39
A kettő is igen jó volt, meg a Port Royale is.
 • Csokis
  #39
  Igazad van!
 • Wanax
  #38
  Tévedsz, ez nem a 4, hanem a 4-nek már kiegje :) A patrician 4 már lassan egy éve megjelent :)
 • Csokis
  #37
  Kijött a negyedik rész.

  Patrician IV Rise of a Dynasty-SKIDROW
 • Csokis
  #36
  Patrician IV játék 18GBP + 1GBP szállítás ~ 6000HUF!
 • Hunor1
  #35
  megjelent egy német nyelvű demó az új Patrizier 4 !!
 • Larvin
  #34
  Van egy online browser game változat, de full német. Valaki elolvasná és bevatná a többieket, hogy lényegében mi a helyzet? Mondjuk mikor lesz angol verzió és az ingyenes rész miben tér el a fulltól.

  http://patrizier-online.4players.de/
 • kzoard
  #33
  lehet, hogy a monitornak nem tetted fel a driverést. különben nekem is ugyan ez a videókáryám van és tökéletesen megy. amúgy az a hiba, amit kiír valamitől a Patrician II-re mutat. Csak azt tudom elképzelni, hogy a 2. része van meg, de nem hiszem hogy ilyen alap dolgot összekevernél, ezért valahogy nem stimmel a dolog. Múgy a DirectX-et is telepítetted?
 • totymedli
  #32
  hali...
  Amikor elindítom a Patrician3 exejét akkor azt írja ki hogy: --Patrician 3: Please run "P2Setup.exe" to test your videocard prior to starting the game--(Mellékesen ilyen nevü fájl nincs csak "P3Setup.exe") Az a lényeg hogy tudom hogy ilyenkor azt a fájlt megkel nyitni és letesztelni a különböző képernyőméreteket. Ezt elis kezdtem volna, de amikor rákattintok bármelyikre egyszerűen fogja és újraindítja a gépet. nVidia GeForce4 MX 440 videokártyám van és töltöttem le rá videokártyafrissítést. (minden rendszerkövetelmény megvan és biztos mennie kéne mert egyszer már felvolt rakva de azóta volt egy formatC)
 • kkowika4
  #31
  Szevasztok!
  Nekem az a próblémám, hogy nem tom,hogyan kell a köv. szintre lépni amiért cserébe az kell teljesítenem, hogy bőségesen legyen árud.
  Mit jelent vagyis, db számra mit jelent ez.
  Na és mennyi ideig.
 • Plata
  #30
  Köszi a segítséget.
 • CS@
  #29
  Ezzel már nagyon rég nem játszom úgyhogy sajna nem nagyon tudok segíteni csak próbálkoztam, hátha.
  Belepillantottam az Ind*x fórumába és onnan egy tipp Everton –tól:
  „ha concilor vagy akkor a városháza eggyik ablakában, van egy olyan kérdés hogy jelölteted e magad lord mayornak, ez alapbol yes re van állitva, ki van irva hogy mikor lesz a következő szavazás azon már részt veszel és ha olcsón adod a sört /47/ jársz imátkoddzani rendesen esetleg adományozol kicsi pézmagot a templomnak, jársz a közfürdőbe ÉÉÉÉSSS rendezel bulikat / a piacra kell kattintani/ meg is leszel választva!”
  Nem tudom ez segít e valamit, de ha nem akkor ajánlom az ottani topik -ot is átböngészésre(bár az a 2rész topikja, de állítólag ugyanaz).

  Jó étvágyat :)
 • Plata
  #28
  bocs kicsit sietve irtam,épp eszek közben.
 • Plata
  #27
  Na meg van vagy 100 házam lübeckben,a merchant gamble házakatnorml bérért,a half timber házakat meg ingyen adom ki.Csak a vas ipar érdekel.más gyáram nincs.de építettem minden fajta gyárból lübeckben legalább 10-12-öt,amit aztán el árvereztem.csak azért hogy legyen elég cucc ezekböl a városban.kb 20 hajóm hordja az iron goods-ot.timber-t és a pig iron-t is magam áálítom elö hozzá.sajna nem tok angolul.igy elég nehéz megérteni néha a dolgokat.
 • Plata
  #26
  A pc guru-ban is olvastam hogy 3 várost alapíthatunk,de máshol is volt irva hogy 3 várost alapíthatunk.de nekem még az alderman rang se jött össze,lübecknek már több mint 20000 lakosa van.építettem iskolát,2 kórházat 2 kápolnát,pénzverdét.
 • CS@
  #25
  Bár ezzel már nagyon régen játszottam, de azért megkérdezném, hogy honnan vetted vagy hol olvastad, hogy a Patrician3ban kapsz vagy találsz saját hideoutot(búvóhelyet, várost, kinek melyik a szimpibb)?
 • Plata
  #24
  Nemigaz hogy senkisem tud segíteni.
 • Plata
  #23
  Segítsen már valaki.légyszi
 • Plata
  #22
  Sziaztok,tudnátok segíteni patrician 3-ban?lord mayor vagyok már 5 éve,de nemtudom hogyan építhetek saját várost.hogy találok rá a saját városra?vagy valakitöl kapok térképet aminn rajta van?és hogy lehetek alderman?sajna nemtok angolul ezért kicsit nehéz nekem a játék megértése,de nagyon szeretem.
 • ottar
  #21
  Igen. Tudom, mondottam, játszottam egy darabig a PR-el, volt már pár flottám mikor abbahagytam, most meg kipróbáltam a Patriciant, de nagy különbséget nem vettem észre közöttük, és a Hansa jobban tetszik mint a Karib tenger (bár egy atlaszt is beszereztem miatta.. :-)), mácsak azért is mert ismerős városokkal kell kereskedni.. :-)
  Tudod, hazai pálya.. :-)
 • CS@
  #20
  Na ja csak az NHL esetében több mint 10évről beszélünk. Míg PR esetében ennek a töredékéről.
  Az meg egyértelmű ,hogy elsődleges dolog mindenkinél a pénz.
  No de most már tényleg befejeztem mer ez nem idevaló bocs még 1x.
 • antijedi
  #19
  mellesleg nhl kicsit más tészta, de itt nem amiatt nem változnak a gamek mert a bevált dolgokat meghagyják és a játékosok 5leteit valóditják emg hanem mert magasról leszarják a játékosokat és nem csak a jókat hagyák emg de a rosszakat is gyk mindent... :(
  az ea legalább változtat, az más krédés miylen irányban..., de ha ezt csinálnák mint ascaron akkor akkor az nhl 2k5 is ua lenne mint a 95ös , vagy 94es volt anno csak más néven más introval..., akkor meg uyge minek uj inkább jáccok a régivel és nem kell eltölteni az ujat... :/
 • antijedi
  #18
  sehol sem tartana sjanos mert 95ös szinten megragadt volna..., amugy tény ea rossz felé ment el a dolgokkal ezt nem is tagadom, de ez nem ok arra hogy ne fejleszzenek...
  amugy nem nem tudtak csinálni hanem nem akarnak szeirntem..., ez nekem kicsit oylan stilus mint a csoda sci-fi irok akik minden héten emgirnak egy ujabb 500 oldalas regényt és akkor az olvasok meg csidálkoznak hogy miért tudni már az első sor után az egész regény történetét előre... :((
  ez nekem egyértelmüen pénzhajhászás kategória amit ők csinálnak, votl egy gamejuk ami jó volt vagy elgalábbis elment és akkor ők ugy döntöttek ők még csakazért is eladják ugyanazt még 10szer tiz külömböző néven... :(
 • CS@
  #17
  Gondolom gyökeres változtatást nem is akarnak/tudnak csinálni a rendszeren belül.
  Szorry ,hogy pont itt hozom fel ezt az OFF témát (de mivel tudom ,hogy ismered az NHLsorozatot) :
  Ha az EA az NHL játékainál hasonló stratégiát követne mint az Ascaron ,tehát a korábbi NHLekben már bevált és jó dolgokat hagynák meg valamint elolvasnák a játékosok véleményét ,javaslatait akkor bele se merek gondolni hol tarthatna az NHL2005.

  Nagyon magán vélemény (Bocs a Fanoktól) : Amikor a POTC(ez a játék nem is méltó a SDnévre) megjelent mint SeaDogs2 akkor majdnem sírva fakadtam nekem ez volt a legnagyobb csalódás játékok terén. Egy csomót vártam rá az első rész után ,nagyon biztos voltam benne ,hogy jó lesz és végül rohadtul nem tetszett.
  De ezeken kívül semmi említésre méltó nem volt a Pirates1 óta (na jó talán a HighSeasTrader és Cutthroats még megemlíthető ,de ezek sem mai darabok).
  Most majd lesz Pirates2 azt már nem várom ,hogy jobb lesz az első résznél ,de azért legyen nagyon jó a nevük és a múltbéli eredmények alapján.
  Lassacskán megjelenik a PiratesOfTheBurningSea (mmorpg) ha minden jól megy jövőre ez lesz életem első játék amiért havidíjat fizetek(hogy meddig az majd a játékon múlik).
 • antijedi
  #16
  oks de én jobban örülnék neki ha nem évente adnának ki 10 gamet amu gyk ua, ahnem 2-3 évente egy is elgé lenne de akkor az tényleg uj legyen és ne csak a msáfajta menüben külömbözzön :/
 • CS@
  #15
  Kereskedés ,építkezés PRben is megvan ,ezek szerint te a Hansa miatt választod inkább a Patrician -t mintsem PR –t ?
 • ottar
  #14
  Köszönöm, engem a tengeri csaták annyira nem érdekelnek, inkább a kereskedés, építkezés ami leköt.
  A Hansa kora meg inkább bejön, mint a Karib Tenger. :-)
 • CS@
  #13
  Ebben némileg igazad van ,de én nem örülnék ha leszoknának erről mivel ők az egyetlen(Bethesda-SeaDogsot kivéve) akik ezzel a műfajjal foglalkoznak.
  Az igaz ,hogy a Patrician2 és 3 között nem láttam semmiféle különbséget ,de a PR2 szerintem mindenképp előre lépés(már amennyire lehet) az elődökhöz képest.
  Szóval szerintem a PR2ben mint már említettem nagyon jól csinálták azt ,hogy az eddigi játékok jó oldalait használták fel +még ott a kardozás is még akkor is ha meglehetősen egyszerűre sikerült. A harc fejlődése is remek lett a Patricianba sztem teljesen rossz ,unalmas ,érdektelen az egész tengeri csata.
  Szerintem még a PR1 „MultiShipCombat –ja is elfogadható volt bár ott a sok hajó egyszerre kezelése miatt kissé vontatott volt az egész. ,de ugyanezzel a rendszerrel a PR2ben és a PirateHunterben(Tortuga) egy pörgős élvezetes rendszert hoztak össze. Szóval szerintem azért kisebb apróságokkal sikerül kicsit feldobniuk a játékaikat. A PirateHuntert még annyiból emelném ki a társai közül ,hogy itt ugyebár teljesen értéktelennek mondható a pénz és a hatalmas konvoj a csudaszép hajóiddal ,hiszen úgyis elosztjuk a végén(nekem pont emiatt nem tetszett annyira). A többi pedig pont az ellentétje PénzPénz jó hajók és Pénz kell.
 • antijedi
  #12
  egnem az idegesit hogy ascaron az iylen hajos gamekat full sorozatban gyártja graf majdnem ugyan az, kb anyi a külömbség hogy más ui-t kap meg más introkat... :/
  leszokhatnának már erről mert kiadnak 2ezer hajos gamet ami majdnem ua... (port royal 1-2, tortuga, etc...)
 • CS@
  #11
  Mindenképp a PortRoyale2 –t ajánlom.
  Mert szerintem itt sikerült a legjobban összeolvasztani az eddigi hajós Ascaron játékok jó tulajdonságait.
  A PR a KaribTengereken játszódik ami nekem jobban tetszik mint a Patrician Európa részlete.
  Bár idő elteltével a Patricianban is készítenek ágyukat ,de amíg ez nem következik be addig marad a kőhajító és a nyilazó gépezet ezek engem nagyon kiábrándítanak. A harc sokkal jobb a PRben. A PR2 már érezhetően szebb is a Patricianoknál és a PR1nél is.
  Így hirtelen ezek jutottak eszembe.
 • ottar
  #10
  Hoppá.
  Köszi.
  A Port Royale nekem is megvan, már játszottam vele egy keveset, meg ezzel is. Melyiket ajánlod?
  Mi miatt döntöttél a PR mellett?
 • CS@
  #9
  Bár a PortRoyalenak köszönhetően már jó ideje nem játszom ezzel ,de ha jól emléxem akkor vagy a kocsmában vagy a város közepén található marketszerűségben.
 • ottar
  #8
  Senki?
  Hmm.
  Az AUto trade már megvan, de a második kérdésre még nem tudom a választ...
 • ottar
  #7
  Kicsit felélesztem, most kezdtem játszani vele, és sok a kérdésem. 1. automatikus kereskedést hogy lehet beállítani? Van trading office-m osloban és lubeckben, van hajóm kapitánnyal, de sehol nem találom ezt a menüpontot.
  2. ha egyedi feladat van, amit a korcsmában adnak, akkor a megbeszélés után hol lehet felkapni az árut? Londonban nem találtam a komát aki megbízott, pedig időre ott voltam, aztán már csak a hisztizős levele jött. :-(
 • Tuvok #6
  Itt van pár screenshot, grafikában SEMMIBEN sem különbözik a 2-től...
 • mikike
  #5
  letöltőhelyet tud valaki?
 • aiguo
  #4
  Features:
  ~~~~~~~~~
  * New Map-Editor - Enables the gamer to create his own maps to play on.
  Between 16 and 25 towns from a pool of 40 towns can be selected for
  single and multiplayer games.
  * Establish and build your own towns - Up to two new towns can be built
  by the player during a game.
  * Discover and destroy pirate villages - Prove that you are worthy of
  your career.
  * Enhanced options for expeditions: Enhanced and detailed orders for
  your captains, signature of contracts with far away towns, enhanced
  search areas to look for new business opportunities.
  * New seasonal and enhanced weather effects: Rain, snow, ice, trees
  and bushes in bloom create a new sensation of time and also have an
  impact on production and transportation.
  * With the new buildings, animated trees, animals and horse coaches,
  Patrician Gold is one of the most beautiful and visually overwhelming
  trading games of all times.
  * Six new functional buildings enhance the player's spectrum of
  options (warehouses, mints, elementary schools, barns...)
  * Newly designed artificial intelligence adjusts itself according to
  the player's experience and ability. This allows for a tougher
  challenge with the computer controlled opponents.
  * New land routes for trading are now possible between certain cities,
  especially the famous land trade route between Hamburg and Bremen
  which was demanded by gamers...
  * Enhanced trading options offer more comfort and configurability.
  The store keeper controls purchases and sales, and you can, for
  example, load and save your automatic trade routes.
  * Ships are displayed with detailed damage models, so you can now
  easily see the condition of every ship.
  * All production sites have been reworked, remodelled and enhanced
  with new animations. Many production sites can now be combined
  to improve the visual character of certain units, especially farms.
  The cities have also been enhanced and now offer more ground to
  build new houses and businesses.
  * Towndefence has been enhanced; city defence towers, town gates
  and harbour towers can be upgraded. As Lord Mayor you can now try
  to negotiate with the besiegers or order a counterattack.
  * As Lord Mayor you can define the tax rates and ensure the
  survival of your hometown.
 • a.carkey
  #3
  :)
  Ok.
  Játszottam a két előző részével, plusz az Elizabeth, Port Royale kettőssel.
  Ok. Akkor így írom: Miben különbözik a Patrician 2-től? Mert grafikailag - szinte - semmiben ...
 • a.carkey
  #1
  Kijött. Ki mit tud róla?