Forever Living Products

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PyRex
Kedves Holly 😊

Nem tudom kinek képzeled magad, hogy ilyen stílusban nyilatkozz a magyarokról, vagy akár rólam.

Leírtam, hogy mi az, ami nem tetszik ebben az egészben, többek között pont az ilyen félrevezetések, hogy "nem piramis, hanem tölcsér". De a legjobb, hogy ezen még az FLP-sek is röhögnek - és ezt TE nagyon jól tudod szerintem.

A másik, amibõl elegem lett, hogy nekem pontosan azokkal a hazugságokkal KELL etetnem a népet, hogy sikeres legyek, amikkel minden FLP-s is eteti.

Kezdjük azzal (bár már leírtam), hogy a legnagyobb kamu az, hogy az aloe földek kilencvenvalahány százaléka az flp kezében van. Ez egy bõdületesen nagy ferdítés, mégis mindig elhangzik.

Folytassuk azzal, hogy van a Nemzetközi Aloetanács, vagy mi a bánat. És ugye mindig elhangzik az a kijelentés, hogy a minõsítõ pecsétjüket szinte alig találod meg más termékeken... Na persze, vessünk csak erre az oldalra egy pillantást:

http://www.iasc.org/complete.html

Hát a termékek összességéhez képest az FLP csak egy kis porszem.

További hazugság (ezt szeretem a legjobban): "ha bemész egy bioboltba, ugyanilyen minõségû temréket csak a sokszorosáért kapsz". Nos, én voltam olyan hülye (mert általában szeretem tudni, hogy az amit csinálok, mirõl szól) és elmentem több bioboltba és többféle termékkel összehasonlítottam az FLP-s cuccokat. Az eredmény: átlagban a FELÉBE, vagy HARMADÁBA kerülnek a hasonló, kizárólag természetes anyagokat tartalmazó és tartósítószer meg színezékek nélküli termékek az FLP megfelelõ termékénél. Naná, hiszen ki kell fizetni a felsõvonalakat is valamibõl 😊

Ennyit errõl. És akkor jössz nekem a lesajnáló (egyébként tipikusan FLP-s "ki ha én nem") stílusoddal, meg hogy fogalmam nincs arról, hogy ki vagy. Kedves Holly, elárulok Neked egy titkot: baromira nem érdekel, hogy ki vagy. Az én szememben az az FLP-s nem komoly, aki agymosott módjára ugyanazt a hülyeséget szajkózza, mint a többi. Majd ha lesz saját véleményed és nem az elõadáson elhangzott baromságokat írod le szó szerint, talán elfogadlak vitapartnernek, de az egyértelmû hazugságok ellenkezõjérõl soha nem fogsz meggyõzni, hiszen amiket leírtam, annak bárki utána nézhet...

A - szerinted - sikertelenségemrõl pedig csak annyit, hogy az elsõ hónapban annyi pontot hoztam, hogy a szponzorom MIATTAM lett supervisor (azóta SEM lépett feljebb, pedig minden idejét erre cseszi el, igen jó csoportban van és nem hülyegyerek). Mellesleg több pénzt kerestem 3 hónap alatt, mint a szponzorom 6-7 hónap alatt. Nos, ennyire voltam sikertelen. Csak tudod Te azt hiszed kedves Holly, hogy minden a pénz. Nekem nem minden. Vannak sokkal fontosabb dolgok. Pl. emberi kapcsolatok. Én nem fogom leépíteni a barátaim. És én nem fogok tudatosan (miután utánanéztem dolgoknak) átverni más embereket. Mert annyit nem ér az egész.

Ja és még valami: kössz szépen, jól vagyok. És passzív jövedelmeim is vannak - igaz nem az FLP-bõl. Bár én azt nem nevezem passzív jövedelemnek, ahol ugyanúgy kell egy minimum pontértéket csinálni havonta, hogy FELVEHESD a passzív jövedelmet... ugye-ugye. Még egy igen nagy ferdítés az FLP-nél. De hát ezt már megszoktuk 😊

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

PyRex
nonono, még mindig azt mondom, hogy hülyére keresheted magad vele. nincs is ezzel gond, csak éppen amikor az ember rájön, hogy a fele direkt félrevezetés, akkor dönteni kell, hogy emberileg vagy-e olyan, hogy folytatod, vagy nem. én nem voltam. de aki csinálja, az pénzt keres vele, sokat.

December 12-tõl máig titok volt az ok, amiért abbahagytad... Örülök, hogy mostmár publikáltad miért is szálltál ki belõle. Egyáltalán nem értem, miért is kezdtél el benne mûködni. 😊

Kedves Pyro
Mielõtt még itt kioktatnál, hogy minek mikor nézzek utánna, annyit elmondanék neked, hogy fogalmad sincs arról, hogy ki vagyok, és hogy egyáltalán mit gondolok a magyarországi mlm rendszerrõl. Röviden csak annyit: nem magyar embereknek való. 😊))))) Az Adolf sikere nem az állampolgárságában rejlik! A Te sikertelenséged viszont abban, hogy magyar vagy!

"szerinted az mit mutat meg"

hogy nekem volt igazam😄

Z
Ha belátta, hogy jobb ha különválnak az útjaik azért, mert bizony nem kolbászból van a kerítés, szerinted az mit mutat meg? Szerintem Pyro nagyságát. Képes volt túltenni magát ezen a dolgon, de azok közül akik úgy istenítik az FLP-t, vagy a többi MLM céget, mint Pyro anno, nem hinném, hogy bárk más fel merné vállalni hozzá hasonlóan, hogy abbahagyta. És most mindegy, milyen okból hagyta ott a céget.

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.

beszarok rajtad😄 fél éve még ment itt az istenítés.

PyRex
én viszont írtam neked. pontosan ezért hagytam abba az egészet. mert mindenre ugyanazt mondja az összes flp-s agymosott emberke (félreértés ne essék - én is ilyen voltam). az, hogy az okosabb flp-sek kitalálták, hogy "jajj ez nem piramis, hanem tölcsér" - ez viccnek nagyon jó, lehet is rajta röhögni, de amikor ezt elkezdik bizonygatni, attól rosszul leszek 😊

és tudod mi a legrosszabb? hogy beveszitek. tövig. és keresitek nekik a pénzt. 😊 azt ugye tudod te is, hogy 00 ember közül, aki dobozt vesz és elkezd foglalkozni az flp-vel üzletszerûen, hány éri el a manager szintet? nem tudod? na akkor járj utána...

Szerintem én neked nem írtam semmit!... eddig 😊)

Mindenben tévedsz! De kár volt ilyen "alaposan" kifejtened a "tudásod",
Don Failla-t nem tudod eszik vagy isszák. Amúgy a stílusod miatt bizonyára sokan kedvelnek. 😊

Gratula!!! Remélem ezt a bejegyzést a veled egy csoportba tartozók is olvassák.Ezért nem mûködik a rendszer, mert ilyen módon állnak neki egyesek elmagyarázni a mûködési mechanizmust. Sajnos ma mindenki belekezdhet egy ilyen munkába. "te alul vagy az alsó csücsök" gratula, gratula, gratula.
Remélem soha nem fogom megérni azt a napot amikor a te elõadásodat kellene meghallgatnom. Jó lenne az általános üzletszabályzatot átolvasgatnod mielõtt ilyeneket leírsz, és ezáltal sokak megélhetését is hiteltelenné teszed!!!!Amúgy felhívom a szíves figyelmedet bár szerintem teljesen felesleges, (mert hogy nem vagy FLP-s az biztos)de azért hátha:
A rendszeren belül nem az eladás a te feladatod, hanem a lehetõség széleskörû bemutatása, amelynek a segítségével az érdeklõdõ saját magát tudja bekapcsolni mint fogyasztó!!!A következõ lépcsõben õ lesz az aki forgalmat generál a vásárlásaival, és amibõl eredetileg a te jutalékod is képzõdik. Ezek után már azon sem csodálkoznék, ha úgy próbálnál meg elõre jutni, hogy begyüjtögeted a rendeléseket 50 Euroért aztán meg kiviszed házhoz mint valami futár!! Remélem legalább ebben tévedek!!!
PyRex
jajj, megint ez a hülye marketingduma... pff, persze, tölcsér 😊)

Szia!
Fogalomzavarod van! Nem piramis, hanem tölcsér, és Te alul vagy az alsó csücsök... Ez nem pilótajáték, ezért sosem készõ "elkezdeni". Ugyanis ÖRÖKÍTHETÕ! Hosszú sorokon keresztül magyarázod, hogy milyen hülyeség, anélkül, hogy meghallgattad volna. Bölcs dolog!

Szia tmelinda!
Az mit jelent, hogy "lassan haladsz"? :o)

bocsi most olvastam el,hogy már abbahagytad...biztos nyomós okod volt rá.
Egy biztos(ezt már én is tudom),hogy ha akarsz v.mit itt is kurva sokat kell utánna járni...néha nekem is kivan az egésszel különbözõ okok miatt,de mikor egy kicsit körülnézek akkor mindig elhatározom hogy én többre fogom vinni.Egyébként én már dolgozom hétvégenként bár suliba járok(FLPs termékbemutatókat csinál a fõnököm és én arra készitem a kaját-megvendégelés)és már azzal van ki a tököm,ezért vágtam bele,még igy suli mellett is.Csak lassan haladok...

Köszi pyro!segitettél!
te hol tartasz,vagy egyáltalán még foglalkozol vele?Ja és kb.hány ember kell a suprvisorhoz?Ugy is ha azok dolgoznak vagy ha csak egyszer vásárolnak egy hónapban...köszi

PyRex
2 pont után is. miindenkinek, mindig minimum 55 euro értékben kell.

Sziasztok!
elolvastam a kommenteket(az összeset)megvan a véleményem róla...
én másban szeretnék tanácsot kérni...mégpedig:ha már v.kinek van Flp kártyája akkor a további vásárlásainak is 55EUs tételben kell történnie,vagy mindegy hogy aztán már milyen értékben vásárol?Csak azért kérdem mert a szponzorom azt állitja hogy 55euért kell továbbra is vásárolnia mindig amig el nem érti a 2pontot.
elõre is köszi ha v.ki segit eloszlatni kételyeimet..
sziasztok

1-2 termék érHET valamit, de semmivel nem különbek, mint bármely más cég által "alkotott" csodaszerek.

Mégis hihetetlen összegekért vásárolnak az emberek, bár nem nehéz, hisz az ára veri a csillagos eget.

http://aloe-barbadensis.extra.hu/
Pyrex-el egyet értek, viszont akinek ez kell az megveszi, ennyi. 😊
PyRex
Feladom, ugyanazt mondod szó szerint, mint az összes FLP-s - már bocsánat - agymosott. Még vitázni sem lehet normálisan, mert nem akarod megérteni, amit írok. Pontosan ezek miatt a dolgok miatt hagytam abba az egészet. Az FLP-seknek csak egy igazuk van, az FLP. Olyan mint a vallásos embereknek a Biblia. És bárki bármit mond, akkor ebbõl a "Bibliából" idéznek újra és újra ész és érvek nélkül, ami mindig ugyanaz a hülye marketingmaszlag (mintha magnókazettáról ismételnék), aminek kb. 10% a valóságtartalma - a többi meg csak szimplán jól hangzik, de nem igaz.

Mellesleg lehet 95%-os szûrt aloe lét is kapni bio boltokban (minõsítõ pecsétekkel), ugyanúgy NINCS benne tartósító (vagy ugyanolyan tartósító van benne, mint az FLP-sben), szintén nincs benne a levele meg a szára a növénynek, ergo máris nagyobb a "hasznos" aloe tartalma, mint az FLP termékének ÉS olcsóbb. És most jöhetsz nekem azzal, hogy "de az akkor sem olyan jó minõségû, mint a mi termékünk" mert ez egy baromság. Ez kb. annyira értelmetlen vita innentõl kezdve, hogy "az én apukám boxoló" - mint az oviban. Kik vagytok "ti" FLP-sek, hogy megítéljétek a piacon található több 100 hasonló készítményt? Mindig az a duma, hogy "mi nem vagyunk orvosok" - na ha nem vagy orvos akkor viszont ne tudd már ennyire jól, hogy melyik termék jobb.

Lehet TELJESEN TERMÉSZETES alapú C-vitamint (mint az FLP-s) kapni bio boltban. El lehet menni megnézni! Az FLP-s C vitamin árának a harmadába kerül (hatóanyag / ár összehasonlítás alapján). Miért is lenne az rosszabb, mint az FLP-s?

És lehetne sorolni a termékeket egyenként, bármelyikre tudnék neked uganolyan jó minõségû terméket mondani, amit rendesen a boltban megvehetsz és jóval olcsóbb (de nem fogok, mert idõpazarlás). Az, hogy az FLP-nél azt hiszik, hogy a világ legjobb termékeik az övék az egy dolog. Azonban - nyilván - nem ez az igazság.

Megint félreértettük egymást Pyro!

Nem azt mondtam, hogy az összárrés 29%. A marketing területre fordított árrés a 29%. Ezt már többször kihangsúlyoztam. Amikor egy cég eladja a termékeit a nagyker felé, vagy disztributor cég felé, akkor az már magában foglalja a teljes önköltséget és a gyártó árrését is. Ez minden cégnél így van. Egyszerû közgazdaságtan. Nem ebben van a nagy szám az MLM-ben, hanem a marketingköltségben és annak hatékonyságában (ha csak a pénzügyi oldalát nézzük). Nézd meg pl az Avont. Óránként nyomják a tv reklámukat és mellette fizetik a "tanácsadókat" is. Mindkettõt a vásárló fizeti meg. A 6 milliós 30 másodperces reklámot is. Egy "hagyományos" cégnél pedig ahol csak a klasszikus marketingeszközökre támaszkodnak a költségek igen drasztikusak.

Nem tudom mennyi a termék elõállítási költsége. Azt viszont tudom, hogy sokkal több, mint egy szintetikus szaré. Azért ha jól belegondolunk több millió dollár fejlesztés, 4 évig termõ aloe tövek folyamatos gondozása, adminisztráció, szállítás, csomagolás, adók... biztos nem 500 Ft-ra jön ki 1L gél.

Arra is kíváncsi lennék, ha a megszokott eladási láncban értékesítené a cég a termékeit, akkor mennyibe kerülne. 1 doboz gél simán 10.000 felett lenne. Azt vedd már meg ennyiért! Én nem venném meg, pedig tudom hogy jó, de hát ennyit nem engedhetek meg magamnak.
xD ok.
PyRex
sorry, nem.

okéoké, de az egyéb indokokat amiért abbahagytad FLP-s pályafutásod, elmondod végre ?

E-mail címem: [email protected]
PyRex
"Ugye nem azt akarod mondani, hogy Coca-Colanak vagy Avonnak vagy Bankoknak vagy akármilyen cégeknek az árrése ennél kevesebb???"

Nem, nem azt akarom mondani.

"Az alkalmazottak kifizetése, szállítás, fejlesztés ezek önköltségek, amik természetesen az árban benne vannak mint ahogy más cégnél is. De ezek nem árrések, hanem önköltségek."

Na látod? Tipikus ferdítés, félremagyarázás. Már megbocsáss, de ha mindössze 29%-os árrés van, amit MIND ki is fizetnek a hálózatban szorgalmasan dolgozóknak, a többi meg önköltségi ár, akkor mégis mi a bánatos francból veszi a Forever az ingatlanjait milliárdokért? He? Meg mégis Rex Maughan bácsi mibõl tömi a zsebeit? Jó, tudom neki 100 front igazgatója van blabla, de még egyszer megkérdezem: ugye te sem gondolod komolyan, hogy a bemagyarázott 29% az csak 29%... Most õszintén, legalább abba gondolj már bele, hogy mennyibe kerülhet egy liter gélt elõállítani? Basszus, ilyen nagy tételben "pár" dollár...

"Mégegyszer elmondanám, hogy nem csak gyémánt szinten lehet abbahagyni. 1 front manageri szint után már jogdíjas jövedelem jár."

Jó akkor még egyszer leírom, hogy sz@rt sem érsz a jogdíjaddal, ha egy hónapig nem csinálsz semmit, nem kapsz jogdíjat, ennyi. Ergo magukhoz láncolnak, hogy dolgozz, dolgozz, dolgozz, mert ha megállsz, mindent elveszítesz, mert kiesel az elismert manager státuszból amit utána sokkal nehezebb visszaszerezni.

"Az pedig lehetetlen, hogy valakinek ezen a szinten 0 pont forgalma legyen."

Ja csak azt felejted el, hogy manager-i szinten a NO MANAGER-i pontok kellenek... mármint az oldaltartáshoz! Amihez ugyanúgy ugyanazt a munkát kell hogy végezd (új emberek behozatala a hálózatba, stb.). Lehet, hogy nem vágod az üzletszabályzatot?? Éppen emiatt NEM tudod abbahagyni, mert hiába van egy manager-i csapat alattad, ahhoz, hogy az abból bejövõ pénzt felvedd mint passzív jövedelmet, ugyanúgy dolgozni kell tovább...

Pontosan ezek a dolgok nem tetszenek, hogy az összes forever-es (köztük régebben én is) agymosott katona módon szajkózza ugyanazokat a dolgokat. És - tisztelet a kivételnek - szinte mindenkit sarokba lehet szorítani, mert kevesen néznek utána a hazugságoknak (pl. a világ aloe földjei tulajdonosi eloszlása, stb...) És másról sem lehet beszélni velük mint hogy mi történt az üzletben.

Húúú, de sokat írtatok. Vidéken voltam 1 hétre.

Pyro az árréseknél a 18+11%-ot arra a tevékenységre írtam, amit mi végzünk (marketing, vevõgondozás...). Ugye nem azt akarod mondani, hogy Coca-Colanak vagy Avonnak vagy Bankoknak vagy akármilyen cégeknek az árrése ennél kevesebb???
Nézz utána, hog az eladott termékek, szolgáltatások árának hány százaléka a marketingköltség! Meg fogsz lepõdni. Nem 29%!!!

Az alkalmazottak kifizetése, szállítás, fejlesztés ezek önköltségek, amik természetesen az árban benne vannak mint ahogy más cégnél is. De ezek nem árrések, hanem önköltségek. Ha a fejlesztés lenne a fõprofil, akkor számolhatsz rá árrést, de az FLP esetében ez egy termékminõségjavító és ezáltal versenyképesebbé tevõ folyamat. Az hogy Rex is zsebre tesz millákat az természetes, hiszen az õ vállalkozása. Senki nem csinálja ingyen. Azt hiszem ezzel mindenkinek tisztában kellene lennie anélkül, hogy elmondanák neki.

Mégegyszer elmondanám, hogy nem csak gyémánt szinten lehet abbahagyni. 1 front manageri szint után már jogdíjas jövedelem jár. Ha magad építetted fel az üzletet és nem feltólt manager vagy, akkor nem gond az oldaltartás se. Az pedig lehetetlen, hogy valakinek ezen a szinten 0 pont forgalma legyen. A családi fogyasztás már önmagában elég. Márpediglen senki nem teszi le a termékeket aki már megtapasztalta a hatásukat és fontosnak tartja az egészségét.

A termékekkel kapcsolatban orvossal egyeztetünk folyamatosan. Kb 1 hónapja van egy orvosunk a csapatban és már 40 oldalt összeírt a termékekrõl. Minden hatást, összefüggést elmagyaráz, amikrõl még elõadásokon se hallottunk. Persze én se hittem el a szponzoraimtól hogy mi hogy mûködik, mert nem ez a szakmájuk, de mûködött, mert tapasztaltam és így keveredtem bele ebbe az egészbe.

Engem is érdekelnének az egyéb indokok. Most már nem érvelési beszélgetésben, csak mint infó.
Akkor írd meg privátban. 😛
PyRex
sorry de nem akarom rontani itt a hitelüket. mindenki mennjen el és nézze meg maga, hogy neki bejön-e vagy sem.

Pyrex, leírhatnád azokat az egyéb indokokat is amik miatt te úgy döntöttél, hogy ez az üzlet nem neked való, engem érdekelne.

Üdv. matt.
PyRex
nem ez a lényeg. maradjunk annyiban, hogy vettem ki belõle pénzt folyamatosan, mellékállásban, amíg csináltam. de amikor rájöttem arra, hogy azoknak amik az elõadáson elhangzanak, a fele kamu meg ferdítés (nem a termékek jótékony hatásairól beszélek, mert azok igazak, hanem az egyéb dolgokról), akkor döntöttem úgy, hogy nekem ez nem való.

sorry de én nem tudom rezzenéstelen arccal azt mondani a vendégeimnek, hogy mi vagyunk a világ legnagyobb aloe termelõje, amikor nem igaz... lásd a multkori linket.. és ez csak egy a számtalan olyan dolog közül, amikben irdatlan nagy ferdítés van.

hmm, Pyro te meddig lépted meg a lépcsõket mielõtt abbahagytad ?

Üdv. Matt.
PyRex
"A termék árából fix 18% a csapat kifizetése + 11% a jogdíjas jövedelmek kifizetése. Ez összesen 29%. Ennél se több, se kevesebb. Ez azt jelenti, hogy a marketing munka, vevõgondozás, vevõkiszolgálás együttes árrése 29%. Nem gondolom hogy sok a több száz százalékhoz képest. Érdemes utánajárni, hogy a gyártó árához képest mennyiért vehetünk meg egy terméket hagyományos értékesítésnél. A 29% többszöröséért."

Nananana, ez igen komoly sarkítás (látod pont errõl beszéltem!) Szerinted akkor mibõl veszi a cég az ingatlanait, mibõl költ fejlesztésre, mibõl fizeti a szállítást, mibõl fizeti az alkalmazottait - mindezt majdnem 200 országban...?

Ugyan, mind a ketten tudjuk, hogy a termékek árába nem 29%-os árrés van, hanem - csakúgy mint a hagyományos kereskedelemnél - több 100%. Azért nyugodt lehetsz: Rex is zsebre tesz pár millát... persze nyilván nem ezt fogja reklámozni.

"Nem kell ahhoz gyémántnak lenni, hogy jogdíjas jövedelmed legyen. 1 manageri csoport felépítése magad alatt 1 db jogdíjas jövedelmet hoz. 2 jogdíjas - azaz 2 front manageri szint - csoport a Senior Manager szint. Ettõl még 4 szint a gyémánt. Nem csak a gyémántok kapnak jogdíjas zsetont."

persze, de egyedül gyémánt szinten (vagy fölötte) teheted meg azt, hogy hátradölsz és nem csinálsz semmit. bocs, de azt nem nevezem jogdíjnak, amiért ugyanúgy dolgoznod kell, ha egy pontot nem teszel be egy hónapban, búcsút mondhatsz a jogdíjaknak is arra a hónapra, sõt ha kiesel az "elismert manager" státuszból, akkor azt vissza is kell hozni, stb... ajánlom az üzletszabályzat tanulmányozását.

"Nem akarok megint ezzel pedálozni, de 60 mg természetes Cvitamin 500mg szintetikussal felel meg."

Ezt egy orvostól esetleg elhiszem... mellesleg én nem a szintetikussal hasonlítottam össze, hanem az ugyanilyen természetes alapú c vitaminnal, amit bármleyik bio boltban megkaphatsz a mi c vitaminunk árának harmadáért - negyedéért. lehet, hogy kevésbé hatékonyabb, de nem negyedannyira, viszont negyed annyiba kerül -> ergo arányaiban olcsóbb. vagyis még mindig olcsóbb egy hagyományos kereskedelmi láncon keresztül hozzáférhetõ termék. Sajnos.

Helló!

Úgy látom csak mi látogatjuk ezt a fórumot. 😊
25 pontos szinten vagyok jelenleg. 2 hónap alatt értem el és nem szenvedte meg a kapcsolatrendszerem. Sõt...
Berkics Miki valahányadik mélységében dolgozok.

A termék árából fix 18% a csapat kifizetése + 11% a jogdíjas jövedelmek kifizetése. Ez összesen 29%. Ennél se több, se kevesebb. Ez azt jelenti, hogy a marketing munka, vevõgondozás, vevõkiszolgálás együttes árrése 29%. Nem gondolom hogy sok a több száz százalékhoz képest. Érdemes utánajárni, hogy a gyártó árához képest mennyiért vehetünk meg egy terméket hagyományos értékesítésnél. A 29% többszöröséért.

Nem kell ahhoz gyémántnak lenni, hogy jogdíjas jövedelmed legyen. 1 manageri csoport felépítése magad alatt 1 db jogdíjas jövedelmet hoz. 2 jogdíjas - azaz 2 front manageri szint - csoport a Senior Manager szint. Ettõl még 4 szint a gyémánt. Nem csak a gyémántok kapnak jogdíjas zsetont.

A termékek minõsége nem csak az összetevõ mennyiségét jelenti. A vegyület formájától, más vegyületek szinergiája és a felszívódás optimalizálása adja a jó eredményt. Nem akarok megint ezzel pedálozni, de 60 mg természetes Cvitamin 500mg szintetikussal felel meg. Ehhez jön hozzá a zabkorpa, ami E vitaminban gazdag (szinergia) és ez kell a felszívódáshoz + a rostok... hagyjuk

Ahogy kivettem a soraidból te az Adolfék csoportjával ismerkedtél meg. Tény, hogy a leggyorsabban fejlõdõ csapat, de nekem úgy nem megy, ugyanazért amiért te is abbahagytad. Nekem fontos a kapcsolatrendszerem és így is fel lehet építeni az üzletet.

Üdv!
Attila
PyRex
"Láttál már olyan céget, ami a nehézségeket és a hátrányokat ismerteti az ügyfelekkel elõször."

Olyat nem, de az FLP-nél általában a konkrét kérdésekre sem válasszal válaszolnak, hanem újabb hülye kérdéseket tesznek fel... Ergo terelik a szót, ködösítenek.

"Sok pancser van aki csúsztat és erõszakoskodik. Na õk azok akik 2 hónap után lelépnek mert nem mûködik az üzletük és még a kapcsolati rendszerük is tönkremegy."

Na ezt nagyon rosszul látod. Épphogy CSAK azoknak mûködik az üzlet, akik szarnak a kapcsolatrendszerükre és csak az üzletnek élnek. Aki erre nem hajlandó (értsd: fontosabbak neki a barátai és az, hogy kivel milyen kapcsolatban akar maradni), annak nem fog mûködni...

"Az árral kapcsolatban számold ki mennyibe kerülne a termék, ha hagyományos kereskedelmi láncban lenne értékesítve. Nem mûködne. Senki nem venne meg 1 flakon gélt 18.000 Ft-ért bármennyire is jó."

Nem érted amit mondtam... A gél a hagyományos kereskedelmi láncban SEM kerülne többe, mint jelenleg (sõt véleményem szerint még olcsóbb is lenne. Ki lehet számolni, hogy hány % van rárakva (ugye az egyes szintek akik mind kapnak utánad pénzt) + egyéb költségek...)

"A termékek minõségét pedig még csak meg se közelítik a patikában kapható cuccok."

Hülyeség. Össze lehet hasonlítani összetevõrõl öszsetevõre, hogy miben mi van és mennyibe kerül. Én megtettem...

"Még 2 évig akarja csinálni aztán abbahagyja elmondása szerint."

Ha 2 év múlva nem lesz gyémánt szinten, akkor ha abbahagyja 0, azaz nulla forintot fog kapni havonta... Mint tudjuk a régió egyetlen gyémántja a legutóbbi Succes Day-en is jelenlevõ Lomjanski Veronika. Még a Berkics is "csak" gyémánt-zafír. Szerinted mennyi emberbõl lesz gyémánt...? Ugyanmár... a többiek viszont ha nem ezt csinálják folyamatosan, akkor abba sem hagyhatják, mert nem lesz lóvé.. Na ez a ciki.

Te amúgy melyik csapatban vagy és hol tartasz? Csak kiváncsi vagyok... 😊

Az üzlet részleteiben bonyolultabb annál, hogy egyhuzamra mindent el lehessen mesélni. Ezért lehetetlen egy bemutató alkalmával mindenbe belemenni. Természetesen a bemutató idõben (1-2 óra)nem a hátrányokat kezdjük sorolni, hanem az elõnyöket. Láttál már olyan céget, ami a nehézségeket és a hátrányokat ismerteti az ügyfelekkel elõször. Akkor senkit nem érdekelne. Az ismertetett elõnyök pedig nem csúsztatások, ha magasabb szinten lévõ tapasztalt hálózatépítõ meséli. Persze az emberi tényezõ itt is probléma. Sok pancser van aki csúsztat és erõszakoskodik. Na õk azok akik 2 hónap után lelépnek mert nem mûködik az üzletük és még a kapcsolati rendszerük is tönkremegy.

Az árral kapcsolatban számold ki mennyibe kerülne a termék, ha hagyományos kereskedelmi láncban lenne értékesítve. Nem mûködne. Senki nem venne meg 1 flakon gélt 18.000 Ft-ért bármennyire is jó.

A termékek minõségét pedig még csak meg se közelítik a patikában kapható cuccok. Nem olcsók a termékek az tény (700-8000 Ft/doboz), de nem is az árban versenyez a cég, hanem minõségben. Ár-érték arányban szerintem jók. Olcsóbb, mint késõbb gyógyszerekre meg orvosokra költeni.

A kezdõcsomagnak ugyanannyi elõnye van mint hátránya. Egyrészt van benne 130.000 Ft-nyi termék 100.000 Ft-ért, de ami fontosabb, hogy az ember legalább kipróbálhat több terméket. Nem lehet terméket ajánlani, ha az ember nem tapasztalta saját bõrén. Mondjuk én nem a startcsomaggal indultam, hanem válogatott termékekkel amikre szükségem volt. Ha nem lehetett volna csak Touch dobozzal, akkor megvettem volna azt. 100.000 Ft nem összeg egy ilyen lehetõségért. Aki vállalkozó az tudja mennyibe kerül egy vállalkozás.

Az idõbeosztása mindenkinek más. A szponzoromék nem nagyon dolgozzák magukat halálra. Aki viszont mégtöbbet akar az dolgozik éjjel-nappal. Egyén függõ. Van aki már nem a pénzért harcol (így is 3 milla havonta), hanem hogy rekordot döntsön. Még 2 évig akarja csinálni aztán abbahagyja elmondása szerint. Azt se felejtsük el, hogy egy multinál dolgozni se a magánélet netovábbja és ott még pénzt se kapsz eleget.

PyRex
ez mind rendben is lenne, amit leírtál, csak az ember a marketingtájékoztatókon ugye csak a pozitívumokról hall és azokról is enyhén túlzásokba esve...

természetes alapon kivont tartósítószer? pl. kálium-szorbát? na ezt kötve hiszem, bár nem értek hozzá, de szerintem kizárt...

ha elõre tájékoztatnák az új belépõket a késõbbi feltételekrõl, kb. nedgyed ennyi ember kezdené el. ráadásul így is rohamosan csökken azoknak a száma, akik még érdeklõdnek. pláne a nagyvárosokban...

"A 2. ponttal kapcsolatban a lényeg, hogy X értékû terméket nem 10X értéken veszi meg az ember"

szerintem minimum 10x értéken veszed meg... gondold el, hogy milyen mennyiségben állítják elõ és elvégre ez csak egy növény... más gyártók szintén ugyanilyen minõségi és összetételû cuccai a harmada kb. árban a forever-ének. nekem nem kell elhinni, be lehet menni a boltokba összehasonlítani. (a forevernél is mindig ezt mondják).

A legjobb, hogy amikor a termék ára szóba kerül, akkor mindig a fokhagymával példálózunk lol 😊 ok, lehet hogy az tényleg nagyon megéri, meg még van pár cucc, ami valóban a többi hasonló termékhez képest olcsónak mondható, de alapjában véve iszonyat drágák a termékek és ez nyílt titok.

szintén nem szimpi, hogy a 100 ezer forintos csomagra csak a 4 (6) szemközti tájékoztatón derül fény, amikor a "jelölt" már kellõen belehülyült a dologba. Ráadásul, bár nem kezdõcsomga, de "sajnáljuk, de aki igazán sikeres akar lenni, az csak ezzel indul el" - köszi b+....

(én is ilyennel indultam amúgy, csak mondom, hogy mik nem tetszettek)

a másik meg: az sem igaz, hogy nem kell dolgozni, meg hogy sokkal kevesebbet dolgozol. én látom, hogy a fölöttem lévõ igazgatók mennyit dolgoznak, másból sem áll az életük, mint embereket hivogatni, rendezvényekre járni, hétvégén is.és kb. nulla magánélet, mindig mindenhova mennjünk együtt, meg milyen dolog az, hogy ha valaki azzal jön, hogy nem akarja hogy az üzletre rámennjenek a baráti kapcsolatai, akkor ez a válasz jön, hogy: "majd itt találsz másik barátokat" - brr, na amikor ezt hallottam, akor tényleg szektás érzés fogott el.

Pár dolgot azért én is korrigálnék:

"1000 belépõbõl 1 lesz igazgató" Igen ez így van, mert 1000 emberbõl 1 gondolja komolyan ezt az üzletet, a többi belekezd, hogy milliomos lesz, aztán 2 hónap múlva eltûnik amikor rájönnek, hogy itt is kell dolgozni, nemcsak úgy adják a pénzt. Itt mindenkinek van esélye aki komolyan gondolja. Ugyanez a helyzet a hagyományos vállalkozásoknál is. 10 cégbõl csak 1 éli meg az 5 éves kort és nem minden ember indul vállalkozással.

"ez az arány nagyságrendekkel magasabb, pláne azoknak az aránya akik ismerik az FLP-t és hallani sem akarnak róla"
A helyzet az, hogy ezt a szakmát sokan nem ismerik és mégtöbben vannak akik rosszul ismerik. Itt csakis a nyitottságon múlik az hogy az ember meghallgatja-e. Szerintetek én izgalommal mentem el a bemutatóra? Frászt! Úgy mentem el, hogy nem akarok semmit aztán mégis így alakult. Nehéz úgy dönteni, hogy ha az ember nem tudja mire mond nemet. Ezért mentem el meghallgatni.

"az oldaltartásról ne feledkezzünk meg, mert ha az nincs meg, akkor cseszheted a pénzed"
Az oldaltartás a feltornázott managerek ellen van. Ne keressen már valaki fél millát, ha nem dolgozott meg érte. Ha az ember munkával felépít egy manageri szintet, akkor nem lehet gond az oldaltartás, mintahogy alsóbb szinteken az aktivitási 4 pont sem.

Azt nem tudom hány százalékban uralja a piacot az FLP aloe termesztésben, de az biztos, hogy a kóser-, iszlám-, aloe nemzetközi tanács és természetgyógyászok ajánlása pecséteket nem sok más termék kapja meg egyszerre. Amit ugye a világszabadalomnak köszönheti a cég amit szintén el lehet érni az amerikai szabadalmi hivatalnál a lajstromszámok alapján. Ezért egyedülálló aloében. Termesztésben én sem hiszem, hogy 92%ban uralkodó, de minõségben igen, mert a tartósítószerezés és hagyományos hõkezelési eljárás lebontja a vegyületeket.

A nátrium-benzoátnak én is utánanéztem. Ez nem a hagyományos konzerveken és egyéb táplálékokon feltüntetett tartósítószer. Ha jól emlékszem valamelyik szederfélébõl és citrusfélékbõl kivont természetes vegyület, ami nem mérgezõ tartósítószer. Errõl is írnak a szabadalomban, ha jól emlékszem ott láttam. Ugyanez a helyzet a többi ilyen anyaggal is. A cég nem kockáztatná a termékeinek minõségét és a hírnevét hagyományos tartósítószeres megoldásokkal. Mintahogy a vitaminok se vitaminok, hanem azok elõvegyületei amilyen formában a gyümölcsökben és zöldségeknben elõfordul. Nem lehet minden infót leírni a dobozokon, ezért vagyunk mi mint kereskedelmilánc, marketingosztály és vevõszolgálat egyben.

A 2. ponttal kapcsolatban a lényeg, hogy X értékû terméket nem 10X értéken veszi meg az ember, mert nincs meg a hagyományos kereskedelmi láncban jelentkezõ többszörözõdés. Itt 4-6 lépcsõ helyett csak egy van, aminek természetesen megvan a maga árrése. Ismétlem kereskedelmi árrésekrõl beszélek nem logisztikai és szállítmányozási árrésrõl. A kereskedelemben csapódik le a legnagyobb pénz. Ezt tapasztalom a cégünknél is. (25.000 Ft önköltségû keményfém betéteket a végfelhasználó 570.000 Ft-ért veszi meg és közben tudomásom szerint legalább 5 cég van a láncban a gyártótól a felhasználóig)

Természetesen ne felejtsük el, hogy ez is kereskedelem. Lecsapódnak százalékok. El lehet itélni, de a világ így mûködik mindenhol. Senki se csinálja pusztán szeretetbõl. A közértes Marikanéni sem.
PyRex
Sorry, de neked sincsenek 100% jó infóid... Lehet, hogy kicsit ki foglak ábrándítani...

Most kicsit úgy tûnhet, hogy az FLP ellen fogok beszélni (ami részben talán igaz is). Pár dolgot szögezzünk le:

1. - a termékek valóban kiválók

2. - a termékek lehetnének sokkal olcsóbbak is (nem igaz, hogy csak 20-30% árrés van rájuk téve, ugyanúgy minimum 400-500%-kal drágábbak, mint az elõállítási költség) Ugye elég vicces amikor azt mondják, hogy a gyártótól közvetlenül vásárolok. És ki hozza be az országba? A gyártónak a magyar leányvállalata, de a szállítási költséget nem õk fizetik, hanem a termék árába van kalkulálva.

3. - "A piac pedig soha nem fog telítõdni. Itt is megvan a kellõ számú lemorzsolódás és az ebbõl adódó törzsvásárlói kör újraelosztása, mint a gazdaság más területein is. És mindig lesznek új generációk és távozó generációk. Mellesleg a lakosság 1,5 %-ka ismeri ezt az egészet. Akkor túltelített???"

Na igen, itt az egyik olyan pontja az üzletnek, ahol kurva nagy ferdítések mennek. Emlékezzünk az Amway-re... Hasonló mint az FLP, ha nem lehetne piacot telíteni, akkor az Amway-be miért nem érdemes már régóta belekezdeni? Mert ismeri mindenki és senki nem akar hallani sem róla. És itt el is érkeztünk oda, hogy az FLP-t - bár csak 1,5%-os a kártyával rendelkezõk száma - is rengetegen ismerik már. Tapasztalatból mondom, 10 eberbõl 5 tuti ismeri. LEgalábbis Magyarországon (ja jut eszembe? a 1,5% a régióra vonatkozik és nem az országra, az országban ez az arány nagyságrendekkel magasabb, pláne azoknak az aránya akik ismerik az FLP-t és hallani sem akarnak róla...)

4. - "Aki jár a rendezvényekre, az láthatja, hogy hónapról-hónapra új igazgatók jönnek ki félmillás fizuval."

Ugyanakkor ebben teljesen igazad van, csak azt nézd meg, hogy havonta hány igazgató jön ki és hány új diszkontos belépõ van... Átlagban minden 1000. belépõbõl lesz igazgató...

5. - Az meg szintén nem túl jó dolog, hogy igazgató szinten ugye 100 pontos forgalomnál valóban 500 körül keresel, de 100 pontos forgalmat igen kevesen csinálnak no manager-i pontban... Meg ugye az oldaltartásról ne feledkezzünk meg, mert ha az nincs meg, akkor cseszheted a pénzed...

6. - Ami nekem nem szimpi az az, hogy van egy kurva jó, tényleg zseniális termékalap, DE összevissza kamuznak... Ugye azt állítják, hogy a boltokban alig lehet olyan Aloés cuccot találni, amin rajta van a minõsítõ pecsét, nos itt látható az összes termék, ami rendelkezik ezzel a pecséttel:

http://www.iasc.org/complete.html

Nos ebbõl a Forever termékeknek a száma az összeshez képest igen elenyészõ...

Szintén furcsa volt az az állítás, hogy a világ Aloe termelésének a 96 (vagy 92?) százaléka a cég kezében van... Tekintsük csak meg ezt a linket:

http://www.nyaloe.com/sub/ci.htm

"40% of Aloe of the world comes from Namyang Aloe Inc."

Na ennyit errõl. Szóval jó az FLP, de sokkal jobb lenne, ha a jó dolgokra mennének rá és emellett nem menne a népbutítás ezerrel... Ha az ember utánanéz ezeknek a dolgoknak, akkor simán megtalálja ezeket az oldalakat. Csak a legtöbb ember elhisz mindent. Ja és ugye mondanom sem kell, hogy az összes gélben van tartósítószer (Nátrium Benzoát, illetve a berryben Kálium Szorbát is...) és nem egy termékben vannak mesterséges szerek, édesítõ pl, stb.

A végére annyit, hogy az FLP-bõl kurvára meg lehet élni! Akkor, ha képes vagy félretenni az érzéseidet (vagy ha nincsenek egyáltalán rossz érzéseid az üzlettel kapcsolatban). Én is amikor azt csináltam, amit kellett, pénzt kerestem vele. Amikor a fenti dolgokra szépen apránként rájöttem, meg leestek, akkor azt mondtam, hogy a termékek jók, azokat használom, de mivel az üzlet csak úgy mûködik, ahogy én nem akarok viselkedni, ezért nem ezzel fogok foglalkozni. De ettõl még tény, hogy aki komolyan csinálja, az szarrákeresheti magát vele.

" en arra gondoltam hogy a feljebb levok kiszipolyozzak a lentebbieket "
Errõl beszéltem. Szerinted, ha a szponzor nem segít az új embereknek, akkor mûködni fog az új ember üzlete? Fogalmad sincs mennyi idõt és energiát kell befektetnie egy fentebb lévõ embernek az alatta levõkért. Ezt fizeti a cég. Kiszipolyozás??? Hát az a munkahelyeden van! Meg az enyémen is.

Az FLP nem brakeaway típusú, de csodállak amiért utánaolvastál ennek is annak ellenére, hogy nem érdekel!

Aki jár a rendezvényekre, az láthatja, hogy hónapról-hónapra új igazgatók jönnek ki félmillás fizuval. Nem csak az az 1-2 Porschesrõl szól a történet.

A piac pedig soha nem fog telítõdni. Itt is megvan a kellõ számú lemorzsolódás és az ebbõl adódó törzsvásárlói kör újraelosztása, mint a gazdaság más területein is. És mindig lesznek új generációk és távozó generációk. Mellesleg a lakosság 1,5 %-ka ismeri ezt az egészet. Akkor túltelített??? Nézd meg a reklámokat, állandóan az egészséggel kapcsolatos reklámokat ontja a média. ez a mi üzletünknek is sokat segít, mert az emberek szépen lassan rájönnek, hogy az egészségügy szarik rájuk és mindenkinek maga kell vigyáznia az egészségére.

Ja! hogy magunkért csináljuk? Miért mire gondoltál szeretetszolgálat vagyunk? Te a fõnököd miatt dolgozol, vagy a cégért, vagy magadért? Az már más kérdés, hogy a termékeinkkel segíteni is tudunk embereknek és pénzt is kapunk érte. És hát ne felejtsük el, hogy ezt lehet rosszul is csinálni. Amikor az ember azért csinálja, hogy a hóvégi csekkeket ebbõl fizesse be, na az tudja szarul csinálni, mert kényszerííti az idõ. Aki a céljaiért csinálja, az nem bántja meg a barátait és nem erõszakoskodik. Ha "nem"-et kapok lapozok, nem érek rá foglalkozni azzal, hogy gyõzködjem õket. Csak azzal foglalkozok, akit érdekel a dolog.

PyRex
és mégis mi a különbség a hagyomános munkahelyedhez képest? ott is ugyanez van: van egy fõnök és van több ezer alkalmazott, csak ott még fúrnak is a többiek, a fõnök meg soha az életben nem fog segíteni neked abban, hogy jobb legyél. ott nem dolgozó hangya vagy? dehogynem! Akkor mirõl beszélünk? egyik sem jobb a másiknál, maximum neked nem tetszik ez a fajta módszer. nekem meg az nem tetszik, amikor egy barom "fõnök" dirigál és ugráltat.... kösz, de kösz nem!

Ja és a legnagyobb Aloe ültetvény és feldolgozóüzem sem Kaliforniában van, hanem Mexikóban és Ázsiában. http://www.nyaloe.com/sub/ci.htm
Lehet persze, hogy ez a honlap is csak kamu és ez sem a legnagyobb aloetelep és feldolgozó, de még számos másikat lehet találni, akik azt hírdetik, hogy õk a leghatalmasabbak.
Ps.: Ha nem haragszotok, elvenném kedvenc másokra aggatott jelzõtöket és önkét jelentkezem a "sötétek" körébe.
8000 regisztrált orvos tagja van a cégnek. Ebbe a fórumba több hónap alatt érkezett kb.50 hozzászólás... Magyarországon 20-25000 orvos van. Szóval minden harmadik orvos tagja ennek a szervezetnek. Ez a 8000 orvos miért nem hagyja ott a stresszes munkát? Miért nem látok mindenütt Porschés orvosokat? Miért van az, hogy minden megállapítást undorral, gyûlölettel kezeltek? Miért van az, hogy a mai elõadás után a kérdéseimre csak hümmögés volt a válasz? Amúgy meg felõlem......
nem igaz hogy azt mondtam hogy ha masnak is jo akkor inkabb nekem se legyen az, hol olvastal ilyet a hozzaszolasomban? en arra gondoltam hogy a feljebb levok kiszipolyozzak a lentebbieket es a sajat gazdagsagukat ajanljak, mutogatjak (ugye Pyro a Ferrari meg a Porsche meg a Merci) es ezzel meg tudjak teveszteni a lentieket, holott nyilvanvalo, hogy feljebb nem kerulhetsz csak ugy ha magad ala szinteket epitesz. es tok mindegy hogy ez most eppen FLP, Amway, Zepter, Avon, Delfin mindegyik csak annyiban kulonbozik a piramistol hogy valami vackot adnak vesznek, ami altalaban valami kencefice vagy csodavitamin, jelen esetben az aloe vera. Kulonben is kell jobb pelda a demagogiara mint a gyarto neve: Forever Living??? (pfff) en ugy gondolom, hogy a rendszer felepitese (stair step-breakaway-piramis jelleg) miatt el fogja erni azt a szintet amikor az alsobb csoportok mar nem lehetnek nyeresegesek. Egy vegtelensegig epitheto lancot kinalnak egy veges piacon. hazugsag, atveres, csabitas, hulyenek nezes, altatas ezek mind szerepelnek a beszervezesi repertoarban. a ceg ketlabon jaro reklamokká, ugynokokké teszi az embereket, akik sokkal rosszabbak, mint a tv vagy a plakat az utcan mivel azok legalabb szemelytelenek. Ezek az emberek viszont nem szegyenlik feldulni az egyik legelemibb emberi kapcsolatrendszer a baratsag intezmenyet sem azzal hogy hivogatnak hogy lépjé má be vagy szemelyesen rangatnak el egy meetingre ahol aztan tûzben forgo szemekkel ecsetelik a rajuk varo hihetetlen gazdagsagot en meg csak nezek hogy jezusom ez mit szedett vagy hol el ez. ok meg csak folytatjak muszaj hivogatniuk elemi erdekuk a csoportepites, kis hangyakent dolgoznak az isteneiknek tartott Rex hogyishivjakokert, akik machiavellista modszerekkel iranyitjak a tomeget megmutatva nehany statisztikat meg kiemelve egy-egy embert akinek sikerult nemi penzt osszekeresgelni. Persze az igazsag felenek elmondasa meg nem hazugsag. Tovabba mutogatjak magukat ezeken a rendezvenyeken, neha megvillantjak a porschet vagy a ferrarit es kozlik, hogy igen..! nektek is lehet ilyen..., ti is jarhattok maganrepulovel! ezert pedig csak napi nehany orat kell dolgoznotok! Ok pedig az anyagi gazdagsagtol elvakitva barmit megtesznek az ujabb es ujabb emberek beszervezeseert.
engem a rendszer etikatlan modszerei zavarnak, az ugynokok eroszakoskodas es a vegtelen hitegetes a mar bent levok reszerol.
csinaljatok, keressetek vele penzt, eljetek meg belole engem nem zavar. csak kimeljetek azokat akiket nem erdekel es ne gyertek azzal, hogy csak jot akartok a kint levoknek, mert magatoknak akartok jot.
28 vagyok Matt!

Serenitas hozzáállása nagyon jól tükrözi a magyar átlagember hozzáállását: nem csinálom meg, mert az akkor másnak is jó, inkább akkor ne legyen jó nekem se. Szponzorom csapatában volt egy ember, aki abbahagyta arra hivatkozva, hogy belõle nem fog meggazdagodni senki. Abbahagyta és alkalmazottként gürizik valahol. Szponziék azóta a 2. jogdíjas csapatot építik (az enyémet). A fizujuk 7 számjegyû. Akkor ki járt jól és ki bukta be?

Akik 10 éve elkezdték azok többet keresnek (ez sem mindig biztos), de dolgoztak is vele eleget. Akik most kezdik még nem keresnek olyan sokat, de ez így van a világ más területén is. Amikor az ember elmegy egy munkahelyre dolgozni úgyis megismeri milyen egy igazi piramis. Apám 30 év munkaviszonnyal 95 havi nettót keres, míg a nagygóré évi 300 millió prémiumot vesz fel. Pedig a tényleges munkát nem õ végzi, hanem a kismelósok.
Erõltetni nem kell, csak felajánlani.
Valamint jobb egy erõs "NEM", mint egy talán. 😊
latod en ezert nem gyulolok senkit, meg a hulyeket sem. 😊 Kisse szkeptikus vagy. 😊