817
Forever Living Products - vagyis mit tudunk az Aloe Vera-ról
-
DRFlame #617 Vagy az egyik új hozzászóló ő, csak újraregisztrált, miután lejáratta magát a feljelentős IP nyomozós sztorijával.
Ha megnézed a mostani "MLM védelmet", többen is mostanában regisztráltak. -
lordolgok #616 Az "értesz" után kimaradt a ? -
lordolgok #615 "A Microsoft is folytat MLM tevékenységet mégis Wint használtok" ---> azért irreálisan magas az ára és szar, mert mlm? Ezt kifejtenéd, hol lehet utánanézni, megbizonyosodni erről, ahol tényszerűen le van írva a dolog? Furcsa, nekem eddig nem volt bajom az XP-vel. Tudom, informatikához se értek, de amikor megvettem a laptopom, már rá volt telepítve az XP, így "nem kellett külön rá költenem".
#612: A pff... alatt mit értesz
(Bocsánat mindenkitől, igyekszem visszafogni magam. Most nagyon kötözködős hangulatban vagyok.) -
#614 Microsoft? MLM? Na mesélj... -
Laccyka0224 #613 A Microsoft is folytat MLM tevékenységet mégis Wint használtok... Na mind1 :D Az az ami irreálisan magas árú és szar :D -
Laccyka0224 #612 Szintben nem lehetsz magasabb, de kereshetsz többet nála... Így értették... Pff...
Ha ő nem olyan aktív, hiába van magasabb szinten neked lehet több pénzed :) Több managered lesz mint neki stb... Érted? -
lordolgok #611 De Mojlepque is hogy eltűnt, valahol máshol riogat... Mondhatom azt, hogy szerencsére? -
lordolgok #610 Kb. itt akartam abbahagyni az olvasását: "A Termékforgalmazó nem jogosult az egyes marketing szinteket a Szponzoránál hamarabb elérni." Jól értem, ez azt jelenti, hogy mondjuk én nem léphetek följebb addig, amíg a szponzi meg nem teszi az ugrást? Azaz én nyomom őt följebb és följebb a ranglétrán? De akkor nekem miért mondták nekem azt, hogy itt nyugodtan megelőzhetem a szponzoromat, mert ez az én saját, külön bejáratú karrierem...
Másrészt megnéztem ezt a jogutód-kérdést is. Lehet, túl naiv voltam, de azt hittem, ez olyasmi, mint mondjuk könyveknél, zenéknél, stb. a jogutódlás, pölö M. Jackson halálánál volt vita erről, hogy ugye ő volt a Beatles néhány számának jogutódja, megvásárolta őket (ha jól emlékszem). De most olvasom, hogy ez baromira nincs így, hogy ha az utód akar látni belőle valamit, neki is szerződést kell kötni az FLP-vel. Nem tudom, mi ennek a pontos jogi megfogalmazása, de hogy nem "jogutódlás", az tuti! (Vagy csak én tudom rosszul a megfogalmazásokat?) -
#609 "Érdekes", hogy mindenki hogy elhallgatott ezután :) Kíváncsian várnám pedig a reakciókat FLP oldalról is, hogyan cáfolják meg a saját üzletszabályzatukban leírtakat :)))) -
lordolgok #608 Tudom, hogy szép és jó a passzív jövedelem, bár igencsak kíváncsi vagyok, ezek után hogy lehet megmagyarázni, hogy van. Én is alaposan áttanulmányozom, hátha találok valamit benne arról, hogy ezt az öröklési dolgot hogy lehet ebből levezetni (hogy a 3. generációs leszármazottaink is kapják a jogdíjakat). Ez is szép és jó, de erről mindig a dédmamám jut az eszembe. 95 éves volt, amikor elhunyt, én majdnem 20, de mindig az járt az eszembe, hogy ha én is megérem a 95-öt, lesz-e még kedvem egyáltalán élni, nemhogy az FLP-vel foglalkozni. -
#607 Értem. Akkor a szponzorod / felsővonalad hibája, hogy az üzletszabályzatot nem adták a kezedbe. -
#606 mondjuk ez igaz -
lordolgok #605 Nem a dobozzal indítottam, hanem a "gyűjtögető életmóddal". Emlékszem, egy ideig én voltam a pozitív példa, hogy egy hónap alatt összegyűjtöttem a két pontot. -
DRFlame #604 Remélem senki nem fog azzal gyanúsítani, hogy azt mondtam, hogy az MLM úgy működik, mint a BKV :))) -
DRFlame #603 Ezért mondtam a BKV-s példát.
Ha keveset utazol akkor persze hogy nem éri meg a bérlet, inkább lyukasztasz 4-5 jegyet, ha csak annyit utazol.
De ha naponta utazol, akkor már a bérlet gazdaságosabb, mert míg a jegy arányosan nő, addig a bérlet fix árban van.
Tehát jó dolog a jegy, de csak bizonyos szintig.
És akkor a párhuzam:
MLM olyan mint a jegy
TV rádio, stb olyan mint a bérlet -
DRFlame #602 Igen arányosan nő, viszont ha TVben reklámozol, akkor mág arányosan SEM nő, ergo gazdaságosabb.
Arról nem is beszélve, hogy a TV-ben lehet csak addig reklámozni, amíg az emberek megismerik a terméket, és aztán vissza lehet venni a forgalom szintentartása mellett. -
#601 Nade 2x annyi terméken 2x annyi a marketingköltség, ergo arányaiban nem nő. -
DRFlame #600 Nem tudom mit értesz limitált visszaosztás alatt, de én úgy gondolom, hogy ha valaki 2-szer annyi terméket ad el, akkor összességében 2-szer annyi a marketingköltség. Legalábbis az alapján amivel engem oltottak. Bár ezt inkább úgy mondták, hogy ha csak fele annyi terméket adunk el, akkor fele annyi a marketing költség. Ami persze ugyanaz, csak jobban hangzik.
Míg ha valaki TV-ben hírdet, akkor ha kétszeresére nő a forgalom, akkor sem fizet többet a TV-adónak. -
#599 Ez csak akkor lenne igaz, ha nem lenne limitálva a visszaosztás. A marketingköltség egy adott terméken mindig ugyanannyi, de ez is irreálisan sok (jóval több, mint a termék fele, hagyományos értékesítés során közel nincs ennyi marketingköltség beépítve a termék árába).
De a legjobb az, hogy azt mondják, nincs SEMMILYEN egyéb költség, amíg pl. a hagyományos kereskedelemben van logisztika, szálítmányozás, stb.
Ja, hogy itt nincs logisztika? Nincs szállítmányozás? Akkor hogy a jó francba kerül a másik kontinensen termő Aloe növény gél formájában becsomagolva ide a Nefelejcs utcai raktárba? He? :))) -
DRFlame #598 Azt is folyamatosan hallom, hogy azért is jó az MLM-ben, mert a marketingköltségben nincs kockázat, mert egyes cégek plakátokon, TV-ben, rádióban hírdetnek, akkor ha nincs megfelelő forgalom, akkor bukták, mert ahhoz képest túl nagy a marketingköltség.
És akkor ezután jön, hogy az MLM azért jó, mert csak(?) annyi marketingköltség van, amennyi eladott termék. És ezzel ki is van jelentve, hogy az MLM jobb, mint a hagyományos marketing, mert nincs benne kockázat.
Na de most ha folyamatosan nő az üzlet és a forgalom, akkor nem nő ugyanoloyan folyamatosan a marketingköltség? Vagy ez már lényegtelen?
Ezután viszont oda jutunk, hogy minél nagyobb a forgalom annál kevésbé gazdaságos az MLM. És ez is tök egyértelmű, csak valahogy ez úgy kimarad az "oktatásból".
Olyan ez mintha azt mondanád, hogy jobb a BKV-n jegyet lyukasztani, mint bérletet venni, mert akkor "csak" (csak?) annyit fizetsz amennyit utazol. Na de mi van akkor ha minden nap utazol?
Az MLM guruk folyamatosan bemutatják bizonyos koncepciók előnyeit, de azt nem mutatják, hogy UGYANANNAK A KONCEPCIÓNAK van legalább olyan jelentős hátránya. Így kapják meg emberek milliói a hamis képet, és ezek azok az állítások amivel az MLM-esek az ismerőseiket verik át. Az okosabbak ezzel tisztában vannak, csak ekkora köcsögök. Akik butábbak, és ezt nem látják, azok csak továbbítják naívan a bullshitet anélkül, hogy végiggondolnák a dolgokat. -
#597 Hát ez tényleg hihetetlen, mivel alapból hozzá adják a Touch dobozhoz (persze ha nem azzal indulsz, hanem összeválogatott termékekkel, akkor érthető). -
lordolgok #596 Talán hihetetlen, de a három hónap alatt ez sosem került a kezembe. Ilyen innen-onnan kinyomtatott/lefénymásolt cuccok voltak, amik legalább 95%-a különböző, mlm-mel kapcsolatok könyvekből voltak, pl. Tonk Emil, stb. Csak akkor tűnt fel, hogy nem kaptam kézhez az üzleti tervet, amikor kiléptem. -
DRFlame #595 Akinek gondja van az exponenciális növekedés megértésével:
Van egy tó benne úszkál náhány tavirózsa. A tavirózsa populáció minden nap a duplájára nő, és ha 30 napig nem teszenek semmit, akkor beteríti az egész tavat, és kipusztul a tóból minden más élőlény.
Első néhány nap figyelik, hogy hogy növekszik a tavirózsák száma, de nagyon lassan nő, ezért úgy döntenek, hogy majd ha a tó fele be lesz fedve, akkor bőven ráérnek foglalkozni a problémával. Mikor telik be a tó fele? Mennyi idő marad megoldani a problémát?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
A 29. napon következik be, és 1 nap marad, hogy megoldják a problémát
-
#594 De egyébként baromira örülök, hogy MÉG MINDIG JOBBAN ISMEREM az üzleti tervet, mint Ti FLP-sek, akik idejöttök hittéríteni és azt sem tudjátok, hogy mi a feltétele a vezetőségi bónusz felvételének.
GRATULÁLHATTOK magatoknak, sikeresen meghülyítettek titeket és nem csak ez az egy kis rész marad ám ki az előadásokon, hanem rengeteg! Ajánlom olvasgatni az üzletpolitikát. Nagyon érdekes részek vannak ám benne... Pl. mi történik akkor, ha "kiesel" az elismert igazgatói státuszból (2 egymást követő hónapban nincs meg 12-12 pontod) - na akkor is szívás van. És még sorolhatnám.
De ugyanígy kamu a céginfóban is sok minden (pl. nem igaz, hogy a legnagyobb mennyiségű aloe földek az FLP tulajdonában vannak, stb, stb). Ergo minden előadáson több száz embert vezetnek félre és vágnak át. De hajrá, amíg van ennyi hülye, addig jól tud működni a rendszer, hiszen 100-ból 97 abbahagyja / kiesik. A maradék meg röhög a markába, hogy megint mennyi lúzerről gombolt le egy kis lóvét... :)) -
#593 kis javítás:
Ugye Vezetőségi bónusznak hívják azt a bónuszt, amikor Te már igazgató vagy és az alsóvonaladban is igazgató(i)d van(nak max. 3 szintig).
Ezen igazgatók teljes havi csoportforgalmának megkapod rendre a 6%, 3%, 2% -át (1. , 2. vagy 3. szintről) -
#592 Szeretnék idézni az üzleti tervből, hogy a passzív jövedelem kérdését örökre lezárjuk....
NÉZZÜK MI VAN MANAGERI SZINT ALATT (itt ugye még nincs passzívnak mondott jövedelem)...
„Aktív Termékforgalmazó” az adott hónapban az a
Termékforgalmazó, akinek a tárgyhónapban legalább négy Karton
Pontja van Személyesnek Elismert Vásárlásokból, feltéve, hogy
azokból legalább egyet saját regisztrációs számán történt vásárlás
révén ért el. A „Személyesnek Elismert Vásárlást” saját, vagy
a Termékforgalmazó által szponzorált Új Termékforgalmazók
vásárlásai után lehet megszerezni. Minden hónapban megállapításra
kerül, hogy a Termékforgalmazó Aktív Termékforgalmazónak
minősül-e."
Itt a havi 4 kartonpont a lényeg, mivel:
"A Supervisor, Assistant Manager és Manager marketing szinten
lévő Termékforgalmazók akkor jogosultak Mennyiségi Bónusz és
a szponzorált csoportok utáni egyéb juttatások megszerzésére, ha a
fenti 2.4 pont szerint Aktív Termékforgalmazónak minősülnek és a
Marketing Terv egyéb feltételeit is teljesítik."
Ergo ha nincs meg a fentiek szerint havi minimum 4 kartonpontod, akkor nem veheted fel a bónuszod (a felsővonalad kapja meg helyetted).
LÁSSUK, MI VAN MANAGERI SZINTEN ÉS AFÖLÖTT:
Ugye Vezetőségi bónusznak hívják azt a bónuszt, amikor Te már igazgatód van és az alsóvonaladban (max. 3 szintig) lévő igazgatók teljes havi csoportforgalmának megkapod rendre a 6%, 3%, 2% -át (1. , 2. vagy 3. szintről)
Namost ezt nevezik az FLP-nél passzív jövedelemnek, merthogy ugye kvázi kinevelsz igazgatókat magad alatt, az alsóvonaladban és az ő csapatukkal már nem kell foglalkoznod, de kapod utánuk a lóvét.
Ahaigen.... PASSZÍV JÖVEDELEM? NEM!! MIÉRT NEM? MERT EL KÉNE OLVASNI AZ ÜZLETI TERVET (ezt pofázom már kb. tizedszer ebben a topicban...)
Íme:
"A Vezető Manager akkor jogosult Vezetőségi
Bónuszra, ha legalább 12 Karton Pont személyesen szerzett és
non-manageri elismert vásárlása van havonta. Non-manageri
Karton Pontnak minősül az adott Termékforgalmazó alsóvonalában
Manager szintnél alacsonyabb szinten működő Termékforgalmazók
által vásárolt termékek után járó Karton Pont, feltéve, hogy az adott
Termékforgalmazó alsóvonalában csak Manager szintnél alacsonyabb
szinten működő Termékforgalmazók válnak jogosulttá a vásárlással
keletkezett Karton Pontokra."
Micsoda? 12 pont? Ja, hogy csak akkor kapod meg a PASSZÍV jövedelmedet, ha 12 pontokat hozol minimum havonta, ERGO NEM PASSZÍV A JÖVEDELEM, mert ha legalább annyit nem dolgozol és nem foglalkozol az üzlettel, hogy meglegyen a havi 12 pont, akkor viszlát vezetőségi bónusz.
Lássátok, hogy nem a levegőbe beszélek:
"Az az Igazgató, aki nem teljesíti az aktív-elismert előírást egy
adott hónapban, vagyis nem minősül Vezetőségi Bónuszra, nem
részesül Vezetőségi Bónusz juttatásban és a Vezetőségi Karton
Pontok (40% vagy 20% vagy 10%) a felette lévő első Minősült
Igazgatónál jelennek meg."
Amennyiben nem vagy aktív-elismert igazgató a hónapban, a feletted lévő igazgatónál jelenik meg a bónuszod. KURVÁRA IGAZSÁGOS, mit mondjak :))) Ilyen még a legszarabb munkahelyen sincsen, hogy ha mondjuk elmész 3 hétre nyaralni és kiveszel szabit, akkor a fizetésedet más kapja helyetted. Ez emberek nevetséges és szánalmas egyben...
Ennyit erről... Persze tudom előre mi lesz az FLP-huszárok válasza erre. Azt fogják mondani, hogy ha már manageri szinten vagy, akkor 12 pont mindenképpen összejön majd vásárlásokból.
Én erre azt mondom, hogy NEM IGAZ. Személyesen ismertem több olyan managert is, aki a manageri szint és az első kinevelt managere elérése után kicsit lazított és hopp máris jött egy hónap, hogy nem volt meg a bónusza...
Manageri szinttől még több munka jön és onnan már nem tudsz kiszállni, hiszen "ha már eddig eljutottam..." - na onnan jön az igazi mókuskerék. Ha akarod, ha nem csinálni kell.
Passzív jövedelem? Perszehogyne... Az egész FLP itt meg is bukott... egyébként minden egyes baromságot ugyanígy meg tudok cáfolni, csak lusta vagyok. -
#591 "ész érvem az FLP mellett az hogy a világ legdinamikusabban fejlődő mlm hálózata nincs jelen a tőzsdén így teljes stabilitása van"
Teljes stabilitása? LOL és ha kirohadnak az aloe földek, vagy jön egy betegség amely megtámadja a nyöványeket? Teljes stabilitása SEMMINEK nincs. Ez is csak marketingmaszlag, amit én is beszoptam annak idején... Anyukádnak gratulálok, de a 75 pontos szintet csak az Adolf személyes jelenléte miatt érte el. Ezt speciel nagyon jól tudom - ismerem a szituációt. Adolffal amúgy semmi bajom, jófej. Csak sajnos abban nincs igaza, hogy ha most elkezded, akkor is "megelőzheted" őt... -
#590 "Az MLM jövedelem így néz ki:
Munka, munka, munka, munka, munka, munka, munka, pénz.
Munka, munka, munka, pénz, munka, munka, munka, pénz.
Munka, munka, munka, pénz, munka, pénz, pénz, pénz.
Munka, munka, pénz, pénz, munka, pénz, pénz, pénz
Munka, pénz, pénz, pénz, pénz, pénz, pénz, pénz.
Pénz, pénz, pénz, pénz, pénz, pénz, pénz, pénz."
Kamu... nehogy már ezt elhidd. Nézd meg a sikeres igazgatókat. TÖBBET DOLGOZNAK mint bárki, aki elkezd az üzletet. TÖBBET DOLGOZNAK, mint egy átlag ember és ráadásul emberileg is sokan elég mélyre süllyednek...
A legutolsó sort így kellene felírni:
"Munka, munka, munka, munka, munka, munka, munka, pénz, pénz, pénz, pénz, emberileg nullává válás, emberileg nullává válás (tisztelet a kivételnek)" -
rufhus #589 Ember válogatja ki mennyire nyomul... ennyi most pl látok egy két embert anyám szponzora nyomul mint állat arra van ráálvva hogy vegyé dobozt és kész ennyi hogy neki ezzel is gyarapísd a pontjait és utána ő személyszerint szarik az alattalévőkre de nem csak ilyen emberek vannak... -
DRFlame #588 A nyomulás azért van, mert a beszervezhető emberek száma és a hálózatépítők aránya igen rossz. Ez nem csak az FLP-ben van így, minden MLM-nek a velejárója egy kifejlett hálózatnál. Bár gondolom ezt sejted, de azért leírtam :)
Olyan ez mint amikor 100 éhező közé ledobsz egy falat kenyeret. Aki nyomul az kapja meg.
-
lordolgok #587 Bocs, nem akarok belédkötni, de akkor
a.) miért ilyen drágák a termékek, ha nincs reklámköltség (most vegyük le azt a cuccot, hogy a fejlesztésekre kell, meg a megvásárolt légterek meghosszabbítására; erről már írtam a 410-ben, bárki megcáfolhatja a véleményemet, hogy szerintem ilyenek nincsenek is. Én ugyanis egy kumma iratot, dokumentumot - akár másolatban - se láttam, hiába kértem. Pedig akkor még jócskán benne voltam az FLP-ben).
b.) akár te, akár anyukád meg tudja cáfolni Pyrohun szavait a passzív jövedelemről, ami nem is passzív?
c.) itt nem a termékekkel van a baj, legalábbis szerintem. Hanem a nyomulással, stb-vel, amiről már szintén esett pár szó itt. Nem kellene erőszakosan nyomulni és hülyének nézni az embereket, és kész. -
DRFlame #586 Ez megint csak tök jó, hogy érdekében áll a segítés, de sajnos ettől az exponenciális növekedést nem zártad ki a rendszerből.
Nem elég, hogy valamiben vannak jó dolgok. Ha valamiből kiemeljük a jó dolgokat, és a rosszakat figyelmen kívül hagyjuk, akkor egy hamis képet kapunk. -
rufhus #585 az még am érdekes hogy a piramis rendszerben saját magadnak kell boldogulnod itt az flp-nél neked akkor jó ha a szponzoráltadnak jó ha neki nem megy neked sem fog neked célod őt felépíteni igazgatói szintre akárcsak a te szponzorodnak is célja ez veled. most anyu üzletét éppen Kósa L Adolf építi pedig ő ezért még pénzt se kap meg semmit. a beszervezett embereknek álltalában igazgatói szintig annyi dolguk van hogy tanuljanak figyeljenek hogy az ő szponzoruk hogyan csinálja utána ők ezt fogják alkalmazni az ő általuk szponzorált egyéneken. hmmm ez elég zavaros lett nah mindegy ezt még leakartam írni:D -
DRFlame #584 Pedig elméletileg bárhogy rajzolod, jónak kellene lennie.
Ugyanis a tagok nem szabályosan építik a hálózatot, hanem aki akar csatlakozik, aki nem akar az nem.
De valahogy mégis akárhogy rajzolod, érdekes eredményt fogsz látni. -
rufhus #583 Nemértem félre:) és nemtudok felrajzolni:D -
rufhus #582 a termékekel kapcsolatban annyi tapasztalatom van. hogy volt nyáron egy autó balesetem minek következtében a homlokom nem egy helyen felrepedt ezt first-el és egyéb krémekkel kezeltük és kb 1 hét alatt begyógyultak a sebeim és a varrasodás is lejött róla ami azért szép teljesítmény! a másik hogy kőkemény alvászavarban szenvedtem volt hogy szinte egyáltalán nem tudtam aludni ha tudtam is max 2 órát elkezdtem szedni az egyik terméket ami ilyen nyugtató féleség 2 hét alatt teljesen helyrehozta a problémámat! -
DRFlame #581 a kaszinó sincs a tőzsdén...
remélem nem érted félre :)
Egyébként akkor nem tudsz felrajzolni egy ilyet? -
rufhus #580 meg ugye az sem hátrány hogy a cég nem reklámoz sehol a reklámot az emberek csinálják a terméknek ezért a cég az ugynevezett reklámköltséget amit beleépített a termékekbe teljes egészében visszaosztja a dolgozóinak plusz egyébb ajándékok is vannak anyuék pl nemrég voltak a cégel horvát országba teljes ellátás meg minden nem egyszer voltak már balatonon is 4-5 csillagos szállodákba teljes ellátással vannak különféle programok amiket ha teljesítesz a cég a járulékodon felül kifizeti mondjuk az új lexus-od törlesztő részleteit persze ehez dolgozni kell először sokat aztán egyre kevesebbet még egyszercsak passziv jövedelmed is lesz -
rufhus #579 ész érvem az FLP mellett az hogy a világ legdinamikusabban fejlődő mlm hálózata nincs jelen a tőzsdén így teljes stabilitása van -
DRFlame #578 Nem azt akarom, hogy belém kössél, én vitaprtnert keresek, akinek megfelelő érvei vannak, nem csak a hit, meg a duma.
A vita meg a kötözködés az két külön dolog.
Te fel tudsz rajzolni egy működő hálózatot 20 vagy 30 emberrel?