609
ADSl-Router kapcsolatmegosztás
  • Styrex
    enternet=ethernet :))
  • Styrex
    Eddig úgy használtam, hogy az egyik gép a modem USB kimenetére a másik meg az enternetére volt dugva, csak így a két gép nem volt összekapcsolva. Venni akartam mégegy hálókarit meg egy kábelt de azt mondták, hogy vegyem ezt a switch-et és minden megoldódik. Namost az internettel nincs semmi gond az megy mindkét gépen külön betárcsázóval, de a két gép továbbra sem látja egymást. Az igaz, hogy ha a két gépet simán összekötöm kábellel akkorsem. Néha a sok állítgatás közben volt olya, hogy az egy ik gépről láttam a másikat és tudtam is oda.vissza nyomni az adatokat, de a másik gépről akkor sem láttam emezt. Egy jó és biztos beállítás leírásra lenne szükségem.
  • Zsoldos
    Megeshet, hogy olyan a modemed, ami engedelyez tobb kapcsolatot, viszont igy lehet, hogy a lan-t nem tudod megoldani.
  • Zsoldos
    Valaszolj a masik kerdesre is.
    Nyiss meg egy command prompt-ot es onnan inditsd az ipconfigot.
  • Styrex
    Ez egy Dimax nevű 5 portos Ethernet Switch.
    5000-ért vettem.
    Nem segítenél beállítani a két gépet?
    Az ipconfig.exe -t ha elindítom egy Dosos ablak ugrik be egy pillanatra amiből semmit nem látok.
  • Zsoldos
    Abban a "switch"-ben van egy router nem? (en routerem pl egy 8-as switch is egyben) Pontosan hogyan es hol konfiguraltad fel a netet?

Amugy ipconfig.exe -t inditsd el parancssorbol es nezd meg mit ir ki a ket gepen ip cimnek.
  • Styrex
    Nekem 2XP-s gép és ADSL modem bedugva switchbe.
    A net működik mind a két gépről külön-külön.
    A gondom az, hogy a két gép nem látja egymást.
    Vki tudna segíteni?
    Thx
  • Zsoldos
    Valoszinu vmit rosszul lattal/nem mindent lattal/csodat lattal ;) Mindenesetre szanj ra egy fel orat es par halozati alapfogalmat sajatits el, mielott megreformalod a halozatepitest.
  • Zsoldos
    Max akkor kerulheted el a routert, ha egy gepet hasznalsz routernek 2 halokartyaval. Egyikkel a netre, a masikkal a halora csatlakozol.

Mashogy nem tudod megoldani, mert a switch nem fogja atcsomagolni neked a packetjeidet soha.
  • cozy
    hiszem amit látok, és láttam adsl-t switch-csel megosztva...router nélkül.
  • Zsoldos
    Inkabb neki higyj, mint legbolkapott pletykaknak ;)

Hasznalhatsz switchet a belso halozatod epitesehez, de a routert sehogy sehogysem uszod meg.
  • Zsoldos
    A switch nem csomagolja ujra a packeteket, mint egy router, igy azzal onmagaban te sosem fogsz (onmagaban) tobb gepet kikuldeni a netre, nem is arra valo.
  • cozy
    Közben megoldódott a problémám: d-link modemet switch-csel együtt működésre bírni lehetetlen, esetleg a saját routerével. Ennyi...
  • bazza
    Kicsit furán hangzik amit írok, de tényleg: Magától megoldódott...
    Nem tudom miért, de egy indításnál már nem volt vele semmi baj. Azt hallottam, hogy szemét ksi férgek leterhelik a routert. Tehát egy vírus csekking sem árt. Végső esetben winreinstall... Ha így sem megy, akkor pass, mondom, nekem magától megoldódott a probléma.
  • BADE
    Sikerült megoldani?Csak,mert nálunk is ez jelentkezett!Hiába resetelem azt a szart!
  • HITMorpheus
    privi ment.....
  • cozy
    Megpróbáltam. Fel sem tárcsáz, ha mindkét gép a switchre van kötve...Ha csak az egyik, akkor felmegy, de az adatforgalom szinte nulla. (A tálcán lévő állapotjelzőn a küldés villog néha, a fogadás egyáltalán nem.)
  • Pheel
    Próbálj meg a másik gépről párhuzamosan feltárcsázni ugyanazzal az accal. Nekem anno ment, amikor DSL-es voltam.
  • cozy
    Köszi szépen, előre is!
  • HITMorpheus
    Az nem érdekes, de most így nem tudom megmondani, de annyit tudok neked segíteni, hogy holnap reggel azzal kezdek, megnézem (már régen csináltam, és nem emléxem) és beírom neked ide....
  • cozy
    Ami még lényeg lehet: a switch egy Edimax 8 portos, a modem pedig egy mezei D-link példány.
  • cozy
    Switch-->host patch kábel van(pontosabban modem-->host, mivel így működik a net...). Modem-->switch kipróbálva patch és cross kábel is. Több variáció ugye nincsen...
  • HITMorpheus
    Valóban meg lehet osztani, mert nekem is sikerült megoldani a melóhelyen, De azt ne kérdezd, hogy.
    Milyen UTP-vel van összekötve a modem-->switch switch-->host?
  • cozy
    A válaszoddal némileg ellentmond az, hogy nem egy helyről hallottam a mezei switch-csel történő netmegosztásról. Éppen ebben a topicban is lehet olvasni effélét...
    Többiek?
  • A1
    Cozy ha sima Switched van azzal nem tudod megoldani az internet elérés több gépre ha független müködést akarsz mivel nem arra való.Ahoz hogy több gép között megoszd az internetet Router kell vagy az egyik gépre rá kell kötni a modemet és switchen keresztül engedélyezni az internet megosztás ennek hátránya mennie kell a modemel összekötött gépnek ahoz hogy a másik gép internetezni tudjon.
  • cozy
    Adott a következő:

2 gép, egyiken XP Prof SP2, másikon WIN98SE. De talán nem is ez a lényeg.
    A lényeg: ADSL megosztás switch segítségével. Gépek Switchen keresztül látják egymást, tökéletesen működik a hálózat, stb. DE ha modemet rákötöm a switch-re, próbálok csatlakozni: csatlakozik. Net sebessége: 0-val egyenlő. Probléma adott.
    Természetesen ha a modemet a gépre kötöm, tökéletesen működik.
    Ötlet?
  • Zsoldos
    A router a kulso es a belso halozatod koti ossze. A web-servert futtathato geped a routertol kap cimet, ha kizarnad(bar megteheted) nem is tudnad elerni a halozatodrol, es net is tabu lenne.
  • Zsoldos
    Igen, a router oldja meg a forgalomiranyitast. Maguknak az ethernet kartyaknak van egy 48 bites azonositojuk, ami az egesz vilagra nezve egyedi.

Mindenfele server szolgaltatast igenybevehetsz, persze vannak serverek, amik csak egy csatlakozast engednek egy ip cimrol (ftp lehet iylen stb.) CS-zni mindenkeppen tudsz, dc hubok nem tudom, engedik-e a tobbszoros csatlakozast egy ip-rol. Kulonbozo hubokra mindenkepp felmehetsz tobb geppel is.
  • Vicsys
    Hali!
    Talán tudtok segíteni...(1kicsit még lama vagyok)
    Tehát: Összeraktam egy kis hálózatot-7gép xp-vel+1win2003.
    A net ADSL, és egy micronet sp888 router.A routerben dhcp bekapcs.Eddig minden ok. Csak ha saját webszervert akarok üzemeltetni akkor ki kéne zárnom a szervert a router által kiosztott címtartományból. Sőt továbbmegyek, hogyan érek el "kintről" a webhelyemet? Sajnos Muszáj lenne használnom a routert (és a dhcpt...)
  • Laalee
    port forward 4112 dc n beállítod aktiv kapcsolat ipcimet megad portot beir és megy.
  • raziel.
    már müködik egyedül a dc++ nemjo ...
  • nemcsakfeel
    adsl-t legálisan is meg lehet osztani ( úgy tudom, de a szerződésben benne van ) otthoni hálózatra
  • raziel.
    Nya

valószínű hogy holnap veszek egy routert én is mert megszeretném osztani az axelero tudta nélkül az 512-es adsl-t na és ti milyet ajánlanátok, és árba mennyi kb?

meg ha megosztom netet akkor valahogy szoftversen lehet pl azt szabályoszni hogy fater a másik szobába pl 2-5 k-val max tudjon csak netezni mert neki oldalak megnézegetésére kell de engem meg zavarna ha game közbe lagositana
  • bazza
    Már megint probléma van!
    Adott 2 gép, egy ADSL, és egy router...
    A routeren beállítom a PPPoE internet elérést...
    Ezek után, ha mind ketten netezünk, akkor valamelyikőnknek szinte hasznélhatatlen az internet. Olyan lassú, mint egy 56k-s modem, ráadásul megbízhatatlan, olyan mintha akadozna az internetkapcsolat! Ez régen nem így volt! Mi lehet a probléma? (Di-604 Router)
  • bazza
    rendben, úgylátszik megoldódott!
  • bazza
    Routeren keresztül nem tudok kapcsolódni a PPPoE-vel, de akkor meg hogy osztom meg? Adott két gép, és mind a kettö a másik netkapcsolatát használná, ami nem is létezik...Loáááll
    Hogy a fenébe tudom megcsinálni? (Régen jó volt, megjelent egy kis ikon: Internetjáró, most is megjelenik, csak netem nincs!)
  • bazza
    Sajnos az a problémám, hogy hiába van routerem nem sikerül megosztani az internetet!
    Íme:
    A gépeken nincs net, (illetve volt, vhogy sikerült megcsinálni, de az nem én voltam, azóta pedig reseteltem a routert!), ADSL kapcsolator szeretnék megosztani de ehhez mit kell tennem? Elmagyarázná vki?
  • nemcsakfeel
    újabb lámer kérdésem:
    routeren keresztül kimenve a netre, ha a belső hálózatról ugyan arról a külső pontra kapcsolódnak, akkor hogy kezeli azt le? Vagy külön socketen, csatornát nyit mindenhez?
    Szal 2-3 DC lehet egy IP címről?? Vagy egy CS szerveren?
  • Fefe
    Be persze
  • Bucser
    alapértelmezett átjárónak beállítottad a routert???