontak még országokat ebbe a régióba ergo MEGTÉVESZTENEK TITEKET. Hiszen Ti, FLP-sek mit láttok? Húú, a mi régiónkban emnnyi új belépő van. Persze, csak azoknak a nagy része már nem magyar. Ergo a legtöbb emberkének ESÉLYE sem lesz profitálni belőlük, hiszen általában csak a legkomolyabbak tudnak nemzetközi lábakat indítani.

Szóval át vagytok verve... a szomorú az az, hogy nem jöttél még rá.

"Ha van alternatíva más módon tisztességes jövedelemhez jutni hosszútávon, hát nosza, azt kell csinálni."

Te jó ég, ugye nem azt akarod mondani, hogy vagy FLP-vel foglalkozol vagy éhen halsz (vagy ha nem is, de akkor az biztosan tisztességtelen jövedelem).

Már megbocsáss, de alapból egy MLM üzlet nem lehet tisztességes az árrés miatt. Innentől kezdve butaság, amit mondasz.
  • DRFlame
    Ami a jutalékot illeti (ami a forgalomnak csak kis %-a):
    Minden MLM-ben beszedik a pénzt a fogyasztóktól, és visszaadják egy más struktúrában. Nyilván valaki jól jár mert többet kap mint befizetett, valaki (többen alul) pedig rosszul.

Ezt csak azzal lehetne cáfolni, hogy a hálózat a szükséges ütemben a végtelenségig növelhető.

De ha valaki ilyet állít, az egyértelműen nem látja a pilótajátékokkal sem a problémát.
  • DRFlame
    "minden év minden hónapjában újabb-és újabb tömegek töltik be a 18.-életévüket, amikortól mint munkatárs dolgozhat"

Ez alapján úgy gondolom, hogy szerinted a pilótajáték is nagyszerű dolog.
    Tévedek?
  • DRFlame
    Lehet hogy neked megy az üzlet, az is lehet hogy csak mondod hogy megy az üzlet. A hálózatban - főleg felül - lehetnek olyanok akiknek nagyon jól megy az üzlet. Ezt nem vitatom.

De akkor nézzük meg a pilótajátékot. Rengetegen megtapasztalták a jó oldalát, de sokkal többen a rossz oldalát.

Vagy pl. ha valaki nyer a lottón az nem azt jelenti, hogy akkor holnaptól én minden héten 100-asával töltöm ki a szelvényeket, mert ez működik.

Ez piac basszus. Ha valakinek az FLP kiutal pénzt, azt valahonnan előbb el kell hogy vegye. Csak ezzel nem foglalkoznak annyira az emberek, hogy honnan jön a pénz, mert a lényeg, hogy jöjjön.
  • Újratervezés
    A piacbetelésen annyira feleslege pörögni. Folyamatosan növekszik a bevétel, és a magyar-dél szláv régióban valamivel több, mint 70 ezer diszkontkártya van. Nem tudom hová tenni azt a kifogást, hogy nem kezdem el, úgyis betelik a piac.
    A másik, hogy a termék elfogy, veszek még. Másnak is elfogy, ők is vesznek. Nagyon sokan nem szedik, isszák, kenik még, és igen, minden év minden hónapjában újabb-és újabb tömegek töltik be a 18.-életévüket, amikortól mint munkatárs dolgozhat.
    Nem érzem úgy, hogy nekem kellene megvédenem az MLM-et. Az MLM megvédi saját magát, mert működik, jövedelmez, és magasabb életszínvonalat tesz lehetővé. Egyáltalán nincs szüksége védelemre.
    Gazdaságilag sem kell megvédenem az FLP-t. Annyira nem érdekel, hogy hány % hova meg, és miért annyi, meg miért ennyi? 12 éve nem emelt árat az FLP, ha jól tudom, 12 éve nem annyi volt egy liter benzin, vagy egy kiló kenyér, mint most. 12 éve kapják az emberek a jutalékot minden hónapban pontosan. Vannak emberek a mai magyar munkaerő piacon, akik viszont mostanában kicsi csúszással, vagy egyáltalán nem kapnak fizetést, mert megszűnt a munkahely, vagy őket rúgták ki.
    Ha van alternatíva más módon tisztességes jövedelemhez jutni hosszútávon, hát nosza, azt kell csinálni.
    Még az sem kizárt, hogy a magyar társadalom kedélyállapotán, jövedelem szintjén és sikeres életvitelén rengeteget javítana, ha inkább azokat a dolgokat követnénk, ami előre visz, és nem a negatív véleményekre kellene időt, és energiát pazarolni, hogy érvekkel győzködjük egymást, hogy a Duna merről folyik! Szerinted balról jobbra, szerintem jobbról balra, és mindkettőnknek igaza van, mert a folyó két oldalán állunk. Ha egyformán szeretnénk látni, akkor egy oldalon kellene állnunk. Én látom, hogy merre folyik a folyó, és tudom, hogy aki a másik oldalon meg van győződve az ellenkezőjéről. Csakhogy én azon az oldalon állok, aki tudja, és tapasztalja is a termékek nagyszerű hatásait, tudom, és tapasztalom, hogy az üzlet tisztességesen is nagyon építhető, éppen ezért nem én fogok átmenni a másik oldalra, hogy a Te véleményeddel egyet tudja érteni (aki szerint nem megy az üzlet) hanem valahogy Neked kellene megtapasztalnod ezt az egészet a működős oldalról.
  • pyrohun #512
    Egy MLM-estől ne várj érvet. Nem tudnak gondolkodni, ugyanazt szajkózzák naphosszat és ettől el is hiszik. De ha olyat mondasz, amire nem tud reagálni, akkor olyan mintha meg sem hallaná. Nyomja tovább a süket dumát :)
  • DRFlame
    Nem azt mondom, hogy meg kell védened az MLM-et. Mert nem kell...

De ha már úgy döntesz hogy véded, akkor védd érvekkel, és ne úgy, hogy "Jajj ti ezt nem értitek"
  • DRFlame
    Légyszives te is próbáld inkább megcáfolni a negatív gondolataimat, mert csak annyit írsz, hogy aki negatív véleménnyel van róla, az nem tudja mi az az MLM.

Alapvető gazdasági és matematikai érvekkel támadom az MLM rendszert, és mindig azzal van lezárva a téma, hogy mi ezt nem értjük.

Örülnék, ha te is érveket mondanál, ahelyett, hogy a tudási szintemet próbálod megbecsülni? (Én pl ugy gondolom, hogy te nem látod át eléggé az MLM-et, de ezt nem használom vitaalapnak, mert az úgy nem működik)

Sőt egyszerűbb dolgod van, mert én kezdtem a támadást, neked csak arra kéne érvekkel védekezni, hogy hol is állítok hamisat és miért.
  • pyrohun #509
    "A profi MLM-es nem csak be senkit"

Had idézzem magamat:

"Akik be akarják nekem mesélni, hogy a 60mb-os jajjdenagyontermészetes alapú C-Vitamin sokkal jobb, mint az 1000mg-os, ugyanolyan természetes alapú, amit kb. feleannyiért kapsz meg bárhol... Ne nézzenek már madárnak!"

És ezt át lehet fordítani a legtöbb MLM cég legtöbb termékére vagy szolgáltatására...
  • pyrohun #508
    Kíváncsi lennék hány olyan embert ismersz aki adott már vissza...
    Amúgy pedig meddő vita: 100 rugót befizetsz, de még ha vissza is kapsz valamennyit, akkor is fölöslegesen dobtál ki az ablakon csomó pénzt, mivel túl vannak árazva a termékek. pont.
  • dronkZero
    Te még azt is elhiszed, hogy ettől örökké fogsz élni, mi?
  • Újratervezés
    ezt majdnem elfelejtettem!

http://www.youtube.com/watch?v=D6pX0S4rO68&feature=channel
  • Újratervezés
    Soha nem ülök fel a körhintára, mert tudom, hogy beszédülök, és behányok. Ennek ellenére nem állok a körhinta mellett egy táblával, hogy "Ne ülj be, mert beszédülsz, és behánysz!" Bizony-bizony a zemberek' szeretik a körhintát, és még fizetnek is érte, és olyan is van, aki befizet a következő menetre is.
    Sajnos vannak olyan bevásárló helyek, ahol oda kell figyelni a pénztárnál, mert megesik, hogy 1-2 ezerrel többet fizetsz a kelleténél. Éppen ezért odafigyelek. Ennek ellenére nem szaladgálok oda a pénztárban álló emberekhez, hogy figyeljenek oda, nehogy többet fizessenek!
    Nemrégiben egy étteremben a számlához véletlenül "hozzáadódott" az aznapi dátum. Ettől minden pincér szemét csaló? Aligha!
    Aki nem tudja, mijjjjaaaazaaa' MLM, az inkább járjon utána. (Pl. Robert Kyosaki könyvek)
    Attól, mert hallottál valamit az FLP-ről, még az nem tudás. Vicces lenne egy buszvezetővel beszélni, aki arról panaszkodik, hogy milyen borzalmas repülőt vezetni! (Magasan van, meg veszélyes stb.)Ha közel kerültél az üzlethez, de nem a megfelelő személynél, attól még nem gerinctelenek az FLP-sek.
    A profi MLM-es nem csak be senkit, mert aki valóban profi az tudja, hogy minden egyes "becsapáson" bár valamennyi haszon van, de valójában milliókat veszít közép, és hosszútávon.
    Még valami: Lehet itt éveken át pro és kontra okoskodni. Valakinek vagy működnek a termékek, és szívesen fogyasztja( kellő ideig a kellő mennyiséget), ajánlja másnak is, vagy nem(vannak akik nem szedik, isszák, kenik, úgy nem is hat). Legyél 100%-os termékfelhasználó, különben nem tudod, hogy miről beszélsz.(tizen-huszon-harminc éven át figyelmen kívül hagytad a szervezeted állapotát, ami egy-két kanna géltől 1-2 hónap alatt nem lesz totál méregtelen a tested.) Vagy ne legyél egyáltalán fogyasztó, és felejtsd el az egészet.

100 millió kifogást lehet felhozni, de ugyan minek? Ha nem jó, nem érdekel, nem tetszik, akkor nem mindegy hogy milyen, mennyi a marketing költség, meg hogy betelt a piac? Bár csak betelne végre a piac! :) Lenne egy sikeres, jómódú, egészséges társadalmunk! Szép álom! :)
    Nem szabad elkezdeni kifogást kezelni, mert minden egyes kifogás 1000 másikat szül. A hogyan-okat kell inkább keresni, és mindenki döntse el: Hogyan csinálja az üzletet, vagy hogyan felejtse el az egészet?
    Amíg kiderül, nézegessetek ilyeneket:
    http://www.youtube.com/watch?v=MCfHRYl9Vpk
    http://www.youtube.com/watch?v=9lYPWZMtTBA
    http://www.youtube.com/watch?v=GAFInxP1NHo
  • Laccyka0224
    Van olyan termék, ami nekem pl nem kell a touchból :D
    Amúgy van 8 napos viszavásárlás is, akár bontott termékre.
    Azt mehetsz Isten hírével...
    Szerintem nem fölös. Van akinek csak gél kell stb a többi pedig azért, mert tudja van egy ismerőse, akinek az kellene stb. Képzeld el.
    Ha meg nem megy el mégsem, add vissza és menj el az árán nyaralni vagy mittudomén.
    Ez fölösleges?
  • pyrohun #503
    "ha 2 éveg SEMMIT nem csinálok, csak eladom"

természetesen az eladom szó annyit jelent, hogy jönnek a vevők, megveszik és csak egy számlát kell írnom...
  • pyrohun #502
    Bocs, de Te (és az MLM-es kis pajtásaid) nem tudjátok mi az a passzív jövedelem. Megsúgom, hogy amit az FLP-ben annak neveznek az nem az, hiszen meg kell lenni minden hónapban az aktivitásodnak. Amennyiben nincs meg, akkor rácsesztél, mert a passzív jövedelmed máris nem a tied lesz, hanem a felsővonaladé.

A passzív jövedelem az az, ami nekem jön. Megírok egy szoftvert és ha 2 éveg SEMMIT nem csinálok, csak eladom, akkor is jön belőle évente elég rendesen pénz.

Te ezt nem teheted meg az FLP-ben mert ha elmész 3 hónapra lógatni a lábadat és nincs meg az aktivitásod akkor buktad. Ráadásul ha kiesel az elismert igazgatói státuszból, akkor onnan még nehezebb ismét visszakerülni. Ajánlom az üzleti terv olvasgatását...
  • DRFlame
    Szerintem egyébként az a baj, hogy aki MLM-ben nem látja a problémát, az a pilótajátékban sem látja. A kettő nem ugyanaz, de a probléma alapja ugyanaz.
  • pyrohun #500
    Hú, hát akkor gratulálok Neked, őszintén... Szerinted, aki vesz egy Touch dobozt, az majd BONTATLANUL fogja tárolni benne a termékeket? Miután az egész felsővonal meg mindenki azt veri beléd, hogy LÉGY MAGAD IS TERMÉKFOGYASZTÓ? Naná, hogy mindenki használni fogja őket. Pláne, hogy 100 rugóért veszek valamit, nehogy már ott álljon a polcon, meg akkor a családi bemutatókon hogy venné ki magát, hogy a meghívó nem használja a termékeket?

Szóval magyarul: teljesen felesleges az az opció, hogy visszaveszik, hiszen baromira senki nem lesz olyan, aki bontatlan terméket tud visszaadni. Ennyit erről meg az okos érveidről :)
  • DRFlame
    Ha a termék 10%-a a jutalék, akkor 10 ember kell magad alá aki kb ugyanannyit fogyaszt mint te. Ez jelentené azt hogy te ingyen kapod a terméket. Ez elérhető lenne mindenki számára? Az a "csak" az nagyon nem "csak".

Egy ilyen hálózatban kb 8-10 szint után elfogy a a Föld lakossága, és ebben gyerek meg mindenki benne van. Na most akkor azok akik akkor alul vannak, hogy fognak 10 embert szerezni fejenként? (Ahhoz 10 másik Föld kellene)

Szerintem a 493ban röviden és egyértelműen (és vitathatatlanul?) leírtam, hogy mi a közös a pilótajátékban és az MLM-ben.
    Arra tudsz mondani valami ellenérvet?
  • Laccyka0224
    Magamnak válaszoltam, okos vagyok :)