817
Forever Living Products - vagyis mit tudunk az Aloe Vera-ról
-
lordolgok #657 Én úgy tapasztaltam,hogy a hálózatépítéssel. -
DRFlame #656 Be cautious of plans that claim you will make money through continued growth of your "downline" -- the commissions on sales made by new distributors you recruit -- rather than through sales of products you make yourself.
forrás
Ez ugye azt jelenti, hogy az FTC azt javasolja, hogy olyan MLM tervbe csatlakozzunk csak, ahol nem a meghívásban van a lahetőség, hanem a saját magad által eladott termékekben.
Az FLP-ben saját eladással lehet többet keresni, vagy hálózatépítéssel? -
DRFlame #655 A "végtelenségig nőhet" állítás elméletben SEM igaz. Legalábbis ha továbbra is exponenciális növekedésről beszélünk.
Azt hogy 100ból 97 sikertelen, azt nem hiszem hogy átlagolni lehetne a növekedés métékére, ez inkább csak mint végkifejlet igaz.
A gyakorlatban ez inkább úgy nézhet ki, hogy az elején több ember közvetlenül becsatlakozik a cég MLM programjába, és kezdik felkeresni az ismerősöket. Mivel még senki nem ismeri, ezért az elején még sokkal gyorsabb a növekedés (valószínű nem ritka hogy 1 ember 20 embert meghív), és pár szint után elkezdődik a durva lassulás, és végül az alsó emberek egymással versengenek hogy találjanak valakit, akit érdekel, és még nem találták meg.
Az arányt pedig ebből következően az alsó tagok rontják, tehát a növekedés nem 3%-os, mivel a sikertelenek csak egy idő után kezdenek iszonyatos mértékben elszaporodni. -
#654 Végtelenségig, csak még korán van :) -
#653 Én neked adok igazat, de a cégtelenségig nőhet az tényleg csak elméletben igaz és csak akkor, hogy ha minden szinten minden ember sikeres és minden ember alatt a maximális sámú új belépő található, azok alatt is, azok alatt is, stb. Így gyakorlatilag nagyon rövid idő alatt elfogynak az emberek. De az MLM-nél ugye ez nem így van, hiszen 100-ból 97 ember kiesik, ergo a növekedés a 100%-hoz képest csak 3% és ugye általában azért nem rövid az az idő, amíg egy embert meggyőznek, hogy lépjen be, elkezdi az üzletet, stb.... -
DRFlame #652 A pilótajátékról beszéltem...
Egyébként utánaolvashatnál a pilótajátékoknak, mert annyit tudsz róla, hogy illegális, és ennyi. Magadnak tennél vele egy szívességet. Az önmagában rohadtul nem lenne baj, hogy pénzt fizetsz felfele, egy sima befektetés lenne, mert lentről visszakapod a többszörösét. És lentről nem jutalékot kapsz, mivel nincs termék, hanem az egészet amit az újak befizetnek. (esetleg adminisztrációs költség néven levonnak belőle egy keveset)
Talán nem véletlen, hogy az MLM-et és a pilótajátékokat rendszeresen hasonlítják össze. És mielőtt valaki azt mondja, hogy ne hasonlítsuk össze a kettőt, jó lenne ha tudná, hogy miről beszél. Főleg ha olyanokat állít, hogy egy minden szinten háromszorosára növekvő hálozat/piramis/akármi a végtelenségig nőhet. -
#651 Nem átveri az embereket, de az emberek butaságára és a könnyen meggazdagodni akarásukra épít. Meg a 97%-os (matematikailag) sikertelenségre, ami az MLM üzleteket általában jellemzi... -
#650 már leírtam a véleményem erről, nem fogom megint. neked van touch dobozod? hány bontatlan terméked van benne? hány nap telik el szerinted, mire rájössz, hogy ez egy baromság? Ennyit erről...! -
Laccyka0224 #649 Igen az FLP már több mint 30 éves átveri az embereket és a hatóságokat. Olyan illegális, hogy csak a sikátorokban késő este tudod átvenni a gélt is, nehogy bevigyenek :) -
Laccyka0224 #648 Épp ez az, hogy a bontottat veszik vissza... De mindenkitől csak egyszer és 8 napon belül.
Touch visszavétel: Természetesen amiket nem nyitsz ki és nem járt le a szavatossága azt igenis visszaveszik ebbe mi a hülyeség már bocsánat?!
Ha van amit nem használtál el, mert neked pl nem kell a mask, ami ott van és megunod az üzletet igenis visszakapod az árát. (mármint annak megfelelően ami megmaradt ugye) -
DRFlame #647 Rengeteg időt veszíthetsz vele, és szociális kapcsolatok is megromolhatnak. -
DRFlame #646 ... és ha mindenkit érdekelne, akkor is baromi gyorsan fogynának. -
DRFlame #645 Elmondom neked, hogy az is pilótajáték, ha mindenkinek csak 2 embert kell beszerveznie. És azért illegális mert egy ilyen rendszerben is már 30 szint után a Föld teljes lakosságáról beszélünk, ez azt jelenti, hogy EGY ILYEN MÉRTÉKŰ NÖVEKEDÉS NEM TARTHATÓ!!
Ha tartható lenne a növekedés, akkor mindenki ebbe fektetné a pénzét, adóznának is utána, és a befektetők boldogok, az országok boldogok, mindenki happy, legális lenne. De nem tartható, és ezért illegális.
Te pedig ezt a problémát nem látod át, ennyi. Gondolom ezért nem akarod te sem erőltetni a matekot, mert nem értesz hozzá.
Az meg egyenesen szánalmas, hogy matematikai érvelést olyan kommentekkel támadtok, hogy ezt nem kellene erőltetni, meg hogy a számok csak bonyolítják a dolgokat. Bizony kizárólag a matek miatt nyilvánították illegálissá a pilótajátékokat. Ha matematikailag nem lenne problémás, akkor legális lenne, de ezt már írtam feljebb.
Az meg hogy elfogynak az emberek, nem azt jelenti, hogy az egész világon mindenki tag. Arról van szó, hogy azok az emberek nagyon gyorsan fogynak, akit érdekel ilyesmi. -
#644 Az MLM-ben a pénzedést terméket kapsz, amik nem is is rossz minőségűek.
...amik irreálisan sokkal drágábbak, mint bármi, amit a hagyományos kereskedelemben meg tudsz vásárolni
Az FLP-nél (máshol nem tudom) ha a termék nem tetszik 8 napon belül visszaveszik.
Ahaigen, ha nem bontod ki... De ha veszel egy terméket, akkor nyilván kibontod, mivel azért vásárolod...
Ha veszel kezdőcsomagot (touch of forever), de megunod az üzletet, vagy valami, azt is visszaveszik, ha 1 évnél nem régebbi. Tehát itt a pénzed nem veszhet el.
Lásd följebb. Teljesen hülyeség és irreális, amit írsz...
-
Laccyka0224 #643 Szerintem aki akarja próbálja meg, veszteni nem fog vele, ha meg sikerül neki, annak mindenki örül. Ha nem, akkor abbahagyja. Na és? :) Ebbe mi a rossz?
-
Laccyka0224 #642 Nem mindenki Amway-es, csak mindenki utálja (nem ismerik) az MLM-et és azt hiszik a világ legrosszabb dolga :) Azért nem lépnek be. Sajnos tényleg elég rossz híre lett én is voltam ilyen bemutatón annó, és tudom miért. Akkora erőszakolós embert még soha nem láttam... Olyan gúnyosan, lenézően kiröhögött, mikor mondtam, hogy nem. Aztán fél óráig hallgattam, hogy enélkül semmi vagyok :)
Tény FLP-ben is sok ilyen van. Főleg a diplomásokat nézik le, hogy hiába tanulnak, szegényen halnak meg, meg hülyék stb... Ez szomorú, de alapban nem így kellene működnie.
Én így vagyok ezzel:
Figyi van ez a dolog ez az MLM.
Elkezdünk róla beszélni.
Emberünk azt mondja bocs, de nem szeretek emberekkel kommunikálni.
Mondom jólvan, de ha meggondolod magad hívj nyugodtan.
Ilyenek.
Nem pedig:
Nem beszélgetsz b*zd meg?! Milyen ember vagy?
Egyedül fogsz megr*hadni, egy senki leszel ha nem MLM-ezel....
Ez gáz és sokan ezért utálják.
Meg azért mert azt hiszik elvesztik a pénzüket.
Piramisban elveszthetik, de MLMben vesznek valamit érte.
Itt ne menjünk bele mennyivel drágábban adják, mint ahogy előállítják..
A túró rudit is sokan veszik :) A cigiről ne is beszéljünk... Pedig az egészséges is :D -
Laccyka0224 #641 A belépéshez ki kell fizetned x (legyen 50.000) forintot.
Csak úgy kereshetsz pénzt, ha beszervezed az embert. Tehát azután kapod a pénzed, ahány embert beszerveztél. Tehát mínuszból indulsz, mert a pénzedért nem kapsz semmit... Még azt a pénzt is csak úgy kaphatod vissza, ha mondjuk hozol másik 20 embert, mert ugye mindenkit a belépésí díjból fizetnek ki, így a sok kicsi jutalékból talán visszajön a belépési pénzed. Aki nem tud beléptetni 20 (vagy nemtom mennyit) embert, nem látja viszont soha a pénzét!
Az MLM-ben a pénzedést terméket kapsz, amik nem is is rossz minőségűek.
Az FLP-nél (máshol nem tudom) ha a termék nem tetszik 8 napon belül visszaveszik.
Ha veszel kezdőcsomagot (touch of forever), de megunod az üzletet, vagy valami, azt is visszaveszik, ha 1 évnél nem régebbi. Tehát itt a pénzed nem veszhet el.
Ez a különbség.
A sárgolyós dolog azért volt (tudtam, hogy belekötsz, sok a válás, újranősülés...), de mond a feleségednek: "Drágám szerintem mással még boldogabb lehetnék, mint Veled" Csak mókázom persze, de ezt a matek dolgot szerintem nem kellene eröltetni. :) De megigérem, amint tudomásomra jut, hogy mindenki benne van az FLP-be én önként lemondok és belépek egy új alá, hogy legyen sikere :)
Előtted meg leborulok. Majd ha így lesz... :) -
#640 "de mégsem fogytak el eddig"
De igen... ott az Amway, amivel már nem nagyon lehet megkeresni embereket, mivel ismerik - aki benne van csinálja, aki nincs azt pedig már megkeresték de ha eddig nem lépett be, ezután sem fog. FLP-nél ugyanez lesz... nem sokára. -
DRFlame #639 Te egyébként tudod, hogy mi a probléma a pilótajátékkal? (nem az MLM-re gondolok, hanem a pilótajátékra!)
Persze tudjuk, az a baj, hogy illegális, de miért? -
DRFlame #638 "Szerinted mennyien vagyunk a kis sárgolyónkon?
Ha ez a szám megvan, szerinted mennyi az esélye annak, hogy megtalálod életed párját? Mégis szinte Mindenki bldogan él Élete szerelmével :)"
Szerinted csak 1 ember van a Földön, aki életed párja lehet? És ez hogy jön ide? (ezek tipikusan olyan hozzászólások, aminek semmi köze a témához)
"Elvileg nem, de gyakorlatilag fog :)"
Már bocs, de smiley ide vagy oda ez akkora hülyeség, hogy erre nem lehet mit mondani. -
#637 Csodálatosak voltak az "örömnapok"-Bp-en jól éreztem magam,jó műsorok, és szuper felfelé ívelő karrierbeszámolók voltak.Igazándiból mint minden vállalkozás indításhoz kell legyen tőke,befektethető pénz-.
Nem vagyok önkéntes-FLP-s kártyámmal bármikor vásárolhatok a kirendeltségen. -
#636 Elkezdtem becsületesen,bemutatóztam,zárójelentéseket tanulmányoztam,terméket fogyasztottam,forgalmaztam,hálózatot építettem,nem lettem igazgató,nem kerestem pluszjövedelmem nem lett... -
Laccyka0224 #635 Elvileg nem, de gyakorlatilag fog :)
Mondok erre én is valamit.
Szerinted mennyien vagyunk a kis sárgolyónkon?
Ha ez a szám megvan, szerinted mennyi az esélye annak, hogy megtalálod életed párját? Mégis szinte Mindenki bldogan él Élete szerelmével :) -
DRFlame #634 Valóban nem fogytak el az emberek. Akkor hagy tegyek fel egy kérdést:
Ha mindenki 3 embert hív meg maga alá, akkor egy ilyen piramis a végtelenségig nőhet? -
Laccyka0224 #633 Kérdezhetek? :)
Én nem régóta vagyok FLP-s, de nem akarok én sem hülyeségeket és valótlant állítani. Azt mondja már meg nekem valaki, hogy itt régebben valaki írta, hogy nem is az FLP-jé az Aloe ültetvények 92%-a. Volt valami oldal, ami elvileg bizonyítja. Az lenne a kérdésem, hogy igaz, hogy nem övék (mienk) a 92%?
És ha félre beszélnek egyesek és nem az Aloe növény 92%-a tartozik ide, hanem csak az Aloe Barbadensis Miller, ami elvileg az "Igazi" Aloe?
Ha nem igaz, akkor nem tudom minek kellene hazudni, ha ígyis elég nagy részünk van benne és tényleg magasab a tartalma a gélnek pl.
Ezzel csak azt szeretném, hogy valaki akkor mondja meg, hogy miért is nem igaz ez a 92? -
Laccyka0224 #632 Itt belemehetünk megint abba, hogy elfogy az ember (tudod matematika), de mégsem fogytak el eddig... :) Na de ezen most ne vesszünk össze. Csak mondom, hogy azért piramisozzák, mert ugye felrajzolva olyan, mint a háztető :D
Elterjedten viszont amikor piramisoznak az MLM-re akkor arra gondolnak, hogy a piramis = pilótajáték, ahol ugye a csatlakozási díjból fizetik ki a felettük lévőket. -
DRFlame #631 Itt az az óriási nagy különbség, hogy ha elmész egy vállalathoz dolgozni a "piramis" aljára, akkor tisztában vagy a helyzeteddel, és nem mondják azt, hogy vegyél fel magad alá 3 másik embert, és akkor majd keresel pénzt. Tehát meg van húzva a határ, hogy hol van a piramis alja, és minden szintnek megvan a saját feladata.
Az MLM ezzel szemben egy végtelen piramis... lenne, ha lenne végtelen mennyiségű ember.
És akik alul vannak (ahol a legtöbben vannak minden piramisban, a vállalatoknál is), azok MLM-ből nem élnek meg. -
Laccyka0224 #630 Azért mert ha felrajzoljuk egy piramisra emlékeztet. Így meg minden más vállalat is. De ugye a működésre szoktak gondolni, ha valaki piramist üvölt :) -
DRFlame #629 Pedig az MLM-esek is mondják, hogy az MLM piramis. Csak azt mondják, hogy minden más is piramis. -
Laccyka0224 #628 Természetesen nem olyannal van a baj, aki ismeri.
Általánosságban beszéltem. Sok olyan ember van aki ezt teszi, de mind1 ne menjünk bele. :)
DRFlame:
Azért írtam a magasabb kereseti lehetőséget, mert valaki kérdezte.
Amúgy hidjétek el, hogy sok MLM van ami nem vallja be.
Még több olyan, ami piramis és MLM-nek adja ki magát. :)
Abban azért nem értek veletek egyet hogy MLM = Piramis mert ez nem igaz.
Na megyek aludni jó éjszakát!
-
lordolgok #627 Bocsánat, de akkor ebben a gondolatmenetben mondjuk (hasraütés) a McDonald's vagy a Burger King is mlm-cég? Hiszen a McDonald's is megvette a licencet a McDonald nevű csókától. Megint csak az én gondolkodásommal van a baj, de mi értelme van "elrejteni" egy mlm-üzletet, ez valami új összeesküvés-elmélet? OK, nem hirdetnek TV-ben, rádióban, újságban, stb., de hogy teljes mértékben elrejtve legyenek...
Nem akarok senkit se megismételni, de úgy tűnik (legalábbis nekem), hogy valamit sajnos félrenéztél. Igaz, három hónapig voltam benn az FLP-ben, de akkor se lehet lenyomni a torkomon, hogy semmit se tudok az FLP-ről. És ez hatványozottan elmondható Pyrohunról, aki egy évig volt benne (ha jól tudom). Legalább őt vedd már figyelembe, ha engem már nem. Az, hogy kiléptünk, még nem feltétlen jelenti azt, hogy fogalmunk sincs a dolgokról. Nem akarlak megsérteni, de lennél szíves ezt figyelembevenni, és nem vagdalkózni olyasmikkel, hogy nem ismerjük a céget + a működését?
De miért van az, hogy ez az "úgy rontják ennek a hírnevét, hogy nem is ismerik" szólam 99.99%-ban előfordul egy mlm-ügynél, pedig a "hitelrontók-akik-nem-is-ismerik-az-üzletpolitikát-meg-a-céget" oldalakon keresztül verték a billentyűzetet, és csak vissza kellene olvasni? -
DRFlame #626 Ez nem MLM.
Annyi, hogy viszonteladótól veszed, semmi több.
A csokit se a csokigyárból veszed, hanem a közértből, és ezért rajta van az árrés. És bizony az sem MLM.
Én elfogadom a válaszodat az alacsonyabb szinten lévő magasabb keresetről. Lehetséges, de milyen gyakori ez szerinted? Mondjuk ez annyira nem is lényeg, mert sokkal komolyabb gondok vannak az MLM-el, mint az, hogy kereshetsz-e többet a szponzorodnál. -
#625 "sokan úgy rontják ennek a hírnevét, hogy nem is ismerik."
lordolgok csinálta az FLP-t, én is csináltam - ráadásul a jelek szerint minimum 5x annyit tudok róla mint az, aki éppen most csinálja. Akkor meg miről beszélünk? Szerintem inkább nektek kellene tisztában lenni azzal, amiről véleményt mondasz. De a jelek szerint FLP oldalon teljes a sötétség - így még vitatkozni sem lehet, mert csak idézek 3 bekezdést az üzletszabályzatból és ennyi. Teljes siker, senki semmit nem tud rá mondani. -
#624 Te nem egészen vagy (sőt: egyáltalán nem vagy) tisztában az alapfogalmakkal... (MLM, licensz, árukapcsolás, stb.) innentől kezdve vicces, hogy megpróbálsz vitázni. -
#623 Ez mondjuk kurvára nem MLM, ezt úgy hívják, hogy termékkapcsolás, meg lobbi. -
Laccyka0224 #622 Nem fizetsz rá, mert benne van az árban. :)
Hidd el a Microsoft sok pénzt ölt bele, hogy az Ő termékeiket használja mindenkit. Szerencsére kezd elterjedni manapság a Linux. (kb 1%-nál jár :D)
A hardvergyártók azután kapnak jutalékot, hogy MS szoftveres gépeket adnak el. Én mindig törekedtem az oprendszer nélküli gépekre, mert magam is tehetek rá. (Főleg meg free linuxot)
Na de ebbe ne menjünk bele nem erről van szó, csak gondoltam megírom.
Sok olyan MLM van amiről nem is tudni, mert eltakarják és adnak neki egy "licenc nevet" Mint az MS... Pfuj :P
Na amúgy remélem nem értetek félre én nem akarok senkivem sem "rosszba lenni" - lehet ilyet? :)
Nem egyezik mindenkinek a véleménye. Ez így van rendben. Engem csak az zavar, ha sokan úgy rontják ennek a hírnevét, hogy nem is ismerik. De ezt már írtam.
De akkor az "előzős" válaszomat elfogadtátok? Így világos hogyan lehet mégis sikeresebb egy kisebb szinten lévő ember? Ellentétben a Piramissal. -
lordolgok #621 Én meg passzívan jókorákat nevetek rajta már csak. Na, csak jó valamire ez a passzivitás! -
#620 Ááá dehogyis! Ő már csak passzív jövedelemből él és egész életében nyaral... :) -
DRFlame #619 Én el tudom képzelni.
Végülis ha úgy lejáratnám magam, mint ő tette, én tuti újraregisztrálnék :)
Persze nem gyanúsítok senkit, de mint lehetőség nem zárom ki. -
lordolgok #618 Beleesett volna a saját csapdájába? Pár hónapja meg itt hőzöngött, hogy Dynamic, én, meg - ha jól emlékszem - Pyrohun egy személy vagyunk.