817
Forever Living Products - vagyis mit tudunk az Aloe Vera-ról
  • tmelinda
    valaki árulja már el nekem,legyetek olyan kedvesek,mennyi egy supervisori fizetés?....csak azért kérdem mert az én dijelszámolásomon 6500ft szerepelt,amitől majd eldobtam az agyam mert nem ennyiről volt szó...
    szóval télleg csak ennyi az annyi???????????előre is köszi
  • PyRex
    kis túlzással ugyan, de van benne igazság.
  • Blasta
    FLP=droidok gyülekezete

[sajnálja őket]
  • Mattz0r
    - ha csak a pénzszerzési lehetőség érdekelne az egészből, akkor is beszálljak ebbe ?

Nyugi, elősorban vagy legbellül mindenkit ez érdekel aki benne van vagy belemegy.
  • prudy044
    Szia AMester!
    Én már kb 4 éve használom az FLp termékeit!
    Bízton állíthatom hogy jobb minőségü terméket nem fogsz találni, mint az övék!Sokat köszönhetünk a cégnek, mármint egészségügyileg!
    A termékek közül a gélből a barackos király, folyamatosan rájártunk a hűtőben!
    Most nyáron a zöldkrém fogy a legjobban a leégések miatt, meg a First!
    Az üzleti része már 1 kicsit bonyolúlt!
    Úgy gondolom meg kell érni rá!
    járjál az előadásokra mert sokat tudsz tanulni az ottaniaktól!
    Ne erőltesd amit nem akarsz!Ha már úgy érzed hogy menne, akkor szólj a szponzorodnak!
    Most egy kicsit nehéz a helyzete annak aki el akar kezdeni dolgozni a cégnél! Az embereknek kevesebb a pénzük mint tavaly ilyenkor!
    Használj néhány terméket, mert úgy lesz tapasztalatod és így leszel a leghitelesebb!
    :)
  • AMester
    Sziasztok.
    Én most ismerkedem ezzel az egész FLP-vel, (most érettségiztem a minap - magyar:3 matek-fizika-töri-angol:4, és még itt maradok 2 évig, míg a szakmát el nem végzem.) a szponrozom, vagy hát aki által értesültem, hogy van ilyen is, az idős, de ugyanakkor rendes embernek látszik.

Eddig 2 előadáson voltam, és voltam egy success day-en, nem volt rossz, jól éreztem magam ( szponzorom hozott szendvicset, amit ő csinált otthon, és a belépőmet is fizette. ő most igazgató, és van 1 igazgató, akit kinevelt, a testvére csinálja igazán nagyban, tehát neki van nagy csapat stb... ).

Most, hogy végre túl vagyok ezen a 4 oldalon, nem tudom mit gondoljak, jót rosszat, bár az, hogy midenhol a jót mutatják, ez természetes, ha azt mutatnák, hogy miért NEM érdemes itt dolgozni, akkor nem sokan mennének oda dolgozni (kivéve, akiknek nincs más lehetőség).

A termékekről nem tudom mit gondoljak, és az üzletről sem, persze mondanak ott mindenfélét ( egy sráccal is találkoztam ma, aki ott végzett abban a suliban, ahova én is járok, és a szakmában dolgozik, de mégis csinálja ezt, azt mondja, abból meglehet élni, de ahhoz iszonyúan kell hajtani.) Szüleim mondják mindig, de inkább nagymamám, hogy nem annak nincs munkája, aki akar dolgozni, hanem annak, aki nem akar dolgozni. hát én szeretnék dolgozni, de olyat, mint apám, vagy amit anyám is melózik, azokat biztos nem :(, és hát, jobb helyekre meg születni kell, de, bárhova is kerüljek, mindenhol kell majd dolgozzak, tehát (mint friss, tapasztalatlan emberke)ilyen szempontból mind1, hogy flp, vagy egy cég, ha megfizetnek.

Egyenlőre az flp-nél azok a terveim, hogy kipróbálok 3-4 terméket, aztán ha jó, akkor fogom venni, és ajánlom majd másoknak is, aztán ha érdekli, akkor "beszervezem" ha nem érdekli, akkor nem érdekli, ennyi.
    (persze, ha nem jók a termékek, nem azt a hatást váltják ki belőlem, vagy semmilyen hatást nem váltanak ki belőlem, vagy szüleimből, vagy esetleg tesómból, akkor persze nem veszem tovább és kiszállok ebből.)

Kérdésem:
    - milyen negatúvumok pontosan azok a negatívumok?
    Kérlek, vmi konkrétat mondjatok, mert ha olyan, ami arra késztet, hogy hagyjam abba, ( mint Pyrex-t ) akkor inkább bele sem kezdek, és inkább másra szánom az időt. (mondjuk emellett azért én szerdán megyek ilyen állásinterjúra vagy mire, amit diákszövetkezet ajánlott, szal azért ide is oda is :):) értitek.

- ha csak a pénzszerzési lehetőség érdekelne az egészből, akkor is beszálljak ebbe?

Várom a véleményeket, válaszokat. Köszönöm.
  • lordolgok
    "Korrekt, teljeskörű felvilágosítást adunk, mert semilyen szempontból nincs szükségünk csalódott, félrevezetett emberekre/munkatársakra." - ezt saját FLP-s köreimben egyáltalán nem tapasztaltam az egyszem igazgatón kívül. De vele meg az volt az aranyos, hogy rögtön nyomta, hogy vegyem meg a Touch dobozt. Nála azzal ástam el magam, hogy szépen összegyűjtögettem a 2 pontot... A másik meg az volt, amikor közölte: csak azzal írassam alá a belépési nyilatkozatot, akik fél év múlva igazgató lesz...
  • lordolgok
    Bocsánat, hogy érthetetlne vagyok - kicsit késő van, és a gép se tökéletes mostanra /kb este hét óta nyomom/.
  • lordolgok
    Ezt a Strachowitzos idézetet már én is hallottam, és egyetértek vele. Én is hasonlót tapasztaltam:)). És valami olyasmit is tapasztaltam, hogy csoportok között is vannak különbségek. Pl.: olyasmit, hogy nálam/nálunk később belépők ezerrel húznak el előttünk, míg például a szponzim csak kétpontos, pedig lassan fél éve benne van. Lehet, máshol jobban vannak megszerve ezek /SŐT!/, csak nekem az is kiábrándító volt egy kicsit, hogy megy ez a tesze-toszaság megy, ha keresem a szponzit, neki nem jó az időpont, ha a szponzim hívott, vizsgán/órán voltam, ahonnan problémás kirohangálni... A felső vezető, igazgatóm /nagyon kedves ember, minden tiszteletem az övé, szinte az összes kérdésemre ő válaszolt/ szintén hat hónap alatt lett igazgató, ami szintén a csoportok közötti különbségeket mutatja.
    Az igaz, hogy rossz érzésekkel hagytam ott az FLPt, de szeretném leszögezni, hogy nem a termékek miatt. És még azt is nehéz mondani, hogy rosszul éreztem volna magam ott. Csak nem éreztem - többek között - a csapatszellem, + azok a dolgok is közrejátszottak benne, amiket már előzőleg is leírtam. Úgy éreztem, ha nem tudok velük akár személyes, akár szakmai okokból együtt dolgozni, nem tudok hitelesen rájuk hivatkozni, - hogy "na látod, ők is elértek már valamit benne" - nem tudom magát a céget se hitelesen képviselni az ismerősök, barátok előtt sem. Itt van pl.: a telítődő piac esete. Még ma is az van bennem, hogy az emberek többsége már hallott az FLP-ről, és aki nem rendel/nincs benne, azok 99%-a csontból elzavar, ha erre terelődik a szó (lehet,hogy mások mást tapasztaltak; nekik van szerencséjük). Aki meg már mástól vesz, kevés az esélye, hogy a nyakamba borul az első öt perc után, hogy igen, ezentúl tőled fogok rendelni. Hanem megmarad a megszokott embernél. Ha meg be akar lépni a céghez, anyuhoz/apuhoz/egyéb rokonhoz/ismerőshöz fog belépni, nem hozzám. Amikor erre a problémakörre rákérdeztem, kb. annyi volt a válasz, hogy úgyse fog telítődni, majd meglátom, csak hiszek tán a szememnek! Ezt se tartottam igazán korrektnek. Olvastam ezzel kapcsolatos könyveket, pl az általad is említett Tonk Emiles könyveket, ezzel oszladozni kezdett a homály, csak hiányzott az, hogy a saját szponzim a saját szavaival mondja el, hogy én is tudjam majd mondani annak, aki belép hozzám.
  • zetecR
    Hello!

Gondolom hallottál már Strachowitzról?
    Az ő idézete:
    "minden 5. mond igen az üzletre, ezek közül minden 3. kezdi el csinálni, ezek közül minden 3. lesz jó, ezek közül minden 3. lesz igazgató."
    Hm?
  • zetecR
    Szia Pyro!

Azok a típusú kétségek, amiket most tőled olvasok, számomra kb 3 havi fejtörést okoztak, még az érdemi munka előtt. Nem tudtam volna elkezdeni a munkát addig, amíg ilyen típusú és mélységű kétségeim lettek volna.
    Annak ellenére kellett megkűzdenem a bizonytalansággal, hogy olyan csoporthoz csatlakoztam, ahol a közvetlen csapatban 40 orvos dolgozik aktívan (immunológuson, tüdőgyógyászon keresztül gyerekorvoson át az állatorvosig gyakorlatilag minden szakterület (sőt a felső vonalunkban van a SOTE mikrobiológiai intézetének igazgatója, az OBSI-ból Zsolcai prof., stb), ráadásul köztük van a nővérem és a sógorom is, mint több szakvizsgás szakorvosok.
    Millió kérdésemre millió, kielégítő választ kaptam. Nem csak a termékekkel kapcsolatban az orvosoktól, nem csak a stabilizációs eljárás alapját képező TERMÉSZETES nátrium-benzoátról az FLP-től tökéletesen független élelmiszervegyész szüleimtől, hanem mondjuk a telítődő piaccal kapcsolatban is független trénerektől, mint pl. Tonk Emil.
    Látom, hogy óriási különbség van csapat és csapat között, nem mindenki dologzik profin, sajnos az FLP-n belül is vannak nem odavaló emberek ugyanúgy, ahogy az orvosok, a közgazdászok vagy a ruházati eladók között is.
    Vigyázunk arra, hogy ne hagyjunk magunk után "MLM-szemetet", az üzleti bemutató során kihaangsúlyozzuk, hogy az MLM nem a gyors meggazdagodás üzlete, kemény munkára van szükség és pl. a marketing terv ismertetésekor már az első, AS-i szint bemutatásakor KIEMELJÜK a doboz szerepét, fontosságát.
    A fluktuáció nem a mi bartátunk. Korrekt, teljeskörű felvilágosítást adunk, mert semilyen szempontból nincs szükségünk csalódott, félrevezetett emberekre/munkatársakra.

A csapatunk üzleti sikerének mottója a "maradj önmagad" és hidd el, hogy mindannyian nyugodtan hajtjuk álomra a fejünket.

ui.:
    Hogy konkrétumot is mondjak:
    A NamYang cég a világ aloe termélésének azt a 40% uralja, ahol a raw material kereskedelme folyik. De mint tudjuk az FLP se nem ad, se nem vesz, tehát ebből a körből ő kiesik.
    Csak az arányok érzékeltetése szempontjából:
    ...Namyang Aloe Inc. in Mexico has the largest Aloe farm of 340 acres and a raw material processing factory in the world...

A Forever-nek CSAK a Dominikai Köztársaságban már 1998-ban 5000 hektáros aloe ültetvénye volt. És akkor még nem beszéltünk a többiről.
  • Countryman
    Szia/Sziasztok!
    Nem is tudom, hogyan kezdjem, a leveled lelkiismeretfurdalást okozott. Annyira egyértelmű és tiszta lett tőle a kép, hogy én kérek elnézést tőled, amiért ennyire kötekedtem veled. Szivesen ott lettem volna Hortobágyon, tudod pontosan azokra a nagyokra lennék kíváncsi (Halmiék, Berkics, Varga stb.), bár nem tudom kik voltak ott. De szerintem ott indult minden, legalább is ezt gondolom.
    Igazából így már értem, hogy miért negatív neked, ha csak a termékek érdekelnek igazán. Nekem az első negatív a névlistámmal kapcsolatban volt, tudod 140 név elsőre nem sok, de a felsővonalam nem reagált és szerintem ennél rosszabb nincs. Ami részemről rossz és próbálok rajta változtatni, hogy Melankolikus-Flegmatikus típus vagyok, nyomokban kolerikus beütéssel, így erőteljesen szeretek hallogatni. És ebben nem segít senki, nem lelkesít amire szűkségem lenne néha. Magamnak kell legyőzni és a céljaimra koncentrálni.
    Én sem negatívumnak mondanám, inkább nem tetsző dolgoknak azokat amik sok embernek nem tetszenek ebben a rendszerben. Én pl. azért kezdtem el. mert mindig is táplálékkiegészítő mániás voltam és látok az üzletben fantáziát.
  • lordolgok
    Szia!

Szerintem, akik benne vannak, és az üzlettel akarnak foglalkozni, azok tényleg komolyan foglalkoznak vele. Az igazgató"m" mondta, hogy ha kell, nappal bármikor zavarhatjuk - néha tényleg szükség is volt erre. Másrészt vannak különböző szervezések, pl.: mint amilyen most a Hortobágy volt. Akik nem aludtak ott /2 napos volt/, azoknak egy ezrest kellett befizetni, a többieknek 14 ezret - ha jól tudom, az a hely ma már 3 csillagos, plusz ugye a kaja és a fellépők díja. Minden tiszteletem Tonk Emilé, nagyon jópofa fickó, de nem hinném, hogy Halmi két szép szeméért utazna le ide. A fennmaradfó összeget az igazgatóknak a saját cehhükből kell állni. Úgyhogy ha van kitartásod, akkor el is fogod érni azt, amire vágysz.
    Hogy konkrét negatívumokat nem írtam? Temékekről nem is tudok... talán csak annyit, hogy egy kicsit drágák. De ha sok embernek adsz el keveset... A másik az, hogy néha baromira elhúzzák az előadást. Ezért szeretem azt, hogy ha a maghívottat először csak egy "kiselőadásra" hívom el, de ez is egy óra szokott lenni általában. Tapasztalatom szerint az ember nehezen tud ennyi ideig figyelni. Konkrét példa a mostani Hortobágy /eddig csak ezen az egyen voltam, nem tudom pl.: a tavalyival összehasonlítani/. 10.00 - 13.30-ig előadás. Félóra szünet, majd 14.00-16.30-ig megint, majd 17.00-20.00-ig ismét. Ezen belül töményen a hálózatépítés, termékek, mlm, karriertörténetek, stb. A végére már csak a legkitartóbbak nem dőltek ki - ált. ezekből lesznek az igazgatók.A többit nem akarom megismételni, nem akarok ismét idegeskedni. Ez az én bajom, te nem tehetsz róla. Ezek inkább rosszul eső dolgok, de nekem igazán konkrétak és negatívumok.
    Nekem rosszul esett, hogy annak ellenére akarnak előre nyomni - üzlet, pontok, üzletasszonyság, stb. - hogy én nem akartam, és nyíltan meg is mondtam nekik. Azért írtam, hogy felelőtlenül ugrottam bele ebbe az üzletbe, mert előzőleg nem kaptam meg minden információt róla. Ha magkérdeztem valamit, ált. az volt a válasz, hogy "megkérdezem a felső vezetőmet". Ezért tartom helyesnek azt a szót, hogy "beszervezés". Lehet, hogy ezek mások számára nem konkrét negatívumok, főleg akkor, ha mások nem az én szponzim alá kerülnek. De nekem azok.
    Sajnálom, hogy dühös voltam, és neked estem. Szektásodásodás? Nem tudom, de volt például egy előadónő, aki teljesen úgy viselkedett, mintha Rexi lenne minimum az Atyaúristen. Én csak őt láttam így viselkedni, úgyhogy ebből nem akarok, nem is akarok levonni semmit... Másrészről szerintem, mint minden más munkában, kell egy adott /a szó teljesen közömbös értelmében/ egy adott beállítódás. Hogyha szereted azt, amit csinálsz, abban nagyobb - és hosszabb távú - sikereket érsz el, mint abban a munkában, amit nem szeretsz.
    Hogy mért működik azoknak, akik sikeresek? Szerintem azért, mert ők elhiszik, hogy ebben tényleg jó üzlet van, és jóak a termékek. Én csak a másodikat tudtam elhinni, mert az első nem érdekelt. Van, akit az első. Ez az ő dolga, nem szólok bele a döntésébe. Kívánom, hogy neked sikerüljön.De tényleg, minden rosszindulat nélkül, neked miért legyen rossz-alapon. Még egyszer bocsánat, hogy az előző szösszenetemben úgy neked estem.
  • Countryman
    Az elég sok - igaz szerintem a 85-90 a reális és abból a 10-ből talán a fele csinálja komolyan-, bár ahogy látom a bemaradó embereknek így is működik. Vagy ők mit csinálnak? (Ők a csali emberek - nem hiszem mert valamelyik csak 3 éve csinálja és mercivel jár stb.) Én még erre nem jöttem rá, vannak akiknek nagyon megy. Akkor ők, mit csinálnak másképpen.
  • PyRex
    saját tapasztalataim alapján 90 felett...
  • Countryman
    A fórumból ítélve 95, de én szeretném azt hinni, hogy ennél jobb az arány. Miért mi az igazság??? Elárulod:)
  • PyRex
    "sok embernek miért működik"

100 emberből szerinted hány hagyja abba..? Kíváncsi vagyok a véleményedre.
  • Countryman
    Lehet, hogy te csinálod jól Pyro, nekem is csenben kellett volna maradnom :)
    Lehet, hogy igazad van Z és én még nem látom az igazán negatív dolgokat ebben a rendszerben. De az igazság az, hogy visszaolvastam a fórumban, olvastam Pyro írását is, láttam a változást. De arra még nem jöttem rá, hogy akkor sok embernek miért működik vagy nincsenek is olyan sokan?
    Illetve azok akik abbahagyják, miért teszik? Hiszen a legtöbb munkahelyen úgyan úgy találkoznak "birkákkal" illetve mindent ferdítve kap a főnökétől stb. Sorolhatnám, de igazából tényleg az érdekelne, hogy mik a valódi negatívumok amiért így kell beszélni az egészről.
    Ja, még egy gondolat, nem védekezni akarok, csak rájönni arra, hogy érdemes komolyan foglalkozni vele vagy sem. Milyen ember leszek szerintetek, ha komolyan belemegyek. Senkit nincs szándékom megbántani, sajna a stílusomat még mindig nem tudtam levetközni, így születtem, hehe:)
  • Z
    Hehehe, nice try, de olvasd el, miket írt Pyrex régebben.

Hadd ne írjak le még egyszer mindent, a korábbi írásokban felleled a kérdésekre a választ. ;)

A túl érzékeny duma eléggé jó, nekem még tetszik is...csak ez egy olyan dolog, amit akár a te fejedhez is vághatott volna bárki, mikor azt írtad:
    1. "úgy érzem erre válaszolnom kell" --- tehát érzelmeket keltett benned.
    2. " Tudod, ha valamit nem ismersz nem kell lefikázni, rögtön rossznak beállítani." --- de hát az, hogy töviről-hegyire ismeri az egész szisztémát, és az, hogy pár hónap ("Aztán idén februárban egy volt osztálytársam elhívott. Elmentem. Márciusban beléptem.") alatt valamennyire megismeri, amíg aktív tagja egy ilyen csapatnak, természetesen két különböző dolog. De attól még ki lehet ismerni azt a valamit. Nyilván nem minden csavarját az egész gépezetnek, de ha jó emberismerő a delikvens, akkor nem kell nagyon sok idő.

Szóval rá akartad sütni a bélyeet, hogy
    1: nem ismeri,
    2: fikázza,
    3: túl érzékeny.

Ebből szerény meglátásom szerint kb az lehet igaz, hogy fikázza, de pont azért, mert ismeri. És a gondolatmeneted alapján "nem ismered - ne fikázd", ő ismeri és fikázhatja. Így a válaszod kicsit olybá tűnt, mint egy legjobb védekezés a támadás alapon elsütött gondolat. Vagy nem jól látom? Cáfolj rá erre.
  • PyRex
    folyamatosan olvasom a hozzászólásokat, de mivel az általam leírtakat eddig senki sem tudta megcáfolni, számomra hasznos új infó meg nem íródott, ezért csak csendben figyelek... :)
  • Countryman
    Szia!
    Lássuk a medvét.
    Kezdem az elejéről, én nem fogok ennyire megsértődni, mert tudom, hogy amiket írtam azt azért írtam, hogy dühből elmond a véleményed. De nekem egy kicsit sántit az amit írtál. Tudod azért, mert konkrét negatívumokat nem írtál arról ami nem tetszet - kívéve a fanatizmusomat - ami nem igaz, mert én még mindig hezítálok azon, hogy komolyan foglalkozzak-e a hálózatépítéssel. Bár azt elismerem, hogy furcsa, vagy inkább érdekes az FLP légkör. De én már egy ideje gondolkozom azon, vajon tényleg agymosott lesz az ember, illetve szektába szervezik be őket??? Talán éppen ezért nem vagyok még igazgató :) De egyébkén tényleg, mi az ami negatív az egészben?

Kedves Z!

Hozzád is az a kérdésem, mik a negatívumok szerinted? Egyébként te is csinálod/csináltad, benne vagy/voltál?

Remélem sikerült megint elindítani valamit és talán Pyro is visszatér:)
  • lordolgok
    Szia!
    Nem az üzletről írtam, hanem a tapasztalataimról. "Tudod, ha valamit nem ismersz nem kell lefikázni, rögtön rossznak beállítani. " <--- nem ismerem? Tényleg? Kösz, hogy szóltál róla! Aláírom, nem ismerem teljes egészében a céget, de azért beleszagoltam néhány dologba. Kérlek, olvasd el az előző megjegyzésem utolsó 3 mondatát! Könyörgök! Akkor ki fikáz kit? Nekem nem a termékekkel van/volt a gondom. Ezek szerint nem vetted észre. Sajnálom.
    Hogy túl érzékeny lennék? Amikor egy kilóg a számból az asztmapipa, és odajön hozzám, és egy hasonló szöveget lenyom? Tudod mit? Kívánom, hogy te is legyél egy ilyen helyzetben, akkor te is megérted, miről beszélek! "Túl érzékeny vagy, illetve ha nem gondolkodsz üzletként akkor minek fikázod az FLP-t, illetve az embereket, nem mindenki egyforma." <--- Asszem, ez is az utolsó 3 mondat lényeg. Hogy ők is emberek, hogyha valaki bele akar lépni, hát sok sikert /de tényleg/, mert lehet, hogy ők jobban el tudnak vele boldogulni. Másrészt én tisztáztam velük, hogy CSAK törzsvásárló leszek. Tény és való, ezt tényleg kifelejtettem az előzőből.
    "Vannak korrekt emberek is az üzletben."<-- ezt te írtad. "Nem azt mondom, hogy az FLP rossz. Az igazgatóknak baromi sokat kell dolgozniuk ahhoz, hogy fönnmaradjanak. És tényleg sok pénzt lehet vele kaszálni." <--- ezt meg én az előző hozzászólásomban. Ha ezt sem vetted észre, hát az már a te problémád! ÁÁÁÁÁÁÁ! Nos, végigolvastad végig az előző reakciómat? Vagy csak azokat választottad ki, ami sértő a számodra? Kérlek, világosíts fel, mert nem értelek! Mert sem azt, sem ezt nem írtam, hogy téged, bármelyik FLP-st, felsőbb igazgatómat megsértsem, fikázzam, hogy a te szavaddal éljek.
    Azt mondják/mondják, hogy ez egy nagy család. Csak, tudod, engem nem az FLP szült meg. /Bocs, ha "fikázós" lennék!/ Túl érzékeny lennék? Hát, ha valaki rögtön a bántást vgeszi észre, és arra se hajlandó, hogy végigolvassa a reagálásom, hát, ez már nem nem az én problémám. Ha sikereket értél vele, gratulálok hozzá, kérlek, hidd el. Ezek szerint tényleg nagyon nehéz elfogadni, hogy van másmilyen vélemény is. Az ismerőseim/barátaim (mielőtt belekötnél: ezek az emberek TÉNYLEG barátok) csak nevettek rajtam, hogy téged is beugrattak ezek az agymosottak? EZT MÁIG SEM ÁLLÍTOM. Csak azt, hogy számomra fontosabbak, mint az FLP és a néhány millája. Tudom, a két szép szememből nem tudok megélni, de a diplomámból igen. Akár hiszed, akár nem, diplomásként van munkám, és elégedett vagyok a fizetésemmel! Őszintén szólva, én téged sajnállak. Hogy nem tudod elfogadni a mások véleményét. Jellemző, hogy amikor "fikáztam" a céget /ismét felhívnám a figyelmed az utolsó három mondatra, meg azokra, amikben az igazgatókról mondtam/ személyes sértésnem vetted. És még én vagyok a túl érzékeny, mi??!! Röhelyes. És nem az én palacsintám lett kakis /remélem, így is ízlik!/. Á! Hagyjuk! Nem vagy képes felfogni, hogy nem azért lépek ki, mert akár az FLP-vel, akár a felső vezetéssel bajom volt. 25 ponttól gyűltek a problémák. De tudod mit? Ha kilépek, legalább nem fogok veled találkozni. És nem leszek olyan üdvözült fanatikus, mint te! Az ilyen vallásos fanatikusok szokták felhúzni az agyam, nem a beszólások.
  • Z
    Teljesen jó az a szó, hogy beszervezés. Mi a gond vele? A negatívumokról nem esik szó mielőtt eldöntik azok a felnőtt emberek, hogy tetszik-e nekik, vagy sem. Ha a tájékoztatás objektív lenne, és az elején kiderülnének a negatívumok, akkor nyilván nehezebb lenne beszervezni az embereket. Így teljesen korrekt a "beszervezés" kifejezés.
  • Countryman
    Szia/Sziasztok!
    Tudom, hogy most fel fogom keverni az állóvízet, illetve kaki lesz a palacsintába, de úgy érzem erre válaszolnom kell.
    Elöször is szerintem nem a megfelelő csoportba kerültél, a szponzid sem áll a helyzet magaslatán. De ennek ellenére azt mondom nem kellene ennyire leírni ezt az üzletet. Tudod, ha valamit nem ismersz nem kell lefikázni, rögtön rossznak beállítani. Egyébként az elején hasonló érzésem volt nekem is a felső vezetőmmel kapcsolatban, mármint akkor foglalkozik veled, ha "beszervezed" az embert - minnél többet - de rájöttem, ha üzletet akarsz akkor ezt kell tenned, bár a "beszervezés" szót túlzónak találom. Csupán azért mert felnőtt emberek maguk el tudják dönteni tetszik vagy nem.
    A következőre reagálnék:
    " A másik meglepetés az volt, amikor a szponzim párjának a szponzija /remélem, érthető, kire gondolok/ odajön hozzám, és elkezdi mondani, hogy húzzak bele, ebben a hónapban el kell érnem a 2 pontot, különben nem leszek soha a büdös életben üzletasszony. Szerencséjére épp köhögőrohamom volt, nem tudtam mondani, hogy b+, én nem üzletasszony akarok lenni, hanem csillapítani akarom az asztmámat, nekem ez a célom."
    Túl érzékeny vagy, illetve ha nem gondolkodsz üzletként akkor minek fikázod az FLP-t, illetve az embereket, nem mindenki egyforma. Vannak korrekt emberek is az üzletben.
    Még visszatérek.
  • lordolgok
    Sziasztok!
    Asszem, most már én is leírom a vélerményemet.
    Én en kilépőfélben lévő FLP-s vagyok. Amikor először meghívtak /kb 3 éve/ egy előadásra, elmentem. Mert érdekelt. Mert már hallottam róluk, és felkeltette az érdeklődésemet. És amikor a meghívóm felhívott, hogy hogy tetszett, elzavartam a francba, lévén, hogy nem jött el, és persze elfelejtett szólni róla. Én meg egész előadás közben néztem, mikor esik már be, mert kedvenc jelszó az, hogy "kérdezzék meghívójukat!"
    Aztán idén februárban egy volt osztálytársam elhívott. Elmentem. Márciusban beléptem. Ő lett a szponzorom. Aztán egy kiscsoportos előadás /szponzi, felsővonalas igazgató, aki az előadást tarotta, meghívott + én/ végén mondta az igazgató, hogy majd kihoz nekem hanganyagot, könyvet, stb. Be se tudta fejezni a mondatot, szponzi közbedumált, hogy de ő /mármint én/ a külvárosban lakik, be tud jönni magától is. Nos, a megrendelés ugrott, de az én bizalmam is irányában.
    A másik meglepetés az volt, amikor a szponzim párjának a szponzija /remélem, érthető, kire gondolok/ odajön hozzám, és elkezdi mondani, hogy húzzak bele, ebben a hónapban el kell érnem a 2 pontot, különben nem leszek soha a büdös életben üzletasszony. Szerencséjére épp köhögőrohamom volt, nem tudtam mondani, hogy b+, én nem üzletasszony akarok lenni, hanem csillapítani akarom az asztmámat, nekem ez a célom.
    A harmadik sokkal inkább érzelmi. Amikor beléptem a céghez, láttam mögötte a csoportokat /értsd úgy, hogy a seniorok leágazásai, ahol mindenki ismer mindankit gyakorlatilag, de vannak külön kis szigetek, pl.: a 25 pontosok és lejjebb, ahol a 25 pontosok tartják úgy igazán a kapcsolatot a felső vezetéssel/. <--- nekem legalábbis ez tűnt fel elsőre. Aztán beléptem a céghez, és láttam, hogy hiába jövünk össze mondjuk egy presszóba, nem az az első kérdés, hogy "Na, hogy vagytok?", hanem "Na, hány embert sikerült beszervezni?" /<--- ezt így mondták, nem a fantáziám terméke/.
    Nálam az a gond, hogy nem tudom ezeket az elveket magamévá tenni. Azaz:
    1.) Nem tudok meghívott előtt nekiesni az igazgatónak, nevetségessé téve ezáltal a saját szponzoráltamat
    2.) Amit megígérek, azt igyekszem is megtartani /azaz, ha nem tudok elmenni a nyíltra ilyen-olan indokkal, szólok a meghívottnak, hogy ő se menje. B.)eset: szólok a szponzimnak, hogy nem tudok elmenni, de van meghívottam, ugyan nézzél már rá./
    3.) Ha valakit NEM a pénz érdekel benne, azt nem is erőltetem. Pontrendszerben így is, úgy is megjelenik nálam a forgalma.
    4.) Számomra azok az emberek munkatársak, és nem barátok, akikkel ha leülünk valahol egy pofa sörre, nem azt beszéljük meg, hogy na, most én világvége hangulatban vagyok és hogyan lehet ezen segíteni, hanem hogy oké, de mi van a megrendeléseiddel?
    Nem azt mondom, hogy az FLP rossz. Az igazgatóknak baromi sokat kell dolgozniuk ahhoz, hogy fönnmaradjanak. És tényleg sok pénzt lehet vele kaszálni. Csak én olyan emberekkel és felfogásokkal ismerkedtem meg a 25 pontos és attól lefelé csoport/om/ban, amit képtelen vagyok magamévá tenni. LOehet, hogy kifogás, lehet, hogy nem, nem érdekel. Nem tudok egy olyan céget szívből képviselni, ahová ha elmegyek egy nyíltra, már reszket kezem-lábam az idegességtől, ha nem sikerült min. 5 embert összehozni. Lehet az is, hogy egyszerűen csak rossz szponzit kaptam ki. Sajnos ez sem tud érdekelni. Persze ők is emberből vannak, de egy életre megutáltatták velem az FLP-t. Annak ellenére, hogy ez tényleg egy jó üzlet, jó termékekkel. Aki akar, vágjon bele. Szívből remélem, hogy neki több sikere lesz, mint nekem.
  • narumon
    Hát pont erről írtam, hogy tisztelet a kivételnek. Tudod ez is csak ugyanolyan mint bármelyik másik vállalkozás. Emberek csinálják és ráadásul mindenféle, de ebből (mint már korábban is irtam) nem lehet messzemenő következtetéseket levonni. Szerintem mint te is tudod, informatikában is érdekelt vagyok, és nagyon jól tudod te is, hogy na ott is van ám gerinctelenség, egymás alá vágás, törtetés, hazudozás, de ettől még nem hiszem azt hogy mindenki ilyen (mint ahogy it-ben is vannak nagyon jó barátaim és ismerőseim és korrekt cégek akikkel üzletelek). Ezt bármelyik emberek alkotta vállalkozásra, csoportra, közösségre rá lehet húzni, ettől azonban nem lesz még mindenki "olyan".
    Mint korábban írtam, nekem a régi haveri köröm is FLP-ben van már, és rengeteg új is, van olyan emberem is aki soha nem hozza az igért pontokat, sokszor semmit, de ettől nem tartom emberileg kevesebbnek, olyannyira hogy hétvégén együtt fociztunk egy focikupán, utána együtt söröztünk. A most vásárolt BMW-met is egy ilyen "kapcsolatnak" köszönhetem, mélyen áron alul igazi bargain vételként jutottam hozzá. Nem tudom melyik csoportban voltál / vagy, de ugyanúgy mint bárhol máshol az életben ez nagyon sokat számít.
  • PyRex
    ezt most nem igazán értem. pontosan azért hagytam abba, mert nem akartam emberileg olyanná válni, mint azok (tisztelet a kivételnek!), akik sikeresek ebben... :)
  • narumon
    "Köszi, tipikus FLP-s duma. Ez nem így van. Pont a legjobb barátaid fognak rávilágítania hibáidra, pl. hogy emberileg olyanná válsz, amilyenné nem kéne. Ha emiatt szerinted ők nem igazi barátok, akkor nincs miről vitáznunk..."

Khm, ez viszont akkor a te hibát ha emberileg már nem vagy a régi és nem az üzleté.
  • PyRex
    "Meg a másik dolog,hogy kiesel a státuszból ha 0 forgalmat csinálsz...ez nem igaz."

DE IGAZ. Ha X hónapig nem csinálod emg az aktivitást manageri szinten, kiesel az elismert manager státuszból. Ajánlom olvasgatni az üzleti szabályzatot...

"nem a legjobb barátaid lesznek a legjobb barátaid+az Isten tudja,hogy miért valamiért tényleg őket a legnehezebb meggyőzni,hogy egyáltalán kipróbájlak..meg ha már használják is akkor is csak piszkálnak érte"

Köszi, tipikus FLP-s duma. Ez nem így van. Pont a legjobb barátaid fognak rávilágítania hibáidra, pl. hogy emberileg olyanná válsz, amilyenné nem kéne. Ha emiatt szerinted ők nem igazi barátok, akkor nincs miről vitáznunk...
  • tmelinda
    bocsi,hogy megint szószátyárkodok,de az a megállapitásom,hogy aki most indul az ezt az oldalt ne olvassa,mert a termékekről nem sokszor esik sok hasznos mondat,(pedig nem ártana)amire szüksége lehet,hogy gyüjtse a tapasztalatokat.Én mikor elkeztem irogatni a hozzállásomból annyit elvett hogy 2hétig nem csináltam semmit csak gynakodtam mindenre meg mindenkire.
  • tmelinda
    Meg mi az,hogy állandóan az üzletről kell beszélni?Ez a legrosszabb amit tehetsz ha olyanhoz fordulsz aki ismeri de még nem dolgozik veled.Mindenkivel arról kell beszélgetni amiről eddig és közben beszélni erről,vagy arról ami érdekli és igy megtalálhatod nála az indokot amiért lehet hogy akarni fogja.
  • tmelinda
    nem értettelek félre csak ezt vettem ki a szavaidból...,mégpedig hogy a barátaid ("És még emellett barátaim is vannak."-meg az ehhez hasonló mondatokból.Miért,még ezt csináltad nem voltak,vagyis az akkori barátaid mert nem szálltak be és még le is szarozták akkor téged is ráébresztettek arra,hogy ez nem neked való,vagy mi?nem értem....sehogy se.
    Meg a másik dolog,hogy kiesel a státuszból ha 0 forgalmat csinálsz...ez nem igaz.Nem esel ki csak tényleg a szponzi kapja a pénzt helyetted.
    Általános megállapitás...nem a legjobb barátaid lesznek a legjobb barátaid+az Isten tudja,hogy miért valamiért tényleg őket a legnehezebb meggyőzni,hogy egyáltalán kipróbájlak..meg ha már használják is akkor is csak piszkálnak érte.Eddig ez a tapasztalatom...nekik tényleg be kell bizonyitani,hogy az üzlet amibe belefogtál,lehetsz benne sikeres majd akkor ők is elkezdik.
  • PyRex
    "Azér hagytad abba mer a barátaid furcsán néztek rád emiatt?"

ilyet hol írtam? :) csöppet félreértetttél...
  • tmelinda
    én 2007 szeptemberétől hallgatom az előadásokat minden pénteken és szombaton,de igazán csak februártól foglakozom vele,tehát volt időm eldönteni.
    Arról nem is beszélve,hogy FLPiroda is működik ott ahol dolgozom és belelátok a dolgokba.(jó,rossz egyaránt)
    Szal olyan mintha egy éve csinálnám kb.
  • tmelinda
    Basszus én már téged,Pyro abszolút nem értelek.
    Azér hagytad abba mer a barátaid furcsán néztek rád emiatt?
    Ez a tiszta ciki.Arra nem is gondoltál,hogy miért?Ha őket nem érdekli oké,de attól még lehetnek barátaid továbbra is de nem kell az ő tetszésük szerint élni és hagyni a francba az egészet.
    Tippelhetek?szerintem mikor ezt csináltad,kb.25-26lehettél amikor az a laza ha lógtok a haverokkal és csajoztok ezerrel.És te hirtelen elkeztél nekik termékekről beszélni,meg aloe veráról meg üzletről és furcsa szemmel néztek rád.Miközben lehet hogy csak te mondtad nekik rosszul és nemtalálták meg benne magukat.
  • narumon
    Én 2006 nyár
  • Mattz0r
    Szinte ugyan azt az utat jártam meg mint Pyrex. Ahogy látom az új duma az, hogy "mi műs módszerrel dolgozunk". Nekem is ezt mondták. :)
    Engem itt csak az érdekel, hogy ki mióta van az üzletben. Ez álltalában elárul mindent.
  • narumon
    "Olvasd el a két szánalmas mondatodat (ami minden FLP-s kis meetingen elhangzik) és gondold át, hogy milyen ember vagy..."

Vic védelmében annyit, hogy azt a mondatod én még egyetlenegy előadáson nem hallottam. Pedig pár éve járok előadásra (meg tartok is)
  • narumon
    "mikor fog neked segíteni, he? Soha. Addig jó haverok, amíg ott vagytok az előadásokon, nyájasan üdvözlik a vendégeidet, de valójában ez nem barátság. Ha neked olyan emberekre van szükséged, akkor meg is érdemled.."

Miért általánositasz? Nekem nagyon jó barátaim vannak FLP-ben. Igen, igazi barátok akik segítenek, akikre lehet számítani. Elhiszem hogy nem csak ilyenek vannak de ez nem vállalkozás és nem cégfüggő.
  • narumon
    "Na ez az a két mondat, amitől HÁNYNOM KELL. A bicska kifordult a szebemből, amikor ez elhangzott anno az FLP-s előadásokon. Érdekes módon én számíthatok a barátaimra. Eddig mindig ott voltak, amikor bajban voltam, ellenben az FLP-s felsővonalammal és a többi emberkével"

Nekem az FLPben is barátaim vannak. Mivelhogy eleve a barátaimat kerestem meg ezzel az üzlettel igy sokan közülük ezzel foglalkoznak. Nekem rokonaim és még általános iskolai barátom is bent van az üzletben. Szerintem ez tökjó dolog.